טיפות אטרופין 0.05% בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/06/2024 | 15:03 | מאת: עידו

לבני יש קוצר ראייה מינוס 5 בשתי העיניים, לפי טיפול שקיבל מרופא עיניים ילדים משתמש באטרופין 0.05% כבר 7 חודשים טיפה אחת בכל עין לפני השינה . בערך כבר חודש יש מין אודם או כתם אדום קרוב לאישון בחלק הלבן של עין ימין. לפי אותו הרופא מדובר בתגובה אלרגית כנראה ויש להפסיק הטיפול של האטרופין ולקנות משקפים עם עדשות מיוחדות בינתיים רשם לילד טיפות lotemax ל10 ימים . לפי חוות דעת נוספת של רופאת עיניים ילדים שבדקה את הילד גם לדבריה זה אלרגיה אך זה לא קשור לאטרופין וזה יעבור לבד ויש להמשיך הטיפול כרגיל עם האטרופין. אני לא יודע מה לעשות , אשמח שתעזרי בנושא.

שתי האפשרויות יכולות להיות נכונות ואי אפשר לדעת בלי לבדוק. טפלו בלוטמקס ותהיו במעקב. לרוב אטרופין לא עושה תגובה אלרגית ולכן סביר שזו אלרגיה עונתית יותר מאשר אלרגיה לאטרופין. ככלל הגישה של מעבר למשקפים במנגנון דה פוקוס היא מקובלת היום ולרוב אין הכרח לשלב עם אטרופין - ככה שאם עוברים למשקפים אפשר להפסיק לרוב עם אטרופין (רק ילדים שממשיכים להחמיר גם עם עדשות מיוחדות- מומלץ להם לשלב).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה