אכילת אוכל ללא לעיסתו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
אם אני אוכל נגיד פתיתים מבושלים (יבשים, בלי רוטב) ושניצל מאמא עוף, ואני לא לועס אותם כמו שצריך, למשל את הפתיתים אני מכניס לפה ולא לועס אותם אלא בולע אותם שלמים (הם מבושלים אז זה אפשרי) ומהשניצל אני לוקח ביס, וחותך אותו בפה לשתיים-שלוש חתיכות ובולע (לא הופך אותו לעיסה בכלל), זה יכול להפחית ספיגה של קלוריות? האם האוכל לא מתעכל בצורה הזאת או שכן ופשוט הקיבה תעבוד קשה יותר?
שלום , אין קשר בין הלעיסה שלך לבין ספיגת קלוריות. הקיבה מכילה חומצה חזקה מאוד. אנחנו ממליצים ללעוס יותר טוב כדי לאכול לאט יותר, אכילה איטית יותר יכולה להביא לתחושת שובע לאורך זמן. בברכה,דנה