גידול מסוג ליפוסרקומה של הרטרופריטונאום

דיון מתוך פורום  סרקומה

05/08/2024 | 09:28 | מאת: אביטל

שלום ד״ר ברכה, בחודש שעבר בעלי אובחן עם גידול מסוג ליפוסרקומה של הרטרופריטונאום מצד ימין במסגרת סיטי שעשה במיון לאחר תאונת דרכים. הוצע לנו ניתוח לכריתת הגידול בבית חולים בו אובחן, ונאמר כי בניתוח יצטרכו לכרות גם את הכליה והמעי הגס. אנחנו חוששים מאוד מניתוח כזה, ורצינו לשאול האם קיימת אלטרנטיבה לכך?

שלום אביטל, ליפוסרקומה זה תת-סוג של גידולי סרקומה, כאשר מקור הגידול במקרה זה הינו בתאי שומן של הרטרופריטונאום (החלל שנמצא מאחורי איברי הבטן). ההתנהגות הביולוגית של הגידול הזה שונה מהגידולים הנפוצים של איברי הבטן (לדוגמה: סרטן המעי-הגס) ומחייבת מומחיות ספציפית בתחום, נסיון והבנה של הביולוגיה של גידולי סרקומה. כיום האפשרות היחידה שמעניקה סיכוי לריפוי היא ניתוח, בהנחה והמחלה מוגבלת לחלל הבטן ולא שלחה גרורות, אך הניתוח "תפור" למידותיו של המטופל בהתבסס על מיקום המחלה, מאפיינים פתולוגיים ספציפיים של המחלה (את חלקם ניתן לקבוע ע"פ ממצאי ההדמייה), גודל הגידול והיחסים שלו עם האיברים הסמוכים. ואל כל זה כמובן נכנסים המאפיינים של המטופל - מצבו התפקודי, תחלואת הרקע שלו, רצונותיו, ויכולתו להתמודד עם ניתוח בהיקף נרחב. בשל מורכבות העניין והצורך לדייק את הפרטים, ממליץ לכם להגיע למרפאתי עם כלל בדיקות ההדמייה שביצע ושאר הבירור שנעשה, ונוכל לדון בדברים לעומקם ולבנות עבורו יחד תוכנית טיפול וניתוח מותאמת ומושכלת. אשמח לפגוש אתכם, ומאחל לכם הרבה בריאות!

מנהל פורום סרקומה