תשובת בדיקות דם ANA speckled1:320

דיון מתוך פורום  לופוס

05/11/2019 | 15:13 | מאת: מיכל

שלום.לבתי בת ה19 חיילת עם פרופיל 97 יש פריחה באף שלא חולפת כבר למעלה מחודשים רופאת העור העלתה גם חשד ללופוס. ביצעה בדיקות דם ושתן מקיפות שיצאו תקינות כולל IgA IgM IgG תקינים תשובתANA -specked 1:320. האם תוצאה זו מאשרת אבחנה ללופוס? תודה

בדיקת ANA חיובית בכ 10-15% מאוכלוסיה בריאה. יכול להיות שאין קשר בין ANA לפריחה (למשל, ANA חיובי מקרי או בגלל בעיה אחרת שלא קשורה ללופוס, ופריחה שנובעת מפטריה), אבל יכול להיות שיש קשר. אבחנה של לופוס לא נקבעת רק ע"י הממצאים שתיארת, אלא שילוב של כמה פרמטרים הכוללים ספקטרום של בדיקות מעבדה (בתוכן מספר בדיקות אימונולוגיות), בדיקה גופנית מדוקדקת, סיפור משפחתי ועוד. מומלץ מאוד בנסיבות שתיארת לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת.

מנהלי פורום לופוס