טיפול לא טוב שעברתי בעבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2024 | 10:58 | מאת: אגם

היי אני נפגעת טרור (פוסט טראומה), לפני כשנה הפסקתי טיפול כי ההורים שלי אמרו לי שהו מזיק לי, לא רציתי לעזוב וכעסתי על ההורים שלי, בסוף עזבתי כי לא עמדתי בלחץ של ההורים היום אני מודה להם על זה! ואני רוצה להבין הייתי בטיפול עם פסיכולוגית קלינית במשך חצי שנה ובמקום להתקדם המצב נהיה רק יותר גרוע! הגברתי כל הזמן מינונים של התרופות והרגשתי רע יותר, עזבתי את העבודה... ונכנסתי לדיכאון, אבל בטיפול עצמו לא היה משהו חריג הרגשתי שיש קשר טוב עם המטפלת והכל תקין עכשיו אני רוצה ללכת שוב לטיפול כי ממש קשה ואני לא יודעת מה לעשות לא רוצה להרוס לעצמי שוב! איך אני אדע אם הטיפול טוב לי???

25/07/2024 | 16:18 | מאת: סוריקטה

הי אגם, לא בטוחה שאסכים באופן גורף, במיוחד אם מדובר על משך טיפול קצר (שנה וחצי זה קצר בעיניי). טיפול בנפגעי טראומה, ככל שאני מכירה, הוא טיפול קשה וארוך. לפחות בתחילתו, כשנוגעים בעומקים נחבאים אפשר שנראה שישנה החמרה במצב. להבנתי, התמדה ועקביות בתהליך הארוך הם שיכולות לסגור מעגל שלם. לקיטוע, במיוחד אם הוא פתאומי וחד יכולה להיות השפעה מזיקה. אולי הטיפול ההוא היה פחות מתאים, איני יודעת, אך אם מה שעברת בטיפול ההוא יחזור שוב בטיפול חדש, באם תנסי, אלו נקודות שאולי חשוב להתמקד בהן. אזכיר עוד, שבעבר, היו קרובי משפחה שלי, שהביעו דיעה שלילית במיוחד על הטיפול שלי. 'עוזר' ממש. בלשון סגי נהור, כמובן. אוי לי לו הייתי עוזבת בגלל המשקל שהיו תופסות דעותיהם ולא הבנתי הנפרדת. ייתכן שבמשפחתך קינאו. לא יודעת. סוריקטה

25/07/2024 | 20:45 | מאת: אורטל. ב י

תודה סוריקטה אני לא יודעת אם משהו קינאה בי, המצב לי לא מרנין. אולי אנשה שוב ללכת לטיפול... אין לי מה להפסיד...

הי אגם, לא ברור לי הסיפור כלל. פוסט טראומה היא הפרעה קשה וכרונית, והטיפול בדרך כלל ממושך וחושף קושי רב. איני יודע על מה התבססו הורייך באמירתם שהטיפול לא טוב. אין אלא לנסות. כדאי גם לקבל המלצות, ובעיקר ללכת לאיש או אשת מקצוע מוסמכים. הרבה מזה זו כימיה והתאמה. בהצלחה, אודי

25/07/2024 | 20:48 | מאת: אורטל. ב י

אמרו לי אולי לנסות טיפול בגישות שמתאימות לטראומה אבל אני ממש לא התחברתי הרגיש לי מטופש להזיז את העניים מצד לצד (EMDR) לא מאמינה בזה...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית