גוש ברגל לפני ביופסיה

דיון מתוך פורום  סרקומה

25/08/2024 | 13:03 | מאת: לאה ניסנוב

קצת אחרי פסח שמתי לב לגוש שהופיע לי ברגל. פניתי לרופא משפחה שלי שאמר שאין מה לדאוג, אבל הפנה אותי לאולטרסאונד בכל מקרה. אחרי האולטסאונד הופנתי מיידית ל- MRI, שביצעתי לא מזמן. הרופא משפחה שלי התקשר מיד כשהגיעו התוצאות, וסיפר לי שהבדיקה הראתה גוש שהוא "חשוד", בגלל שהוא נראה כמו רקמה רכה ויש לו אספקת דם והמליץ על ביופסיה. יש לי תור לביופסיה בעוד שבועיים ואני מאוד מודאגת! קראתי הרבה בגוגל על סרקומה (הבנתי מהרופא שלי שזה החשד) ועל מה זה אומר, ואני מרגישה שכל הבירור מאוד איטי. האם תוכל קצת לכוון אותי ולייעץ? בבקשה אני מאוד צריכה עזרה

שלום לאה, ראשית אני אגיד שאני מבין את התסכול שלך מחוסר הידיעה והאיטיות בתהליך האבחנה. הופעה של גוש כמו זה שאת מתארת הוא אכן מטריד, אך חשוב לזכור שהדבר לא בהכרח אומר שמדובר בגידול סרטני, ויש לכך אבחנות אפשריות אחרות. גם ממצאי ה- MRI לא בהכרח חד משמעיים - סרקומה זו משפחה של גידולים נדירים, ודרושה מומחיות ספציפית בתחום כדי לאבחן זאת על פי הדמיה. לרוב, פענוח של בדיקות MRI בקהילה נעשה על ידי רדיולוג מומחה שהוא בוודאי נהדר, אך בסבירות גבוהה ביותר (ואולי כמעט ודאית) שאינו מומחה לסרקומה באופן ייעודי. גם כשמדובר על ביופסיה - יש הרבה ניואנסים חשובים בטכניקה של הביופסיה עצמה (למשל - האזור המדוייק בגידול ממנו נלקחת הביופסיה), ועוד יותר מכך חשיבות שהפתולוג שמאבחן את הביופסיה יהיה כזה שמומחה לגידולי סרקומה - וכאלו כמעט ולא ניתן למצוא במסגרת קופת חולים. יש מחקר מדהים שהראה שכשביופסיות עם אבחנה של סרקומה על ידי פתולוג כללי נבדקו על ידי פתולוג מומחה לסרקומה - ב- 40% מהמקרים התשובה הפתולוגית השתנתה באופן מהותי. זה שיעור עצום. ולכן, אני מאוד ממליץ לך לקבוע איתי פגישה כדי שנוכל לבצע הערכה כוללת של הדברים ולהשלים את הבירור במסגרת קבוצת הסרקומה הרב-תחומית שלנו. הדברים יכולים לעשות הבדל עצום, ובתקווה גם בהמשך להציע לך את הטיפול/ניתוח הטוב ביותר שיתן לך את הסיכויים הטובים ביותר להחלמה מלאה במקרה ובו אכן מדובר בסרקומה. רפואה שלימה ומחכה לשמוע ממך, מני.

מנהל פורום סרקומה