פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
בעלי סובל כבר 6 שבועות מכאבי בטן איומים והקאות קשות. הוא נבדק מספר רב של בדיקות: ספירת דם, שקיעת דם, אולטרסאונד, ct, ואף היה מאושפז במשך שבוע. כמו כן עבר בדיקת גסטרוסקופיה (כשאת תשובות הביופסיה טרם קיבלנו). הרופאים עימם אנחנו בקשר כבר די אובדי עצות, שלא לדבר עלינו. האם יתכן שהוא סובל ממחלת הצליאק, והיא לא זוהתה בבדיקות שכבר עשה? האם הקאות, כאבי בטן (+אנמיה וכולסטרול נמוך) הם תסמינים של הבעיה? האם יש לך עיצה כלשהי עבורינו, כי הרופאים עימם אנו בקשר אינם נותנים פתרון לבעיה שהולכת ומחריפה.
התסמינים שאת מתארת אינם ספציפיים ויכולים להתאים למחלות רבות. לא ניתן לאבחן את הבעיה דרך הפורום ויש להמשיך בבירור הגסטרואנטרולוגי.
למיקי שלום, אני אמא לשני ילדים עם צליאק ומאוד מומלץ לעשות את הבדיקה. הסימפטומים לפי דעתי מאוד מתאימים, במיוחד השילוב של כאבי בטן ואנמיה. אני מאחלת לבעלך שיהיה לו רק צליאק. צליאק היא לא מחלה אלא רגישות לגלוטן ולא מצריך תרופות. בתקווה שיהיה לכם רפואה שלמה. אם אתם רוצים לשאול על הצליאק אתם יכולים לכתוב לי לאי מייל. בהצלחה
ב"ה שלום לך דוקטור אני בת 38 נשואה ואם לארבעה ילדים. במשך כל השנים סבלתי מכאבי בטן חוזרים ונישנים, ורק לפני כשנה התברר לאחר שעברתי בדיקה חודרנית של אנדוסקופיה בפי הטבעת ואיני זוכרת את שם הבדיקה השנייה, אבל זו בדיקה של מיקרוסקופ לבדיקת המעיים. הבדיקה היתה זוועה, הייתי במצב עירות לחלוטין, ולכן זה היה קשה מאוד ומחריד. בבדיקה התגלה כי יש לי דלקת בוושט. הרופא המליץ לי על כדורים (שלא לקחתי למעשה), והמצב פשוט השתפר מעצמו, מפני שהוא אמר לי שלדעתו אני פשוט אלרגית לחלב ומוצריו. ולדעתי הרופא צודק מאוד, כי חלפו להם ימי השלשולים, סוף סוף וכאבי הבטן. שאלתי היא מדוע יש לי צרבות מידי פעם, ולפעמים יש לי ימים של חוסר יציאות, ולאחר יומיים שלשולים, לסירוגין. מה אילו התופעות המשונות האלו? יש לציין שהמצב היה רגוע לאחר שהפסקתי לחלוטין עם אכילת דברי החלב, אך זה עדיין מציק לי מידי פעם. אני עברתי גם 2 ניתוחי פיסורה, כך שהמצב לא נעים בכלל, ולא רצויים המצבים האלו של שלשולים או חוסר יציאות! תודה על התיחסותך רותי
דלקת בושט נובעת לרוב מבעיה בפעות השסתום בין הושט לקיבה וחזרה של חומצה מן הקיבה לושט. פעמים רבות הטיפול הוא בתרופות המדכאות הפרשת חומצה יחד עם שינוי בהרגלי אכילה. הטיפול ברפלוקס חומצי הוא לרוב כרוני וכשמופסק הטיפול התרופתי הסימפטומים חוזרים במעל 80% מהחולים. לגבי יתר הסימפטומים הם יכולים להתאים לתסמונת המעי הרגיש שפעמים רבות מלווה באי סבילות ללקטוז(סוכר החלב).
שלום ד"ר. שמי צחי בן 31 לאחר פגיעה בחוט השידרה הצווארי C3-C6 בשנת 1998, מלבד לשלפוחית ספסטית אני סובל מחוסר תנועתיות של המעי החלחולת ופי-הטבעת. היציאות שלי מתוכננות לפעם ביומיים בבוקר כאשר בערב שלפני אני מטופל ב: ארבעה כדורי LAXIKAL FORTE פלוס כדור LAXADIN של 5מ"ג פלוס תזונה של הרבה פירות וירקות פלוס שלוש נרות CONTALAX בבוקר היציאה לחלחולת, טיפול זה נמשך כבר כ-4 שנים. ניסיונות קודמים של מזון מגדיל נפח לא הועיל ( סובין,גרנולה וכדומה). השאלה: האם הטיפול שעוזר לי כרגע יכול לפתח בעתיד נזק נוסף למעי בדוגמת ציסטות דלקות ואף גידול סרטני היות ודפנות המעי נתונות כל העת לחומרים מגרים. איזה טיפול תחליפי אחר ניתן לקבל במקרה שלי, כלומר טיפול שמוסיף נוזלים לקיבה ושלא מזיק למעי ולקיבה, האם טיפול על בסיס מלחים יכול לעזור ואם ניתן בבקשה לקבל שמות של תרופות. בתודה על התשובה שאני מאד זקוק לה - צחי מפתח-תקווה.
צחי שלום! ראשית, אשמח להיפגש עימך במסגרת המרפאה לתנועתיות שקיימת במכון גסטרו בילינסון זה זמן מה. לשאלתך הראשונה בנוגע לנזק עתידי הרי שאין כך הדבר. אתה יכול להשתמש במשלשלים שציינת ללא חשש. שנית, לגבי סוגי טיפול אחרים הרי שאתה יכול גם להוסיף משלשל עדין כגון תמיסת "מרוקן חדש" 2 כוסות בכל ערב, ולחליפין באבקה הממיסים במיץ והמכונה "פגלקס" - שני אלו הם תכשירים על בסיס חומר הסופח נוזלים ושאתה מכנה אותם "מלחים". אפשרויות נוספות/כן ולא על הפרק - חוקני ניקוי, גרוי עצבי באמצעות קוצב חיצוני למעי [פיתרון עתידי], ניתוח קולוסטומיה [בשלב זה לא על הפרק]. אני אף מייעץ לבדוק תפקודי בלוטת מגן ורמת סידן בדם. בברכה - דר' רם דיקמן. שרות לתנועתיות מערכת העיכול, מכון גסטרו, בילינסון.
עקב כאבי בטן חוזרים (בטן עליונה) נשלחתי לבתע בדיקת אולטרסאונד והתוצאות הם:- הכבד הודגם חלקית. המנגיומות קטנות באונה שמאלית וימנית. למה הכוונה? בתודה.
הכוונה שלא ניתן היה להדגים את כל הכבד ייתכן עקב אויר במעי או השמנה המפריעים לגלי האולטראסאונד. המנגיומות הן גידולים שפירים של כלי דם בתוך הכבד לרוב ללא משמעות קלינית, אינן דורשות טיפול כלשהו.
ראשית תודה על תשובתך. מה יכול להיות הגורם לכאבי בטן חוזרים (בטן עליונה)?
איני רואה בתשובת האולטראסאונד סיבה לכאבים, יש להמשיך בבירור דרך הרופא, ייתכן שיש לבצע בדיקה של מערכת העיכול העליונה ע"י אנדוסקופיה.
שלום לדר, בת 30, לפני כחודשיים התחלתי לסבול מעצירויות, בחילות ולפעמים הקאות, הרגשת נפיחות ומליאות בבטן כל הזמן גם אחרי אכילה של מעט אוכל, ריח רע מהפה, גזים מלמעלה ועוד תופעות לא נעימות. התופעות האלו נמשכות כבר חודשיים ויותר ללא הטבה כשעם הרגשת הבחילות הכי קשה לי להתמודד, כשאני כבר בשירותים אחרי 3 ימי עצירות ההרגשה היא של אי התרוקנות מלאה, הנפיחות בבטן לא עוברת ואיתה כל התופעות שציינתי לעיל. אין שלשולים, אין צרבות, אין כאבי בטן (רק אי נוחות) ואין ריפלוקס, ולא מצאתי שיש קשר עם אוכל מסויים שאני אוכלת, לא סובלת מבעיות בטן. 1. אשמח לחוות דעתך, מה גורם לתופעות האלה שלא עוברות לי? 2. רופא נתן לי 4 כדורי פרוטוציד לטיפול חד פעמי ואמר לי לקחת אותם ביחד. האומנם לקחת 4 כדורים ביחד או בהפרשים של כמה שעות בין כדור לכדור ביום אחד, האם זה הטיפול שיעזור. ומה היית ממליץ לעשות? תודה
כמובן שאבחנה ברורה לא יכולה להנתן בפורום ויש לבצע בדיקות ראשוניות אצל רופא המשפחה (ספירת דם, בדיקות צואה) ורצוי גם לבצע בדיקת נשיפה להליקובקטר. תלונותייך יכולות להתאים לתסמונת המעי הרגיש (Irritable Bowel Syndrome) במידה וכל הבדיקות האחרות תקינות. המחלה מתבטאת בשינויים ביציאות כגון עצירות ו/או שלשול, כאבי בטן, נפיחות בבטן וכו'. לא ברור לי מדוע ניתנו לך כדורי פרוטוציד, האם נמצא משהו בבדיקת צואה?.
הרופא טרם שלח אותי לבדיקת צואה. הוא נתן לי כדורים אלו אחרי ששמע את בעייתי ושלח אותי למספר בדיקות דם. לקחת את כל ארבעת הכדורים יחדיו??????
קרוב משפחתי סבל במשך תקופה ממושכת מכאבי בטן, לאחר מספר פעמים שאושפז עשו לו בדיקת c.t, הבחנו ב"דבר לא תקין במעי" (לדברי הרופא) בבדיקת גסטרוסקופיה הבחנו ב - "גוש" שלא ניתן היה לזהות את מהותו רק נאמר לנו שהוא לא אמור להיות שם ושלקחו דגימה לביופסיה. כשהגיעה התשובה מהמעבדה הרופא אמר לנו שזה גידול מסוג לינפומה ברשותך הייתי מעוניין לדעת: מהם דרכי הטיפול? סיכויי ההחלמה? ומה זה לינפומה?
לימפומה היא גידול סרטני של הלימפוציטים (תאי דם לבנים המצויים בדם ובקשריות הלימפה). אחד המקומות השכיחים במערכת העיכול להופעת לימפומה היא הקיבה. פעמים רבות הגידול בקיבה שייך לזיהום ע"י החיידק הליקובקטר פילורי ובמקרה זה מדובר על גידול הגדל לאט יחסית ויכול להעלם בעקבות טיפול אנטיביוטי כנגד החיידק. קיימים סוגים שונים של לימפומה והטיפול ניתן בהתאם לסוג הספציפי כשברוב המקרים מדובר על טיפול תרופתי (כמותרפיה). הסיכויים להחלמה תלויים בסוג הגידול ובתגובתו לטיפול אך ברוב המקרים הם טובים. הופא המטפל יוכל לתת לכם הסבר מפורט יותר לגבי הסוג המדוייק וסיכויי ההחלמה.
תודה על תשובתך המהירה. בבדיקה מקיפה יותר מסרו לנו שסוג הלימפומה נקרה malt. אודה לך באם תוכל לפרט את דרך הטיפול ואת הסיכויי החלמה לאחר תשובת מעבדה זו. תודה מראש
האם יומיים לפני בדיקת קולונוסקופיה מותר לאכול שוקולד ? תודה רבה
כן! ביום לפני הבדיקה - שתיית נוזלים צלולים בלבד מידע לגבי בדיקת קולונוסקופיה: http://www.clalit.org.il/rabin/Content/Content.asp?CID=176&u=461#1
ד"ר שלום! האם תוכל להתייחס לשאלותי מתאריך 21 לדצמבר? כמו כן רציתי לדעת - האם יכול להיות שאין לי קרוהן? הרי בקולונוסקופיה מצא לי הפרופ' דלקת באיליום, וכן אני סובלת מהסימפטומים. אילו סיבות נוספות יכולות להיות לכך מלבד קרוהן והאם?? (בבדיקות הדם היה חסר לי ברזל, ויטמין B12 ופוליק אסיד שעלו כשהייתי בטיפול עם פנטסה והתוספים הנ"ל) כרגע אני לא לוקחת את הפנטסה כבר שבועיים וחצי לנסיון, וכבר אני מתה מעצירות או מיציאות קשות ודימום קל. האם אין באמת טיפול אחר לא אגרסיבי מדי שיכול להתאים, והאם זה סימן בכ"ז לקרוהן?? תודה.
לג' שלום מצב של רמיסיה הוא מצב של הקלה, מדובר בדרגות שבין חוסר פעילות מוחלט של המחלה ללא סימפטומים עד למחלה קלה עם כאבי בטן קלים מדי פעם ומספר קטן של שלשולים. גם במצב של רמיסיה רצוי לקחת טיפול מונע. לפי תיאורך נראה שאכן האבחנה של מחלת קרוה'ן היא ברורה. פנטסה אינה נחשבת טיפול אגרסיבי אלא זהו הטיפול הקל ביותר שקיים למחלה ועם הכי פחות תופעות לוואי. נראה שהגבת לטיפול והפסקתו גרמה להחמרה ולכן רצוי להמשיך בטיפול בהתאם לעצת הרופא שלך.
ד"ר גל, תודה.
שלום רב. אבי כבן 67 עבר בדיקת גסטרואנטרו של המעי הגס, בעיקר בעקבות צואה דמית. בתוצאה נכתב כי "ברקטום פרוקסימלי מפי הטבעת נצפתה בליטה סובמוקוזלית עם רירית מצפה תקינה בקוטר 35-40 ס"מ (שנמושה גם בבדיקה רקטלית)". האם תוכלו לסייע לי ולומר לי במה מדובר? האם זה מסוכן? בעקבות ממצא זה אבי נשלח לערוך בדיקות CT בטן ואגן להמשך בירור. ואם הCT לא יעלה דבר, יצטרך אבי לעבור ניקור כדי לבדוק בליטה זו(הבליטה היא תת-עורית). האם ממצאים אלו מעידים כי יש לאבי חלילה וחס, גידול? עד כמה זה מסוכן? קוטר 35-40 ס"מ, זה מסוכן? או שאולי מדובר בקוטר גבוה בעקבות צילום שעשה. אגב, הרופאים עדיין לא יודעים ממה הצואה הדומית נובעת.יש בדיקות נוספות שעליו לעשות? אודה לכם מאוד על כל תשובה. תודה רבה. מורן.
למורן שלום! נראה לי כי טעית בגודל הממצא שצויין בדו"ח. ייתכן שמדובר על ממצא בגודל 35-40 ממ' ולא סמ' או שמדובר על ממצא במרחק 35-40 סמ' מפי הטבעת. ממצאים סובמוקוזליים במעי הגס הם ברובם גידולים שפירים כגור ליפומה (גידול שומני) או מיומה (גידול שרירני), חלקם עלולים לדמם עקב התכייבות ברירית שמעליהם. בדיקת CT יכולה לתרום לזיהוי הממצא וכן ניתן לבצע בדיקת אולטראסאונד אנדוסקופי (אנדוסקופ שבקצהו מכשיר אולטראסאונד) של הממצא ולזהות את טיבו.
ב- CT נמצא נגע היפודנסי בטחול מה המשמעות "בחלקו העליון של הטחול מודגם נגע היפודנסי קטן ובודד"
זהו תאור רנטגני ולא אבחנה, יש לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה. יש לזכור שבבדיקות הדמייה כגון CT או אולטראסאונד נראים הרבה פעמים ממצאים שאינם קשורים לבעיה שבגללה החולה נשלח והם ממצאים מקריים ולרוב חסרי משמעות.
שלום, עברתי סדרת בדיקות פולשניות לבירור בעיות עיכול קשות שיש לי, אולם רק בדיקת מיפוי מעיים שעשיתי הביאה לבסוף לאבחנה וקבעה שיש "חשד למחלת מעיים דלקתית". הרופא קבע שיש לי קרוהן ונתן לי רפאסאל, פלג'ל, פנטאזה - שלא עזרו כלל. לאחר שרצה לתת לי פרדניזון במקום התרופות הללו וחששתי מסטרואידים, הבעתי את רצוני בחוות דעת נוספת, והרופא כתב במיכתב שמופנה לרופא השני באבחנה: DIFFERED או DEFERRED (לא זוכרת את האיות המדוייק). הרופא השני שלח אותי שוב לסדרת בדיקות פולשניות (ללא מיפוי מעיים) וקבע שיש לי IBS. שאלתי היא: מה קבע בסופו של דבר הרופא הראשון במיכתבו לרופא השני? מי שני הרופאים צודק? איך אוכל לדעת מה יש לי בדיוק על מנת לקבל טיפול כלשהו שיביא להקלה, כך אני מקווה? מתנצלת על אורך המיכתב, מצפה לתשובתך, מיכל
למיכל! במחלת מעי דלקתית ובכלל ברפואה לא תמיד ניתן להגיע לאבחנה ב 100% . האבחנה נעשית ע"י צירוף נתונים קליניים, בדיקות מעבדה והדמייה שבסופן מגיעים לאבחנה משוערת ומטפלים בהתאם. לצערי לא ניתן להכריע במסגרת הפורום בין הרופאים.
מה השאלה?
אני עם חשד לקרוהן מזה חצי שנה עברתי אין סוף בדיקות חלקן "פולשניות" (לדוג:קולונוסקופיה) ואף פרופ' לא הצליח להגיד לי בוודאות שזה קרוהן. הוא אמר שבדיקת ASCA תתן לו הנחה ברורה יותר. התוצאה של הבדיקה היא שלילית ,הוא אמר לי שאם היא היתה חיובית סביר להניח ש%90 שזה קרוהן ואם זה שלילי זה לא שולל קרוהן ,זאת אומרת שהבדיקה מסתמכת רק על הצד החיובי,חיובי זה קרוהן ושלילי זה לא אומר כלום(לא שולל קרוהן). האם יש כאן היגיון?האם הפרופ' צודק ?מה עליי לעשות לאבחן כבר מה יש לי כי עברתי כבר את כל הבדיקות האפשריות?
אכן הפרופסור צדק. דרך נוספת לאיבחון מדוייק של מחלת קרון של המעי הדק היא הקפסולה האנדוסקופית.
לקחתי רפאסאל במשך 3 חודשים,הפסקתי כי ראיתי שזה לא מרפא אותי אלא רק מדכא קצת את הדלקת ,עכשיו אני מטופל "טבעי" וללא שום תרופה. ידוע שהרפאסאל היא תרופה שלא עוזרת כלל אפילו פרופ' פעם אמר לי לא לצפות לניסיםשאלתי היא עם הפרופ' אומרים שהתרופה לא עוזרת למה הם תמיד אומרים לי בשום פנים ואופן לא להפסיק לקחת?
רפאסל היא תרופה אנטידלקתית ותיקה העוזרת במקרים רבים בעיקר בדלקת של המעי הגס. נכון שבקרוה'ן של המעי הדק האפקטיביות נמוכה יותר אך עדיין עוזרת בחלק מן המקרים. כמו כן חושבים שיש לה תפקידבמניעת סרטן המעי אצל חולי קוליטיס.
אני אב לתינוק בן 4 חודשים. לפני כחודש התינוק החל לשלשל ולפלוט בצורה אינטנסיבית. בהתייעצות עם רופאים בכירים בתחומם (אלרגיול וגסטרו-ילדים) הדיאגנוזה היתה שהילד אלרגי הן לחלב והן לסויה והוחלט לכלכלו בניאוקייט היות והוא הגיב לא טוב גם לאינפומיל AR וגם לנוטרמיגן. הבעיה היא שלא חל שיפור במצב התינוק גם כשהוא ניזון מניאוקייט (מזה שבוע). התינוק אוכל במנות יותר קטנות וביתר תכיפות (70cc כל ארוחה). התינוק ממשיך לשלשל, בוכה הרבה וסובל בלילות מכאבי בטן. שאלה: אולי הרופאים טעו בדיאגנוזה והבעיה היא בכיוון אחר?
כמו שציינתי בעבר הפורום עוסק במבוגרים ולא בילדים או תינוקות.
שלום רב, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ... אני מקבל צרבות בעיקר בלילה, רציתי לדעת אם יש טיפול מונע לתופעה זו תודה מראש
צרבות הינן בעיה נפוצה לרוב קשורה לחוסר תפקוד של השסתום בין הושט לקיבה וחזרה של חומצה מן הקיבה לושט. המנעות מאכילה מרובה בעיקר של ארוחות שומניות לפני השינה, שתיית קפה, אלכוהול, שוקולד ועישון יכולים להקל על התופעה. במידה והצרבות הן תכופות או קשות ואינן נעלמות באמצעים שצויינו יש לפנות לרופא גסטרואנטרולוג.
פרופ' ירון ניב שלום רב, ברצוני להתייעץ איתך לגבי מחלת מעיים מסוג קרוהן. ברשותך אני אקדים בהקדמה קטנה שתבהיר לך במה בידיוק מדובר ומדוע זה כל כך חשוב לי. המקרה הוא כזה: אני יוצאת כבר למעלה משנה עם בחור בן 20 החולה במחלת מעיים מסוג קרוהן ואנו חושבים על מיסוד הקשר(הוא חולה במחלה זו כבר למעלה מ-9 שנים). הורי פגשו אותו לא מזמן ומאז הם דורשים ממני בתוקף להיפרד ממנו בגלל המחלה. הם טוענים שהוא מ-א-ו-ד רזה (מה שנכון... הוא בגובה של כ- 1.60 והוא שוקל 46ואני יותא גבוהה ממנו) ושהוא נראה כבן 12. הם טוענים שחתונה איתו היא התאבדות ושאני אצטער על עך כל ימי חיי. הם טוענים שלא ראיתי מספיק גברים (מה שנכון כי הוא הראשון שלי)וכי אני יכולה בקלות למצוא משהו טוב יותר. כמו כן, הם חוששים שיש לו בעיות פוריות ושאם כבר יהיו לי ילדים- אז גם הם יהיו חולים במחלה זו. חשוב לי להזכיר כי פגשתי את הרופא שלו והרופא טוען כי אין לו שום בעיות פוריות ושהכל בסדר. שאלותיי הן: 1. האם אכן טענות הורי מוצדקים? האם לפי הכרתך את המחלה הזו אני אכן מסתכנת בכך שלא יהיו לי ילדים או שיהיו לי ילדים חולים? האם המחלה תורשתית? או שאני יכולה לסמוך על דברי הרופא שלו למרות שהורי חושבים שהרופא אמר דברים אלו כדי לא להרוס למטופל שלו- חבר שלי- את הקשר הזה? 2. שמעתי שיש מס' מחקרים ותרופות חדשות. האם אכן התגלתה התרופה למחלה זו? ואם לא האם זה יקרה בקרוב להערכתך? או האם זה יקרה בכלל?! 3. בתור הורה ורופא, האם לדעתך עליי להקשיב להורי או שעליי להמשיך בקשר בניגוד לרצונם? האם אתה היית נותן לבתך להתחתן עם אחד כזה? אני יודעת שזו יותר עצה משאלה ואני יודעת שהפורום לא נועד לכך אך אני ממש נואשת ומדוכאת מזה זמן רב ואתה התקווה היחידה שלי. אודה לך אם תוכל להשיב לי על כל שאלותיי בהקדם, למרות שהן רבות. המון המון המון המון תודות שני
למודאגת והמבולבלת שלום. כמובן שלא אוכל לייעץ לך אם להתחתן עם הבחור או לשמוע להורייך וזה דבר התלוי בך ובקשר ביניכם. מבחינת השאלות הרפואיות: חולים רבים במחלת קרוה'ן הם פעילים, עובדים ומתפקדים חברתית ומבחינה משפחתית וקיימות תרופות רבות המקלות על החולים ומאפשרות ניהול חיים נורמליים. כמובן שחלק מהחולים הקשים יותר עלולים להזקק לאשפוזים וניתוחים דבר שיכול להפריע במהלך חיים תקין. מבחינת פוריות לא קיימת בעיה אצל חולי קרוה'ו אולם קיימת נטיה משפחתית להופעת המחלה עם סיכון מוגבר להופעת המחלה בילדים .
- שלום רב - שמתי לב ביומיים האחרונים כי הצואה מכוסה בחלקה במין מעטה לבן (כמו בד לבן ?) - התופעה בעיקר בתחילת הטלת הצואה. - מה התופעה יכולה להיות ועל מה יכולה להצביע ? האם מדאיגה ? - בימים האחרונים מעט אי נוחות בבטן תחתונה, מעין דקירןת קטנות מימין ומשמאל בבטן תחתונה (האם יש קשר ?) - כמו-כן עברתי לפני כשבוע קשירת טחורים לאחר דימום של כ- 4 ימים. (היש לזה קשר?) - תודה רבה מקרב לב
אלי שלום, כפי שאתה מציין עברת קשירת טחורים לפני מספר ימים. התופעה שאתה מציין כנראה קשורה לקשירה. במידה והתופעה אינה נעלמת או מופיע דימום בבקשה תפנה לרופא שבצע את הקשירה.
כבר כמה פעמים שאני מתעוררת משינה כמו מחנק... כאילו אני רוצה להקיא (מה שקורה באמת אח"כ). לכמה דקות אני מתקשה לנשום ואחרי ההקאה המצב חוזר לנורמלי. מה יכולה להיות הבעיה?
ליעל שלום, לתופעה שאת מציינת יכולות להיות סיבות רבות. את לא מציינת את גילך אך בגיל מבוגר בעיות במערכת לב ריאות צריכות להשלל כסיבה לתופעות שאת מציינת. רפלוקס חומצה מהקיבה יכולה להיות ממערכת העיכול. לעיתים סתם חלום מפחיד יכול לגרום לכך. אנא פני לרופא המשפחה לבדוק את התופעה. יום טוב, דר גלר מנהל אנדוסקופיה
שלום הנני חולת קרוהן קוליטיס מאובחנת. בראשית המחלה היא התבטאה בשילשולים וחום וכו', בשנה וחצי האחרונות לאחר רימיסיה של 3 שנים המחלה קיבלה ביטוי של אפטות בפה כאבי פרקים בלוטות רוק נפוחות .ובתחילה היו פצעים על הגוף. כיום מידי פעם יש לי אפטות, כאבי פרקים . מטופלת בפורינטול וראפאסל. מוטרדת מכאבי פרקים שלעיתים בלתי נסבלים הגסטראנטרולוג שלי אמר שאם זה קורה מידי פעם אין מה לעשות קשה לי עם זה אני סובלת איכות חיי נפגעת ובכל זאת? אודה על תשובותיך
כאבי פרקים שכיחים במחלת קרוה'ן, ישנן תרופות המסייעות מלבד למחלת הקרוה'ו גם לכאבי הפרקים (למשל סלזופירין, מטוטרקסט וגם רמיקייד), מומלץ להתייעץ גם עם ראומטולוג (מומחה במחלות פרקים).
כן סלזופירין אינני יכולה לקחת משום שאני אלרגית לסולפה האם 2 התרופות שהזכרת הנוספות אף הן סולפה? בעצם רמייקיד זה לא רלוונטי כי זה לא מצב לזה אבל הזכר ת מטוטרקסט? והיא? תודה
שלום לרופא אני סובל מצרבות ורפלקסים שעולה לי לפעמים האוכל למעלה וזה נראה לי גם מה שגורם לי לריח פה(אם זה אמור לגרום אני לא יודע) הלכתי לרופא גאסטרו הביא לי לוסק אבל במימון נמוך אני חושב 20 מ"ג שתיתי במהלך חודש בשבועיים הראשונים זה היה מה זה כיף עזר לא היה לי טעם רע בפה כלום אח"כ זה חזר חזרתי לרופא אז הוא שלח אותי אלו למרפאה לעשות בדיקה עם צינור שזה גסטרוסקופיה אני חושב עשיתי את הבדיקה והוא אמר לי שהכל מצויין אז שאלתי אותו מה זה יכול להית או אמר לי אולי התריס לא סגור חזק השאלה מה עושים בנידון יש טיפול לתריסריון הזה בכלל? שלא נראה לי שזה בכלל מיזה ואללה אני מיואש תייעץ לי מה לעשות?
אדון נכבד, מכיון שבעייתך מורכבת ולא נפתרה אתה צריך לחזור לרופא המטפל כדי לסיים את הבירור ולקבלת טיפול מתאים.
מה שאלתך?
אבי מאושפז בבית החולים וזאת לאחר שסבל מכאבי בטן (עליונה) עזים. כרגע הוא מחכה לתור למכון לגסטרואנטרולוגיה לבדיקה. אמרו לנו שזה יכול לקחת ימים מספר עד אשר ייקבע לו תור. האם ישנה דרך אחרת (מהירה יותר) לראות במה מדובר (המתח הורג אותנו וככל הנראה שגם אותו) או לחילופין לגרום לזירוז התור ? בטח זה ישמע חוצפה כי כולם מחכים ולמה הוא עדיף על אחרים. התשובה לזה תיהיה, כי הוא אבא שלי. אשמח אם תוכלו לסייע לי. תודה, איציק
בבית חולים ציבורי כמו אצלנו נקבעים תורים לבדיקות לפי הדחיפות הרפואית. לרוב ניתן יעוץ על ידי רופאי המכון לחולים המאושפזים ונקבעות בדיקות לפי דחיפותן. עליך להבין כי חולה מדמם מדרכי העיכול או עם סבירות גבוהה לגידול סרטני יקבל תור מוקדם יותר. אין דרך להקדים תור בתוך בית החולים אלא לפי שיקול רופאי המחלקה או המכון הגסטרואנטרולוגי. בכל בית חולים נעשה מאמץ לקבל את החולים המאושפזים בהקדם אך העומס הוא רב.
שלום רב, אני פונה אלכם בשם אחותי שכן הרופא המטפל שלה יצא לפנסיה ואין לה כרגע עם מי להתייעץ. אחותי בת 28- נוטלת פרדניזון מספר חודשים בגלל קוליטיס התחילה ב 40 מיליגרם ובחודש האחרון היא לוקחת 5 מיליגרם.מצבה מצויין והיא רוצה להפסיק את הפרדניזון האם ניתן להפסיק מ5 מיליגרם בבת אחת? במידה ולא, מה עליה לעשות? תודה מראש
ברצוני להדגיש שאיני יכול לתת יעוץ פרטני לגבי טיפול תרופתי זה או אחר במסגרת הפורום. חשוב מאד שחולה שמקבל פרדניזון יהיה תחת מעקב רופא ואם הרופא יצא לפנסיה אז יש לפנות לממלא מקומו. באופן כללי הפסקת טיפול בפרדניזון נעשית הדרגתית עד למינון נמוך ואם החולה מרגיש בטוב ניתן להפסיקו תוך מתן טיפול חליפי.
שלום ד"ר 1. תודה 2. ועדיין רק רציתי לודא -האם ממינון של 5 מ"ג יש עוד לאן לרדת בהדרגה או שזה הינו המינון הנמוך ביותר? תודה
האם השימוש באנזימי עיכול(המשווקים כגלולות של חב' ויטמינים) לאחר ארוחה כבדה יכול להקל? תודה
אנזימי עיכול נמצאים בתכשירים שונים רפואיים ואחרים המשמשים להקלה על תופעות כגון כבדות אחרי אוכל, גזים, נפיחות ושלשול. במינון קטן הדבר יכול להקל איך אין להשתמש בהן בצורה מופרזת ללא פיקוח רפואי.
שלום, אני סובל זה כמה חודשים מהקאות בצבע של קפה שחור ,אף תרופה שהרופא נתן לי הצליחה לעזור לי ואני עדיין סובל מהקאות , בחילות , צרבות ,טעם חמוץ בפה ,התקפות של שילשולים ועצירויות וכאבי בטן בלתי נסבלים עד כדי קושי להירדם. נערכה לי בדיקת גסטרוסקופיה ובה נמצאו מספר ארוזיות בבטן ובבדיקת ביופסיה לא נמצאו דלקת וחיידק הליקובקטר. רציתי לדעת אם תסמינים שמופיעים אצלי יכולים להתאים למחלה בשם alter peptic ( יכול להיות שלא כתבתי נכון ... ) כיוון שהרופא המטפל לא ממש יודע מה לעשות איתי. תודה !
אתה בודאי מתכוון ל peptic ulcer או כיב פפטי - הכוונה לפצע עמוק בקיבה או בתריסריון. ארוזיות הן פצעים שטחיים יחסית אם כי עלולים לדמם ולגרום להקאות שחורות. ברוב המקרים טיפול מדכא הפרשת חומצה במינון מתאים יעזור. במקרים שאין שיפור למרות הטיפול לעתים רצוי לחזור על בדיקת הגסטרוסקופיה.
לאחרונה בעת עשיית הצרכים גיליתי שיש לי כאב מאזור פי הטבעת. כאשר מששתי את האזור גיליתי שיש לי שם בלוטה (לא קטנה) באזור הרקטום שאפילו קצת כואבת במגע יד. האם הדבר יעבור מעצמו או לקבוע בדיקה דחוף אצל רופא?.
קרוב לודאי שמדובר בטחור חיצוני אך רצוי לגשת לבדיקת פרוקטולוג
לפני 6 חודשים הובחן לי הליקובקטר פילורי [יצר כיב בתרסריון] עם כל הניספחים כאבים וגזים וכד, הטיפול באנטיביוטיקה הועיל והיה לי 6 חודשים שקט מוחלט. לאחרונה החלו לחזור לי הסימפטומים קדם לטיפול האם הטיפול הנ"ל מיצה את עצמו? או שיש לחזור עליו? או משהוא שונה בתודה מראש
אגב אני נוטל אספירין 100 קבוע[לפי קרדיולוג]
קיימות מספר אפשרויות: 1. הטיפול הראשוני לא הצליח ומספר קטן של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה שרדו והתרבו מחדש בקיבה. 2. החיידק הושמד אך האספירין הוא הגורם לבעיות 3. בעיה חדשה כגון מעי רגיש. כדי לוודא העלמות החיידק עליך לבקש מהרופא לבצע תבחין נשיפה להליקובקטר, במידה וסבלת מכיב תריסריון מומלץ לקחת אספירין ביחד עם תרופה המגינה על הקיבה כגון לוסק.
בהמשך לתשובת ד"ר גל מ -17.12( בעמ' 1) - קשיי העיכול שלי מתבטאים בהרגשת כבדות גדולה אשר משתחררת לאט לאורך שעות לאחר הארוחה,בעיקר באמצעות הרבה "גרעפסים". באם השימוש הממושך שלי בלוסק אינו סיבה אפשרית לכך, האם יש המלצות להקלה בתופעה זו? והאם אפשרי כי חלב ומוצריו עלולים לגרום/ להשפיע על כך?
הרגשת כבדות לאחר ארוחה יכולה לנבוע מהתרוקנות איטית של הקיבה בעיקר אחרי ארוחה כבדה. שומנים וחלבונים מתעכלים לאט יותר מאשר פחמימות ולכן כדי להפחית בכמותם, לנסות לאכול מספר רב יותר של ארוחות קטנות ביום במקום 3 ארוחות גדולות. חשוב במיוחד לא ללכת לישון בסמוך לארוחה אלא לבצע פעילות גופנית כגון הליכה ולהמתין כשעתיים שלוש עד לשינה.
אני בת 44 סובלת רוב הזמן מעצירות, משתמשת בתה טיבטי, מה גם שאני סובלת המון מגזים כיצד לטפל ? תודה
רצוי קודם כל לשלול סיבה אורגנית ויש לגשת לבדיקת רופא. לרוב ניתן לשפר המצב ע"י תוספת סיבים למזון, שתיה מרובה ופעילות גופנית. תה טיבטי ומשלשלים אחרים העובדים דרך גרוי המעי גורמים להחמרה של העצירות עם הזמן וליצירת גזים ולא מומלצים בשימוש ממושך ועדיף להשתמש בחומרים הגורמים לספיחת נוזלים למעי כגון פסיליום (מטמוציל, מוציויטל וקונסיל).
שלום לרופא! האם אתה יכול בבקשה להסביר מדוע יש לנו גזים? מה גורם לתופעה הריחנית והמביכה הזאת, ואיך אפשר למנוע אותם, כי זה... מה לעשות לא נעים? תודה רבה מצפה מאוד לתשובתך. :) נירין.
לשאלתך זו כבר התייחסתי בשתי תשובות קודמות לעדינה ולענת, תוכל לעיין בתשובתי.
שלום, אני כבן 20, ובשלושה ימים האחרונים קיים אצלי גירוד באיזור פי הטבעת. חשוב לציין מספר דברים. 1. אינני מקיים יחסי מין אנאליים 2. אני בן אדם נקי ודואג להגיינת האיזור. 3. הנני אוכל מאכלים רבים בעלי סוכר כגון שוקולד 4. אני מעשן 5. היציאות שלי סדירות ללא הפרעות כלשהן. אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת. אלון.
לגרד בפי הטבעת יכולות להיות סיבות מרובות. יש לשלול תולעי מעי ע"י בדיקת צואה, לעתים דווקא נקיון מוגזם של האזור ע"י סבון עלול לגרום ליובש וגרד. רצוי להשתמש בשטיפות במקום בנייר טואלט או במגבונים לחים לתינוקות. לעתים החלפת סוג הסבון או אבקת כביסה יכולים לגרום לאלרגיה וגרד. אם אין שיפור רצוי לפנות לפרוקטולוג כדי לשלול פיסורה או בעיות אחרות בפי הטבעת.
ד"ר שלום! אני בת 24 עד ליפני שנה וביכלל לא סבלתי מעצירויות או קשיי עיכול הבעיות החלו לפני בערך שנה שהתחלתי ליסבול מעצירויות והתחלתי עם תה טיבטי - מה שגרם להיתמכרות המעיים שהוביל לעצירויות מאז החלה שרשרת סיוטים עד שהגעתי לסף יאוש וזה אפילו גרם לדיכאון והפרעת אכילה. בחודשיים האחרונים שהרגשתי שהמצב פניתי ישירות לפסיכולוג אחר כך לפסיכיאטר וקיבלתי גם ציפרלקס 10 מ"ג ליום ובנוסף הופנתי גם לרופא פנימאי על מנת שיפתור את בעיית העצירות אכן הדברים פחות או יותר החלו להיסתדר עם תזונה נכונה פעילות גופנית , כמו כן עברתי ניקויי מעיים שנקרא קולוניק על ידי החדרת מיים והוצאתם דבר שמעט סייע לי , כמו כן כמעט כל יום אני נוטלת כפית של מלח אנגלי במיים פושרים על בטן ריקה בנוסף מיי- כסף כל יום כמעט , רציתי לשאול האם טיפול זה יעיל לדעתך? אני עדיין סובלת מגזים, בחילות ובעיקר נפיחות בבטן, הצואה שלי גם כשניסיתי ללא המלח ומיי הכסף יש לי צואה מימית לפחות 4 פעמים ביום עםכאבי בטן עמומים האם זה תקין? אני מרגישה עייפה ותשושה, האם לדעתך אני צריכה להמשיך בטיפול או לפנות לגסטרולוג? אני מרגישה שזה לא תקין , אגב אין שינויי בתיאבון , איני אוכלת אוכל חם ומבושל מיכיוון שגורם לי לקשיי עיכול ומעדיפה מזונות מתוקים אני יודעת שזה לא תקין סליחה שכתבתי כל כך הרבה אני פשוט דואגת וחוששת אנא חווה דעתך בבקשה חג - שמח יהל
סיפורך מאפיין אחת הבעיות השכיחות בעיקר של נשים צעירות. מה שמתחיל כעצירות קלה עקב תזונה לא נכונה והתאפקות מהליכה לשרותים בצבא או בעבודה, ממשיך עם שימוש במשלשלים שונים בדרך כלל עם הקלה זמנית בלבד ומסתיים בבעיות שונות בתפקוד המעי. לרוב הבעיה קשורה לפגיעה במערכת העצבים של המעי האחראית על ההתכווצות וגם על תחושת כאב במעי והתפתחות תסמונת המעי הרגיש. לעתים שינויים בפלורה הטבעית של המעי או רגישות לחלב מחמירים את הבעיה. תזונה נכונה ועשירה בסיבים, שתיה מרובה ופעילות גופנית הם הדרך הטובה לפתרון הבעיה. שימוש במלח אנגלי ושטיפות קולוניות רק יכולים להחמיר הבעיה ואף לגרום נזק חמור. מומלץ להבדק ע"י גסטרואנטרולוג כדי לשלול מחלה אורגנית.
ד"ר גל תודה על תשובתך הזריזה ברצוני להבין הייתי אצל רופא בכיר שהחליט על הקולוניק מלח- אנגלי ומיי כסף(קלואיד) האם הרופא הזה רימה אותי! האם אתה ממליץ שאפסיק לחלוטין מהמלח האנגלי ומהמיי- כסף? האם היציאות המימיות בשבוע האחרון אפילו שש עד שמונה פעמים ביום מעידות על החמרה במצבי , בתור עזרה ראשונה לסוף שבוע זה האם כדאיליפנות למוקד חירום? על מה יכולה להעיד הבעיה , ומה טיפולה?
משילשולים וכאבי בטן בבטן העליונה. לפני כחודש הגעתי בלילה למיון , כשהסתובבתי מתוך שינה (להחליף צד) הרגשתי בבטן העליונה מן קריעה כזאת שלוותה בכאבים חזקים והרגשת חום שורף כזה . עברתי ניפוי ריאות, צילום חזה , צילום בטן, אולטרה סאונד בטן עליונה , בדיקות דם ושוחררתי לאחר מס' שעות כי לא נמצא שום דבר חריג. הכאבים באיזור הבטן העליונה באים בגלים פעם ב... אבל השילשולים הם יומיומיים, המצב כבר ממש מייאש איזה בדיקות נוספות יכולים עוד לתת לי ?!? והאם התופעות שהזכרתי בהודעתי מזכירות לך בעיה כולשהיא שיכולה לרמוז לי מה יש לי שם...? תודה וחג שמח!!
הסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים למחלות רבות בדרכי העיכול החל מכיב בקיבה או בתריסריון עד למחלות דלקתיות של המעי. רצוי להתייעץ בגסטרואנטרולוג לגבי בדיקות נוספות כגון גסטרוסקופיה, צילום מעי דק או קולונוסקופיה.
ד"ר שלום! אובחנתי לפני כ-8 חודשים כחולת קרוהן, לאחר הרבה שנים של חוסר אבחון וסבל. טופלתי עד כה בפנטסה. התרופה אינה מעלימה את הסימפטומים שהם עצירויות, שלשולים לפעמים, כאבי בטן ופרקים (חוץ מבחודש הראשון של שימוש שהיה נפלא). הרופא המליץ לבדוק חודש עם וחודש בלי הפנטסה. אם ללא הפנטסה המצב לא משתנה, אז הוא טוען שאין טעם לקחת פנטסה, ושאין לו טיפול אחר מתאים לכך. א. האם אכן אין טיפול? אני לא רוצה וגם הוא לא רוצה להשתמש בדברים חזקים ובטח שלא סטרואידים. ב. האם אני נחשבת במצב של רמיסיה? ומה זה רמיסיה - העלמות הסימפטומים, או שיש קצת....? ג. האם יש דרכים טבעיות (מלבד תזונה) לטיפול? ואיפה עומד המחקר בפתרון קרוהן? תודה וסליחה על האריכות - אך אודה לך אם בכ"ז תשיב בפירוט.
בחולי קרוה'ן קיים ספקטרום רחב של סימפטומים החל ממחלה קלה המתבטאת רק בחסר ברזל וויטמין B12 , כאבי בטן קלים ושלשולים מדי פעם עד למחלה קשה עם שלשולים מרובים, ירידת משקל וחסימות מעי. לפי תאורך נראה שאת סובלת ממחלה קלה יחסית. פנטסה היא אחת מהתרופות האנטי-דלקתיות מקבוצת ה 5ASA ומשמשת בעיקר במקרים קלים, קיימות תרופות חזקות יותר למחלה מסוג הסטרואידים, התרופות המדכאות את מערכת החיסון כגון אימורן שהן בעלות יעילות רבה והתרופות הביולוגיות החדשות כגון רמיקייד הניתנות במקרים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים . בבית חולים בילינסון ןמספר מרכזים נוספים מתנהל מחקר בו ניתנות קפסולות שמן דגים לשמירה על רמיסיה של המחלה וייתכן שאת מתאימה למחקר. קישורים נילווים: http://www.clalit.org.il/rabin/Content/Content.asp?CID=177&u=1127
מה עלי לעשות על מנת לברר על מחקר זה? אני גרה בי"ם - האם זה אפשרי טכנית? האם יש סבירות לפגיעה מכך, מה עומד מאחורי זה? תודה
שלום רב! אני בחורה בת 22, כבר מספר ימים ,אפילו שבוע,אני סובלת מכאבי בטן עזים כמו שמרגישים לפני שילשול (או יציאות רכות אם תרצו..) ,התקפות כאלה שתוקפות אותי כמה פעמים ביום,וזה ממש משונה ,לא סבלתי מזה בעבר,חוץ מפעמים שבאמת שילשלתי אחר כך. אני מתחילה לדאוג, כי זה מעולם לא קרה לי בתדירות כה גבוהה! ביום הראשון שהיו לי הכאבים,חשבתי שזהו "התקף" שילשול רגיל,והלכתי להתפנות,ובאמת יצא מה שיצא,ושמחתי כי חשבתי שזהו, אך כמה טעיתי.. כאבי הבטן חזרו ונישנו ועימם גם גזים חריפים מאוד,וזה ממש לא נעים כשאני בחברת אנשים. אני אמנם בחורה רזה,אך בעלת תאבון בריא מאוד אפילו,ואני לא יודעת מה יש לי! אנא דוקטור, ענה לי בבקשה בהקדם האפשרי! תודה רבה . כל טוב.
שלשול וכאב בטן של מספר ימים הוא תלונה שכיחה, לרוב קשורה לזיהום בדרכי העיכול או אכילת מזון מקולקל. ברוב המקרים השלשול יחלוף לאחר מספר ימים ואין צורך בבירור. במקרים חריגים בהם הכאב חזק במיוחד, שלשול בכמויות גדולות או מלווה בדימום יש לגשת לרופא שיבצע בדיקות ראשוניות כגון תרבית צואה ובדיקות דם. במידה וכאבי הבטן ממשיכים ולא נמצאת סיבה רצוי לגשת לבירור גסטרואנטרולוג. המנעות מדברי חלב ופירות יכולה לסייע.
שלום. אני בחורה בת 31 , רזה. במשך תקופה ארוכה אני סובלת מ- 2 תופעות מציקות...שטרם בדקתי את סיבתן,ואולי כאן זה המקום... 1) גאזים-- . קצת לא נעים לי לכתוב את זה ....אבל כל הזמן יש לי גאזים.. (ממש הרבה) ובלשון המעטה אומר שלא עם ריח הכי נעים שבעולם. ממש לא נעים לי מזה....ולכן אפילו לרופא המשפחה שלי אני לא פונה. אבל זה ממש מציק לי. אני לא יכולה לישון עם חבר שלי בלילה (כי אני מתביישת) , אפילו בזמן סקס קשה לי..כי תמיד אני מרגישה שיש לי גאזים וזה מפריע לי. (אולי זה נשמע מצחיק.אבל זה ממש לא מצב נעים). אני ממש אובדת עצות, ואני לא יודעת למה זה. (זה כבר שנה שלימה ככה) 2) בחילות -. יש לי רפלקס הקאה מוגזם. מכל דבר מרגש, עצוב, מפחיד, משמח מידי וכו'--אני מתרגשת ומיד יש לי בחילות ואני אף מקיאה. וזה ממש מציק לי בחיי היום יום כיוון שממש כמעט מכל דבר בא לי להקיא. (זה כבר כ- 4 שנים) לסיכום-אני משערת שיש קשר בין 2 הדברים שתארתי להלן. אני באמת אשמח לקבל תשובה מפורטת...ואולי תשובה שתתן לי אפשרויות לבחון את הסיבות ולעשות דברים מסוימים על מנת לשלול השערות מסוימות...! מקווה לתשובה לגבי כל אחד מבעייותי. תודה, אני.
הבעיה של גזים במערכת העיכול היא נפוצה והיא חלק מתהליך העיכול הנורמלי ולא מחלה אך כמובן מהווה בעיה חברתית. המלצתי היא לבדוק האם יש מזונות הגורמים ליותר גזים מאחרים (המזונות הנפוצים - קטניות, כרוב, בצל, דברי חלב, ביצים ובשר אדום) ולהמנע מהם. רצוי לנהל יומן בו רושמים את המזון שנאכל באותו יום וההרגשה לאחר מכן. ניתן להתייעץ בדיאטנית לצורך העניין. כמו שהשבתי קודם קיים תכשיר בשם BEANO הנמכר באופן חופשי העוזר בעיכול המזון וניתן לקחתו לפני ארוחות. לגבי ההקאות נראה שמדובר בהרגל הקשור ללחץ נפשי ולא במחלה.
דוקטור. ראשית תודה על תשובתך. לגבי הבחילות...-שרשמת שמדובר בלחץ נפשי.--אכן כן. זו גם דעתי..יש לך מושג לאן עליי לפנות או מה עליי לעשות כדי להיפטר מבעיה זו? לגבי הגאזים- כל יום יש לי גאזים ..וכל יום אני אוכלת משהו אחר. אני מוכנה לעשות יום של מאכלים מסוימים בלבד. יש לך המלצה? למרות שלדעתי זה הרבה יותר ממאכלים מסוימים..כי לדעתי כמעט כל מאכל גורם לזה. חשוב לי גם לציין פרט ששכחתי לציין, שאמי חולה במחלת הקרוהן. תודה.
בבדיקה US שערכתי היום הממצאים הכבד אקוגני = FATTY LIVER שאלתי מה המונח מאד אקוגני. בבדיקות דם ה- ALT = 144 ו- AST = 68 . אני מבין שמדובר על כבד שומני . ומה אני אמור לעשות כד לשפר את המצב (האם מותר לי לאכול בשר). בתודה מראש שלמה
המושג אקוגני פירושו מחזיר הדים. מכשיר האולטראסאונד משתמש בגלי קול בתדירות גבוהה החודרים אל תוך הרקמה ומוחזרים למקלט. לרקמות שונות יש כושר שונה להחזיר הדים. שומן מחזיר הדים יותר טוב מאשר מים ולכן נראה יותר בהיר במכשיר האולטראסאונד (יותר אקוגני). לגבי הטיפול ראה תשובתי הקודמת בנושא כבד שומני. מותר לאכול בשר אך רצוי עם אחוז שומן נמוך כגון חזה עוף.
חוץ מדיאטה האם יש תרופות שעוזרות לגוף לנצל טוב יותר את השומנים לאנרגיה למשל תרופה בשם גלוקופז. בכלל האם מרפאות לטפול בכבד שומני ?
שלום, אני בת 28, מאז ומתמיד היו לי יציאות פעם ב- 4/5 ימים. בשנה האחרונה סבלתי מגרד, כאבים ואף דימום בזמן היציאה. רופאת המשפחה חשבה כי מדובר בטחורים ונתנה טיפול במשחה (פרוקטוזורין). בחודשיים האחרונים הכאבים החריפו והופנתי לרופא גסטרו. הרופא שבדק אותי חשב גם הוא כי מדובר בטחורים והפנה אותי לבדיקות (סיגמודוסקופיה ואנסקופיה). כשהגעתי למרפאת הגסטרו בבית החולים ע"מ לבצע את הבדיקות אמר הרופא שם לאחר שהסתכל כי לא מדובר בטחורים אלא בפיסורה ונתן מרשם למשחה ולג'ל, ונאמר לי כי אין צורך בבדיקות אליהן נשלחתי. אני לחוצה כרגע - לא ממש ברור לי למה ואיך נקבעה אבחנה שונה - איך אני יכולה להיות בטוחה שאכן זו פיסורה?מה בכלל ההבדל? ואיך שלושה רופאים אומרים דברים שונים? בנוסף, אני מתכננת הריון בעתיד הקרוב, האם תהיה לכך השפעה על העניין?
טחורים הינם ורידים מורחבים הנמצאים באזור פי הטבעת. פיסורה היא סדק בפי הטבעת הנגרם עקב יציאות קשות הפוצעות את האזור. פיסורה בד"כ גורמת לכאבים או גרד בפי הטבעת, עקב הפחד מכאבים החולה נוטה לחכות יותר זמן עד ליציאה ההופכת קשה עוד יותר וכך הפיסורה מתרחבת. 2 המצבים עלולים לגרום לדמם מאזור פי הטבעת. האבחנה נעשית בהסתכלות ישירה או באנוסקופיה. רצוי להבדק ע"י פרוקטולוג (כירורג המתמחה באזור פי הטבעת והרקטום) . הטיפול בד"כ ע"י ריכוך היציאות ומשחות המקלות על הכאבים ומרחיבות את פי הטבעת. הריון יכול להחמיר בעיות של טחורים.
שלום, אני בן שלושים וסובל מטחורים חיצוניים כשש שנים, ובתדירות של חצי שנה. בדרך כלל הבעיה אופיינה בנפיחות של הוריד שהייתה נעלמת מעצמה לאחר יומיים שלשה וללא כאבים עזים ובדרך כלל ללא טיפול מיוחד. לאחרונה נתקפתי שוב בטחורים ואני מטופל כשבוע בעזרת משחה (פרוקטוצורין). אולם למרות שהגירוי באזור הוקל, הנפיחות מסרבת להיעלם ונוצר מה שמתואר כ " עינב נוקשה הנוצר כתוצאה מקריש דם" בכתבה להלן "טחורים חיצוניים - מופיעים מחוץ לפי הטבעת לעיתים מתנפחים כתוצאה ממאמץ בעקבות יציאות קשות. לרוב התופעה גורמת לכאבים שחולפים לאחר ירידת הנפיחות. נפיחות כזו שאינה חולפת וניתנת למישוש כ"עינב" נוקשה ורגיש הינה כתוצאה מקריש דם הנוצר בטחור חיצוני." (מתוך http://www.doctors.co.il/surgery/article/223 ) האם גם נפיחות זו אמורה להעלם עם המשך הטיפול המשחה? ואם לא אז מה הטיפול הרצוי? האם קיים סיכון עקב קריש הדם הנ"ל? תודה, דונדון.
אני סובלת מהתנפחות הבטן וכאבים מגזים כאשר אני אוכלת קטניות כגון - שעועית יבשה, חומוס, סויה ועוד. האם זה בגלל חוסר אינזים שמעכל את הקטניות? האם יש משהו שעוזר ומאפשר לי לאכול קטניות- או מיד לפני או אחרי אכילת הקטניות או ויטמין /תוסף מזון באופן קבוע או תקופה מסוימת , שיאפשר לי לאכול קטניות באופן רגיל? ואולי בישול באופן מסוים ( אם השריה מראש ושפיכת המים ) יפתור את הבעיה?
הקטניות מכילות סוכרים קשים לעיכול. חלק מן האנשים חסרים את האנזימים המפרקים סוכרים אלו ואז הם מגיעים למעי הגס ושם מפורקים ע"י חיידקים יוצרי גז. קיים תכשיר בשם BEANO המכיל אנזימים המפרקים קטניות, ניתן לנסות לקחת 2-3 כדורים לפני ארוחה המכילה קטניות.
בת שנתיים אובחנה כלוקה בקוקסאקי (מחלת הפה והטלפיים). יש לה פצעים רבים וכואבים בכל חלל הפה. ברצוני לדעת על גורם המחלה, משך המחלה, ודרכי טיפול .
הפורום מטפל בבעיות גסטרו מבוגרים. תוכלי לפנות לפורום רופאי ילדים או מחלות זיהומיות
- שלום - שאלתי האם קרקורים רבים בבטן במהלך היום (קרקורים די רבים) מהווים סימן לבעיה רפואית כלשהיא ? - הקרקורים בעיקר בבטן תחתונה ועפ"י ההרגשה בחלחולת (חיבור בין חלחולת למעי). - תודה רבה
קרקורים בבטן במהלך היום בד"כ מצביעים על פריסטלטיקה (התכווצות של דופן המעי) מוגברת או רגישות יתר של המעי. לרוב אין מדובר על בעיה רצינית אלא אם הבעיה מלווה בסימפטומים נוספים. ניתן לנסות להפחית במזונות המכילים חלב, סוכרים פשוטים וקטניות הגורמים לפעילות יתר של המעי.
- תודה - האם המשמעות לכל מה שאמרת היא "מעי רגיז" ? - האם יש היום דרכי אבחון מוחלטים וטיפול מוכח במעי רגיז ? - תודה שוב
מה זה כבד מעט שומני האם זה מסוכן? והאם יש צורך לטפל בזה?
כבד שומני הוא בעיה שכיחה ונובעת מהצטברות שומן בתאי הכבד על רקע השמנה, שומנים גבוהים בדם, סוכרת ועוד'. לרוב הבעיה אינה מפריעה בתפקוד הכבד אך לעתים קיימת עליה באנזימי הכבד בבדיקות מעבדה. במידה וקיימת הפרעה בתפקודי הכבד יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג . לרוב מומלצת ירידה מתונה במשקל והמנעות מאלכוהול ותרופות העלולות לפגוע בכבד. במיעוט המקרים הצטברות השומן בכבד עלולה להביא לדלקת בכבד עם נזק מתמשך ואף להתפתחות שחמת הכבד.
האם זה גסטרו ואם לא לאיזה תחום זה שייך ברפואה אבן בכיס מרה בגודל 21 מ"מ מה זה אומר?
אבנים בכיס מרה הן בעיה שכיחה ונובעות משקיעה של שומן, מלחי מרה וסידן בכיס המרה. לרוב הן אסימפטומטיות ואז אין צורך בטיפול כלשהו. במידה והן גורמות לכאבים טיפוסיים יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או כירורג לגבי ניתוח כריתת כיס מרה.
האם ניתן לרפא את האולקוס סופית ?
אולקוס או כיב בעברית הוא פצע עמוק בקיבה או בתריסריון. היום ידוע כי רוב הכיבים בעיקר בתריסריון נגרמים על ידי חיידק ההליקובקטר. הכחדה של החיידק באמצעות אנטיביוטיקה מרפאה את הכיב סופית ברוב המקרים. חלק מן הכיבים נגרמים על ידי שימוש באספירין או תרופות נוגדות דלקת. הפסקת התרופות האלו או טיפול מונע ע"י תרופות המדכאות הפרשת חומצה בקיבה יכולים להביא גם כן לריפוי הכיב.
מה לגבי אולקוס במקרה של אדם מבוגר (גיל 85)בעל סוכר גבוה שאינו סובל ממחלות מיוחדות - מה צריכה להיות התזונה שלו?
לרופא שלום רב, בתי בת ה-9 חולת צליאק ושומרת ברצינות על הדיאטה. בדיקות הדם התקופתיות מעידות על כך. למרות זאת היא בחודשים האחרונים סובלת מכאבי בטן עזים, בחילות, שלשולים ולעיתים הקאות. היא הייתה מאושפזת אך לא מצאו דבר. בתחילת השבוע היא עשתה בדיקה לחיפוש חיידק בקיבה. עד שנקבל את התשובות, מה ניתן לתת לה כדי להקל על כאביה ? חשוב לציין שהיא בשבועיים האחורנים בקושי אוכלת. בנוסף, כאשר ההתקף מתחיל היא מתלוננת על עייפות מאוד קשה. בזמן "התקף" היא גם אומרת שחם לה אך דווקא במדידת חום רואים שיש לה חום גוף נמוך. לפי הסימפטומים (חוסר תאבון, שלשולים, בחילות, הקאות, ...) שתארתי מה יכולה להיות הבעיה ? האם יש תרופות להקל על הכאבים והבחילות עד שנקבל את התשובות של הבדיקות. אשמח לקבל תשובה מהירה כי בתי מאוד מאוד סובלת ואני מאוד מודאגת. בתודה מראש,
לצערי הפורום אינו עוסק במחלות מעי בילדים אלא במבוגרים, יש לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים
שלום לפרופסור יניב, לפני כשנתיים טופלתי טיפול משולש בחיידק ההליקובקטור והחיידק ניכחד. כיום ,סבלתי שוב כאבים שאינני יודעת אם מקורם בחיידק ההליקובקטור או בדלקת קיבה. שאלתי היא:האם טיפול בקארין בלבד עשוי לפתור בעיות של זיהום בקיבה שכן, בעקבות טיפול בקארין לכאבי גרון שמקורם בחיידק ההליקובקטור חלף גם הכאב בקיבה . תודה. ,
האנטיביוטיקה קארין היא חלק מן הטיפול המשולב בחיידק ההליקובקטר. טיפול באנטיביוטיקה זו למטרה אחרת אינו מספיק כדי להשמיד את החיידק אם כי יכול לעכב זמנית את גידולו. טיפול חלקי כזה אף יכול להביא לעלייה בעמידות החיידק לאנטיביוטיקה. מומלץ לפנות לרופא ולבצע תבחין נשיפה כדי לגלות האם החיידק קיים בקיבה.
פרופסור נכבד שלום! ברצוני להתייעץ עימך בנושא הטיפול בחיידק , לאחר בדיקות נמצא שאני סובל מהחיידק ואכן קבלתי מרשם תרופות לטיפול משולב של אנטיביוטיקה (מוקסיפןואומפרדקס). לא קבלתי את תרופת הקארין וזה הפתיע אותי מכוון שבכל המאמרים שקראתי הבנתי שהיא חיונית . האם עלי לרכוש אותה עצמאית או לפנות שוב לראפא מכוון שבעיית הצרבות מאד מציקה לי ואני מעוניין לטפל בזה יסודי . אני רוצה לצייןששאלתי את הראפא לגבי התרופה אך הוא לא הבין על מה אני מדבר ולא הכיר את שם התרופה ,דבר שמאד תמוה בעיני . אודה לך על תשובה בהקדם , בברכת חג שמח ושנה טובה יהודה
פרופסור נכבד שלום! ברצוני להתייעץ עימך בנושא הטיפול בחיידק , לאחר בדיקות נמצא שאני סובל מהחיידק ואכן קבלתי מרשם תרופות לטיפול משולב של אנטיביוטיקה (מוקסיפןואומפרדקס). לא קבלתי את תרופת הקארין וזה הפתיע אותי מכוון שבכל המאמרים שקראתי הבנתי שהיא חיונית . האם עלי לרכוש אותה עצמאית או לפנות שוב לראפא מכוון שבעיית הצרבות מאד מציקה לי ואני מעוניין לטפל בזה יסודי . אני רוצה לצייןששאלתי את הראפא לגבי התרופה אך הוא לא הבין על מה אני מדבר ולא הכיר את שם התרופה ,דבר שמאד תמוה בעיני . אודה לך על תשובה בהקדם , בברכת חג שמח ושנה טובה יהודה
אני סובל מתחושת צריבה בפי הטבעת בעיקר לאחר יציאה. התחושה חזקה מאוד עם צורך חזק לגרד. מה הסיבה ומה הטיפול המומלץ.
מומלץ להבדק ע"י רופא כירורג - פרוקטולוג, ייתכן שמדובר בפיסורה - פצע בפי הטבעת.
התחלתי לשתות חלב נאקות מפוסטר מחווה בנגב בהמלצת דוד שלי שסבל מקרהן הרבה שנים. החלב בריא פי 3 מחלב פרה ,יש בו הרבה ויטמינים "משלימים" ,הוא עוזר לי בכאבי פרקים,"מסדר" לי את היציאות ,מחזק אותי והכי חשוב מפחית לי את הכאבים בצורה משמעותית. דרך אגב דוד שלי שתה את החלב במשך חצי שנה רצוף והבריא לחלוטין ואני מכיר עוד כמה.רציתי לשאול למה לא חוקרים ומנסים את חלב הנאקות ברפואה והאם כדאי לי להמשיך לשתות אותו משום שזה עוזר לי רבות?
כמעט כל חולה שמע על חבר או מכר שניסה תרופה או מזון מסויים ו"נרפא" באורח פלא. בין זה ועד להשלמת מחקר מדעי על תרופה המרחק רב. איני רואה נזק בשתיית חלב הנאקות כל עוד תמשיך בטיפול המומלץ ע"י רופאך.
אני בן 32 מרותק לכיסא גלגלים (cp). בשנים האחרונות אובחן אצלי בקע שבזמן האחרון אני סובל נורא מהקאות וכאבים קשים. הייתי כבר בביקורים אצל רופאים ואני לוקח כדורים אך אין פתרון או הקלה לסבלי . מה עלי לעשות ומה אני יכול לאכול מבלי להקיא זאת לאחר מכן. צר לי על התאור הלא סימפטי אבל זהו מצב דיי מייאש . אנא עזרתכם, עצתכם. תודה.
לטוני! חשוב להבדק ע"י גסטרואנטרולוג יש להעריך את גודל הבקע ובעיות נוספות בקיבה ע"י גסטרוסקופיה ולעתים גם צילום ושט-קיבה. יש לעתים שבקע גדול אינו מגיב לטיפול תרופתי ואז יש צורך בניתוח. מומלץ לאכול ארוחות קטנות ולא שומניות, להמנע משתיית קפה ואלכוהול ולהמנע מעישון.