מינוציקלין והסרת קעקועים ושיער בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/09/2021 | 18:17 | מאת: ענת

שלום, כמה זמן אחרי שמסיימים עם התרופה אפשר להתחיל טיפולי לייזר בעור הגוף וגם להשתזף? תודה

היי לעניין הלייזר- תלוי בסוג הלייזר- אבלטיבי/ לא אבלטיבי, החשש הוא מפיגמנטציה באזורי הצטלקות, העלולה להופיע בעת שימוש בלייזר אבלטיבי למשל. על כן יש לבדוק עם הרופא שמבצע את הטיפול לקבלת הנחיות. לעניין חשיפה לשמש- שאלה טובה, בגדול אין עבודות שבדקו את השאלה הזו, אך בהתחשב בזמן מחצית החיים של התרופה הייתי ממליץ להמנע מחשיפה לשמש לפחות שבוע מהפסקת הטיפול. בהצלחה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה