ספיגת מזון וסיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
נאמר לי בעבר על ידי דיאטנית שטיפלה בי שעודף סיבים בתזונה פוגע בספיגת ויטמינים ומינרלים. האם זה פוגע בכלל בספיגת מזון (פחמימות, חלבון, שומן, אחד מהם)? אם לא, מדוע רק ויטמינים ומינרלים? תודה
שלום, בעיקרן שזה יכול להשפיע על ספיגה גם שלרכיבים אחרים כגוןסידן, ברזל , אבץ ועוד. לכן יש המלצה מוגדרת כ- 2--5 גר סיבים ליממה. בברכה,דנה
סליחה, לא הבנתי. אז זה משפיע רק על ספיגת ויטמינים ומינרלים? פחמימות, חלבונים ושומן לא מושפעים?
שלום, בוודאי שזה משפיע על ספיגה שלהם, או על קצב הספיגה או על הורדת ספיגה חלקית. בעיקר של פחמימות (קצב) ושומןנים- גם לעיתים כמותית- אך קטנה. על חבון השפעה מינימלית. בברכה,דנה