טורטיקוליס ומרשם למשקפיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/07/2024 | 13:33 | מאת: ענבר

שלום בני בן 3.5 במעקב ראיה עקב טורטיקוליס האוזן נוטה לכיוון כתף שמאל, עד היום הראיה הייתה תקינה ולא הצליחו להעלות מה גורם להטייה של הראש ואם באמת יש פזילה או אין. עכשיו טוענים שעין שמאל קצת חלשה וצריכה משקפיים ימין מספר -0.750 ושמאל -1.750 ימין A20 ושמאל A160 . האם זה מצב בו באמת חייבים משקפיים? אנחנו ממש מקווים שהוא יסכים להרכיב בגיל כזה. תודה רבה

28/07/2024 | 13:42 | מאת: ענבר

לא כתבתי . ימין- sph +150 ושמאל +175

אם הבנתי נכון את המרשמים- בשתי העיניים יש מרשם בסיס דומה של 1.5 ו 1.75 ויש אסטיגמציה (צלינדר) שונה- ימין 0.75 ומשמאל 1.75. כעקרון פערים משמעותיים בין העיניים במרשם עשוים לגרום לעין עצלה. במקרה שלכם יש פער רפרקטיבי- בעין שמאל יש צילינדר גדול ב 1d לעומת ימין . ההחלטה על משקפים בכזה פער היא לא חד משמעית והיא משלבת בגיל זה את המרשם ובנוסף אליו את הממצאים בבדיקה הסובייקטיבית - כלומר את חדות הראיה ויכולת התפקוד הדו עיני- האם יש פזילה שמפריעה לעיניים לעבוד ביחד. האם הילד מצליח לראות בתלת מימד בבדיקה יעודית . בהתאם לממצאים בכל הבדיקות ביחד מתקבלת ההחלטה אם צרים משקפים או לא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה