פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול
אני סטודנט שמחפש חומר לדיון קליני שאני צריך להגיש תוך מסגרת התנסות במחלקה אורתופידית והנושה הוא משיכה גרמית ועורית ואני אשמח מאוד אם תעזרו לי למצוא חומר בעברית כי אני לא מוצא חומר רציני ותודה מראש.
מתיחה עורית או שלדית הינה שלב מקדים עפ"י רוב לטיפול הדפיניטיבי. בעבר בשל העדר הטכניקות המודרניות לעתים מתיחה הגף היוותה הטיפול הדפיניטיבי או מקדים לטיפול בגבס. למתיחה עורית בד"כ הסיבוכים מינוריים - כשל של העור ובפרט בעור רפה, מדולדל או הנתון להשפעות סטרואידים. הסיבוכים ממתיחה גרמית בילדים - פגיעה באפיפיזה ויצירת עיווג - בד"כ יישור יתר בשוקה הקריבנית, זהום של נתיבי פין המתיחה - שטחי או עמוק - דהיינו אוסטאומיאליטיס,ארתריטיס ו/או מורסה, פגיעה בכלי דם או עצב מקומיים. אם המתיחה מבוצעת ע"פ מפרק - לדוגמה - שבר בירך עם מתיחה דרך השוקה הקריבנית - מפרק הברך מגיב עפ"י רוב ביצירת נוזל סינוביאלי עודף, כמו כן, צפוייה דרגה קלה של אי יציבות בשל מתיחת הרצועות. לא ידוע לי על מאגר נתונים בנושא. תיאלץ לנבור בסכומי אשפוז.
ד"ר נכבד שלום רב, ראשית -תודה על התשובה המדוקדקת באשר לשאלתי על RSD ןTTS. עם זאת לא כל כך ברור לי אנא פניי מועדות - 1. האם TTS הוא דבר שעובר מעצמו או שמא הוא פשוט יהיה כואב לנצח? 2. האם ייתכןשהוא הסיבה להתפתחות של ה-RSD? 3. אם המאלחשים למיניהם (שהזכרת) פעילים למשך זמן קצר כל-כך, מה היתרון שלהם לעומת תרופות, למשל? 4. אני מטופלת כעת במרפאת RSD , אבל נראה לי שדי מתיאשים ממני (לא יכולה לקחת את התרופות הנרקוטיות המומלצות שם כאופציה יחידה, כיון שהן גורמות לי לתופעות לואי - כל אחת לפי יכולתה). מה האופציה, אם בכלל? 5. דיברו איתי בשלב מסוים על אשפוז אפידורלי - במה מדובר והאם כדאי? תודה רבה שוב מראש, אורלי
מכיוון שקצרה היריעה, אקצר - 1,2 ייתכן. 3 - יתרון שבחומר המאלחש הוא בכך שפעולתו הפיכה וזמנית. ניתן לבצע בדיקה ייחודית אפילו לעצב היקפי קטן ובכך לחדד את דקות האבחנה, מה שלא ניתן להשיג בתרופה נוגדת כאב הננטלת שלא באופן מקומי. 4,5 - התשובות בגוף התשובה הקודמת.
השאלה שלי נוגעת לכאבים בקרסול (בעיקר הימני) ובכפות הרגליים שאני סובל מהם. לאיזה רופא אני צריך לגשת , לאורטופד או לרופא לכלי דם. שאלתי שלושה רופאים וקיבלתי שני תשובות שונות. אשמח לעזרה. בתודה מראש.
מפליא הדבר כי קבלת 2 תשובות בלבד. מספר התשובות הינו פונקציה של מספר הרופאים בבסיס ובחזקה של הפונקציה. לגופו של עניין - בעייתך עלולה לנבוע מבעיית כלי דם או אורתופדית או שילוב של 2 התחומים. עצתי - החל בברור בתחום השכיח - דהיינו אורתופדיה.
שלום רב, אני בת 27. אובחן אצלי RSD לאחר חבלה בקרסול (לפני 9 חודשים). בנוסף לו אובחן TTS של עצב הטיביאליס. שאלותיי: 1. עד כמה יש תפקיד לTTS ביצירת הכאב וההגבלה המהותית בתנועה של הקרסול (אני עדיין הולכת באמצעות קביים בלבד) 2. אני יודעת שיש דרך ליצור חסימה עצבית לעצב הרלוונטי. מה הוא החומר המוזרק לצורך העניין ? (האם מדובר בסוג של קורטיזון?) 3. איך אמורה להתבצע פעולה כזו של חסימה עצבית? 4. לכמה זמן היא תקפה והאם יש לחזור עליה שוב? תודה רבה מראש, אורלי
TTS הינה תסמונת של לכידת העצב השוקתי האחורי במעברו בהיבט הפנימי של הקרסול תחת הפטישון הפנימי, ובמקרה דנן, סביר שהלחץ נוצר מאי סדירות באזור השבר או בשל יצירת ריפוי עודף. המצב יכול להיגרם בשל שגשוג סינוביאלי של הגידים השכנים או המפרקים השכנים, תפקוד או מבנה חריג של כף הרגל והקרסול או בצקת (לעתים הריונית). RSD או בשמו העדכני CRPS - COMPLEX OF REGIONAL PAIN SYNDROME, הינה מצב המאופיין בערור יתר של סיבי כאב בעצב מקומי בגפה הפגועה, העדר יחס בין עוצמת הגרוי לתפיסתו, (רגישות יתר קשה), הדלדלות של העצמות הסמוכות לאתר הפגוע וירידה ניכרת בתפקוד האתר הפגוע. הטיפול כולל - המתנה סבלנית, פזיותרפיה, דסינסיתיזציה, חסמים עצביים מקומיים ואזוריים לרבות לחלל העל עכבישי(אפידורלי), טיפולים התנהגותיים ועוד. חסמים עצביים (הרדמה מקומית) מבוצעים ע"י חומרי אלחוש מקומיים דוגמת לידוקאין בריכוזים שונים הפועל כשעתיים, מרקאין הפועל כ - 3-4 שעות. ישנן חסימות עצביות לצמיתות - דהיינו המתה כימית של העצב ע"י אלכוהול בריכוז גבוה או פנול. בכל מקרה המלצתי לך לפני קבלת החלטה כיצד לטפל, שתיוועצי היטב עם המומחה הרלוונטי בתחום - כירורג כף רגל ומרדים מומחה במרפאת כאב. בהצלחה!
שלום רב. לאחרונה יש לי כאבים בעקב רגל שמאל. כרית הרגל שמכסה את העקב נפוכה מעט בהשואה לכרית הימנית. בנוסף הופיעו כאבים חזקים מאוד בחלק התחתון של הגב . בשכיבה אין כמעט כאבים. הם מופיעים כשאני קם מהמיטה ואני חייב להתכופף כדי לנטרל את הכאב. יש פתרון? תודה.
לכאבים בכרית העקב מספר סיבות: דלקת מכאנית ממתיחות יתר של האחז העקבי של החיתולית הכפית, דלדול השומן בכרית העקב, חבלות חוזרות, זיהומים ומצבים נוספים. גם למכאובי הגב סיבות רבות, ככלל, לפי תאורך מסתמן כי הסיבה היא מכאנית. טוב תעשה אם תקדיש מזמנך לבדיקת אורתופד שתחדד האבחנה והטיפול.
שלום! כבר מזה מספר שנים אני סובל מכאבים בכתף שמאל אחרי מאמץ, לדוגמא: אחרי נהיגה ברכב של יותר מחצי שעה אני מרגיש כי כל אזור הכתף קר נורא ומתחילים להיתפס לי השרירים באזור הכתף והצוואר. עברתי פיזיותרפיה ללא הועיל. ובדיקות האולטראסאונד והרנטגן היו תקינות לחלוטין.
על שמע (אולטראסאונד) לעתים אינו אבחנתי די הצורך. כל שכן, אתה מתאר בעייה הנובעת מלחץ מכאני בצוואר על עצבים היורדים אל היד. כאב בכתף שמאל בעת מאמץ או עם קשר למאמץ, מחייב גם ברור לבבי במסגרת קרדיולוג. מציע לבצע בדיקת EMG וביקורת אורתופד בהמשך.
מה זה דורבן ?
1. דורבן הינו יונק בעל שיער שהתמיין ל"קוצים". 2. דורבן בענף הרכיבה הינו בליטה באחורי העקב להחשת מאוץ הסוס. 3. באורתופדיה דורבן הינו זיז נוקשה ממקור גרמי או סידני העלול להיווצר בהיבטים שונים של העקב או המרפק או אתרים נוספים. בד"כ הינו תולדה של עומסי מתיחה חוזרים של גיד או חיתולית לעקב עם תגובה מאוחרת של הסתיידות. האשמתו (הדורבן) כגורם המכאיב לא תמיד מוצדקת. דברים כדורבנות!
ד"ר נכבד. לאחר 5 שנים של כאבים והגבלת תנועה בברך שמאל הוחלט ע"י רופא אורטופד מנתח בתל-השומר לבצע ניתוח לאחר הבחנה של הבעיה.(חשש לגידים קרועים). בוצע ארטרוסקופיה לפני חודשיים והוצא גוף חופשי לטרלי ללא פגיעה בגידים או רצועות. לאחר כשלושה שבועות מהניתוח ותחילת טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי היתה החמרה ברגל התנפחות הרגל היווצרות נוזלים הגבלת תנועה לחלוטין וכאבים חזקים. לאחר בדיקת רופא אורטופד הוחלט אישפוז חשש לזיהום,בוצע ניקור להוצאת הנוזלים שנשלח לתרבית. עם חשד ל - DVT לא נימצא זיהום בברך ולכן בוצע דופלקס ורידי הגפיים התחתונות שגילה טרומבוס וחסימה חלקית בוריד הספנה עד לכניסתו לוריד הפמורלי המשותף,בייעוץ כירורג כלי דם אובחן טרומבופלביטיס של וריד ספנה מגנה של רגל שמאל וחל טיפול בקומדין 5 מ"ג לפי INR פעמיים בשבוע. עים כל זה אין הטבה בברך עדיין קיימת הגבלה בתנועה וקיימים קנקים בזמן הליכה שגורמים לכאב חד בברך. לאור כל האמור האים יש דרך לפיתרון הבעייה ואים כן הכיצד. בתודה מראש רונן.
מקור ה"קנקים" והכאב, מעבר לגוף חופשי, עלול לנבוע מבעייה בניתוב הפיקה בשקע של קדמת הירך הרחיקנית מסיבות שונות, מקרעי סהרונים (מניסקוסים), משחיקת סחוסים ברמות שונות, מקפיצת גידים ע"פ הברך (SNAPPING) ועוד. לאחר חדירה לברך דוגמת ניתוח ארתרוסקופי עלולה הברך להגיב בדלקת שאינה בהכרח זיהומי. תוארו גם זיהומים לאחר ארתרוסקופיה. לארתרוסקופיה מיוחס ערך אבחנתי רב כשהיא מבוצעת ביידים אמונות ומנוסות. בכל מקרה, קיימות אפשרויות רבות אחרות כגון שגשוג סינוביאלי (הריקמה יוצרת את נוזל המיפרק), תהליכים ראשוניים או משניים בעצמות, בסחוס או ביתר הרקמות הרכות המקומיות. המשך הברור והטיפול האורתופדי.
שלום רב, אני בת 22, נפלתי לפני שלושה ימים על קוקסיס. בעקבות נפילה יש לי נקע בקרסול וכאבים באיזור הקוקסיס. בצילום רנטגן נקבע שאין שבר בקרסול ולגבי קוקסיס נכתב - זווית קדמית של חוליות קוקסילריות. יש לציין שכעבור מספר שניות לאחר הנפילה התעלפתי, למרות שלא היתה פגיעת ראש ולא היו בחילות או הקאה. בזמן ההתעלפות ראיתי הבזקי אור ותמונות שונות כאילו אני נוסעת ברכבת מהירה. אז שאלותיי הן כך: מה פשר ההתעלפות שחוויתי? ועל מה מצביעים הממצאים שנמצאו בצילום רנטגן של קוקסיס? בתודה, רחלי
לעתים חבלה גורמת לכאב עז, עד כדי אובדן הכרה זמני, כפי שחווית. מצב שגור ברפואה הידוע כהחזר או עלפון וזו-וגלי, אשר גורר עלפון קצר במנגנון של ערור דחפים בעצב הואגוס, שהינו חלק ממערכת העצבים האוטונומית (הבלתי נשלטת ע"י רצוננו), נגרם דיכוי של גת הלב ובשל כך ירידה בקצבו, נגרם רפיון כללי בשרירים, ירידה בלחץ הדם ולעתים לתופעה נילווים הבזקי אור והפרעות אחרות בראייה, הזעה מוגברת ועוד. ככלל, התופעה עלולה להיגרם כאמור מחבלה משמעותית, אך לעתים מינורית ביותר כגון דקירת מחט או מראה של דם או פורענות אחרת. לגבי חבלתך ה"זנבית" - קטעו הסופי של עמוד השדרה, הוא העצה (קוקסיקס),( בשפתנו הארכאית), שהינה המשכו של הצולב (סקרום). מבנה הצולב והעצה באדם מושתתים על איחוי בין מספר חוליות - 5 בצולב ו 4-5 בעצה ותנועה אינה קיימת בם (לעומת יצורים בעלי זנב). את "עצם הזנב" ניתן לחוש מעט מעל לפי הטבעת כגרם נוקשה. במיבנים הללו נאחזות רצועות חזקות של רצפת האגן. מיקומו חושף אותו לחבלות ישירות בד"כ מנפילה על העכוזים או ליתר דיוק "מה שביניהם". ישנן תצורות שונות של הקוקסיקס, ביניהן התצורה שתוארה בגליון השחרור שלך מהמיון. קיימת סבירות שמדובר בשבר או שבר פריקה בן חוליות הקוקסיקס. הטיפול ברוב המיקרים תמיכתי - מניעת לחץ מקומי ע"י גלגל, אמבטיות ישיבה, משככי כאב ודלקת, מרככי יציאות ועוד. נדיר ביותר להינתח בגין חבלה של עצם הזנב.
שלום.. אני בת 16 ובשנה האחרונה אני מתעוררת כל יום עם שרירים תפוסים בעורף ובכתפיים.. אני יושנת על הבטן והכרית ממש המיטה,שטוחה. זאת הדרך הכי טובה שבה אני נרדמת.. מה הדרך הכי טובה לישון כדי שלא יכאב לי שום דבר בבוקר? שמתי לב שכשאני יושנת על הצד אז זה נתפס פחות אבל הבעיה שקשה לי להרדם בתנוחה הזאת..
שלום דוקטור מזה כמה חודשים סובלת מכאבים חזקים בבירכיים בעיקר בברך הימני קיבלתי כדורים נגד כאבים ויוקס אתופן פיזוטרפיה הכאבים ממשיכים היגעתי לרופא מומחה לבירכיים בדק את הצילומים של הבירכיים אמר שיש לי שחיקת סחוס הימליץ על סידרת של 3 זריקות של SYNVISC אני שבוע אחרי 3 זריקות הכאבים יותר חזקים אני חוזרת אילו עוד שבוע להמשך הטיפול יתכן שאני יצתרך לעשות ארתוסקופיות השאלה שלי זה מה זה ארתוסקופיה עם יעזור לי לשכך את הכאבים או שזה בדיקה להמשיך הטיפול בתודה מראש
ארתרוסקופיה פרושה הוא חזיון (הסתכלות אל) המפרק. הפעולה מתבצעת באלחוש מקומי או בהרדמה כללית ע"י החדרת עינית ומכשירי עזר למפרק. ערכה דל במצבים של שחיקת סחוס מתקדמת. לעתים ע"י שטיפות מרובות של המפרק מגופים חופשיים, הטריית סרחי סחוס וקטעי סחוס בלתי יציבים ניתן להשיג הפוגה ממושכת מכאב. מעבר לארתרוסקופיה, ניתן להקל עם משככי כאב כלליים, נוגדי דלקת מסוגים שונים, סטרואידים, הזרקות למפרק של סטרואידים ומאלחשים, חומרים דוגמת הסינביסק ודומיו( נגזרי החומצה ההיאלורונית), המעשירים את הנוזל הסינוביאלי המפרקיויכולת הסיכה שלו. לנגזרות הגליקוזאמינים דוגמת מגגלופלקס, קרטילגו וכו' , מיוחסים עבוי הסחוס והעשרתו, ובהם יש מקום לטיפול באם עדין קיים סחוס שיגיב לטיפול.
אני בן 55 .בחודשים האחרונים אני סובל מכאבים במפרקי הכתפיים בביצוע תנועות מסוימות. הכאבים מתחלפים לסירוגין בין צד אחד לשני בתדירות של מספר שבועות. מבקש לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ולתופעה. האם שמוש במגגלופלקס המופיעה בפירסומים השונים יכולה לעזור? אם התשובה הינה חיובית אבקש לדעת האם יש תופעות לואי לשימוש בה ומהי דרך פעולתה. בתודה א.סגל
בחודש האחרון אני סובלת מכאב בברך ונפיחות. טופלתי בוויוקס. האורטופד איבחן ירידה בצפיפות בקונידיל פנימי של טיביה ימנית MEDIAL FEMORAL CONDYLE, הסתיידות זעירה על רקע צפיפות עצם ירודה בטיביה מקורבת ימנית והפנה אותי למיפוי עצם. במיפוי העצם נמצא: קליטה פתולוגית בטיביה הפרוקסימלית מימין -טיבה לא ברור. קליטה מוגברת בLT. LATERAL CONDDYLE- מאחז גיד? ארטריטיס? מה המשמעות של הממצאים הללו? תודה רבה על תשובתך.
ליה היקרה. יכולות להיות סיבות רבות לקליטה פתולוגית כמו שאת מתארת. דלקת, חבלה או מה שנקרא AVN - AVASCULAR NECROSIS אזור של העצם שאינו מקבל הספקת דם, ועוד סיבות רבות. כדי לבצע את הבירור כמו שצריך יש לפנות עם כל הבדיקות שביצעת להמשך בירור אורתופדי.
ד"ר יקר, תודה רבה על תשובתך. היום הייתי אצל האורטופד שהפנה אותי להמשך ברור באמצעות MRI וציין כי בהמשך כנראה שיהיה צורך לבחון את הברך מבפנים ואז יתכן וגם יבצעו התערבות בהתאם לממצאים ב-MRI מאז שהרופא ראה את צילומי הרנטגן וכעת את מיפוי העצם הוא טוען שאין סיבה לדאגה וכי אין מדובר בגידול , האם אכן ניתן לדעת זאת בסבירות גבוהה על סמך צילומי רנטגן ומיפוי עצם? ושוב תודה על התייחסותך.
שלום , כבר זמן רב אני סובל ממגוון תופעות ,כל רופא אומר לי משהוא אחר וחלקי,אשמח עם תוכל לעזור לי. תופעות: כאב חד בקרסול בברך ולפעמים באזור האגן באותו צד . קליקים נוראיים בסיבוב הרגל באזור האגן וגם מדי פעם קליקים בקרסול. במיפוי נראתה עקמת מותנית ברוב לאגן ,קליטות מוגברות(?) בברך ובקרסול מה זה ? מה עלי לעשות? בתודה מראש ,אלישע
לרופא שלום רב, אימי היא אשה בת 75 . היא התחילה לסבול מכאבים חזקים בברך שמאל ולאחר סידרת צילומי רנטגן לא נמצא שינוי פטולוגי כלשהו. מומחה שבדק אותה ביסודיות חושד שמדובר ב- avascular necrosis of medial condyle שאלתי היא: מה זה וכיצד ניתן לטפל בכך? אני מודה מראש, פולו
התשובה כאן: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=871&i=89&t=73
לד"ר שלום אני בת 37.5 מזה כחודש וחצי סובלת בכאבים בברך בצד ימין בדרך כלל הכאב בבוקר ואחר כך נעלם ישנה גם הרגשה לפעמים שהברך ננעלת (לאחרונה עברתי דירה וגם כנראה הרמתי דברים די כבדים) עשיתי צילום ובצילום כתוב יש אי סדירות בטיביה פרורסימלית מדיאלית ומומלץ לעשות מיפוי עצמות. אבקש לדעת מה פרוש אי סדירות בטיביה פרורסימלית מדיאלית ומה אפשרויות הטיפול בזה תודה רבה אתי
אי סדירות השוקה (הטיביה) המדיאלית (הפנימית) מתארת מצב של שחיקה בדרגה כשהיא. המצב עלול לנבוע מנזק סחוסי, שייתכן כי מקורו הוא בנזק מניסקאלי. כדי לברר עניינך באופן אחראי, יש לבדקך ולשקול בדיקות נוספות בהתאם. השלימי הברור במסגרת אורתופד.
יש לי בלאגן בקרסול ימין..... לפי מה שנאמר לי יש לי אי יציבות חלקית בכף רגל ימין מה שמביא לתדירות גבוה של נקעים.. (רק לשם הדגמה היו לי 3 נקעים בחיים שלי כולם בכף רגל ימין ואף היה לי שם פעם סדק) עכשיו לפי מה שהבנתי הקטע פה הוא שיש רווח גדול מדי בין העצם של הקרסול לעצם של כף הרגל.... לכן על מנת לחפות על הרווח הזה עלי לחזק שם את השריר (שאין לי מושג איפה בדיוק הוא נמצא שם אבל ככה נאמר לי) ע"י פיזיותרפיה... השאלה היא... מה לעזאזל אני צריך לעשות? בתודה מראש ה-"בעייתי"
לפי דבריך הינך לוקה במתיחות חוזרות של מפרק הקרסול. ניתן לטפל שמרנית - חיזוק המייצבים הדינאמיים (השרירים והגידים סביב הקרסול) בפזיותרפיה, לשפר את תחושת המצב במרחב (פרופריוספציה), להעזר בתומכי קרסול מסוגים שונים לפי הצרכים. יש לשקול ניתוח אם אכן הפגיעה במייצבים הסטאטיים (הרצועות) שנקרעו היא בלתי הפיכה. התייעץ עם מומחה בתחום.
שלום לדר', אני בת 42. בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבים באזור עצם האגן הימנית. הכאבים בולטים במיוחד כשאני מפעילה לחץ על הרגל - נשענת, מתישבת או קמה . הכאב לא מקרין לרגל. מה זה יכול להיות ואיך ניתן להקל על הכאב (חימום המקום או דווקא קירור, משחות כמו בנגיי וכו' ??) תודה הדר
מקור הכאב יכול לנבוע מהאגן עצמו או מחוצה לו מתהליכים שונים - חבלתיים, שבר מאמץ, דלקתיים, גידוליים או מצבים של הפרעות מטאבוליות. יש לבצע ברור נאות שיכלול בדיקת אורתופד, צלומי ע"ש מותני, אגן ומפרק הירך. לשקול בהמשך הדמיה נוספת ובדיקות מעבדה. ניתן להקל עם נוגדי כאב ודלקת או משככי כאב כלליים. בכל מקרה, "זה לא לטלפון או לאינטרנט".
שלום רב, שמעתי שניתן להשכיר מקופות החולים השונות מכשיר חדש לטיפול בייתי בכאבי הברכיים. לפי מה ששמעתי המכשיר עובד בצורה דומה למכשיר האולטראסאונד שבשימוש ע"י פיזיוטרפיסטים. רציתי לדעת מה הוא שם המכשיר ובאיזה קופות חולים ניתן להשיג אותו ?
ככל שידוע לי מדובר על מכשיר TENS, היוצר דחפי חשמליים לגרוי השריר, גם אם הגפה הפגועה נתונה בגבס. למידע נוסף, פנה אל סניפי הפזיותרפיה המרכזיים במחוז הסמוך.
כמה קנאקים באמת מזיקים למפרקים לפי המחקרים האחרונים.... זה נכון שהמפרקים הקטנים יכולים להפגע?
הקנאק הינו קול המופק תוך מתיחת קופסית המפרק והמיבנים הסובבים אותו תוך יצירת ריק חלקי. למיטב ידיעתי התופעה לא נחקרה די הצורך כדי להשיב באופן מבוסס על שאלתך. בכל מקרה, אילוצי מתיחה מרובים לא מומלצים בגילאי הצמיחה בשל נזק אפשרי לסחוסי הצמיחה ובפרטים הלוקים במחלות שגרוניות ו/או הנוטלים תרופות סטרואידליות, נוגדות דלקת כלליות ו/או אנטיביוטיקה שונות בפרט ממשפחת הקווינולונים בהם נמצאו קרעי גידים בשכיחות יתר.
שלום רב בתי בת ה - 4 חודשים עדיין לא עברה בדיקה אורטופדית שגרתית בגיל חודש. האם ניתן לבצע בדיקה זו בגיל כזה? אודה לתשובתך האמא המודאגת נועה
אנא הפני שאלתך לפורום אורתופדיית ילדים של מרכז שניידר לרפואת ילדים בקישור הבא: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2216-14857,00.html
שלום. אני בחור בן 26 שמתאמן בקביעות. לפני כשנתיים נתפס לי שריר בגב העליון בצורה רצינית למשך שבוע. מאז, השריר תפוס ברמות שונות. בד"כ אני מרגיש אותו תפוס כשאני מושך את הצוארבאלכסון למטה (כמו בתנועת הנהון עם הראש). לפעמים השריר נתפס בצורה רצינית יותר. מדובר בדיוק על אותו שריר לאורך כל הזמן הזה. הייתי בטיפול אצל מסז'יסט אבל זה לא עזר. הייתי אצל אורתופד והוא שלח אותי לצילומים ולמיפוי עצמות ולא נמצא דבר. מה עושים?
לפי תאורך, השריר התפוש הינו אחד מהשרירים הנאחזים בהיבט הפנימי של השכמה - דהיינו או הטרפז או מרים השכמה או הרומבואידים. ממליץ על חימום, תוספת של תרופות לשיכוך דלקת וכאב, מרפי שריר, מחזור פזיותרפיה נוסף, טיפולים חלופיים וסבלנות. בד"כ המצב חולף ללא התערבות חודרנית.
לפני שבוע ,כתוצאה של תאונת דרכים,אירעה מתיחה חזקה של כתף ימין. כתוצאה מהתיחה החזקה נוצר קרע בגיד סופרנטוס. יש לי מספר שאלות : 1) האם הדבר ניתן לרפוי, או שאשאר עם מוגבלות? 2) האם יש להסתפק בתרגילי פיזיוטרפיה? 3) האם מומלץ ניתוח? 4) הייתכן שהקרע בגיד אינו אירוע טראומתי, אלא שהתאונה הייתה מבחינת " הקש ששבר את גב הגמל? אבקש לקבל תשובות לכל השאלות שהצגתי לעיל בתודה מראש שמואל
1,3. אופי הקרע מכתיב את אפשרות הריפוי- קרע מלא רוחבי עם פער - לא יתרפא בדרך טבעית, באם ישנה הגבלה תפקודית בגינו - יש לשקול ניתוח לתפירת הגיד. קרעים שלא בעובי מלא, אורכיים קטנים עשויים להתרפא באופן טבעי. לציין כי הגיד נמצא קרוע ב-% 40-60 בגילאים המבוגרים בפרט באנשים שעסקו בפעילות עם יד מורמת, ותפקודם בנוכחות הקרע סביר בהחלט. 2. אי לכך, ניתן להסתפק לפחות בשלב הראשון בטיפול שמרני, דהיינו פזיותרפיה מוקדמת, חימום, נוגדי דלקת וחיזוק השרירים המחפים (שפעולתם דומה). 4. כאמור לעיל, בהחלט ישנה סבירות כי הקרע אינו קשור לחבלה הנוכחית, יתכן קשר חלקי ("הקש"). ככלל, חבלות סבב הכתף, עלולות לקרוע הגיד באופן חד.
ד"ר אשכול: תודה על תשובתך הממצה. עלי להוסיף ולשאול ולוודא...בכל אופן אני מורה במקצועי; בטרם התאונה לא הייתה לי שום הגבלה בתנועה באזור הזרוע והכתף הימני, לא כל שכן כאבים בהרמת היד; התופעות האלה התחילו מאז התאונה.לכן נראה לי לא סביר שהקרע היה קיים כבר;הייתכן שתהליך ניווני המחליש את הגיד היה כבר שם ? אשמח לקבל תגובתך על שאלתי. בתודה מראש ד"ר אשכול כתב/ה: > > 1,3. אופי הקרע מכתיב את אפשרות הריפוי- קרע מלא רוחבי עם פער - > לא יתרפא בדרך טבעית, באם ישנה הגבלה תפקודית בגינו - יש לשקול > ניתוח לתפירת הגיד. קרעים שלא בעובי מלא, אורכיים קטנים עשויים > להתרפא באופן טבעי. לציין כי הגיד נמצא קרוע ב-% 40-60 בגילאים > המבוגרים בפרט באנשים שעסקו בפעילות עם יד מורמת, ותפקודם בנוכחות > הקרע סביר בהחלט. > 2. אי לכך, ניתן להסתפק לפחות בשלב הראשון בטיפול שמרני, דהיינו > פזיותרפיה מוקדמת, חימום, נוגדי דלקת וחיזוק השרירים המחפים > (שפעולתם דומה). > 4. כאמור לעיל, בהחלט ישנה סבירות כי הקרע אינו קשור לחבלה > הנוכחית, יתכן קשר חלקי ("הקש"). ככלל, חבלות סבב הכתף, עלולות > לקרוע הגיד באופן חד.
בן 13, שבר בשתי עצמות השוק , כ- 1.5 ס"מ מעל הקרסול. האם ניתן להחליף את הגבס הרגיל בגבס קל ? מה המשמעות מבחינת משך הריפוי ואיכותו ? מהן העלויות ( הבנתי שרק באופן פרטי ) ? היכן מבצעים את ההחלפת הגבס / רכישתו ? תודה !
אנא הפנה שאלתך לפורום אורתופדיית ילדים של מרכז שניידר לרפואת ילדים: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2216-14857,00.html
אישתי שברה הרגל מעל הקרסול וצריכה גבס למשך 6 שבועות -גבס קל יאפשר לה לחזור לעבודה האם אפשר לקבל הפניה גילי - במידה והשגת מידע זה אנא פרסם אותו בפורוםגילי כתב/ה: > > בן 13, שבר בשתי עצמות השוק , כ- 1.5 ס"מ מעל הקרסול. האם ניתן > להחליף את הגבס הרגיל בגבס קל ? מה המשמעות מבחינת משך הריפוי > ואיכותו ? מהן העלויות ( הבנתי שרק באופן פרטי ) ? היכן מבצעים את > ההחלפת הגבס / רכישתו ? תודה !
שלום לכל המעונינים בגיבוס אורטופדי נא לבקר באתאר שלנו: www.orthocare.co.il תודה
שלום, נתגלה אצלי דורבן בעקב , אני בן 55 , נהגתי עד לאחרונה לצעוד ולרוץ יום יום. האם יתכן שהופעת הדורבן קשורה לפעילות הנ"ל ? וכן, איך אפשר להיפטר מבעיה זו. בתודה מראש.
טוני שלום. תופעת "הדורבן", שהיא למעשה מחלה של הפסיה הפלאנטארית , אותה רקמה קשה הבונה את סוליית כף הרגל, קשורה לעיתים קרובות למאמצים פיזיים כמו ריצה או הליכה מאומצת וגם נקראית באנגלית - "JOGGERS FOOT". המחלה בד"כ חולפת מעצמה תוך כשנה ב- 90% מהמקרים. יש סדרת טיפולים שמרניים שניתן לבצע לזירוז הריפוי - מדרסים מתאימים, תרגילי מתיחה פיזיוטרפים, טיפול מקומי עם אולטראסאונד ועוד. במידה והכאבים לא חולפים ניתן גם להזריק מקומית ולבסוף במידה וכלום לא עוזר - ניתוח. לפני כל הנ"ל יש להתיעץ ולהבדק ע"י אורתופד בעל נסיון בתחום אורתופדיית כף הרגל. בברכה - דר' י. טיטיון מנהל השירות לכירורגיית קרסול וכף הרגל - בלינסון.
שלום רב בהמשך לתשובתך, כיצד מאבחנים האם הכאב בכף הרגל נובע מדורבן? לאחרונה הגברתי את העיסוק בספורט, ואני סובלת מכאבים חזקים בעקב, בחלק הפנימי שלו ("בדרך" לשקע של כף הרגל). תודה רינת
עיינו באתר www.shailee.co.il
ערב טוב בעלי סובל מזה 8חודשים מטניס אלבאום , בפרק יד ימין , הוא קיבל כבר שני זרקות של קורטיזון ולאחר מנוחה של כמה חודשים בבית ללא עבודה פזית לא חל שום שיפור ועדיין יש כאבים חזקים. הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות הלאה?
אנא הפני שאלה זו לפורום כירורגיה של היד: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=982
קיימת לי אותה בעיה בשתי ידי מזה כשנה למרות הזריקות אותם אני מקבל בחיבור המרפק יעילותם רק ל2-3 חודשים ואז הכאב חוזר שאלתי האם קיים טיפול אחר להוציא זריקות אשר הוא פוטר את הבעיה תמידית ? מקצועי הוא אדריכל כך שאיני עובע פיזית קשה בידיים
האם המנשא הניתן למי שסובל מסדק בכתף הנו רק למנוע כאב או שמא המנשא מהווה חלק מתהליך הטיפול?
סדק או פגיעה במשכיות העצם היא למעשה שבר. כאשר השבר הינו ללא תזוזה, קיבוע חיצוני דוגמת מקבע הכתף (מנשא לפי תאורך) בהחלט מהווה כלי טיפולי מוצלח, הן מבחינת הפחתת הכאב והן ע"י איפשור לעצם לרפא השבר. כמובן שיש להשלים הריפוי בתקופה ממושכת של פזיותרפיה.
סובל כבר יותר משנה וחצי, צואר, שכמות, נימולים,שורף בכפות ידיים, כאב בפרק כף יד שמאלית לאחרונה. לפני כשנה אישפוז במחלקה נירולוגית הכול ללא ממצע מחשיד ,לאחרונה MRI בכיפוף וישור לפי רופא פרטי באסותא ממליץ לניתוח לחצץ מחוליות C4 C5 . מוכר כנכה צה"ל P.T.S.D האם יכול להיות הקשר גם לפיברומאלגיה?
ניתן לעיין בתשובה כאן: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=879&i=101&t=63
ממצאי MRI: בלט דיסק קטן C4-5 עם לחץ קל על החוט. בלט דיסק מעט גדול יותר C5-6 עם לחץ מתון על החוט. בלט דיסק קטן C6-7 עם לחץ על השק בלבד. בלט דיסק קטן D2-3 עם לחץ על השק בלבד. הסימפטומים: כאבי צוואר ועורף, כאבי ראש (דקירות חרב בתוך הראש). נימולים בפנים וארבעת גפיים, לעיתים בצורה מוזרה (כגון פנים וברך בלבד). שלושה נוירולוגים שבדקו אותי טענו שאין קשר בין הממצאים והנימולים ברגליים ובפנים. נוירוכירוג טען שיש קשר מכיוון שהלץ על החוט יכול ללחוץ על סיב שהולך לרגל וכן לעצב החמישי יש גם מקור צווארי ולכן יכול להקרין לפנים. 1. איפה האמת ? האם הסימפטומים יכולים להיות מוסברים על-ידי הממצאים ? 2. האם נכון שממצאים אלו הם קלים ולרוב גורמים לסימפטומים קלים אם בכלל ? 3. האם הצב ישתפר/יחמיר ? תודה.
אנא הפנה שאלתך לפורום בעיות עמוד שדרה בקישור: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=930
לסבתי בת ה-74 שבר באגן עקב נפילה. השבר קטן ואינו מערב את מפרק בירך. לדברי הרופא היא אינה זקוקה לניתוח. תוך כמה זמן אמור השבר להתאחות? האם כאב "שורף" בצד הפגוע אופייני במצב זה? תוך כמה זמן הכאבים אמורים לחלוף, והאם מומלצת תנועה או מנוחה? בתודה מראש.
שברים בטבעת האגנית, אם הוגדרו כיציבים, מטופלים באופן שמרני, דהיינו - טיפול בכאב, ניו מוקדם, יציאה מוקדמת מהמיטה, אגידת הרגליים וטיפול נוגד קרישה עד לניוד ממשי. יש להוסיף טיפול מניעתי בפוסלן. השברים מתאחים לאחר מס' חודשים, אך במרביתם ניתן להתנייד עוד לפני השלמת האיחוי. בקבוצת הגיל הנידונה, יש שכיחות יתר של סבר נילווה בצולב (המרכיב האגני של עמוד השדרה), אשר מטופל שמרנית אף הוא. ניתן להוסיף טיפול בהורמון קלציטונים אשר מאדיר את מסת העצם ובאורח לא ברור גם מפחית מעוצמת הכאב.
שלום! כבר מספר שנים שאני סובלת מכאבי גב עליון כאבים בגידים - מרפקים , אכילס וכאבי ברכיים כאבים באזור חיבור הבהונות לכף הרגל אורטופד שלח אותי לעשות מספר בדיקות לברור ראומטולוגי וליעוץ ראומטולוג בדיקות הדם שלי תקינות. ידוע לי שקיימת בדיקת דם שאנני זוכרת את שמה אך ידוע לי שלפחות בבית חולים רמב"ם היא נערכת שבבדיקה זו מקבלים סוג מסוים של תרופה ולפי התגובות של הגוף אפשר לקבוע אם יש בעיות ראומטולוגיות או לא. בדיקה זו גילתה אצל מכרה שלנו בעיות ראומטולוגיות לאחר שנים שבקופ"ח נאמר שאין היא סובלת מבעיה כזו כלל. בנוסף כבר כ- 10 שנים אני סובלת מדורבן בכף רגלי הימנית הדבר טופל בפיזיוטראפיה וזרקות לעקב אך הדבר חוזר על עצמו כל פעם ועכשיו אני סובלת מכאבים בעקב רגל שמאל וגם מסביב לעקב, מה אפשר לעשות על מנת להקל מעט על הכאבים - נעליים אורטופדיות יש לי והן ממש לא עוזרות. אודה על תשובתכם.
בתאריך 17.12.03 בקשתי את עזרתכם אודה לכם על תשובה,
א.ש. שלום. לגבי הנושא הראומאטי עליך לפנות לראומאטולוג לבירור הנושא. בנוגע ל-"דורבן" עליך להיבדק ע"י אורתופד המומחה בטיפול בבעיות כף רגל מאחר ואתה מתאר מצב שלא משתפר עם טיפול שמרני זמן ממושך, לכן יש להבדק לאישור האבחנה הקודמת, בירור נוסף לפי הצורך וטיפול . בברכה - דר' י. טיטיון, מנהל שירות לכירורגיית קרסול וכף רגל - בלינסון.
שלום רב , יש לי כאב גב תחתון שמוקרן לרגל ימין , שאלותי : 1 - האם אני יכולה להבין עוד לפני בדיקת רופא האם מדובר בגב תפוס או בעייה בסגנון פריצת דיסק , מה התופעות המאפיינות ? 2 - האם כל אורתופד יוכל בבדיקה ראשונית לאבחן זאת ? תודה
נא להפנות שאלה זו לפורום אורתופדיה - בעיות עמוד שדרה בקישור: http://doctors.co.il/forums/list.php?f=930
משרון ומיכאל בהצלחה בפורום החדש!
כה לחי! המדליות בדרך!!!!!!
לפני 15 שנה עברתי ניתוח bilat/ hemulaminectomy L5 L4-L5 discectomy חזרתי לתפקוד מלא ואיכותי עד לפני שבועיים. ללא שום "הודעה מוקדמת" התעוררתי וכשהתחלתי ללכת הרגשתי שהרגל רדומה אינה נשמעת לי שונה כמו נכות מסויימת ותחושה זאת היתה מלווה בכאבים מהגב שמקרינים אל הישבן והשוק של רגל שמאל . כאב זה ותחושה זו היו מוכרים לי ולכן בפאניקה מוחלטת הגעתי לאורטופד. הוא לאחר הבדיקות והטסטים שעורכים לחולה הפנה אותי לMRI- להלן התוצאה: כולל לאחר גידוליניום ליפןמה של הפילם ללא עדות לעיגון רושם לשינויים ניתוחיים באלמנטים אחוריים של L4-L5 ןאטרופיה של שרירים פארא ורטברלים יותר משמאל L4-L5בלט ושינויים דיסקוגניים אימפרסיה בינוניתשל השק מעט יותר מימין. היצרות הנקב השמאלי עם רושם לבקע פורמינלי קטן הדוחק את השורש במקום L2-L3 בלט ושינויים דיסקוגניים מלווים אימפפרסיה בולטת למדי וסימטרית של השק L3L4 שינויים דומים פחותים וסימטריים שינויים פחותים במרווחים נוספים הייתי אצל שני פרופסורים לשם התיעצות ושניהם פה אחד אמרו לי שאני חייבת ניתוח דחוף להצלת הרגל אחרת גם ניתוח מאוחר יותר אפשר שלא יניב תוצאות טובות בקשר לפעילות נורמילת של הרגל . הם גם דיברו על עוד ניתוח בשלב אוחר יותר :ניתוח קיבוע. אתמול שבתי עם כל התוצאות לאורטופד שלי והוא בפרוש אמר:למרות שאני לוקח אחריות רבה על בריאות ושיקום הרגל אנני מציע לך בכלל ניתוח בשלב הזה אני חושב שצריך קודם לנסות טיפול שמרני כגון:שחיה פיזיוטרפיה ואפילו כירוופרקט חזרתי לנקודת המוצא שלי ואני מתלבטת קשות האם ללכת לטיפול שמרני או שאני מסתכנת באיבוד הפעילות של הרגל אם כך אני שואלת מה הייתם מציעים לי ??? ובאיזה טווחים של זמן או פסק זמןאפשר לנסות טיפולים שמרניים ולא לסכן את הרגל??? יש לציין שאני לא חשה כבר בכאבים אלא רק ברגל ה"ישנה" החלשה אני מצטערת על גודל ההודעה אך ניסיתי ככל שאוכל לתת את כל הפרטים כדי שאוכל לזכות בתשובה הכי מדוייקת שאפשר אני מבקשת בכל לשון של בקשה תשובה מהירה ככל שאפשר אודה לכם מאוד מאוד סופי
סופי חביבתי, לצערי נוהל הרפואה הממוחשבת עדין לא הוטמע כדרוש. לבעייתך אופי כרוני. ככלל, עדיף טיפול שמרני. אם קיימת חולשה משמעותית ברגל שמאל או אי שליטה על סוגרים או שאינך מתמודדת עם הכאב, ממליץ לפנות מעל גלי הפורום לד"ר נסים אוחנה לשקילת התערבות ניתוחית.