מחסור בויטמין D ולקיחת תוסף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/06/2024 | 17:20 | מאת: אסף

שלום האם מינון של 5000 יחידות בינלאומיות שזה 125 mcg של ויטמין d בשילוב עם ויטמין k ניתן לקחת למשך חודש/חודשיים? יש לי מחסור דיי גדול ואני קורא דברים לכאן ולכאן חלק לא ממליצים יותר מ 2000 יחידות חלק אומרים שאפשר לקחת גם 10,000 יחידות לטווח קצר תודה רבה

שלום אסף, בעיקרון המלצה למינונים כאלה ניתנת ע"י רופא.ה. מבחינת בטיחות לא אמורה להיות בעיה,אבל יש לקבל המלצה רפואית. בברכה,דנה

08/06/2024 | 17:29 | מאת: אסף

תודה רבה

17/06/2024 | 10:33 | מאת: לירון

הי אסף, המינון הוא 2000 יחידות קיבלתי מהרופא וגם הרוקח אמר. אין לי מחסור בכל מקרה באינטרנט כתוב 800-1000 וכמו שדנה אמרה, כל עניין לגופו זה מינון שהרופא נותן בעיקר אם יש חוסר יכול לקבוע מינון אחר.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר