ויטמין די

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/02/2013 | 23:23 | מאת: יוסי

לגבר בריא סה"כ, בן 45-50, רמת ויטמין D בדם של 12 ננוגרם למ"ל (נורמה: 20-100). 1. לאיזה רמת ויטמין די בדם מומלץ לו להגיע? האם ל-30, 40, 50, 60 ננוגרם למ"ל? 2. בנטילה יומיומית- האם יש מכסימום יומי שרצוי לא לעבור אותו? 3. האם כדאי ליטול ביחד עם כפית שמן זית? האם כדאי ליטול בארוחת צהרים (הארוחה העיקרית ביום)? האם עדיף לפני הארוחה או מיד אחריה? מה הכי מומלץ? תודה רבה דוקטור!

שלום הייתי ממליץ לקחת 1000 יחידות ליום בנוזל תוך כדי ארוחה. לאחר כחודש טיפול הייתי מודד שוב רמה בדם ופי זה מחליט על מנת אחזקה. רמת הויטמין אמורה להיות בטווח הנורמה המעבדתית. \ דר דיין

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת