מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה
סליחה, אבל הנושא מטריד אותי. האם בליעת זרע ( תוך כדי יחסי מין) מסוכנת? בריאה?
הצוות הגברי טוען כי הזרע מכיל ויטמינים ומינרלים לרוב, האמנם?
לצוות הבנים שיטות רבות שמעתי על מנת לנסות ולשכנע כאלה ואחרות לעשות דברים כאלה ואחרים. גם שיטה זו המנסה לשבח ולהלל את כמעט כל מה שיש לגברים לתת לאישה מוכרת לי......
גלית שלום רב בליעת זרע, בין שתוך כדי יחסי מין ובין שלא במהלכם ...אינה מסוכנת לכשעצמה. הזרע של הגבר מהווה מרכיב בקבוצת ההפרשות של גופינו כמו רוק, דמעות, הפרשות נרתיק, זיעה ועוד. מכאן שכל חומר שנמצא בהפרשות אלה מעובר למי שבא איתו במגע. יחד עם זאת היות ומדובר בהחדרה למערכת העיכול שלנו והקיבה מכילה חומצה בריכוז גבוה, מרבית הגורמים המזהמים האפשריים נהרסים ולכן לא הייתי משתמש במושג מסוכן. לגבי השאלה לבליעת זרע כבריאה? עד כמה שידוע לי, עד כה לא נעשה מחקר מדעי בנושא למרות השמועות הרבות ולכן בודאי שלא ניתן לומר שבליעת זרע הנה בריאה. אני ממליץ להתייחס לתשובתי לצוות הבנים.
אני לא בקיא במיוחד בנושא, אבל שמעתי שהזרע הגברי מורכב ברובו מחלבונים. אם זה אכן המצב, ניתן להגדירו כ-"בריא", הלא כן? לטענתך לא נעשה מחקר מקיף בעניין היותו בריא או לא. כיצד זה ייתכן? האם לא נבדק מעולם הרכב החלבונים/ויטמינים/מה שלא יהיה בזרע הגברי? האם זה לא עניין אף אחד? אני בספק. ובנוסף - שוררת הדיעה הרווחת שהזרע אכן בריא. האם אתה מתיימר לומר שמקור הדיעה הזאת הוא אך ורק נסיונות גברים לשכנע בחורות לעשות דברים כאלו ואחרים? אני בספק.
שלום. מה הסכוי להדבק במחלות שונות בדרך זו ? תודה.
מה סיכויי ההצלחה להכנס להריון מתרומת זרע
לסקרנית שלום רב שאלתך כללית מידי שכן סכויי ההצלחה להרות מתרומת זרע אינן תלויים רק בפעולת התרומה אלא בגורמים נוספים. אשמח לקבל פרטים נוספים על מנת להרחיב את תשובתי אגב, יפה שהנך סקרנית ואני בהחלט מעודד סקרנות.
תודה לך . איזה אינפורמציה דרושה לך כדי לתת תשובה ?
ד.נ האם יש סכנה כלשהיא בנטילת נרוסין (נגד כאבי מחזור. 3,4 כדורים במשך שלושה ימים מידי חודש ) לאורך כל תקופת הפריון ? תודה מראש על תשובתך.
ליעל מור שלום רב נרוסין היא תרופה השייכת לקבוצה המכונה - אנטי דלקתיות שאינן סטרואידליות (N.S.A.I.D ) תרופות אלה עלולות לגרום לכיב במערכת העיכול ולדימום ולעיתים אפלו משמעותי, במיוחד אם נטילת התרופה על קיבה "ריקה". איני יודע מהו המינון אותו את נוטלת ( 250 מ"ג או 500 מ"ג) אך המינון המירבי המומלץ הוא 500 מ"ג פעמיים ביום, כלומר כל 12 שעות. תופעות הלוואי שציינתי ( וישנן אחרות) עשויות להופיע ללא הודעה מוקדמת והעובדה שהנך נוטלת תרופות אלה זמן רב אינה מקנה תעודת ביטוח להבא ולפיכך אני ממליץ את השימוש בתרופה זו בהשגחת רופא שמייעץ ועוקב אחר מצבך. מעבר לכך, תרופה זו במקרים סלקטיבים יעילה מאד להתוויות אותן ציינת ובהחלט יש נשים בהם חלה ירידה משמעותית לא רק בכאב אלא גם בכמות הדימום.
ד"ר פוקס-שלום רב. תודה רבה על תשובתך. אני מודעת לתופעות-הלוואי העלולות להתלוות לתרופה כמו גם ליתרונותיה. למרות שהתרופה ניטלת בעקבות המלצת רופא ומעקבו,אני בכל זאת חוששת שלא נערך נסוי שבדק השלכות אפשריות של שימוש בתרופה זו לאורך 20 שנה ויותר. לנקודה זו התכוונתי בשאלתי. והרי כידוע יש לקחת 2 קבוצות,שאחת מהן מקבלת התרופה והשניה-מקבלת פלציבו,ויש לעשות זאת לאורך 2 עשורים ויותר. אני מסופקת אם נסוי כזה התבצע . הרי יש הבדל בין מטופל הנוטל תרופה זו באופן חד-פעמי לבין מטופלת הנוטלת תרופה זו באופן קבוע,וללא עריכת נסוי קליני במשך 20 שנה ויותר כיצד ניתן לקבוע שלשימוש בתרופה תקופה כל-כך ארוכה לא תהיינה השלכות בעתיד? אגב-האם התכוונת שהמינון המירבי המומלץ הינו 500 מ"ג ,פעמים ביום,כלומר-סה"כ 1000 מ"ג (או שמא הכוונה שהסה"כ הינו 500 ליום ). תודה מראש על תשובתך ועל השירות החשוב שהינך מעניק .
תופעות של דיכאון , הקאות וחוסר תיאבון בזמן מחזור חדשי בשנות השלושים המאוחרות. מה הסיבה לתופעה וכיצד ניתן לטפל בה?
זיוה שלום רב התופעה אותה את מתארת - תופעות טרום ווסתיות P.M.S הנן מוכרות מזה שנים רבות והטיפול בהם אינו תמיד פשוט וקל. המענין הוא שבדיוק בגילך, קיימת הישנות תופעות אלה אשר חלקן בא לידי בטוי בגיל ההתבגרות עד כדי כך שיש נשים שמספרות שאפילו בגיל ההתבגרות אינן זוכרות תופעות אלה בצורה כל כך חזקה. אין ספק שמקורן של התופעות הללו הוא בשנויים הורמונלים ולכן הטיפול בדר"כ מבוסס על תוספות הורמונליות. לעיתים הן כל כך חזקות עד שקיים צורך לטפל בתופעות אלה בקבוצת תרופות אחרות שמשפיעות על ההתנהגות כמו למשל פרוזק וכד'.
שלום. בהמשך לשאלותיי מלפני שבוע, רוצה לדעת האם נמצא קשר בין השימוש בפרוגסטרון בלבד לבין קפיצה ברמות השומנים בדם. תודות מאיה.
מאיה שלום רב תכשירים פרוגסטטובים הם לעיתים נגזרות של ההורמונים האנדרוגנים ( כמו הטסטוסטרון) ולרבים מהם השפעה על הפרופיל השומני בדם. ברמה התאורטית אכן לתכשירים אלה תתכן השפעה על פרופיל השומנים. חשוב לזכור שעל מנת לבדוק את רמת השומנים בדם בצורה נכונה (ולא אחת הסיבה לשנויים מקורה בתנאים לא נכונים של ביצוע הבדיקה יש להקפיד על צום של 14 שעות טרם הבדיקה. כמו כל בדיקה חריגה אני ממליץ לחזור ולבצעה שוב. במידה ואכן רמת השומנים עדיין גבוהה, חשוב לברר את כלל הסיבות האפשריות לכך ולנסות בהמשך הפסקת הטיפול בפרוגסטרון על מנת לבדוק האם אכן רמת שומני הדם חוזרת לתקינותה לאחר מיכן.
שלום רב ! יש לי שתי שאלות הנוגעות בדרך זו או אחרת בנושא ivf : א. האם למחלת ה- טיי-זקס יש קשר לאי-פריון הגבר ? האם זרעיו של גבר ,שנושא את המחלה, פגומים ? ב. מה רמתו המקצועית של המרכז הרפואי - medical center בהרצליה ? הכוונה לרמה המקצועית בעיקר של אנשי המעבדה , אשר אחראים על ההפריה החוץ גופית . בתודה מראש - שירי
שירי שלום רב מחלת טי זקס הנה מחלה אוטוזומלית רצסיבית. הנשאות של הגן הפגום נמצאת בשיעור של 1/30 מהאוכלוסייה האשכנזית בארץ. החולים בה נפטרים לרוב בין גיל 2-4 שנים ואינם מגיעם לגיל הפריון בו נבחנת לראשונה פוריותם. אם הנך מתכוונת האם נשא של גן לוקה בפוריותו התשובה היא שלא. לגבי מקצועיות המעבדה במרכז רפואי הרצליה. איני מכיר את המיומנות של מרפאה זו מעבודתי האישית אך יחד אם זאת איני נוהג לבקר את המקצועיות של אלמנט רפואי כזה או אחר אלא אם אני מפנה לסיוע רפואי שאני יודע בוודאות שהנו מוביל בתחומו.
בשיחת בנות (מאלה הידועות..) עלתה הסוגיה הבאה: תמיד מדברים על הגודל של הבנים. אך מה בנוגע לאורכו של הנרתיק אצל האישה? האם יש גברים המגיעים עם איברם לצוואר ו"נתקעים" בחומה בצורה? או שמא אין חיה כזו אצלינו? נשמח לתשובה... רוני , בשם הבנות...
צוות התגובות הגברי חייך על ההתעניינות הנשית באורך הטריטוריה שלהן.
לצוות הבנים שמחתי לשמוע שאכן ברור לכם שהנרתיק הוא אכן הטריטוריה שלהן..........
לרוני וצוות הבנות שלום רב אורך הנרתיק בנשים הוא בתחום די קבוע אם כי אצל נשים "גדולות" , גבוהות במיוחד, הנרתיק עשוי להיות ארוך מהרגיל. אורכו של הנרתיק, מפתחו ועד לצידי צוואר הרחם הוא 7-9 ס"מ. כיצד בכל זאת תתכן חדירה של איבר/חפץ ארוכים מכך ? התשובה כוללת שני הסברים. הראשון הוא העובדה שקירות הנרתיק בעלי גמישות ניכרת ואלו ההסבר השני קשור בהתנפחות החלק האחורי של הנרתיק בזמן ריגוש מיני. שני אלה יחד מאפשרים חדירה במהלך יחסי מין. מסיבות אלה למשל במצבים בהן אין ריגוש מיני (כמו באונס) החדירה מהווה טראומה בעטייה יתכנו קרעים בנרתיק. ללא כל קשר, יכולים להגיע אל צוואר הרחם בעת יחסי מין. למעשה היות וכפי שאמרתי אורך הנרתיק כ- 7 ס"מ, החדרה פשוטה של אצבע למשל, מאפשרת לחוש בצואר הרחם ואין לעובדה זו בכדי להפריע ביחסי מין, כפי שאמרתי מהסיבות הנ"ל.
אכן, חן חן לצוות הבנים על התייחסותם.. (((: ולדוקטור, כן גם לדוקטור שמורה תודה על הסברו המדוקדק... (((: מבטיחה לבוא עם סוגיות נוספות לכשתעלינה..
ד"ר פוקס הנכבד, אני בת 33 בשבוע 19,הריון שני. החל מהשבוע ה-17,הריני סובלת מכאבים חזקים מאוד באיזור צלע מספר 10,אשר התגברו מאוד בימים האחרונים. בדיקה אצל רופא ריאות שללה סיבה ריאתית. במרפאת כאב אובחן דלקת בעצב,באיזור צלע מספר 10. לאחר הבדיקה במרפאת-הכאב הוצע לי הטיפול הבא: 1)זריקת-הרדמה של MARCAIN . 2)זריקת-סטרואידים DEPO-MEDROL. 3)כדורי-וולטרן. בשל התגברות הכאבים התחלתי הערב בנטילת כדורי-וולטרן,במינון של 0.25 מ"ג.(עדיין לא נטלתי את הזריקות בשל חששי הכבד מפגיעה בעובר.) שאלותי: 1)האם תרופות אילו בטוחות לשימוש בעת הריון והאם נצבר מספיק נסיון בשימוש בתרופות הללו בעת הריון ? 2)האם קיים טיפול אחר לדלקת בעצב במצבי? תודה מראש על תשומת-הלב.
ד"ר פוקס הנכבד-שלום רב, תודה רבה על התשובה הטלפונית ועל כך שהקדשת מזמנך. . בברכה, לביאה ישראלי.
גב' ישראלי שלום רב בהמשך לשיחה הטלפונית, בכדי לתת לקוראים מעט מושג על מהות השאלה וההתיחסות, מספר הערות. חשוב תמיד לזכור, שאישה בהריון יכולה לחלות בכל אותם מחלות שאינן קשורות להריון. נכון הוא שנטיית לבנו בכל ארוע חריג שחל המהלך ההריון לחשוב שיש לו קשר וכל מה שחשוב זה העובר עצמו. אני סבור שמה שיותר חשוב הוא מה שקיים ולא מה שעדיין לא נולד וגישתי ( ויתכן שיש חולקים עליה) שבריאותה של האם חשובה יותר שכן מה הטעם בעובר בריא לאם שאינה בריאה ואינה מסוגלת בשל כך למלא את תפקידה כאם בצורה הטובה ביותר. לפיכך, כל תלונה בהריון חייבת להבדק לא רק ע"י רופא הנשים אלא גם ע"י המומחים מהתחומים השונים הרלוונטים כמו: רופא המשפחה וכד. במקרה הנדון, איני משוכנע שנעשו כל הבדיקות הדרושות על מנת לקבוע את האבחנה הנ"ל שכן כאבים בטן ימנית עליונה יכולים לנבוע משנויים באיברים באיזור זה כמו כיס מרה, כבד וכליה. אבחנה מהשוג הנ"ל קרי: שלקת עצב לרוב נעישת על דרך השלילה כלומר אם לא מוצאים כל הסבר אחר ולאחר ברור, מניחים שמדובר בסיבה זו. אני מקווה שביתך תשלים את הברור ובסופו של דבר תרגיש טוב יותר
ד"ר פוקס הנכבד, תודה על תשובתך. אנו נמשיך בברורים הרפואיים,כהמלצתך. ושוב-תודה מקרב לב! בברכה, לביאה ישראלי.
שלום רב, ידוע לי שממליצים כ 3 חודשים לפני כניסה להריון לקחת כדורי חומצה פולית למניעת מומים, השאלה היא מה ההמלצה מבחינת מ"ג לכדור 800 או 400? בנוסף האם יש כדורים נוספים או הכנות נוספות שכדאי להערך לפני הכוונה להכנס להריון מבחינת הריון תקין ? תודה רבה.
רונית שלום רב בעבודות שונות הראו שקיים קשר בין חוסר חומצה פולית והופעת מומים עובריים, בעיקר במערכת העצבים. לאור זאת, קיימת המלצה באותם מקרים בהם היה בעבר ארוע של מום במערכת העצבים, ליטול חומצה פולית, כ- 3 חודשים בטרם הנסיון להרות ובמינון של 375 מ"ק. ( מיקרוגרם). אין המלצה של משרד הבריאות לכלל הנשים , להשתמש בחומצה פולית כמניעה אלא אם האישה שייכת לקבוצת הסיכון הנ"ל. חשוב לזכור ששימוש מופרז בחומצה פולית כמו גם בשאר הוויטאמינים עלול להסיב נזק רב מהתועלת ולכן אין ליטול חומצה פולית ללא יעוץ והכוונה של הרופא המטפל. ככלל, אוכלוסיית הנשים מתחלקת לאלה שהן בסיכון גבוה ואלה שבסיכון נמוך, לגביהן אין כל המלצה לבצע תבחין כזה או אחר בטרם הכניסה להריון כמו גם טיפול כזה או אחר. נשים בסיכון גבוה מטופלות לגופו של עינין. למשל, נשים עם סכרת נעורים , קיימת המלצה לאיזון הסכרת בטרם הכניסה להריון. ישנן מחלות כרוניות רבות בהן יש המלצות ספציפיות והרשימה ארוכה למכביר.
ברצוני לדעת האם תופעות טרום ווסתיות, נפוצות בשימוש בדפו פרוורה? האם ניתן להתגבר עליהן איכשהו? והאם ידועה פגיעה בפוריות בגין שימוש בזריקות אלה? תודה מראש מאיה
השימוש בדפו פרוברה ( פרוגסטרון בעל פעילות ארוכת טווח הניתן בזריקה תוך שרירית פעם בשלושה חודשים) אינו נפוץ בארצנו. לאוכלוסייה סלקטיבית, תכשיר זה עלול להיות מצויין כמניעת הריון אך לאוכלוסייה אחרת מלווה בתופעות לוואי מגוונות ובדרך כלל, לא ניתן לצפות מראש מה תהיה התגובה. בעבר, טענו שהתופעות הטרום ווסתיות מקורן בחסר יחסי של פרוגסטרון ויש אף שהוסיפו פרוגסטרון כדוגמת זה המצוי בדפו פרוברה ( מדרוקסיפרוגסטרון אצטט). מכאן שטיפול זה אינו אמור להשפיע באופן מיוחד על התופעות הטרום ווסתיות אולם הנו בעל תופעות ללואי אפשריות אחרות. ברמה העקרונית, טיפול זה אינו פוגע בפוריות אך הוא משפיע עליה שכן בכך הענין, מניעת הריון. לעיתים תכשיר זה עלול לגרום למספר חודשים של העדר ווסת, גם לאחר סיום שלושת חודשי ההגנה של הטיפול מפני הכניסה להריון. משום כך, אים דפו פרוברה משמש תרופת בחירה במרבית המקרים אלא במקרים מסויימים. הטיפול בתופעות טרום ווסתיות אינו פשוט וקל ולרוב אינדבידואלי.
שלום ד"ר, מזה כ-3 חודשים אני סובלת מבעיה שחוזרת על עצמה. דימום בצבע חום במשך 4 ימים ראשונים של המחזור ולאחר מכן מחזור עם דימום רב. (וסת במשך כ-10 ימים). איך אפשר לטפל בדמום בתחילת המחזור וממה נובע כל זה. בתודה מראש. עדי.
עדי כתב/ה: ------------------------------- שלום ד"ר, מזה כ-3 חודשים אני סובלת מבעיה שחוזרת על עצמה. דימום בצבע חום במשך 4 ימים ראשונים של המחזור ולאחר מכן מחזור עם דימום רב. (וסת במשך כ-10 ימים). איך אפשר לטפל בדמום בתחילת המחזור וממה נובע כל זה. בתודה מראש. עדי.
עדי שלום רב תודה על שאלתך. דימומים לא רגילים הם תופעה שכיחה ביותר. הגורמים לכך הם כ"כ רבים עד שניתן רק בנושא זה לכתוב ואכן נכתבו, ספרים שלמים. אין בידי כמעט ולו פרט אחד שיכול לכוון אותי לבעייתך שכן איני יודעה את גילך, רקע בריאותי, שימוש באמצעי מניעה, הריונות בעבר, בדיקות שונות ועוד. יש באפשרותך לפנות ישירות ל e-mail שלי במידה ואינך רוצה לחשוף פרטים נוספים [email protected] או לצור עמי קשר טלפוני. בברכה
שלום לך, החל מיולי השנה הפסקתי לקחת גלולות מתוך מטרה להרות . מאז ההפסק המחזור אינו סדיר והאיחורים מגיעים עד לחודש שלם וכמובן שבמצב כזה קשה להרות , איך מחזירים את הוסת לסדירות?
אס שלום רב חסרים לי פרטים רבים על מנת שניתן יהיה לתת תשובה מספקת. שימוש בגלולות עלול לעיתים לגרום לאל ווסת למשך מספר חודשים מיד עם הפסקת השימוש. לרוב, אין מדובר בבעית פוריות אלא תופעה חולפת. הפרטים החסרים כוללים את גילך, מאיזה גיל התחלת להשתמש בגלולות, האם לפני כן היה לך מחזור סדיר, האם היית בעבר בהריון וילדת. כמובן שלאחר ידיעת כל הפרטים הללו ניתן לחשוב על המשך ברור.
בהמשך לפרטים שנמסרו, אני בת 32 אמא לשני ילדים , משתמשת בגלולות כ- 12 שנים, המחזור בעבר גם כן לא היה סדיר 0איחורים של עד 7-8 ימים).
שלום וברכה להלן ציטוט מתוצאות הבחנת האולטרא סאונד שנעשה לאשתי: נראתה מיומה אחת, סובסרוזית, בדופן אחורית, ימנית. במימדים: 99X95X71 מ"מ, בעלת אופי הומוגני. נעשה גם בדיקת היסטרוסקופיה עם תוצאות דומות. השאלה: מיומה בקוטר של 10 ס"מ תחייב בסופו של דבר ניתוח. השאלה היא אם לעשות את הניתוח בזמן הקרוב או לחכות להריון אחד או שנים. הצדדים כפי מה שידועים לי כעת: צד א: ניתוח מפחית במידת מה את הסיכוי להריון. צד ב: * יש חשש קל להתפתחות לגידול ממאיר (הוסבר לי כי הסיכוי עולה עם הגודל ועם קצב הגידול). * מיומה גדולה מאד, מצריכה ניתוח לאורך הבטן, ועלולה לגרום סיבוכים אחרים. הדעות: * דעה א: דר' גולדנברג מתל השומר מעדיף לא לשהות עם הניתוח. * דעה ב: עדיף לחכות לפחות עד הריון נוסף. פרופ' יגל מהר הצופים מציע לבדוק בעוד חודשיים את גודל המיומה כדי להעריך את קצב הגידול. אשמח לקבל ממך חוות דעת, והפניה למומחה גדול בארץ או בחו"ל להכרעה בשאלה זו. ראיתי שיש ברשת הרבה אתרים עם הסברים על מיומות. האם תוכל להמליץ לי על מקומות מהימנים וסמכותיים. בתודה מראש, אליהו
אליהו שלום רב מספר נקודות בטרם אשיב לשאלתיך, בתקווה שגם קוראים נוספים יקראו את הערתי הבאה. אשמח אם לא יוזכרו שמות רופאים שנתנו חוות דעת כזו או אחרת. יש בכך משום קריאת תגר על רופא כזה או אחר ואני חושב שהגישה הווירטואלית אינה המקום לכך. אתה יוכל להזכיר דיעה של רופא X או לחילופין לציין את פנייתך לרופא מסויים אך ללא חוות דעתו שקשה לך לדעתי להעבירה בשלמות מעל דפי האינטרנט ובכך אנו עשויים לעשות עוול לרופא מסוייים. בכל אופן אין בידי את כל הפרטים אודות אישתך. כעת אתה מציין את נושא ההריון ומכאן אני למד שאישתך בגיל הפוריות ושאתם מעונינים בילדים. ההחלטה על ביצוע טיפול כזה או אחר מחייבת ידיעת כל הפרטים ובכלל זה בדיקת החולה כולל בדיקות עזר.זה יהיה מאד לא מקצועי לחוות דיעה ספציפית. לכל היותר אוכל להסביר באופן כללי את נושא המיומה שהנו גידול שפיר של הרחם ואת הגישה המקובלת. לגבי יעוץ/רופא נוסף שהינך מבקש. אני ממליץ בחום רב על פרופ' אליעזר שלו, מנהל מחלקת נשים ויולדות מבית חולים העמק עפולה (06-6524031).
אני מקבל את ההערה בנוגע לאי אזכרת שמות רופאים. תודה גם על ההפניה לרופא הנוסף. אשמח אם אכן תוכל להרחיב את הדיבור על מיומה ברחם, ועל האפשרות שתתפתח ממנה גידול סרטני, ועל הגישות המקובלות לטיפול בנשים שמעונינות בילדים. אם תוכל גם להרחיב על הסיוכים להריון עם מיומה ועל הריון אחרי ניתוח של הסרת המיומה. אחרון חביב, אם תוכל להפנות אותי לאתרים ברשת מהמנים ומוסמכים עד כמה שאפשר שאוכל גם לקרוא אודות הנושא הנ"ל בתודה מראש, אליהו
זה שוב אני אותה בחורה שנתת לה מידע על ההתקן של "מירנה" בטח אתה זוכר... בפעם האחרונה רשמתי לך שהיה לי דימום שבועיים ללא הפסקה והרופא נתן לי את הכדורים הקסאקפרון 4 כדורים ליום, לאחר 4 ימים שלקחתי אותם באמת המחזור הפסיק לגמרי. ראשית מאחר לי כרגע בכמה ימים זו תופעה רגילה? אני שואלת כי קודם זה הקדים לי בשבוע, ועכשיו מאחר, יכול להיות שזה מתחיל להיסתדר בגוף, ולא צריך לדאוג לאיחור הזה? דבר שני זה האם אני יכולה לקחת את הכדורים האלה מתי שאני רוצה? לדוגמה: קיבלתי היום ובא לי להפסיק את המחזור האם יש בזה סיכון או שאפשר לקחת אותן מתאי שהרצה? יש לציין שאני מאוד שונאת מאוד להיות במחזור. בתודה מראש ריקי
ריקי שלום רב תשובתי הפעם תהיה קצרה יותר- סבלנות. סבלנות אחת משום שבקרוב תצא כתבה רחבה מאד על המירנה באתר רפואת הנשים בו מופיעות כידוע לך כתבות נרחבות. סבלנות נוספת היא לגבי המירנה. סבלנות ותבחיני בשיפור מתמיד. לא מומלץ לטפל בהקסקפרון על דעת עצמך כמו בכל תרופה למרות שאני מבין את רצונך לסיים את הדימום.
What about pregnancy and cats together ?
יעל שלום רב שאלתך קצרה מידי וכללית מידי האם כוונתך לבעיות העלולות להופיע לנשים הרות המגדלות חתולים? או האם זה אפשרי? אשמח אם תפרטי את מהות שאלתך
שלום-רב. תחילה אקדים ואומר שאניני וטרינרית ואין מכתבי מהווה תחליף לקבלת מידע מקצועי. במגע עם כלבים וחתולים (ועם הפרשותיהם) יש חשש להדבקות ב-טוקסופלזמוזיס. לפי מיטב ידיעותי,טוקסופלזמוזיס עלול לגרום לנזק (בלתי-הפיך!) ברקמת-המוח,בראיה ואצל נשים בהריון אף להפלות. התופעה מוכרת היטב לוטרינרים וכל וטרינר יוכל להרחיב בנושא. מקווה שתשובתי עזרה .
ד"ר פוקס היקר ברצוני להודות לך על תשובתך בנושא ההנקה התקשרתי למספר הטלפון שמסרת לי ונאמר לי שבשום אופן אסור לי להניק את התינוק הפסקתי את ההנקה עוד באותו יום מפני שנאמר לי שאני "מרעילה" את התינוק עם התרופות הללו וזאת לאחר שבבית החולים שילדתי בו נאמר לי שאני יכולה להניק (כמה וכמה פעמים שאלתי והפנתי את תשומת לב הרופאים לתרופות שאני נוטלת ושוב נאמר לי שאני יכולה להניק) בקשו ממני כמו כן לבדוק את התינוק ע"י רופא ילדים ולשמחתנו לא נגרם לו שום נזק ושוב תודה רבה רבה על תשומת הלב שאתה מקדיש לי מלי אוחיון
למלי שלום רב אני שמח ששוב יכולתי , בעזרת אתר זה להיות לך לעזר והעיקר הבריאות...................
אני חולת לופוס לאחר לידה ראשונה אחרי הריון ראשון בסיכון גבוה (חלקו בשמירה). מאז הלידה עברו 3 וחצי חודשים. ברצוני להפנות אלייך מספר שאלות: 1. לאחר הלידה החלו כאבים עזים ונפיחות בפרקי הידיים, הרגליים והברכיים. בהוראת הראומטולוג התחלתי בטיפול ב Plaquenil ולאחר שהכאבים התחזקו התחלתי גם בטיפול ב Prednisone. בידיעה כי התמונה הקלינית שונה אצל כל חולה ובהסתמך על נסיונך המצטבר, מעונינת לדעת האם הסמפטומים והכאבים הללו שאני חווה הינם זמניים ויחלפו בעזרת הטיפול הרפואי, וכן מהי התקופה בממוצע של נטילת תרופת ה Prednisone 2. האם ניתן בעתיד לצמצם את התופעות הנגרמות כתוצאה ממחלת הלופוס לאחר לידה. בתודה מראש, איריס
איריס שלום רב. מחלת הלופוס אינה בתחום מומחיותי. מאחר ומחלה זו שכיחה יותר בנשים ובעיקר בצעירות בגיל הפוריות, אנו המיילדים, נפגשים במחלה זו לעיתים קרובות. מהלך מחלה זו אנו תמיד צפוי, יש מצבים בהם לאחר הריון ולידה מופיעה החמרה של מחלה זו שהיא מחלה כרונית פרוגרסיבית. אין יכולת לנבא את המהלך הצפוי של התופעות שאת חווה כעת אם כי במרבית המקרים חלה לאחר תקופה כזו רמיסיה ( מצב בו המחלה בתקופת רגיעה). לצערי אין בידנו דרך למנוע מראש את ההחמרה שעשויה להופיע לאחר לידה כמו גם אין דרכים לרפא לחלוטין את המחלה אלא להקטין את הסימנים והסימפטומים. אני מקווה שתשתפרי במהרה.
תודה רבה לך ד"ר פוקס על תגובתך.
ד"ר אמיר פוקס שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. מתי לאישה יש ביוץ? לאחר קבלת המחזור בשבועיים, אני חשה התכווצויות בבטן התחתונה. האם זהו ביוץ? את שאלתי הקודמת הפניתי אליך מכיוון ששמעתי כי גוף האישה זקוק ל-1/2 שנה ניקיון מהגלולות, אך הבנתי ממך כי אין תקופת התנקות והגלולות אינן פוגעות בפריון. קודם, החסרתי מספר פרטים. זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכנס להריון. אני בת 30 ובעלי בן 36, יחסי המין שלנו טובים מאוד, כמעט כל יום, ושאלתי הנוספת היא האם אישה יכולה להכנס להריון רק בביוץ? סליחה על הבורות אבל אף פעם לא התעניינתי בפרטים אלו, זה מאוד מעניין ומסקרן. תודה רבה!!! יעל
יעל כתב/ה: ------------------------------- ד"ר אמיר פוקס שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. מתי לאישה יש ביוץ? לאחר קבלת המחזור בשבועיים, אני חשה התכווצויות בבטן התחתונה. האם זהו ביוץ? את שאלתי הקודמת הפניתי אליך מכיוון ששמעתי כי גוף האישה זקוק ל-1/2 שנה ניקיון מהגלולות, אך הבנתי ממך כי אין תקופת התנקות והגלולות אינן פוגעות בפריון. קודם, החסרתי מספר פרטים. זו הפעם הראשונה שאני מנסה להכנס להריון. אני בת 30 ובעלי בן 36, יחסי המין שלנו טובים מאוד, כמעט כל יום, ושאלתי הנוספת היא האם אישה יכולה להכנס להריון רק בביוץ? סליחה על הבורות אבל אף פעם לא התעניינתי בפרטים אלו, זה מאוד מעניין ומסקרן. תודה רבה!!! יעל
יעל שלום רב הביוץ הנו שלב קצר יחסית הנמשך מספר שעות וסביב תקופה זו בלבד תתכן הפריה. החישוב המדויק יותר של מועד הביוץ בנסיון לשייכו לימי המחזור הוא כשבועיים לפני המחזור ולא שבועיים לאחר תחילת המחזור. לאישה שיש מחזורים סדירים, כל 28 יום, ניתן להניח שהביוץ חל ביום ה-14 מתחילת המחזור. ואולם, אם לדוגמא יש אישה המקבלת מחזור כל 35 יום באופן קבוע, הביוץ חל בערך ביום ה- 20. קיימות ערכות אותן ניתן להשיג בבתי המרקחת ( ללא מרשם רופא) אשר יכולות לחזות ע"פ פרמטרים מסויימים את מועד הביוץ. גיל בן זוגך אינו משפיע על הפוריות שלכם אולם גילך בהחלט כן. ככל שהאישה מבוגרת יותר, חלה ירידה ביכולת הפוריות. ב ה צ ל ח ה .........
אני סובלת כבר יותר משנה מזיהומים חוזרים בנרתיק. עברתי כבר המון רופאי נשים וגם מטפלים אלטרנטיביים ובינתיים לא נפתרה הבעיה. רופאי הנשים הקונבנציונאליים לא התיחסו לבעיה בכובד ראש ולא ניסו לגלות את מקורה. למרות שהלכתי גם באופן פרטי ושילמתי במיטב כספי... אני מודעת לקושי לפתור בעיה כזו דרך האינטרנט, ולכן אשמח מאוד מאוד אם תוכל להמליץ לי על רופא או כל מטפל אחר שלדעתך יהיה מוכן לחקור את הבעיה לעומק. ויגאל אותי מיסורי.
יעל שלום רב את עקר הערותי שלחת לך בדאר האלקטרוני. יחד עם הפרטים שמסרת לי דלים מידי על מנת לכוון אותך לרופא כזה א אחר כמו גם להתייחס לתלונותייך
אודה לכל מי שיעשיר את ידיעותי בנושא מחלת הלופוס - מאמרים, קישורים ואינפורציה כללית. תודה.
זאב שלום רב לפני מספר שבועות הייתה התענינות במחלת הלופוס באתר זה. אם תחפש תחת קובץ תגובות ודאי תמצא את שאלתה של גב' מלי אוחיון בנושא ואת התייחסותי. במידה ותהייה מעונין בחומר נוסף אשמח לכתוב ולהוסיף
אתר על מחלת הלופוס http://www.lupusgw.org/newflier.htm מלבד האתר הזה בכל מנוע חיפוש שתקליד את המילה lupus תקבל מספר רב של אתרים אני למדתי על המחלה רק דרך האינטרנט בהצלחה בחיפוש ואם תהיינה לך שאלות אשמח לענות עליהן מלי אוחיון
שלום זאב בארץ פועל ארגון חולי לופוס, שהוא עמותה שפועלת במתכונת עזרה עצמית. הארגון מבצע מגוון פעילויות לרווחת חולי הלופוס, ובין היתר תוכל למצוא אתר של הארגון, די ראשוני, אבל אתר. כתובת האתר - http://go.to/lupusil כמו כן, הארגון מפעיל קו פתוח, שפועל בכל יום חמישי בין השעות 18.00 עד 20.00. תוכל לפנות לטלפון, ולקבל את הפרטים שמעניינים אותך. מספר הטלפון 6299389, באיזור חיוג 03. כמו כן, תוכל לפנות אלי, דרך הדואר האלקטרוני שלי, ואשתדל לעזור לך כמיטב יכולתי. כוכי רוזנבאום מנכ"ל ארגון חולי הלופוס בישראל
אני חולת לופוס כבר 5 שנים וקבלתי את הלופוס בגיל צעיר ואני מנסה לקבל מידע על המחלה, ואני כל הזמן רואה את האתר על הארגון ואני לוחצת על אתר והוא לא מכניס אותי לאתר של הארגון. יש אולי עוד אתרים כדי לקבל מידע בעברית על הלופוס.
ד"ר אמיר שלום רב, את הגלולות למניעת הריון לקחתי עד לפני 3 חודשים. מאז אני מנסה להכנס להריון. למותר לציין כי המחזור החודשי שלי תמיד היה סדיר, ללא הגלולות, וגם היום, אני מקבלת בדיוק בזמן, כמו שעון שוויצרי. שאלתי היא כמה זמן דרוש לגוף בכדי להתנקות מהגלולות. אני בריאה ואף פעם לא היתה בעיה. תודה רבה ושמחתי לפגוש בפורום זה.
יעל כתב/ה: ------------------------------- ד"ר אמיר שלום רב, את הגלולות למניעת הריון לקחתי עד לפני 3 חודשים. מאז אני מנסה להכנס להריון. למותר לציין כי המחזור החודשי שלי תמיד היה סדיר, ללא הגלולות, וגם היום, אני מקבלת בדיוק בזמן, כמו שעון שוויצרי. שאלתי היא כמה זמן דרוש לגוף בכדי להתנקות מהגלולות. אני בריאה ואף פעם לא היתה בעיה. תודה רבה ושמחתי לפגוש בפורום זה.
יעל שלום רב גלולות אינן " מלכלכות" את הגוף ולכן אין צורך להתנקות מהן..... איני יודע האם זו הפעם הראשונה שאת מנסה להרות או לא אך בכל אופן, גלולות לכשעצמן אינן משפיעות על הפוריות ואינן אמורות לפגוע ביכולתך להרות. 3 חודשי נסיון להרות הן בגדר הנורמה, ויש מקום לערוך ברור רק לאחר פרק זמן ארוך יותר . בכל אופן עלייך לזכור שהיכולת להרות היא פונקציה של שני בני הזוג ולכן, במידה ויש מקום לברור הוא אמור לכלול את שני בני הזוג.
שלום אני בת 24 נשואה מזה שנתיים,המחזור החודשי שלי מאחר ב 4 - 5 ימים. אף פעם לא היה לי איחור , גם לא של יום. עד לפני חצי שנה עוד השתמשתי בגלולות. רציתי לדעת האם רצוי שאגש לרופא או שכדאי שאחכה כמה ימים? אני נורא אשמח אם יתברר שהסיבה היא הריון . אך אני לא יודעת כמה זמן עליי להמתין. תודה מראש על תשובתך
מיכל שלום רב איחור במחזור הנו אחד הסימנים השכיחים בעת הריון אם כי לא היחיד. סמנים נוספים כמו גודש בחזה, בחילה אף סימנים מבשרי הריון. לשמחתנו, אנו חיים בעידן בו קל מאד לאשר הריון בכלל, בעיקר הריון תקין. אני מציע לך להתחיל עם בדיקת הריון ביתית פשוטה ו/או בדיקת דם במסגרת קופ"ח ולאחר מיכן לפנות לרופא המטפל. אני מקווה ומאחל לך מזל טוב
רציתי לומר תודה על תשובתך המהירה ויש לי כבר חדשות מענינות אני בהריון ומאושרת! תודה
שלום רב! בשיחה עם הדודים שלי באנגליה (אחים ואחיות של אימי), מתברר כי יש אוסטאוספרוזיס במשפחה, כלומר הדוד כבר נמצא במצב שהוא מקבל כדורי מורפיום אך נמצא בבית, ודודה אחרת שברה את אחת הרגליים, באיזור האגן (זה מה שהצלחתי להבין). מה זה אומר מבחינתי? אני בת 41 ואני בעלת עודף משקל ניכר (ואני יודעת זה הדבר היחיד שעומד לטובתי מבחינת המחלה) אך האם יש גורם תורשתי במחלה זו? ואם כן מה עליי לעשות לפני שיהיה מאוחר מדי. בתודה על כל תשובה ניצה
ניצה שלום רב ראשית, צר לי על סבלם של בני משפחתך. אוסטאופורוזיס אכן יכולה להיות מחלה קשה המובילה לסבל, מוגבלות ואף נכות. יתר על כן, הסכוי של אישה למות מסיבוכי אוסטאופורוזיס גדול מסיכוייה לחלות ולמות מסרטן השד. העובדה שיש מספר קרובי משפחה עם מחלה מסויימת יכול לרמז על מחלת רקע ( גנטית או נרכשת) המאיצה את תהליכי האוסטאופורוזיס כמו גם גורמים סביבתיים. אין בידי כל מידע האם נעשה ברור כלשהו לגבי משפחתך אך אני בטוח ביכולתם של הרופאים הבריטיים להגיע לאבחנה נכונה. למרות זאת יתכן שתנאי סביבה כמו אלה המצויים באנגליה קרי: העדר חשיפה מספקת לשמש ועוד תרמו לתהליכים אלה ואף יתכן שמדובר במקריות בלבד. למרות זאת יש מקום לדעתי לפנות ליעוץ בנושא זה וקיימות מרפאות רבות ברחבי הארץ כמו מרפאתה של ד"ד צופיה איש שלום בחיפה ( בית החולים אלישע, מרכז רפואי רמב"ם) שלדעתי מהווה אחת המובילות בתחום. אני מניח, שלאור הסיפור המשפחתי יש מקום לברר ובמקרים רבים יש טיפול מונע.
אשתי הובחנה היום שיש לה "רחם מוגדל" קיים חשש לגידול שפיר או ממאיר. אני מעוניין לקבל חומר קריאה עדיף בעברית, על הנושא. אני אודה מאד לכל מי שיתיחס לענין ויעשיר אותי במידע.
מר סולוביצ'יק הנכבד רחם מוגדל אינו מהווה אבחנה אלא ממצא. קיימות סיבות רבות מאד הגורמות לרחם מוגדל ולכן קשה בשלב זה לתת לך חומר על "רחם מוגדל". קיים הבדל מהותי בין גידול שפיר וממאיר ואני ממליץ לאחר שתהיה אבחנה לתת בידך חומר נוסף בנושא. האם יש לך קשר משפחתי לרב סולוביצ'יק ז"ל המפורסם??? בברכה ד"ר פוקס
עברתי פעמיים ניתוח קיסרי עם עוברים גדולים. האם בפעם השלישית אצטרך לעבור שוב ניתוח?
מירי שלום רב לידה לאחר ניתוח קיסרי אחד או יותר תלויה במספר משתנים. בראש ובראשונה סוג הניתוח הקיסרי אותו עברה האישה דהיינו מהו סוג החתך ברחם ( ולא בדופן הבטן).ניתוח שבוצע ע"י חתך רוחבי ברחם, מאפשר בדרך כלל נסיון לידה נרתיקית בהריון הבא בתנאי שבהריון זה אין התוויות נגד ללידה רגילה גם אילו לא הייתה האישה עוברת ניתוח קיסרי בעבר. נתון חשוב נוסף הוא המקום בו אמורה האישה ללדת. יש מקומות ( מחלקות שונות בארץ ובעולם) להן מדיניות שונה שכן לא תמיד הנתונים מאפשרים החלטה חד משמעית. רוב המחלקות כיום מאפשרות למשל נסיון לידה נרתקית לאחר ניתוח קיסרי אחד שבוצע בחתך רוחבי בתנאי שאין הוריות נגד( כמו עובר גדול מאד, מנח עובר פתולוגי, צורך ביילוד מיידי באישה שאינה בלידה פעילה ועוד) לעומת זאת לא כך הדבר לגבי אישה שעברה בעבר שני ניתוחים קיסרים. יש מחלקות המאפשרות נסיון לידה רגילה לאחר שני ניתוחים קיסריים בעבר בחתך רוחבי ברחם בתנאי כמובן שאין סיבות בעטיין קיימת המלצה לניתוח קיסרי ויש מחלקות הממליצות לכל אישה שעברה שני ניתוחים קיסריים בעבר או יותר, ללדת שוב בניתוח קיסרי. לגבי 3 ניתוחים קיסריים בעבר שוב קיימת תמימות דעים והמלצה שלא ללדת לידה נרתיקית אלא ניתוח קיסרי. גורם חשוב לא פחות הוא רצון היולדת. במרבית המחלקות, אישה שעברה בעברה ניתוח קיסרי ובודאי שיותר מאחד, המבקשת לעבור ניתוח קיסרי בלידה הנוכחית , מקבלת את מבוקשה. במקרה שלך, אין בידי פרטים לגבי הניתוחים שעברת, יחד עם זאת היות ועברת בעבר שני ניתוחים קיסריים בגלל עוברים גדולים, קיים סכוי גבוה יותר שגם בהריון הנוכחי יהיה לך עובר גדול כי אז קיימת המלצה ברורה לניתוח קיסרי חוזר. כל שעלייך לעשות הוא להתדיין עם הרופא המטפל אשר אין לי ספק שייציג בפנייך את כל הנתונים הדרושים לך על מנת לאפשר לך להחליט, כמו את הסיכונים והסיבוכים של כל אחת מהאפשרויות, ככלות הכל את אמורה להחליט על אופן הטיפול הרפואי בגופך.
שלום רב, בהקשר לכתבה שפירסמת - יש לי קוצר ראייה גבוה מאוד 21+ בכל עין, האם לפי דעתך אצטרך לעבור לידה בניתוח קיסרי כדי למנוע הדרדרות בזמן הלידה בראייה ? דיברתי עם מס' חברות שעברו לידות מכשירניות והן טענו שעדיף לעבור ניתוח קיסרי ולא לסבול לידה מכשירנית, מה דעתך? תודה מראש
רונית שלום רב קוצר ראיה קשה, כפי שאת מציינת מהווה סוגיה לא פשוטה במיילדות. בעבר, היייתה הנחיה ברורה במצבים מעין אלה ללידה מכשירנית על מנת למנוע את הלחץ בזמן הלידה כדי למנוע הפרדות רישתית. כיום, אין תמימות דעים בנושא זה ומרבית רופאי העיניים ממליצים על לידה רגילה ( ואפילו לא לידה מכשירנית). מצבך חריג במידה הדורשת התייעצות מעמיקה עם רופא עיניים על מנת שיחווה דעתו בנושא, כך בכל אופן הייתי נוהג אלו היית מגיעה ללדת בחדר הלידה בו אני עובד. מה עדיף, לידה מכשירנית או ניתוח קיסרי? עדיפה לידה רגילה כמובן אך יחד עם זאת אם אנו מניחים שכל אחת מהאופציות נעשית "בידיים" מיומנות, לכל אחת מדרכים אלה קרי לידה קיסרית או מכשירנית יש סיבוכים וסיכונים. במידה ורופא עיניים חושב שעדיף לך להימנע מהלחץ במהלך לידה רגילה, על הרופא המטפל להציג בפנייך את הסיכונים, הסיבוכים כמו היתרונות של כל אחת מהשיטות על מנת לאפשר לך יכולת להחליט. גישה זו, המציגה בפני חולה אפשרויות מספר, מקובלת כיום ברפואה שכן לא תמיד בידינו תשובה ברורה וחד משמעית
שלום.לאשתי יש ראיה -6. האם מומלץ לעשות ניתוח קיסרי? תודה.
אני נמצאת בשבוע 35+2 ועדין העובר שלי לא התהפך האם יש סיכוי שהוא עוד יתהפך או שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי?
ניקול כתב/ה: ------------------------------- אני נמצאת בשבוע 35+2 ועדין העובר שלי לא התהפך האם יש סיכוי שהוא עוד יתהפך או שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי?
ד"ר אמיר פוקס שלום, הנני נוטלת גלולות נגד הריון מזה 5 שנים שאלתי היא האם גלולות באופן כללי מפחיתות באיזושהי מידה את פוריות האישה. אני מניחה שלא אחרת לא היו נוטלות אותה כל כך הרבה נשים ברחבי העולם. אבל, בכל זאת, האם יש שמץ של אמת בדבר? תודה
דנית שלום רב כפי שהנך מציינת, ההנחה כיום שלגלולות אין כל השפעה מזיקה על הפוריות. אמנם ישנם במצבים בהם הפסקת גלולות לאחר שימוש ממושך מובילה לתקופה קצרה של אל-וסת אך ככלל, אין לגלולות אפקט מזיק בכל הקשור לפוריות. מעין שאובה "תאוריה" זו לפיה גלולות פוגעות בפוריות? ובכן, שני הסברים. האחד נובע מכך שכ-%8 מכלל הנשים סובלות מבעיות פוריות ועד שלא ינסו להרות לא ידעו זו. מרבית הנשים המשתמשות בגלולות הן נשים צעירות עוד בטרם ניסו להרות ואז, לאחר מספר שנים בהם השתמשו בגלולות הן מנסות להרות, ובשל בעיה ראשונית מוקדמת הן לא מצליחות להרות ומייחסות זאת בטעות לגלולות. הסיבה השניה היא שקיים קשר בין הפוריות והגיל. ככל שאישה מבוגרת יותר , יכולת הפוריות קטנה. מכאן שאישה המשתמשת שנים רבות בגלולות עשויה לנסות להרות לראשונה בחייה בגיל מבוגר יחסית והוא הוא הגורם המפריע ולא שימוש ממושך בגלולות.
תודה לך על תשובתך המהירה אני חושבת שאתה עושה שרות חשוב ומברכת על פורום זה
ד"ר פוקס היקר ראשית מודה אני על הברכות כמו כן ברצוני לדעת האם אין סכנה בלקיחת תרופות בהנקה אני מקבלת prednisone 20 mg 1 ליום mg 200 plaquenil 2 ביום ואני מיניקה האם זה בסדר או להפסיק את ההנקה בתודה מראש מלי אוחיון
מלי שלום רב תרופות רבות שניטלות במהלך הנקה, מגיעות לחלב ועוברות בהמשך לתינוק. במקרים רבים, סדר הגודל שעובר לעובר הוא 1% מהניון אותו את נוטלת וברוב המקרים, מינון זה מאד נמוך בכדי להשפיע על התינוק. יחד עם זאת ישנן תרופות שלהן השפעה נלוות ומומלץ לא להשתמש בהן בזמן הנקה. היות ואיני בקיא דיי בכל ספקטרום התרופות הללו, אני מייעץ לך לפנות למחלקה לטרטולוגיה שמנוהלת ע"י פרו' אורנוי בבית חולים הדסה ירושלים שהיא המחלקה המוסמכת ביותר על מנת לענות שלאלותייך הנ"ל. טל: 6758430- 02 או 02- 6758441 ושוב מזל טוב ממני וצוות Doctors
לאחר שהסברת לי על ההתקן "מירנה" יש לי עוד כמה שאלות בנושא: א. אם המחזור במשך הזמן יופחת או יעלם איפה הולך כל "הליכלוך"? הרי אומרים שהמחזור מנקה את הגוף של האישה. ב. לאחר דימום ממושך של מחזור במשך שבועיים נתן לי הרופא נשים כדורים להפסקת או הפחת המחזור האם זה בסדר, ולא יגרם לי שום נזק? למרות שאני כבר שלושה ימים לוקחת את הכדורים ובקושי יש תוצאה כי אני עדיין מדממת, למרות שזה לא הרבה אבל בעיקרון אני עדיין לא נקיה. ג. האם ההתקן הזה אמור לעשות כך מחזור ארוך ודימום כה ממושך? או שההתקן לא מתאים לי? הודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם. בתודה מראש ריקי
ההתקן מסוג מירנה ( באחד המגזינים הבאים אקדיש את הכתבה על התקן למניעת הריון ובכלל זה מירנה, בצורה מפורטת) במרבית המקרים גורם לירידה ניכרת בדימום בזמן הוסת וב- 20% אף העדר וסת. ההתייחסות לדימום הוויסתי כליכלוך אינה במקומה. מדובר בדימום שהינו תהליך פסיולוגי כתוצאה משנויים הורמונלים. התקן המירנה משנה את הפעילות ההורמונלית ולפיכך אין במיעוט הדמם הוסתי או העדרו תחת שימוש במירנה ,בכדי לגרום לנזק כלשהו ( ההפך למירנה מספר יתרונות בריאותיים). הדמם הויסתי אינו צורך אלא תוצאה. לא ברור לי האם יש לך כעת דימום עם ההתקן החדש או ללא קשר וכמו כן לא ברור לי איזה כדורים קבלת כעת. כל דימום חריג דורש הערכה וברורואני מניח שהרופא שלך החליט לטפל בדימום שלך מתוך הערכה לסיבתו. אם עדיין ממשיך הדימום יש מקום לשוב ולהיוועץ ברופא המטפל. אשמח לקבל ממך פרטים נוספים על מנת להרחיב לשאלתך.
מה זה רחם מורחבת האם יש מס' סיבות לתוצאה זו. האם יש קשר להתקן.
קודם כל תודה רבה לך על התשובות המעמיקות ישר כח. ועכשיו אני יפרט לך בדיוק מה קורה לי עם ההתקן "מירנה". את ההתקן הזה עשיתי ב- 26.10 ביום השני למחזור. המחזור נימשך שבועיים וחצי, הרופא אמר לי שזה יכול לקרות בחודשיים הראשונים. הוא גם אמר לי שההתקן הזה יש איתו בעיה שהמחזור מופיע פתאום ללא שום התראה או לפי התאריך עד לשישה החודשים הראשונים. לאחר שסוף סוף אני מסיימת את המחזור, ונקייה שבועיים שלוש מהמחזור, שוב מגיעה המחזור ללא שום התראה וללא שום כאב. חשבתי שזה יקח מספר ימים מועטים והכל יהיה מאחריי. אבל לאחר שראיתי ש- 10 ימים המחזור לא מתכוון להיסתיים אלה הוא רק מתגבר פניתי לרופא נשים וסיפרתי לו על התופעה של ההתקן (יש לציין שזה רופא אחר הפעם דרך קופת חולים). הוא עשה לי אולטראסאונד וגינלי ואמר שניראה לו שהכל תקין, ונתן לי כדורים: HEXAKAPRON שלוש כדורים ביום. רק לאחר חמישה ימים הפסיק לי המחזור לגמרי. היום אני עדיין מפרישה לא מחזור אומנם אבל הפרשות שלא היו קודם להתקן. האם כך אמור להיות ההתקן הזה? או שבמשך הזמן יחול שינוי לטובה? ואם זה יקרה שוב אני יכולה לקחת את הכדורים על דעת עצמי? ועוד שאלה אחרונה והיא: ברגע שאני רואה שיסתיים הדימום עוד לפני שסיימתי את הכדורים שהרופא אמר, אני יכולה להפסיק אותם, או שצריך להמשיך? מודה לך מאוד על התשובות. ריקי
האם נטילת גלולות מגבירה את הסיכויים לפטריות בנרתיק ?
גלית שלום רב אכן, יש מספר רב של עבודות המראות שנשים המשתמשות בגלולות למניעת הריון המכילות אסטרוגן ופרוגסטרון סובלות בשכיחות גבוה יותר, מפטרת הנרתיק. הדבר אינו חד משמעית אך כנראה שיש דברים בגו. באחד המגזינם הקרובים אקדיש פרק על גלולות למניעת הריון ובכלל זה תופעות הלוואי.
שלום רב! בשיחת אמהות צעירות התגלגל ועלה הנושא : "הריון במהלך תקופת ההנקה - אפשרי או לא?" כמספר המשתתפות ...כן מספר הדעות. אז למענן של כל בנות ישראל - ד'ר פוקס ,התוכל להקדיש מזמנך ולהאיר עינינו ? וזו הזדמנות פז לברך אותך על ההתמדה והעניין שבפורום הזה. אלפי תודות.
ליעל שלום רב חן חן על שאלתך. אין ספק שהכותרת אמת או אגדה במקומה. במהלך ההריון, חלה עליה מתמדת בהורמון שנקרא פרולקטין. הורמון זה אחראי על יצור החלב שמופיע זמן קצר לאחר הלידה. מענין הוא שזמן קצר לאחר הלידה, הרמה הבסיסית של הורמון זה יורדת כמעט לאותה רמה שהייתה לפני תחילת ההריון. בכל פעם שהתינוק יונק, גרוי הפיטמה מעורר את הפרשת ההורמון ולכן, ככל שהתינוק יונק יותר, יש יותר ויותר מהורמון זה. הורמון זה משפיע במספר מנגנונים על הביוץ ומעכב אותו כך שבאופן תאורטתי ובחלקו גם באופן מעשי, אישה המניקה באופן אינטנסיבי אינה יכולה להרות. דבר זה נכון בנשים שמניקות בלבד ובעיקר בתקופה הראשונה שלאחר הלידה. בנשים אלה גם אין הופעת וסת מסיבה זו. יחד עם זאת ולמרות זאת, ככל שמתרחקים ממועד הלידה, ההשפעה המעכבת של הפרולקטין קטנה וההגנה כביכול מפני הריון קטנה אף היא. חשוב מאז לזכור שברפואה, כמו באהבה, אין תמיד ואין אף פעם........ למרות האמור לעיל, יש מקרים רבים בהם אישה הרתה תוך כדי הנקה עוד בטרם הופיע מחזור כלשהו לאחר הלידה ולכן על לה לאישה לסמוך על הנקה כאמצעי מניעה בטוח.
ד"ר פוקס היקר מלי אוחיון אם זכור לך חולת הלופוס ובהריון ילדה הערב תינוק חמוד ובריא במשקל 2830גר' הלידה עברה בסדר גמור והתשובות שלך מאוד עזרו לנו לעבור באמת הכל בשלום תודה לך על תשומת הלב שהקדשת לה ועל הפורום הנהדר שאתה מנהל פה תודה פרידה (אמא של מלי)
למלי אוחיון ולכל משפחתה מזל טוב ממני וכל צוות הפורום.
מזל טוב למלי ולמשפחתה מצוות Doctors, ותודת העורך לד"ר פוקס על מלאכתו הנאמנה בפורום זה.
שלום דר' אמיר אני סובלת כבר הרבה זמן מכאבים בזמן קיום יחסים ולאחריהם. נשלחתי ע"י רופא הנשים שלי למיקרולוגית שגילתה שיש לי בקטריית קנדידה, נתנה לי עשרות סוגים של נרות וכדורים שלא עזרו, האם אתה מכיר פתרון אחר ??
שחף שלום רב ראשית, מספר תיקונים קלים. אני מניח שנשלחת ע"י רופא הנשים שלך למיקרוביולוגית או בקטריולוגית. שנית קנדידה הנה פטריה ולא בקטריה ( =חיידק). התלונה של כאבים ביחסי מין כתוצאה מדלקת נרתיקית הנה תופעה שכיחה. אחד מהגורמים הנו התפתחות של קנדידה אלבינקס שמהווה למעשה תושב קבוע של הנרתיק ( וכן באיזור פי הטבעת והפה). במרבית הזמן, החיידקים הנורמלים באיזורים אלה ובכלל זה בנרתיק שומרים על דרגת חומציות כזו המונעת התפרצות הפטריה ואולם יש מספר מצבים בהם נפגעים חיידקים אלה, החומציות בנרתיק משתנה והופכת בסיסית ואז מתפרצת הקנדידה. אם אכן זה הגורם למכאובייך ( ויש לזכור זהומים נוספים הגורמים בדיוק לאותן תופעות) יש לברר מדוע למרות הטיפול חלה השנות הפטריה. במילים אחרות יתכן וקיים גורם בסיסי שגורם לתופעה לחזור או להיות עמידה לטיפולים. מבין מצבים אלה יש לזכור את תפקוד מערכת החיסון שבעת חולשתה עלולה לגרום זיהומים פטרייתים חוזרים ובכלל זה מחלת הסכרת. אין כמובן להסיק מכך כי הנך סובלת מפגיעה במערכת החיסון או מסכרת אך ברור שיש מקום לברור מקיף יותר להשנות. היות ולא ברור לי מהם עשרות הכדורים והטיפולים בהם טופלת, אין ביכולתי להתייחס לאופציות אחרות.
תודה לך על תשובתך המפורטת, עזרת לי. היום הייתי אצל המיקרוביולוגית והפניתי את תשומת ליבה לתשבותך לגבי הפגיעה במערכת החיסון של הגוף, היא טענה שהאפשרות היחידה שלי כרגע היא קבלת סדרה של זריקות המכילות Candida Staphylococci (או משהו כזה) עקב הפטריה שיש לי - Vaginae Candida. מדובר בסט של 4 זריקות בשבוע ולאחר מכן 4 זריקות בשבועיים. האמת שתשובתך קצת הפחידה אותי ופתחה לי את העיניים לחשיבות הבעיה שיש לי. הבעיה שכרגע המיקרוביולווגית הנ"ל מפסיקה לעבוד עם קופת החולים שלי. האם יש לך המלצה נוספת חוץ מזריקות ? והאם לדעתך אפשר לטפל גם בעזרת הומופאטיה בכדורים טבעיים? תודה מראש,
שלום ד"ר, אני סובלת מצריבה לאחר קיום יחסי מין מספר ימים לאחר המחזור החודשי. חברי נבדק ולא מצאו כלום. רופאים רבים לא עזרו לי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה, מ.
מ' שלום רב משאלתך לא כ"כ ברור לי האם את סובלת מצריבה לאחר יחסי מין, צריבה מס' ימים לאחר הוסת או צריבה שמופיעה לאחר הוסת רק אם קיימת יחסי מין קודם לכן. צריבה הקשורה ליחסי מין ו/או המופיע מספר ימים לאחר הוסת היא תופעה שכיחה. יש לה סיבות רבות מאד שחלקן קשור לדפוס ההתנהגות המינית וחלקן קשור לתהליכים דלקתיים בנרתיק. הסיבות הגורמות לתהליכים דלקתיים בנרתיק הן רבות ומרביתם לא בא לידי בטוי בתופעה כזו או אחרת אצל הפרטנר. על מנת להתייחס יותר לבעייתך יש צורך בברור רחב יותר הן על ידי שאלות רבות והן ע"י בדיקה, שני תהליכים שלמרות קידמת הגלישה בינטרנט עדיין לא מתאפשרים לביצוע במסגרת זו.
תודה על תשובתך. אני מודעת למגבלות האינטרנט ולקושי לפתור את בעייתי עם מידע כה דל, ובכ"ז מספר פרטים להבהרה: הצריבה מופיעה רק בימים הספורים שלאחר המחזור מיד לאחר השפיכה. לאחר כמה ימים מהמחזור התופעה חולפת. מ.
לפני חודש החלפתי התקן תוך רחמי ולפי המלצאת רופא הנשים הוא המליץ לי על ההתקן נירוונה אם אני לא טועה בשם. הרופא אמר לי שזה התקן מיוחד שמפחית בימי מחזור וגם במחזור בכלל. לפני כן היה לי התקן רגיל והיה לי מחזור כמעט 9 ימים וזה מאוד הפריע לי, לכן קפצתי על המציאה ושמחתי שסוף סוף המחזור יתקצר ולא יהיה לי דימום חזק. ששאלתי את הרופא איך זה פועל הוא אמר לי: שבהתקן הזה יש הורמון מיוחד. מיד שאלתי ומה יקרה אם אני ישמין מזה? הוא ענה לי: "אם לא תוכלי, לא תשמיני". כבר חודש שאני עם ההתקן ואני עולה במשקל ובמיוחד בבטן אני התחלתי לעשות דיאטה וגם התעמלות אבל זה לא משפיע בכלל והבטן ממשיכה לתפוח, אני חייבת לציין שאני במחזור כרגע. השאלה שלי היא: האם ההשמנה זה מההתקן? ומה אני אמורה לעשות? לצורך העניין אני שקלתי 52.5 ועכשיו 53.3 למרות שאני עושה דייאטה. אני מאוד מיואשת מזה כי היה לי גוף די טוב וכל הנפיחות בבטן רק גורמת לי לעוגמת נפש. הודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי. בתודה מראש ריקי
ריקי שלום רב ההתקן החדש שאת מציינת נקרא מירנה (Mirena ), זהו התקן תוך רחמי חדש יחסית בארץ ( כ- 3 שנים) והוא מכיל במקום סליל נחושת כפי שמכילים כמעט כל ההתקנים, הורמון מקבוצת הפרוגסטרונים. מידי יום משחרר ההתקן מנה קבועה של הורמון זה לפחות במשך חמש שנים. ההמלצה העקרית להשתמש בהתקן זה היא אכן באותן נשים להן דימום רב בזמן מחזור ולאחריו והקשור באופן חד משמעי להתקן קיים, ולא על מנת לטפל בדימומים חריגים מסיבות אחרות. זהו התקן יעיל, ומרבית הנשים מאד נהנות ממנו אם כי חלק מהנשים סובל מדימומים לא סדירים במהלך החודשים הראשונים לאחר ההתקנה, תופעה מוכרת שבדר"כ אינה מצדיקה הוצאת ההתקן. כמו כן 20-30 % מהמשמשות בהתקן זה, יהיו ללא וסת כלל לאחר כשנה של שימוש. לפרוסטרון יש תןפעות לוואי מסויימות ולעיתים בחלק מהנשים הוא גורם להגברת התאבון. תופעה זו מזכירה במעט את התאבון המוגבר בחלק מהנשים בתחילת הריון או אלה המשתמשות בגלולות למניעת הריון, שני מצבים בהן יש רמה מוגברת של פרוגסטרון. מכאן שההורמון שנמצא במירנה יכול אמנם לגרום להגברת תאבון אך צודק הרופא שלך בכך שאמר :" אם לא תוכלי לא תשמיני".... שכן ככלות הכל השמנה נגרמת מאכילה ולכן יש מקום בתקופה הראשונה לשמוש בהתקן להקפיד מעט יותר על הרגלי האכילה.העליה שאת מציינת הגם שמטרידה אותך היא בתחום הסביר שיכול להגרם בעטיו של שימוש באמצעי מניעה הורמונלים ואני מאמין שקצב זה של השמנה ( אם תקפדי על הרגלי אכילה נכונים) לא יגבר וייעצר. ולסיום. חשוב לזכור שלכל תרופה ישנן תופעות לוואי. כל אדם חייב לשקול את היתרונות והחסרנות של השימוש בתרופה ובמקרה שלך, עלייך לשקול את היתרונות שמניעת הריון לא רצוי ע"י תכשיר טוב ויעיל אל מול תופעות לוואי שחלקן גורם להגברת תאבון.
דר' אמיר פוקס שלום, הייתי רוצה לדעת, מה הקשר בין התקן תוך רחמי לבין סרטן הרחם, בגיל יותר מבוגר? תודה.
רציתי לדעת מתי חל יום הביוץ ואיך ניתן להעלות את הסיכוי להכנס להריון? אני נשואה מזה חצי שנה ומאוד רוצה ילדים, יש לציין שהשתמשתי בגלולות כמעט 4 שנים תודה
רונית שלום רב 85% מהזוגות שמקיימים יחסי מין בלתי מוגנים במשך שנה ישיגו בתקופה זו הריון. מכאן שלמעשה ב- 15% מהאוכלוסייה קיימת בעיית פוריות כלשהי. בקבוצה זו, הבעיות נחלקות בין הגבר והאישה כמעט באופן שווה ולכן חשוב להבין שקושי להרות אינו תלוי באישה בלבד. הביוץ, מהווה שלב קצר יחסית במחזור האישה בו הביצית חורגת מהשחלה, עוברת לחצוצרה ומוכנה לקליטת תא הזרע לצורך הפריה, תהליך שנמדד בשעות ספורות בלבד. לאחר שהביצית עוזבת את השחלה, נוצר בשחלה זקיק ( מעין בלוטה קטנה) אשר מפריש הורמונים חיוניים ביותר לשמירה על הריון תקין. מקובל לחלק את המזור לשתי פזות. הראשונה עד לביוץ והשניה מהביוץ והלאה או עד הופעת הוסת או שחלה הפריה ובהמשך והריון. תהליכים רבים יכולים להשפיע על מהלך הפזה הראשונה ( אפלו מצבי מתח) והם עלולים לקצר או להאריך פזה זו באופן משמעותי. לעומת זאת, מרגע שחל הביוץ, השרדות הזקיק שנוצר מוגבלת ל- 14 יום ( +/- יומיים) ולכן אם לא חלה הפריה, הזקיק מתנוון לאחר 14 יום מהביוץ והאישה שוב מקבלת וסת. מכאן שהביוץ חל כ- 14 יום לפני הוסת ולא כפי שמקובל לחשוב 14 יום לאחר הוסת. נכון הוא שלאישה עם מחזור סדיר כל 28 יום, מותר להניח שהביוץ חל ביום ה- 14 לאחר המחזור אולם אין הדבר כך באישה שיש לה מחזורים לא סדירים וכו'. לגיל האישה יש השפעה על מידת הפוריות שכן בגיל מבוגר, שיעור המחזורים בהם יש ביוץ נמוך יותר בהשוואה לגיל צעיר. כדאי לזכור שתדירות גבוה מידי של יחסי מין מפחיתה את כמות תאי הזרע החיוניים ולכן גם לגורם זה יש השפעה. לסיום, רצוי לשקול ברור הן שלך והן של בן זוגך, במידה ולא תהרי בחצי השנה הקרובה וטיפ קטן שיכול לעזור - קיימות ערכות בבתי המרקחת המאפשרות לך לקבוע מתי חל הביוץ.
תודה ד"ר פוקס
אני בשבוע ה27 להריוני ועד כה ההריון תקין. מזה מספר שבועות אני מרגישה שרגלי נרדמות - תחושת נמלים ברגלים בעיקר באזור הבירכיים, התופעה מתגברת לאחר שינה או שכיבה ממושכת. שאלתי היא האם תופעה זו הינה ידועה והינה חלק מהתופעות ה"פיזיולוגיות" של ההריון והאם ניתן לעשות משהו כדי לשפר הרגשה זו. ברצוני לציין שההריון תקין אני במעקב ל.ד., חלבון בשתן וכן כל הבדיקות המקובלות עד לשבוע זה הינן תקינות לחלוטין. חוץ מהתופעות הידועות של בחילות וצרבות. בברכה ע. ב.
ע.ב. הנכבדה בטרם אשיב לשאלתך ברצוני להביא מספר הערות לגבי תופעות ומחלות בכלל המופיעות בהריון. במהלך הריון חלים שינויים פסיולוגים שחלקה מובילים לשנויים בהרגשה הכללית של האישה. יחד עם זאת חשוב לזכור שגם לאישה בהריון יתכנו תופעות ומחלות שאין להם כלל קשר להריון. כל אחד מאיתנו מידי פעם סובל מתופעה או מחלה כזו או אחרת ודי סביר שבמהלך תקופה של 9 חודשים יהיו תופעות חריגות שאינן בהכרח קשורות להריון. למשל אישה בהריון יכולה חס וחלילה לשבור יד או רגל, להזדקק לטיפול שיניים, או לחלות במחלות שונות שדורושות בירור והתייחסות ללא קשר להריון. ( נכון הוא שבהגיע שלב הטיפול, יש לקחת בחשבון את ההגבלות בעטיו של ההריון בחלק מהמקרים). ומדוע כל זאת? משום שחשוב לזכור שבטרם מיחסים לתופעה כלשהי קשר להריון, חשוב לברר האם אין סיבה אחרת, שאינה קשורה להריון ואשר יכולה להסביר את התופעה. התופעה שאת מדווח עליה מרמזת לבעיה נוירולוגית ( עיצבית) הנובעת במקרים רבים מלחץ על עצבים היקפיים. תופעה זו מוכרת בהריון אם כי יותר בזרועות ופחות בגפיים תחתונות ובחלקה נובעת מבצקת ברקמות הרכות שיוצרת לחץ על עצבים . סביר להניח שלאחר שכיבה ממושכת באותה תנוחה יתכן לחץ כזה או אחר על עצבים העוברים לכוון הרגליים וכדאי לראות האם לתנוחה מסויימת יש השפעה מטיבה או מחמירה. בטרם נקבע שזו עוד אחת מהתופעות הפסיולוגיות בהריון, רצוי להבדק ע"י רופא שזה תחומו קרי : נוירולוג ו/אורטופד על מנת לוודא שאין בעיה במערכות אלה שמסבירה את התופעה.
אני בת 44 , עדיין יש לי מחזור סדיר ולאחרונה הופיע לי תופעות משונות כמו גלי חום, עצבנות, קשיים בשינה ובכלל אני חשה שונה מהרגיל. חברה טובה אמרה לי שכנראה אני צריכה לקחת הורמונים. האם יכול להיות שאישה בגילי צריכה להשתמש בהורמונים כשעדיין יש לי מחזור ? האם בכלל מומלץ לקחת הורמונים והאם יש דרך לעצור את התהליך?
גב' הירשברג שלום רב התופעות עליהן את מדווחת, יכולות להיות קשורות לשנויים הורמונלים ואולם יש צורך תחילה להוועץ ברופא על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת למקור תלונותייך. אם אכן מקורם בירידה בפעילות השחלות הן יכולות להעיד על התקופה שלפני גיל המעברהגיל הממוצע לחדלון הוסת הוא 50.5 אך זהו הגיל הממוצע ובהחלט ניתן לראות בגילך נשים במצב זה.את המהלך ה"טבעי" הזה לא ניתן לעצור משום שהוא מונחה ע"י הפוטנציאל הגנטי. לא תמיד קיים קשר בין הופעת הסימפטומים ונוכחות מחזור סדיר. יש נשים שמחזור פוסק והם ללא סימפטומים יש נשים שיש להם מחזור סדיר מלווה בסימפטומים וכנראה אין כללים ברורים לכך. טיפול הורמונלי חליפי משמש בחלק מהנשים פתרון יעיל לא רק בסימפטמים אלא גם במינעת מחלות רבות שמופיעות עם העליה בגיל כמו מחלות לב וכלי דם, מניעת בריחת סידן, השפעה טובה על העור והריריות ועוד. יחד עם זאת אנו יודעים כי שימוש בטיפול הורמונלי חליפי מעל 5 שנים רצופות, מגביר במידה מסויימת את הסיכון לחלות בסרטן השד. לא לכל אישה מותר להשתמש בטיפול הורמונלי חליפי עקב מצבים ומחלות רקע מסויימות בהן השימוש בטיפול הורמונלי עלול להזיק ומשום כך אסור השימוש ולכן בטרם מחליטה אישה על שימוש בטיפול זה עליה להיוועץ ברופא הנשים שלה ולאחר שנמצא כי יש באפשרותה להשתמש בטיפול זה עליו להציג לאישה את היתרונות והחסרנות בטיפול על מנת לתת בידיה את הכלים הנכונים בכדי להחליט אם היא מעונינת בטיפול הורמונלי חליפי או לא.
מהי בדיקת anti bodis ssa ssb?????
מלי שלום רב בדיקת נוגדנים ל- SSA ו- SSB או כפי שהם מכונים גם :Anti-Ro ו- Ant-La הם נוגדנים המופיעים בחלק מהחולים עם מחלה שנקראת ( Systemic Lupos Erythematosus (SLE או בעברית זאבת אדמנתית. מחלה זו קשורה לתחומי הגניקולוגיה או המיילדות אך במקרה בעיקר באישה הרה החולה במחלה זו. מדובר במחלה השייכת לקבוצות המחלות האוטואימיוניות כלומר מחלות בהן מייצר הגוף נוגדנים נגד חלק ממרכיבי הגוף עצמו. הגורם למחלה זו אינו ידוע ו90% מהלוקים בה הם נשים. שכיחות המחלה בנשים בגיל הפוריות הנו 1/500 ובחלק מחולים קיים גם מרכיב גנטי. במחלה זו נפגעות מערכות רבות בגוף כמו עור, מערכת השרירים, מע' הדם, מע' העצבים, לב , כליות ( דרגת הפגיעה הכליתית חשובה מאד בקביעת חומרת המחלה) מע' הראיה ועוד. בנשים הלוקוך ב- SLE יש שיעור גבוה יותר של הפלות חוזרות, תמותה עוברית גבוהה יותר וכן הופעת יתר לחץ דם כבר בשלבים מוקדמים של ההריון. ב- 30% מהנשים עם SLE ניתן למצוא SSA וב- 10% SSB . קיימת אינטראקציה בין המחלה וההריון שכן למחלה יש השפעה על מהלך ההריון וכנראה להריון יש השפעה על מהלך המחלה. יש מספר עבודות המראות החמרה של המחלה בזמן הריון אם כי לא כולם תמימי דעים לגבי זה. כפי שציינתי בנשים הלוקות במחלה זו יש שיעור גבוה יותר של תמותה עוברית, הפרעה בגדילה התוך רחמית של העובר, לידות מוקדמות ושיעור תמותה גבוה יותר של ילודים. הנוגדנים המוזכרים לעיל, עוברים דרך השליה ומשפיעים על העובר והיילוד ועלולים לגרום להופעת סימני המחלה ביילוד שנוגדנים אלה עברו לדמו דרך השליה. מצב זה מכונה Neonatal Lupus והוא מצב נדיר יחסית. הנקודה החשובה ביותר הקשורה לשאלתך היא שחלק מהעוברים לאמהות עם זאבת, סובלים מהפרעות קצב לבביות. כמעט כל הילודים שסובלים מכך, לאם יש SSA ו- SSB חיובי. כך שלמעשה ממצא חיובי של נוגדנים אלה, עשוי לנבא סכוי מסויים של העוברים לחלות בהפרעת קצב לבבי.
ד"ר פוקס היקר ראשית תודה על התשובה ששלחת לי. אכן אני חולת לופוס ונמצאת בשבוע 35 להריון עברתי את הבדיקה anti la ועד כמה שאני זוכרת היא יצאה שלילית , האם זה אומר שהעובר שלי בסדר ? ועוד שאלה, באיזה שבוע בד"כ מילדים חולות לופוס? משבוע 29 יש לי חומצה אורית בשתן ולחץ דם לא סדיר , מחלת הרינו שלי החריפה ומשום כך העלו לי את מינון הסטרואידים האם זה נכון שהסטרואידים מבשילים את ריאות העובר? האם הלידות בחולות לופוס הן לידות רגילות או שישנם סיבוכים מסוימים בלידה?
לאחרונה שמעתי כי קיימת עליה ממשית בשיעור הניתוחים הקיסריים משום שהם בטוחים יותר, וכי האישה יכולה לבקש במקום לידה רגילה, ללדת בניתוח קיסרי. ברצוני לדעת האם אכן זכותי לבקש את אופן הלידה שלי?
ליליאן שלום רב אכן לאחרונה חלה עליה ניכרת בשיעור הניתוחים הקיסריים, והמדובר בעשר השנים האחרונות. שיעור הניתוחים כיום יותר מאשר כפול בהשוואה לתקופה שלפני כעשר שנים וכ15% מסה"כ הלידות מסתיימות בדרך זו. קיימות סיבות רבות לביצוע ניתוח קיסרי בחלקן מסיבות אימהיות ( כמו למשל אישה שעברה בעבר שני ניתוחים קיסריים ויותר) וחלקן משום מחשבה כי לידה קיסרית עלוללה להזיק פחות לעובק בהשוואה ללידה רגילה (כמו למשל עובר גדול מאד במצג עכוז). עפ"י הספרות הקיימת, הסיבוכים ושיעור י התמותה האימהיים מניתוח קיסרי גדולים פי כמה וכמה בהשוואה ללידה רגילה לפיכך אין זה נכון לומר שניתוח קיסרי בטוח יותר מלידה רגילה. ככלות הכל מדובר בניתו הכולל פתיחת דופן ויש לו סיבוכים הגם שכיום אינם שכיחים כבעבר. באשר לזכותך לדרוש או לבקש ניתוח קיסרי. אם קיימת הצדקה רפואית הגם שאינה מוחלטת, זכותך לבקש ועפ"י המקובל בארץ גם תקבלי את מבוקשך. במידה ואין הצדקה רפואית הסוגיה קשה מאד. יתכן שעפ"י החוק הישראלי זו זכותך ואולם לא ניתן להכריח רופא לבצע פעולה כירורגית שלדעתו מסכנת את החולה. באחד במגזינים הקרובים ארחיב בכתבה שלמה אך ורק בנושא זה: זכותה של האישה לניתוח קיסרי.
שלום, לאחר הפסקה של שלושה חודשים בלקיחת גלולות (מיקרודיול) אני מעוניינת לחזור ולהשתמש בהן. מתי לקחת את הגלולה הראשונה? ממתי אני מוגנת נגד הריון? תודה.
טריניטי שלום רב לאחר הפסקת גלולות, בין אם לחודש, שלושה חודשים או שנים, יש לחזור ולקחת את הגלולות החל מהיום הראשון של הופעת הוסת. כלל זה נכון לגבי התחלת נטילת הגלולות בחודש ראשון בלבד. לאחר מכן, עם סיום החפיסה, יש להתחיל את החפיסה הבאה 8 ימים מהגלולה האחרונה ללא קשר למועדהופעת הדימום הווסתי המופיע בדר"כ כיומיים שלושה לאחר הגלולה האחרונה. לדוגמא אם סיימת את הגלולות של החפיסה הראשונה ביום ראשוןן, עלייך להתחיל את החפיסה הבאה ביום שני שבוע לאחר מכן וחוזר חלילה. כאן גם המקום להבהיר נקודות חשובות נוספות בנטילת גלולות. מומלץ לקחת מידי יום את הגלולה בשעה קבועה ורצוי בשעות הערב. במידה ושכחת לקחת גלולה וטרם חלפו 12 שעות מהמועד הרגיל לנטילתה את יכולה לקחת את אותה גלולה ששכחת. במידה וחלפו יותר מ- 12 שעות את מדלגת על גלולה זו וממשיכה כרגיל. במקרה זה חשוב לזכור שאת פחות מוגנת וכי עלול להופיע דמום נרתיקי תוך כדי השימוש בגלולות. דימום זה אינו מסוכן ואנו מהווה סיבה להפסיק את הגלולות אלא לפנות לרופא המטפל לייעוץ נוסף. הגלולות בהן השתמשת, מיקרודיול שייכות לדור מעט קודם של גלולות. יש כיום גלולות המכילות פחות הורמונים ואנו מאמינים שהן מלוות בפחות תופעות לואי ולכן מומלץ לפנות לרופא המטפל ליעוץ. לסיום, למרות שאיני יודע מה הייתה סיבת ההפסקה של נטילת הגלולות, ככלל אין סיבה לבצע הפסקה בנטילת גלולות למניעת הריון אלא אם רצונך להרות.........
תודה. רק עוד פרט קטן. האם אני מוגנת מהיום הראשון בו אני נוטלת את הגלולה?
על מנת להשלים תשובה לשאלתך, ובכן את מוגנת מפני הריון החל מהיום הראשון בו את נוטלת את הגלולה. גם במהלך 7 הימים בהן אינך נוטלת גלולות, (בין חפיסה לחפיסה את מוגנת) מקווה שבכך השלמתי תשובה לכל שאלותיך בנושא זה
איחולי לפתיחת הפורום "רפואת נשים" רעיון גאוני!!! טוב לדעת שישנה כתובת לענות על שאלות המטרידות אותנו הנשים ..... תודה לך אמיר על נכונתך להקדיש לנו מזמנך.
הי נעמי חן חן על האיחולים אני מקווה שהאתר יענה על מרבית השאלות המטרידות אגב, מזל טוב ליום הולדת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ברכתי למנהלי האתר על הבחירה הנבונה בפתיחת "הפורום הנשי" וכמובן לדוקטור בצירוף איחולים שלא נדע ושלא נזדקק...אבל שתמיד נהייה מוכנות. בהצלחה!!!!!!!!!!!
תודה ליעל על הברכות. אנו מתאמצים להוסיף ולפתוח פורומים נוספים וחלקים נוספים לאתר. מקווים שהאתר מעניין ומועיל, צוות האתר והעורך.
הייתי מאוד מעוניינת לשמוע על הגלולה ליום שאחרי. קיימתי יחסים ללא אמצעי מניעה, ואני מבוהלת נורא.
למבוהלת שלום רב כמעט כמו בכל דבר, פעולה מונעת היא המומלצת ביותר. אין ספק שמניעת הריון לא רצוי היא המועדפת וחשוב לזכור :כל הסיבוכים האפשריים הנובעים ממניעת הריון תמיד עדיפים ע"פ הפסקת הריון לא רצוי ואלי אף על פני הריון בכלל. למרות זאת, חשבה ומצאה הרפואה פתרונות גם למצבים מורכבים כמו אלה אותם את מתארת קרי: קיום יחסי מין בלתי מוגנים ומניעת הריון צפוי. אישה שקיימה יחסי מין בלתי מוגנים יכולה תוך 72 שעות לכל היותר ליטול גלולה אשר מונעת ביותר מ- 90% הריון. גלולה זו היא למעשה גלולה למניעת הריון רגילה אך במינון גבוה פי כמה. על מנת לקבל את האפקט הרצוי, מחשב הרופא את כמות ההורמון המומלצת ובהתאם לכך רושם לאישה כמה גלולות לקחת ובאיזו תדירות ויש מספר אפשרויות. עלייך לזכור כי מינון גבוה מדי של גלולות למיעת הריון הנו מסוכן ביותר ולכן הכרח לקבל טיפול זה מרופא נשים בלבד ובדיוק לפי ההוראת ולא לקבל עיצה כזו או אחרת של חברה ש" עברה את זה בעבר........ אם עברו יותר מ- 72 שעות אין אפשרות יותר לטיפול זה. מומלץ לכן לפנות ולקבל יעוץ מוקדם בטרם שוב תמצאי במצב מביך זה. בנוסף, אני ממליץ לקרוא את הכתבה שתפורסם במגזין הבא והעוסקת בהפסקת הריון על ידי טיפול תרופתי כאלטרנטיבה לטיפול הכירורגי.
מהי בדיקת ה- PAP שהגניקולוג שלח אותי לעשות ? מאיזה גיל צריך לעשות אותה ובאיזו תדירות ?
בדיקת הPAP'S נקראת על שם מי שהמציא בדיקה זו - פאפה ניקולאו. בדיקה זו אוספים תאים שנושרים מצואר הרחם ובודקים את המבנה שלהם. הבדיקה נעשית במהלך בדיקה גניקולוגית רגילה ולרוב כלל אינה מורגשת. הרופא לוקח בעזרת מיברשת עדינה תאים ושוטח אותם על זכוכית אשר נשלחת למעבדה לבדיקה המכונה בדיקה ציטולוגית. ניתן בבדיקה זו לזהות תאים טרום ממאירים וממאירים ובכך להקדים את מועד האבחנה של תהליכים פתולוגים בשנים רבות. יחד עם זאת גורמים רבים כמו דלקות ועוד משפיעים על מראה התאים ולכן שיעור האמינות שלה מגיע לכדי 50% בלבד. ולכן בדיקה זו היא בדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית. לאחר שמגלים תאים חריגים יש להפנות את האישה לבדיקה מקיפה יותר הנקראצ קולפוסקופיה ובה הרופא מסתכל על צוואר הרחם בעזרת מכשיר מיוחד ודוגם איזורים חשודים מה שמכונה ביופסיה. אם גם בביופסיה מתגלים תאים חריגים יש לטפל בהתאם לממצאים. בארץ, אין המלצה לבצע בדיקה זו באופן שגרתי לנשים הנמצאות בסיכון נמוך לחלות בסרטן צוואר הרחם שהוא יחסית נדיר בארץ ( כ0 100 מקרים חדשים בשנה לעומת 2,500 מקרים חדשים של סרטן השד) במילים אחרות בארץ לא הוכח שביצוע המוני של משטח מצוואר הרחם באוכלוסייה בסיכון נמוך מהווה יתרון. הרופא שלח יכול בקלות לקבוע אם הנך שייכת לקבוצת סיכון או לא. במידה ולא ההמלצה המקובלת כיום היא לבצע משטח ראשון כשישה חודשים לאחר תחילת יחסי מין ולאחר מיכן פעם בשלוש שנים. יחד עם זאת דזכותה של כל אישה לבצע זאת פעם בשנה ובמקרה זה, אם אין אינקציה רפואית היא משלמת עבור בדקה זו שהיא אגב זולה מאד ( כ- 40-60 ש"ח) תלוי במעבדה.