פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה

שיקום הפה הוא תת-תחום ברפואת השיניים העוסק בשחזורם של שיניים. מטרת שחזור השיניים היא השבת תיפקודן התקין, המראה האסתטי שלהן והפונטיקה הנכונה בדיבור. תחום שיקום הפה הוא נרחב וכולל תחתיו מגוון טיפולים. טיפולים פשוטים המוכרים בתחום זה הם כתרים, שחזורים (הידועים גם כסתימות), ציפויי חרסינה, הלבנות שיניים וכו'. שיקום הפה כולל גם טיפולים מורכבים יותר כשיקום חסר שיניים רב ע"י גשרים, שיקום ע"ג שתלים, תותבות ועוד. פעמים רבות, לאחר ביקור אצל רופא השיניים, מתעוררות שאלות רבות שלא עלו בזמן הביקור עצמו; קבלת דעה נוספת והסבר מפורט עשויים להניח את הדעת ולעזור בקבלת החלטה. בפורום זה ניתן מענה על מגוון שאלות בתחום רפואת השיניים בכלל ושיקום הפה בפרט. למעבר לפורום, לחצו כאן.

מנהל פורום שיקום הפה - פרוסתודונטיה

07/03/2018 | 14:51 | מאת: frtgh

נעשתה סתימה קומפוזיט לא עזר לרגישות לקור יש סוגים אחרים יותר טובים או מה עושים תודה

25/02/2018 | 22:25 | מאת: שירה

עומדת לעבור ניתוח הארכת כותרת , הבעיה לאחר הניתוח תור לריפוד הכתר הזמני מצאו לי לאחר 3 שבועות ולא שבועיים האם זה נורא ויש הבדל משמעותי או שזה עדיין בגדר הזמן הסביר? ועוד שאלה יעבור איזה שנה מאז שעשו את הצילום במקום ועד שהחלטנו שצריך ניתוח האם סביר להניח שנצטרך שוב צילום , הפחד בגלל רפלקס ההקאה אבל אם חייבים בגלל הזמן שעבר אז ייעשו אבל מה דעתך האם הסיכוי לצילום גם גדול?

24/02/2018 | 18:24 | מאת: elaa56

לפני חודש אצל רופא שיניים עשיתי 12 צילומי רנטגן לשיניים ברצף, האם זה נורמלי? יש הגבלה? יכול לגרום נזק??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סט של צילומי כל השיניים נקרא "סטטוס", והוא כולל 12-18 צילומים. עושים אותו לצרכים רבים - מהערכה ראשונית כללית, ועד לצורך מעקב אחר מצב שיניים מטופלות או לצורך מעקב מצב חניכיים. מבחינת כמות הקרינה: כמות הקרינה של כל הצילומים האלה היא בד"כ נמוכה מזאת של צילום חזה או צילום רנטגן של יד או רגל, כך שמדובר בכמות קרינה קטנה ביותר. כמו ברפואה - השימוש באמצעים כמו תרופות או צילומים צריך להיעשות לפי צורך, במינון נכון, ולאחר שנבחנו כל האלטרנטיבות האחרות. אבל, כמו שאמרתי, נשמע שמדובר בצילומים סטנדרטיים לגמרי.

19/02/2018 | 09:22 | מאת: דני

טוב, שן 16 נעקרה עקב סדק בכותרת,(כן קיים תהליך פריאפיקלי בשורש). מסתמן כי שתל דנטלי יהיה כרוך בכירורגיות מסובכות. שן 17 כרגע עם כתר משנת 2008, וטיפול שורש משנת 2015, בשן 15 יש סתימה האם ניתן ומומלץ לעשות גשר מרילנד 15-17 במקום גשר קבוע מחרסינה על מתכת חצי אצילה באותו המקום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ניתן באמת לתת לך תשובה רצינית ללא צילומים ובדיקה קלינית. אבל לשאלתך, גשר מרילנד לא ניתן לעשות כאשר קיים כתר ישן על גבי אחת השיניים, כל שהפתרון צריך להיות גשר "רגיל" או שתל בעמדה 16. כיום ישנן הרבה אפשרויות לפתור בעיות של חוסר עצם, אבל כרגיל - יש להעריך את היתרונות והחסרונות של כל אחת משיטות הטיפול. ודבר נוסף - לעיתים, במצב כזה - הפתרון הפשוט ביותר והנכון ביותר הוא להשאר ללא שן בודדת אחת ולהמשיך את החיים. זהו פתרון אפשרי כאשר ברור שלא תהיה תזוזת שיניים בהמשך הדרך. את זה, רופא שיניים טוב או מומחה לשיקום ידע להעריך בבדיקה קלינית טובה. בהצלחה.

18/02/2018 | 17:20 | מאת: מעין

היי, אני מעין אני בת 17.5 ויש לי בעיה של שיני חלב שעדיין לא נשרו, מה עושים במצב כזה? אני שואלת אותך כאן כי הפחד הכי גדול שלי זה רופא שיניים, אני פשוט מפחדת ללכת לטיפול, מה עושים? אפילו כשאני כותבת את השאלה אני כולי רועדת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי, הדרך היחידה לדעת מה ניתן או כדאי לעשות דורש בדיקה עם צילומים. אין לי פתרון לבעיית הפחד, פרט להצעה למצוא רופא או מומחה/ית לשיקום הפה באזור מגורייך. ישנם הרבה מאד רופאים המודעים לנושא הפחד ועושים כל מאמץ להקל על המטופלים לפני ובמהלך הטיפול.

18/02/2018 | 09:42 | מאת: מתעניינת

שלום, אני חוזרת מיעוץ לגבי שיניים קדמיות שאני מעוניינת לשנות את הצבע והצורה שלהם. הרופא נתן כמה אופציות, אך בשל היותי סטודנטית ועם הכנסה לא גבוהה מה שבא בחשבון כרגע מבחינת עלות זה ציפויי קומפוזיט. הרופא הסביר לי את חסרונות הציפוי וגם את היתרונות, וכן את היתרונות המשמעותיים של כתרים אסתטיים לעומת קומפוזיט. אני זקוקה להמלצה האם כדאי להמתין עוד שנה שנתיים שאעבוד בצורה מסודרת עם הכנסה גבוהה יותר, ואז לעשות כתרים, או שניתן להסתפק בפתרון של קומפוזיט.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה עד כמה המצב חמור (גם אובייקטיבית וגם בעינייך). ציפויי קומפוזיט הם פתרון מצויין וזול יחסית, אך דורש תחזוקה וליטוש לאורך הזמן. יש מתרפאים שאני מבצע ליטוש כזה אחת לכמה שנים ויש כאלה שדורשים ליטוש אחת לכמה חודשים. הדבר תלוי בצורת הנשימה שלהם, ובהרגלים כמו עישון, אכילה, שתית יין אדום בכמות גדולה, קפה ותה וכו'. שחזורי חרסינה שומרים על רמה אסתטית גבוהה לאורך הרבה יותר זמן. ולכן - אם אין דחיפות ואין בעיה אסתטית קשה - לדעתי כדאי להמתין. אם את רוצה לפתור את הבעייה בהקדם, ביצוע ציפויי קומפוזיט הם פתרון טוב משום שאינם דורשים הסרה משמעיתית מחומר השן ויתנו לך שיפור אסתטי מיידי.

18/02/2018 | 11:38 | מאת: מתעניינת

תודה, התשובה ממש עזרה לי!

יש לי שן מתה בפה ורציתי לדעת האם אני חייב שיעקרו אותה או שאין בעיה שהיא תשאר במצבה בפה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה היא למה אתה מתכוון כשאתה אומר "שן מתה"... בשפה המקובלת בעולם רפואת השיניים, "שן מתה" היא שן שהמוך (ה"עצב") שלה עבר תהליך נמקי ולמעשה "מת". שן כזאת, אם זו הבעיה היחידה שלה, ניתנת לשמירה לאורך שנים רבות בעזרת טיפול שורש וטיפולים משמרים שונים, בהתאם למצב הכותרת. יחד עם זאת, אם שן כזאת סובלת גם מבעיות אחרות כמו הרס נרחב של הכותרת או אובדן תמיכת עצם משמעיתית, כי אז אין הגיון לשמור עליה. במילים אחרות - כדאי לבדוק את המצב הספציפי של השן שלך לפני החלטה על טיפול או עקירה. מומחה לשיקום הפה או רופא שיניים כללי טוב יוכל לעזור לך להחליט בהתאם לממצאים בפה ובצילום.

15/02/2018 | 12:03 | מאת: ורד

שלום רב יש לי שני כתרים בשיניים הקדמיות. בשנתיים האחרונות נוצר רווח בין השיניים. ויש פס שחור מעל השיניים. האם החלפת כתרים לכתרי זירקוניה יסגור את הרווח ויעלים את השחור מעל השיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

אולי. הדבר תלוי במצב השיניים המאחזות לכתרים, בשאלה האם הם בעצמם שחורים, במצב החניכיים ועוד. ישנן מספר רב מאד של סיבות להיווצרותם של "קוים שחורים" מעל כתרים ישנים. רק חלק קטן מהם קשורים בסוג הכתר. כדאי לך לפנות למומחה לשיקום הפה להערכת המצב. לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה אני בטוח שניתן יהיה לתת לך תשובה ספציפית המתאימה למצבך.

07/02/2018 | 17:07 | מאת: תמר

שלום ד"ר, האם כשאני מגיעה לביקורת אצל רופא שיניים אין מחובתו מלבד בדיקת השיניים לבצע גם בדיקה של מפרק הלסת, בלוטות רוק, קשרי לימפה, בדיקת לשון? הרופא הקודם שלי עשה זאת בכל בדיקה, עברתי דירה והייתי צריכה לצערי לעבור רופא, והתגובה שלו לבקשתי היתה שאין לי תלונות, אז מחובתו לבדוק את השיניים, זה מספיק. אשמח לשמוע את דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אינני סמכות בתחום זה, אבל אנסה לענות. עד כמה שידוע לי אין "חוק" המחייב בדיקה כזאת, והדבר תלוי במקרים רבים בדרך ההתנהלות של הרופא וברוטינה שלו. ולכן, אני מניח שהרבה רופאים יענו לך כמו שענה לך הרופא ה"חדש". אם הדבר חשוב לך, אני בטוח שבשיחה איתו תוכלי לבקש שיבצע את הבדיקות האלה.

07/02/2018 | 08:07 | מאת: יעל

שלום רב! יש לי בעייה שמפריעה לי. בצד שמאל בלסת עליונההיש לי גשר של 3 שתלים מחוברים. באזור בין 2 הכתרים כל הזמן מצטבר רוק, ויש לי בלוני רוק שיוצאים מאזור החלק בין הכתרים לחניכיים. הרופא שלי שלח מספר פעמים למעבדה על מנת לסגור את הרווח כמה שניתן. אך זה לא עזר. מה ניתן לעשות? בברכה

לפנות לבדיקה אצל מומחה לשיקום הפה. קשה לדעת מה הבעיה ללא בדיקה קלינית.

04/02/2018 | 22:12 | מאת: רעות

שן חותכת קיצונית מצד שמאל בלסת העליונה עברה לפני כמה שנים טיפול שורש, ולאחר שהשחירה עברתי אצל מומחית לט"ש הלבנה פנימית. ההלבנה כבר לא מחזיקה מעמד, והשן השחירה שוב. האם יש אפשרות לבצע הלבנה פנימית נוספת? ואם לא, הפתרון הוא בדר"כ כתר, האם אפשר לעשות כתר רק על שן חותכת אחת, או ברגע שעושים כתר על אחת, צריך גם על החותכות הנוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריך לבדוק מה מקור ההשחרה, ובהתאם לכך לפעול. במקרים רבים ניתן לבצע הבהרה נוספת. ביחס לכתר - עדיף מבחינה אסתטית לבצע שני כתרים. ביצוע כתר בודד קדמי עלול להיות קשה מאד מאד מבחינת התאמת צבעים, ולכן יש חשיבות לבדוק היטב מה הצבע שלך והאם יש מאפיינים מיוחדים (שקיפות, צבעים פנימיים מיוחדים, חריצים בשיניים, ועוד). אנחנו בהחלט לא מעודדים ביצוע כתרים על שיניים בריאות, אבל כאשר הדרישה האסתטית גבוהה מאד וכאשר יש חשש שלא ניתן להשיג תוצאה משביעת רצון עם כתר בודד, כדאי לשקול גם את האפשרות הזאת. מכל מקום, לפני ביצוע כתרים כדאי לבדוק דרכי טיפול נוספות, ולבחון אותן. בד"כ הטיפול הפשוט ביותר שיתן תוצאה טובה הוא זה שכדאי לבחור בו.

27/01/2018 | 11:20 | מאת: שירה

יש לי כתר זמני שנפל כל הזמן והחלטתנו לא להחזיר בגלל דחיות ובדיקות וכל מיני ייצא שהניתוח הארכת כותרת שהחלטנו לעשותו יהיה אחרי 4 חודשים וריפוד הכתר הזמני ובמצבי החזרת הכתר הזמני וסידורו למצב החדש יהיה שבועיים לאחר הניתוח. השאלה האם במצב כזה שכתר זמני נפל הרבה ולא החזרנו בזמן כזה ארוך ברור שאתייעץ שאגיע לרופאה לא כדאי להכין כתר זמני חדש פחות שינויים וסידורים בכתר ובעקבות כך אולי הטיפול גם יהיה יותר קל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני לא ממש מבין את השאלה... הצורך בהארכת כותרת נובע במקרים רבים עקב קיומה של כותרת קצרה שאינה יכולה להחזיק כתר קבוע לאורך זמן. ולכן, סביר שכתר זמני לא יחזיק מעמד במקרים כאלה. אבל כל שאלה אחרת ביחס ללוחות זמנים של הטיפול צריכה להיות נדונה עם הרופא/ה המטפלים בך.

28/01/2018 | 08:05 | מאת: שירה

השאלה בגלל זמן כה רב לדעתך כדאי יהיה לעשות כתר חדש יתאים יותר ויהיה בטוח מדויק מאשר שינויים לכתר שלא היה בפה הרבה זמן וכם שהיה נל בתדירות גבוהה והאם זה שהכתר הזמני לא יהיה בניתוח ולא היה הרבה חדשים הניתוח יהיה יותר מסובך?

שוב שלום אין קשר בין הכתר הזמני לבין מורכבות הניתוח. בניתוח ממילא מסירים את הכתר הזמני. השאלה אם אפשר לבצע כתר זמני במצב שלפני הניתוח מצריכה בדיקה של השן. אי אפשר לדעת בלי בדיקה, ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא/ה שלך.

זה ברור זה או תיקון או חדש ונראה לי שעדיף חדש מאשר לסדר את הכתר הזמני הנוכחי שלא החזרנו ועמה שזה עולה מנש אין בעיה ומבחינת עבודה לתקן כתר מנש הרבה או לעשות חדש זה אותה עבודה בזמן?

שתי האופציות אפשריות: כתר חדש או לתקן את הישן. תלוי במצבו של הכתר הזמני הישן ותלוי בשיטת העבודה של הרופא/ה שלך.

21/01/2018 | 18:17 | מאת: רחלי

ערב טוב, אני בטרימסטר שני של הריון, הייתי היום בבדיקה אצל רופאת שיניים בשל כאבים גדולים ב2 טוחנות סמוכות בלסת התחתונה. הרופאה בדקה וצילמה ואמרה שיש רקבון מתחת לסתימות ב 2 השיניים ואני חייבת לטפל במהירות (יתכן טיפולי שורש). הבעיה שלי שאני יכולה לעבור טיפול שיניים אלא רק בעזרת גז צחוק, אני לא מסוגלת בשום דרך אחרת (מניסיון של שנים..), והרופאת שיניים אמרה לי שאין לה אפשרות לעזור לי, כי לא מטפלים בהריון עם גז צחוק, ואין לה פתרון בשבילי. אני מנסה לשאול דרך הפורום בתסכול גדול האם יש אופציה אחרת לעזור לי, כשאני יודעת שאני לא מסוגלת לעבור טיפול שיניים בלי עזרה כמו של גז צחוק? מקווה שיהיה לך רעיון לעזור לי. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לדעתי כדאי קודם כל להתייעץ עם הגניקולוג/ית המלווים ולברר איתם מה מותר ומה אסור לך לעשות במהלך ההריון, גם בכל הקשור בשימוש בגז צחוק ו/או תרופות מרגיעות אחרות. בשלב השני הייתי פונה למרפאה ציבורית או פרטית בה יש רופאים המבצעים טיפולים במצבים כאלה. יתכן ורופאים המומחים ברפואת הפה - בעיקר כאלה העוסקים בטיפול באנשים עם מגבלות רפואיות (למרות שהריון הוא כמובן לא מגבלה רפואית לעצמה) יהיו הפתרון הנכון עבורך.

21/01/2018 | 23:51 | מאת: רחלי

תודה. שאלה קטנה ד"ר, האם מתוך הידע והניסיון שלך יש אפשרות בטיחותית לטפל עם גז צחוק גם בהריון, או שהוא אסור לשימוש בהריון. פעם שמעתי שאפילו בחדר לידה לעיתים נותנים אותו ליולדת לצורך הרגעה. (אני שואלת אותך, כי הדבר האחרון שמתחשק לי זה לשאול את הרופאת נשים שלי..)

שוב שלום לצערי, זה לא תחום הידע שלי. לדעתי, רופאי נשים ידעו לתת לך את התשובה המהימנה והעדכנית ביותר.

11/01/2018 | 23:26 | מאת: שירה

אני אמורה בקרוב לעבור ניתוח הארכת כותרת ושכחתי לשאול האם רצוי ומותר לאכול לפני הניתוח או שזה יכול לגרום לבחילה אם אוכלים לפני הניתוח ואן כן כמה זמן לפני הניתוח כבר לא כדאי שלא תהייה בחילה במיוחד שגם ככה יש לי רפלקס הקאה מוגבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלות בקשר להארכת כותרת כדאי להפנות למומחים במחלות חניכיים, שזה חלק מתחום עיסוקם. עניינית, אין כל השפעה על אוכל על רפלקס הקאה ו/או על אלחוש מקומי, ולכן העניין תלוי בך. רצוי בכל מקרה לאכול משהו כמה שעות קודם, כדי שלא תבואי "מורעבת" או בחולשה לטיפול.

10/01/2018 | 01:26 | מאת: א.א

בספטמבר האחרון סיימתי טיפוליי שיניים. היום בבוקר החלו כאבים חזקים תחת כתר שלא אמרו לי שיש צורך להחליף. כאבים חזקים רגישות וכאב בנגיעה בכתר.שוטפת עם מי מלח, מי פה ברור שמצחצחת.כאשר אני לוקחת כדור עגד כאבים הכאב נרגע וחוזר.מה לעשות???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רופא הגון מטפל רק בשיניים שיש לפניו עדות חד משמעית לבעיה בהן. לעיתים קרובות קורה שנוצרת בעיה בשן, ולמרות זאת בנקודת הזמן של הבדיקה לא נראית כל בעיה בפה או בצילום. ולכן, הרופא אינו מתייחס לשן זו כ"בעייתית", ולא יציע טיפול בה. לאורך הזמן, עלולה להתפתח בעיה, ורק אז נכון לטפל בשן. ולכן, במקרה כזה הייתי סומך על הרופא/ה שטיפלו בך וחוזר אליהם בהקדם לברור העניין ולטיפול.

תודה רבה על התשובה. הייתי היום אצל הרופא

08/01/2018 | 11:13 | מאת: נופר

שלום, עברתי סדרת טיפולי שיניים ונשאר לי לעשות שני כתרים, השבוע גיליתי שאני בהריון, האם אני יכולה לעשות כתרים אלו? בזמן ההשחזה ניתנת לי זריקת הרדמה, מותר לי לקבל אותה? יש לציין שאיני סובלת מבחילות. תודה מראש על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מאחר והתשובות לשאלות שלך תלויות בגורמים רבים, כמו מצבך הבריאותי, מצב ההריון והאם הוא מוגדר כהריון בסיכון או לא, מצב השיניים ורמת הרגישות שלך - הרי שתשובות לשאלות שלך את צריכה להפנות מצד אחד לגניקולוג/ית המלווים שלך, ומצד שני לרופא/ה שמטפלים בך דנטלית. אם אין סיבוכים בהריון ואם מצב השיניים תקין בסך הכל, ניתן לבצע את הטיפולים גם בזמן הריון. אבל שוב - זו תשובה כללית בלבד, שלא בהכרח מתאימה למצב הספיציפי שלך.

07/01/2018 | 00:31 | מאת: יעלי

שלום, בביקורת שבוע שעבר אצל רופאת שיניים היא המליצה לי להחליף את הסתימות בשיניים הטוחנות משום שלדבריה הן כבר מאד ישנות, היא ציינה שאין תהליכים עששתיים בשיניים האלו אבל כדאי לחדש סתימות. לי זה נראה קצת תמוה, ולכן אשמח לשמוע חוות דעת שלך האם הפרוטוקול הטיפולי ממליץ להחליף סתימות מידי כמה שנים גם אם אין בעיה איתם או בעיה בשן שעליהם הסתימה נמצאית. יש לציין שאלו סתימות שנעשו לי בשיניים לפני 20 שנה ויותר. שאלה נוספת: אם אחליט להחליף את הסתימות, האם מומלץ סתימות לבנות. שמעתי מאנשים שהחליפו שהם סובלים מהמון רגישויות, או שהחלפת הסתימות גרמה לצורך בטיפולי שורש בשיניים שבוצעה בהם ההחלפה, ומצד שני הן נותנות מראה אסתטי - אשמח לחוות דעתך גם על זה. תודה רבה ושבוע טוב, יעלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צריכה להיות סיבה להחלפת שחזורים ישנים ("סתימות"). הזמן שעבר אינו קריטריון. ישנם שחזורים מצויינים גם אחרי 20 ויותר שנים, וישנם שחזורים לקויים אחרי כמה שנים בודדות. אם אין עששת משנית ואין סיבה אחרת להחלפת השחזורים (כמו "שקיעה" ושחיקה שלהם, בעיות בסגר, נקודות מגע לקויות ועוד) - לא הייתי מחליף שחזורים כאלה אילו היו בפה שלי. ביחס לשאלה האם לבצע שחזורים מחומר כסוף (אמלגם) או חומר "לבן" (חומר מרוכב) - ההחלטה תלויה במספר גורמים, ביניהם כמובן מה את רוצה אבל גם האם ניתן להגיע ליובש מספיק כדי לבצע את השחזורים המרוכבים נכון. רגישות היא תופעה מוכרת, אבל לא הכרחית. ביצוע נכון של השחזורים מונע את הרגישויות כמעט לאפס. מקווה שעזרתי. יום טוב

07/01/2018 | 09:57 | מאת: יעלי

תודה, עזרת מאד. שאלה קטנה - כשאתה כותב שצריך לראות שמגיעים ליובש מספיק בביצוע שחזור מחומר מרוכב, האם זה משהו שהרופא שיניים יודע לפני תחילת הטיפול או שיש פרוטוקול שאם פועלים על פיו משיגים יובש מקסימלי תמיד? יש שיניים שיותר בעייתי להשיג בהם יובש? מקווה שאני ברורה ולא משגעת מידי. תודה רבה שוב, יעלי

שוב שלום רופאים אמורים לדעת את מה שכתבתי. וכמובן, שככל שהשיניים אחוריות יותר ובעיקר בלסת התחתונה, קשה יותר להשיג יובש ולשמור על יובש. בהצלחה.

24/12/2017 | 11:31 | מאת: דנית

שלום רב! האם ניתן להחזיר גשר למעבדה לתיקון, לאחר שהיה בפה כשבועיים?

כן. בהחלט.

23/12/2017 | 17:58 | מאת: יעל

אמורה לעבור ניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת עליונה נאמר לי שרוב הסיכויים בגלל הניתוח שייפגע בכתר , והגובה לא יהיה אותו דבר ויצטרכו להוריד את הכתר ולעשות חדש במקומו אם תוכל להסביר למה זה פוגע כל כך בכתר שליד שבגלל זה נאלצים להוריד את הכתר ליד אם אפשר הסבר על הפעולה אודה , ברור שאשאל גם את המנתח ביום הניתוח. ומי יידע בסוף שצריך המשקם או כבר במהלך הניתוח?

שלום, תחום הארכות הכותרת הוא תחום העיסוק של מומחים למחלות חניכיים. אנא הפני את השאלה לאחד הפורומים האלה.

24/12/2017 | 16:31 | מאת: יעל

אבל בענין של כתר נאמר לי שגם רופאים משקמים יודעים והם אמרו גם על הסיכויים לא רק החניכיים.

מה שקורה בהארכת כותרת זה שמסירים חלק מהעצם והחניכיים שסובבים את השן ההרוסה, כך שניתן יהיה ליצור כתר שיחבק חומר שן בריא. זה חשוב כדי לאפשר התקנת כתר יציב וארוך טווח על גבי השן. מאחר והמרווח בין השיניים מצומצם, בזמן הארכת כותרת שמטרתה להציל שן אחת בלית ברירה משפיעים גם על העצם והחניכים של השיניים שלידה, דבר שעלול לגרור חשיפת שולי הכתר שליד השן המטופלת. ולכן חשוב לדבר עם הרופאים שמטפלים בך.

22/12/2017 | 22:52 | מאת: נטע

אני עם כתר זמני בשן אחת שגם ככה גם לא הכי נוח ואמור להסתדר ובשן אחרת רק מבנה ובין התורים עכשיו יש לי תור לשיננית הפחד שלי שתוכל להזיק או שבגלל ההתעסקות ייצא הכתר הזמני כי גם ככה בעייתי ונפל כמה פעמים עם השיקום זה יסודר אבל יש ביכוי שהטיפול יגרום דוב להוצאת הכתר הזמני ובשן השניה שבמבנה גם יכול חקרות משהוא מהטיפול ואם זה במקרה יקרה תוציא את הכתר האם היא יכולה להחזיר או רק רופא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיננית אמורה לדעת להסתדר עם זה. אבל חשוב שתאמרי לה את כל הדברים כשאת מגיעה אליה לטיפול.

יש לי גשר על 3 שתלים, כל הזמן יש לי הצטברות של רוק סביב הגשר בצורה שמפריעה לי. יש בועות של רוק סביב הגשר. מה יכול לגרום לכך? בברכה

שלום, צריך לבדוק אותך כדי לתת תשובה ממשית. בד"כ, העניין הוא המרווחים שחובה להשאיר בין היחידות ובין החניכים.

אז אין לזה פתרון? תודה

21/12/2017 | 10:27 | מאת: נתן

שלום, בוצע עקירת שן תוחנת דלקתית לפני יומיים, עם תפרטים. כאב ונפיחות יורדים אך עדיין יש סימני דם ברוק שיורקים (לא דימום מסיבי) אבל הרוק קצת אדום... כמה זמן זה יכול להתמשך עוד ? תודה, נתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה לא פורום לכירורגית פה ולסת, אבל ההתרשמות שלי היא שמדובר בתופעה סבירה לגמרי. אם זה נמשך יותר מעוד יום כדאי לחזור לרופא/ה שביצעו את הטיפול כדי שיראו במה מדובר.

שלום, אנא עזרתך! בשל דלקת חריפה בשן קיבלתי מהרופא שיניים אנטיביוטיקה על מנת שיוכל לבצע טיפול שורש, מה שקורה שכל סוגי האנטיביוטיקה גורמים לי לתופעות לוואי קשות במערכת העיכול ואמרתי את זה גם לרופא שיניים, אלא שהוא אמר שאין אופציה אחרת ועם דלקת כזו לא ניתן לטפל בשן. התחלתי לקחת את הכדורים, אבל פשוט אני לא מסוגלת להמשיך בשל התופעות לוואי הקשות שזה עושה לי, אני חוששת לדבר עם הרופא שיניים.. לכן אני מנסה לשאול כאן מה הפתרון, האם יש אופציה אחרת שלא כוללת טיפול אנטיביוטי ויוכלו כן לעשות טיפול שורש בשן? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לדעתי כדאי לפנות למומחה לטיפולי שורש שיתחיל את הטיפול בהקדם. זה יכול למנוע את הצורך באנטיביוטיקה, אבל ההחלטה תהיה של הרופא המטפל.

18/12/2017 | 15:58 | מאת: שירה

אמורה לעבור ניתוח חניכיים ב2 שיניים (הארכות כותרת) . האם בגלל שעד שהוחלט על הניתוח בשל נסיונות ועוד עיכובים בגלל בעיות עברו איזה בין 9 ל 11 חודשים לא זוכרת בדיוק יצטרכו ביום הניתוח לעשות שוב צילום ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה, אבל זה לא הפורום המתאים. אנא פני לפורום של מומחה/מומחית למחלות חניכיים.

20/12/2017 | 23:12 | מאת: שירה

אשאל אבל עד הטיפול שאהיה עוד שאלה אם תוכל לענות אודה. אם יעשו שוב צילום מה יכולים לגלות בקשר לניתוח . האם צילום עדכני יכול לתת משהוא חדש והאם צילום חדש בגלח לתת תמונה של מסובכות הניתוח. ועוד שאלה אני לא ששה שאם יעשו לי צילום אצלי בשן טוחנת עליונה מלבד קרינה וכל זה שבאמת מנסים לחסוך לי שאפשר יש לי פשוט רפלקס הקאה ולפעמים כמה פעמים טובות עד שמצליחים יש לך המלצה אם אני יכולה לעשות משהוא להקל מהחינתי את הקושי ושיהיה יותר קל?

שלום, כפי שציינתי קודם, הבעניין הניתוח וההחלטות לגביו את צריכה לפנות למומחה בתחום החניכים. ביחס לצילום - הוא חשוב כדי לדעת מה מצב השן, מה מצב השיניים הסמוכות ומה מצב העצם במקום. ישנן הרבה טכניקות יעילות להשיג צילום טוב גם אצל אנשים בעלי רפלקס הקאה מוגבר. אני בטוח שמומחה בתחום החניכיים ידע לעשות את זה נכון.

16/12/2017 | 17:55 | מאת: מוריה

שבוע טוב! אתמול בערב לעסתי מסטיק ובאמצע הלעיסה כתר זוגי נפל לי (מתחתיו יש שני טיפולי שורש). הדבקתי חזרה. האם זה סיכון לטיפולי שורש? האם הביקור אצל הרופא יכול לחכות שבוע או שדחוף ללכת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

כתר, וודאי שני כתרים מחוברים לא נופלים סתם. בהחלט כדאי להגיע לרופא/ה כמה שיותר מהר כדי לבדוק מה קורה מתחת לכתרים והחליט מה הטיפול הנכון במקרה זה.

קבעתי תור ליום רביעי.. התנפח לי מעל השיניים האלה קצת.. המפתיע שלפני שלושה חודשים הלכתי פעמיים לשני רופאים שונים בגלל כאבים באזור של השיניים האלה ושני הרופאים לא ראו כלום ואמרו לי שטיפולי השורש נראים מעולה... ואמרו שהכאבים הם משיני הבינה הכלואות שיש לי... מאוד מקווה שהטיפולי שורש בסדר והנפיחות לא בגלל בעיה כי אין לי כוחות לעבור את הסיוט הזה שוב...

בהצלחה.

15/12/2017 | 22:43 | מאת: יערה

רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח בחניכיים הארכת כותרת מותר לצחצח את המקום בין אם תפרים רגילים או נספגים או שכדאי אם מוציאים את התפרים אז אז או שאם תפרים נספגים כדאי לחכות כבר לריפוד הכתר הזמני ושאריות התפרים או שזה יותר מדי זמן ופחד שיווצר במקום חיידקים אם לא אצחצח זמן כזה? ושאלה שניה אחרי כמה זמן לאחר הניתוח חוזרים לשיקום נאמר איזה חודשיים בערך אולי קצת יותר והאם סופרים מהניתוח או מריפוד הכתר הזמני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יערה, זהו פורום העוסק בשיקום הפה. אני ממליץ שתפני לפורום של מומחה/מומחית למחלות חניכיים, משום שזה תחום העיסוק העיקרי שלהם.

השן הקדמית שלי איבדה קצת מהגוון הלבן לפני 10 שנים ובבדיקה של קור אין רגש משמע היא מתה , בצילומים אין עדות לדלקת , רופא אמר לי שבכל מקרה כשהשן מתה צריך לעשות טיפול שורש וכתר וייעץ לי לעשות את הטיפול כמה שיותר מהר, למרות שאין לי כאבים או דלקת וכבר כ 10 שנים חלפו מאז שהיא מתה,האם זה נכון לעשות טיפול בכל מקרה או שעדיף להימנע מטיפול מיותר ורק במידה ויש דלקת או כאבים לעבור אותו ? ידוע לי שיש לבצע בדיקה לפני המלצה אבל ברמת העיקרון האם זה נכון לומר שיש לעשות טיפול שורש וכתר כשהשן הקדמית מתה , גם ללא הימצאות גלקת או עששת או כאבים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בעיקרון, הרופא שלך צודק. כמו ביתר-לחץ-דם או במחלות קשות אחרות - העדר כאב או סימנים אחרים אינם מצביעים על כך שאין צורך בטיפול. אבל במקרה שלך, הייתי ממליץ לפנות למומחה/ית לטיפולי שורש. עדיף להגיע ליעוץ עם מספר צילומים מהעבר, לצורך השוואה.

10/12/2017 | 17:49 | מאת: עמית

אני מבקש לשאול כמה שאלות, עבורי ועבור בני משפחתי, מקווה זה בסדר: (1) אני מעוניין לעשות ציפויים על שיניים קדמיות, איזה התמחות של רופא שיניים אני צריך לחפש, האם כל רופא מומחה לזה או שצריך התמחות מיוחדת? (2) אצל אשתי שן טוחנת בלסת עליונה נעקרה, הרופאה המליצה על שתל, מה יקרה אם מוותרים ולא עושים שתל, האם זה עלול לפגוע בלסת? (3) במשפחה היסטוריה של מחלות סרטן, אנחנו מבצעים בדיקות תקופתיות (שד, קולונוסקופיה ועוד), האם כדאי לבצע גם בדיקה לצורך גילוי מוקדם של סרטן הפה (אציין שמחלות הסרטן לא היו באזור הפה), ואם כן איזה רופא מבצע זאת? מקווה שזה בסדר כ"כ הרבה שאלות. תודה רבה! עמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אנסה לענות על הכל: 1. לפני ביצוע ציפויים על השיניים הקדמיות כדאי לבדוק מספר רב של פרטים, כמו מצב השיניים, מצב הסגר, מה הסיבה לביצוע הציפויים, מהן האלטרנטיבות הטיפוליות האפשריות, ומה נראה כפתרון הכי נכון במקרה שלך. מומחה/מומחית לשיקום הפה הם הכתובת הנכונה. 2. לא צריך לשקם כל שן חסרה. אבל יש לקחת בחשבון שמעבר לאסתטיקה (שאינה משמעותית במקרה של שן טוחנת בד"כ) ומעבר לתפקוד (ניתן לאכול היטב בלי שן אחת), יש תמיד סכנה שתתרחש תזוזה של שיניים. תיקון מצב כזה הוא מסובך בהרבה. ולכן, שוב, כדאי להתייעץ עם מומחה/מומחית לשיקום הפה ולהעריך את פוטנציאל התזוזה של השיניים הסמוכות והנגדיות לפני החלטה להשאיר את המצב כפי שהוא. 3. ביחס לסרטן בחלל הפה - הרופאים המתאימים ביותר הם מומחים ברפואת הפה ו/או מומחים בכירורגית פה ולסת. שמחתי לעזור!

10/12/2017 | 19:20 | מאת: עמית

ד"ר יקר, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. אין לך מושג כמה פורום כזה מועיל לאנשים שזקוקים לטיפול רפואי. אם אני מבין נכון, מומחה בשיקום הפה אני יכול למצוא דרך האתר של ההסתדרות לרפואת שיניים?

תודה! האתר של ההסתדרות הוא אחת האופציות. לא כל המומחים חברים בהסתדרות לרפואת שיניים. חפש "מומחה/מומחית לשיקום הפה" באזור המגורים שלך. ותשאל בפרוש האם מדובר במומחים. טיפ קטן: לרופא מומחה יש מספר רופא מומחה מעבר למספר הרופא הרגיל. בהצלחה!

09/12/2017 | 19:05 | מאת: נעמה

רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח חניכיים מותר כבר לצחצח כולל המקום של השיניים שעברו את הניתוח , האם רק אחרי התפרים ? ואם במקרה יש תפרים נמסים לא תפרים שהורידו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מומחה בשיקום הפה. אנא הפני את השאלה שלך למומחה/מומחית בתחום החניכיים. מומחים אלה מבצעים פרוצדורות מסוג זה, ולכן עדיף לשאול אותם.

שלום, אני סובלת מבעיות רבות בשיניים, ויש לציין שאני עדיין צעירה, כשברקע גם חרדה דנטלית לא קלה. הומלץ לי לגשת לטיפול אצל מומחה לשיקום הפה. סוף סוף הזמנתי תור.. רק היות ויש עוד כמה זמן עד התור, רציתי לשאול: נאמר לי שבדיקה ראשונית של הפה אצל המומחה אורכת לפחות כשעה, ואני מסוקרנת לדעת מה כוללת בדיקה כ"כ ארוכה, כי בדר"כ כשהגעתי לטיפול הבדיקה היתה קצרה והטיפול לקח את רוב זמן המפגש. אודה לך אם תוכל לפרט לי מעט אודות הבדיקה הראשונית, אני מאמינה שזה יעזור לי להפחית חרדה. תודה מראש על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין פרוטוקול אחיד לכל המומחים, אבל בגדול,בדיקה ראשונית כוללת שיחה ראשונית שמטרתה להבין מה המטרה שלך, מדוע הגעת למצב אליו הגעת, מה עברת בעבר, מה מצבך הרפואי והדנטלי, ועוד פרטים הקשורים במטרות הטיפול מבחינתך. מעבר לזה, במקרים רבים נעשה "מיפוי" של מצב הפה - כלומר הרופא/ה ירשמו את מה שקיים בפה בהתאם לבדיקה קלנית (של חלל הפה) ובדיקה רנטגנית (בהנחה שתגיעי עם צילומים מתאימים ועדכניים). בהמשך, בד"כ המומחה/מומחית יציגו לך מספר אלטרנטיבות לטיפול וישמעו את דעתך עליהן: מה מתאים לך ומה לא, עד כמה את רוצה ומוכנה להכנס לפרוצדורות הכוללות כירורגיה או שתלים (אם זה רלוונטי), האם את מוכנה לפתרון המבוסס על תותבות נשלפות (אם זה רלוונטי) וכו'. ובד"כ יתנו לך הערכה ראשונית מאד של עלויות כספיות הקשורות בפתרון זה או אחר. בסופה של הבדיקה, ועל סמך ממצאי הבדיקה והשיחה איתך, המומחה/מומחית יוכלו להכין לך תוכנית טיפול שתתן לך פרוט מסודר של שלבי הטיפול והעלויות של כל שלב.

תודה גדולה ד"ר, עזר לי מאד ההסבר!

בשמחה

08/12/2017 | 20:30 | מאת: שירה

יש לי ניתוח חניכיים בעוד כמה חודשים. ולפני זה 3 שבועות לפני זה יש תור אצל השיננית שנקבע לפני האם זה זמן סביר והאם בגלח שבאמת קרוב לניתוח עשיתי ניקוי אצל השיננית אם יתנו לי וכנראה שכן שטיפות כלורסידין האם הסיכוי לצביעה פחות בגלל הניקוי לפני הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סליחה, אבל שאלות ביחס לניתוחי חניכים כדאי להפנות למומחים בתחום זה. בכל זאת אנסה לעזור: ההנחייה לבצע טיפול שיננית מספר שבועות לפני ניתוח חניכיים היא מקובלת. ביחס לשטיפות כלורהקסידין - אנא התייעצי עם הרופא המיועד לבצע את הניתוח. הצביעה של כלורהקסידין לא מושפעת מניקוי או מהניתוח. אם יש הרבה אבנית והשיניים מחוספסות, כל צביעה תראה יותר חמורה.

07/12/2017 | 09:06 | מאת: נועה

שלום, אני לפני עשיית כתר בשן קדמית, הרופאה המליצה לי על עשיית כתר קפטק, היא טוענת שהוא עדיף על כתר זירקוניה כיוון שמדובר בהכתרת שן בודדת והקפטק מתמזג טוב יותר עם השיניים הטבעיות מבחינת הצבע. מה דעתך על כך? האם בכתר מסוג זה לא רואים את המתכת בין השן לחניכיים? כמובן שחשוב לי אסתטיקה מושלמת (כתר זה עולה לא מעט) תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההחלטה ביחס לסוג הכתר תלויה בגורמים רבים מאד: מה יש בשן המשוחזרת, האם יש בה חומרים או צביעה כהה או לא, עד כמה ניתן להשחיז אותה (להסיר ממנה חומר) בלי להחליש אותה, ועוד. כל המרכיבים האלה מגדירים איך תראה ההכנה, ומה סוג הכתר שנדרש: האם צריך כתר שיסתיר מתכת ו/או צביעה כהה של השן? הם יש אפשרות בכלל ליצור כתר ללא מתכת או על בסיס זירקוניה או חומרים דומים - כתר הדורש הכנה גדולה יותר של חומר שן, ועוד. ולכן קשה לתת תשובה חד משמעית לשאלה. ביחס לאסתטיקה ותוצאות אסתטיות ארוכות טווח - ניתן לקבל תוצאות מצויינות עם כתרים "רגילים" ועם כתרים בלי מתכת. רופא מיומן שעובד עם טכנאי טוב הם השילוב הדרוש לצורך כך. במילים אחרות - סוג הכתר אינו קובע את התוצאה. מצב השן, החניכיים ומיומנות הרופא והטכנאי כן. אם את סומכת על הרופא/ה אליהם הלכת, סמכי עליהם גם שיבחרו נכון את סוג הכתר.

06/12/2017 | 19:17 | מאת: דן

שלום רב בן 70 כל השיניים שלי מקוריות (חזקות מידי) (אוכל מזון חי קשה -גזר וכו) מדי 3-5 פעמים בשנה . נוגס בטעות בלשון . אם בקצה זה מצב קל ,ולפעמים יותר בפנים ואז נשאר החתך . ויורד דם .(אולי קורה יותר בשנים האחרונות ) האם מוכרת התופעה? 2)למה זה קורה? 3)והאם ניתן למנוע ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשיכת לשון ו/או לחי ו/או שפה הן תופעות ידועות, הקורות מסיבה לא ברורה מדי פעם. אם מדובר על תופעה חוזרת, כדאי שיראה אותך מומחה לשיקום כדי להעריך האם קיימת שחיקה ו/או מרווח בין השיניים הגורם לשכיחות גבוהה יותר של התופעה. בנוסף, כדאי לראות אם אין קפל ברקמה - שנוצר כתוצאה מהנשיכה החוזרת - שמגביר את הסיכוי שהיא תחזור. בנוגע למניעה - אם לא תימצא סיבה לבעיה, זהירות היא הפתרון האמיתי היחיד.

04/12/2017 | 18:22 | מאת: שירלי

רציתי האם יש הבדל בטיפול במהירות הקושי בטיפול בין אם נעשה בבוקר או בערב, מדובר או על הבוקר או בסוף היום?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אין כל העדפה או הבדל אם הטיפול נעשה בבוקר או בערב.

05/12/2017 | 16:50 | מאת: שירלי

אבל לא עדיף ערב יותר בגלל שאם כאבים ולחזור לעבודה עדיף ערב ואז אם יש כאבים במיחא נחים בבית ובמיוחד שאחכ גם אסור לאכול זמן מה

כן. זה בהחלט שיקול נכון.

שלום רב! אני מטופלת בקופת חולים גדולה,הגעתי עם כאב גדול בשן טוחנת למטה, לאחר בדיקה וצילום הרופאה אמר שהשן זקוקה לטיפול שורש ושאקבע אצל המזכירות תור לרופא שלהם שמומחה לטיפולי שורש. ניתן לי תור שגם אליו חיכיתי זמן רב (תור לעוד כמעט חודש!!)וגם נדרשתי לתשלום של כמה מאות שקלים. הגעתי לרופא שביצע טיפול שהיה לי מאד כואב, אבל אמרתי שזה משתלם בשביל שהבעיה בשן תיפתר. כבר לאחר הטיפול המשיכו לי כאבים עצומים, והיחס בקופ"ח היה נורא לא אנושי. קבעתי תור פרטי למומחה לטיפולי שורש, ושאלתי אותו קודם אם הוא מכיר את הרופא שביצע לי את הטיפול, הוא אמר שאינו מכיר והוא אינו מומחה לטיפולי שורש!! (הוא בדק זאת דרך רשימה של משרד הבריאות) כמו כן הוא אמר שהטיפול שביצע רשלני ביותר!! הוא התחיל בסידרה של כמה טיפולים בניסיון להציל את השן (רופא נפלא, רק שעלות גבוהה מאד, אבל אני במצב שאני כבר מוכנה להכל..) צילצלתי בכעס גדול לקופ"ח ושאלתי אותם איך הם שיקרו ואמרו שהרופא הוא מומחה לט"ש, והם מתגוננים ואומרים שהם לא אמרו שהרופא מומחה לטיפולי שורש אלא שהוא מי שמבצע אצלם את טיפולי השורש. אני פונה ד"ר לשאול אותך האם אין כאן הטעייה של מטופלים, האם אין כאן עילה לתביעה? מה החוק אומר בנושא הזה? סליחה אם אני כותבת בצורה קשה מידי, פשוט אני עוברת עכשיו גם סבל וגם עלות גבוהה ומרגישה שפשוט בקופ"ח משקרים אותנו.

שלום, אני לא משפטן, ולכן אני לא יכול לענות ספציפית על השאלה שלך. אבל לצערי,הנוהג לפיו יש בקופות החולים רופאים המבצעים פרוצדורות אלה או אחרות היא נפוצה מאד. במקרים רבים הניסוח הוא מעורפל, משום ש"הדיוט" לא תמיד יודע מה ההבדל בין רופא מומחה לבין רופא "העוסק בתחום" כזה או אחר.

01/12/2017 | 21:44 | מאת: אורי

עשיתי טיפול שורש בשן קדמית לפני כמה שנים והשן השחירה , מה הפתרון ? ציפוי קומפוזיט או כתר ? אמרו לי ציפוי קומפוזיט יותר טוב, וכתר מקדימה הכי לא אסתטי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צריך לבדוק את השן ואת הסיבה להשחרה. לפעמים הפתרון פשוט בהרבה: החלפת השחזור הקיים. לפעמים יש צורך בתהליך הבהרה כפתרון יחיד או כדי להבטיח תוצאה אתסטית ארוכת טווח עם שחזור (כתר או ציפוי). ביחס לקביעה שכתר קדמי לא אסתטי - הדבר תלוי בהרבה מאד גורמים, ביניים מצב השן והשיניים הסמוכות (הצבע שלהן, השקיפות שלהן ועוד) וכן ביכולת של הרופא והטכנאי המעורבים בטיפול. לדעתי, נכון לפנות למומחה בשיקום הפה כדי לאבחן נכון את המצב ולהעריך מה הפתרון הכי נכון לך.

26/11/2017 | 21:20 | מאת: מ.יעקובי

מקרה מתסכל שהיה לי , הלכתי לרופא שיניים לבדיקה שגרתית , ללא כאבים או משהו חריג , חוץ מזה שבין השיניים הטוחנות היה נכנס לי שאריות מזון ברווחים שגרמו לדלקת בחניכיים שלאחר טיפול של מס ימים עברה וחזרה שוב , סיפרתי זאת לרופא שטען שיש חור שצריך לסתום . עשה לי קומפוזיט ואמר לי שהסתימה הייתה עמוקה לכן המחיר היה גבוה , בכל מקרה זה לא הבעיה . הבעיה היא אחרי שההרדמה עברה ,נוצרה אדמומיות מסביב לשן בחניכיים ופטריות ,כנ"ל באיזור היכן שבוצעה זריקת ההרדמה , הרגשה כאילו הטיפול היה אגרסיבי מדי . השתמשתי בקורוסידיל וכדורי אדוויל מספר ימים , אבל עדיין יש כאב בלעיסה ובאיזור של הזריקה בסוף השיניים הטוחנות יש מעין כאב פנימי . שמתגבר כשמזיזים את הלסת . האם יכול להיות שהטיפול האגרסיבי גרם יותר נזק מתועלת ? האם יכול בכלל להיגרם נזק הדורש טיפול לעצב מזריקת הרדמה שבוצעה באופן אגרסיבי ? מה ניתן לעשות לגבי בעיות הלעיסה ? האם זה חולף ? מה פרק זמן שיש ללכת לרופא להתייעץ לטיפול שורש אם כאבי הלעיסה לא עוברים , כי אין מצב שאני חוזר לאותו רופא שטיפל בי ,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפני הכל, אפתח ואומר שבמקום "לכנס לסרט" שבו כמות גדולה מאד של פרטים שחלקם לא הגיוניים וחלקם לא נכונים - הדבר הנכון (בעיני) הוא פשוט לפנות לאותו רופא, לספר לו מר קרה ולשמוע את דעתו. עניינית: 1. אלחוש הוא תהליך שבמסגרתו מוזרק חומר לגוף. בהחלט יתכן שבתהליך ההזרקה חומר יכנס לשריר או לרקמה ויגרור תגובות מהסוג שאתה מתאר. זה לא קורה כל פעם, אבל בהחלט לא חריג. 2. בעת ביצוע שחזור שמים סביב השן מעטפת מיוחדת (נקראת "מטריצה" בשפת רופאי השיניים), וחוסמים את החלק התחתון שלה עם טריז מיוחד. אלה, יחד עם תהליך הליטוש שחייבים לעשות בסיום השחזור עלולים לגרור נפיחות ואדמומיות סביב השן המטופלת, ובינה לבין השיניים הסמוכות. זו תופעה שקורית בכל שחזור, אבל דרגת החומרה שלה תלויה במצב החנכיים ההתחלתי. מאחר ואמרת שנדחס לך אוכל בין השיניים באזור הזה - כנראה החניכים היו מודלקים עוד לפני הטיפול, ולכן הריפוי לוקח קצת יותר זמן. זו לא פטריה ולא זיהום ב-99.99999% מהמקרים. אבל שוב - כדי לדעת בדיוק צריך לראות אותך. 3. כפי שציינתי, התופעות האלה קורות כחלק מטיפולים יום-יום אצל כל רופאי השיניים. אני לא יכול לדעת האם הטיפול היה אגרסיבי או לא - לא הייתי שם - אבל תיאור הדברים לא נשמע כך. 4. גם לגבי כאב ורגישות לאחר הטיפול - אלה תופעות נפוצות. במקרים חריגים זו יכולה להיות בעיה בשחזור. במקרים נפוצים יותר מדובר על נקודת מגע גבוהה. בכל המקרים - כפי שצייתי קודם - כדאי לפנות לרופא שביצע את הטיפול ולשאול אותו ולבקש הסברים על מה שבוצע ולמה אתה מרגיש מה שאתה מרגיש. אם אין לך אמון באותו רופא - פנה לרופא אחר או למומחה לשיקום הפה להתייעצות. בלי לראות אותך, התשובות יכולות להיות כלליות ועקרוניות בלבד.

25/11/2017 | 19:40 | מאת: maya

ד"ר שלום! מקווה ששאלתי שייכת לתחום הפורום. אני זקוקה לעצה!. אני מתגוררת קרוב ל 20 שנה בארה"ב יחד עם בני משפחתי, ואנחנו מטופלים של רופא שיניים שהיה אמין ומקצוען ונהנינו מעבודתו, אלא שהוא כיום כבר בן 75 וגם אני וגם בני משפחתי מתרשמים שהוא כבר לא עם אותה יד בוטחת כמו בעבר, הרגשנו שיש צורך לחפש רופא אחר (בן זוגי זקוק לטיפול השתלה כרגע), והיות והמרפאה בקשר סדיר איתנו לפחות מידי חצי שנה, אנחנו נבוכים איך להסביר להם שאנחנו רוצים לעבור רופא. האם תוכל לעזור לי מה לעשות, אני מרגישה מאד לא נעים מהרופא ומצד שני אני רוצה להרגיש בטוחה מספיק בטיפול שיניים. (האם רופא שיניים יכול לטפל בגילאים כאלה?) אודה לעצתך.

שלום, לצערי, אין לי עצה טובה... אני מבין את החשש, אבל אם מדובר ברופא אמין שאתם מכירים הרבה מאד שנים, אני מניח שתוכלו לסמוך גם על היושרה והמקצועיות שלו להחליט האם הוא מסוגל או לא מסוגל לבצע טיפול מהסוג שאת מתארת. האמת היא, שישנם הרבה מאד אנשים בגילאי 70 ויותר המתפקדים היטב, ומסוגלים לעבוד עוד שנים רבות ללא כל בעיה. את ודאי מכירה אנשים כאלה. ולכן, לדעתי גיל מפסיק להיות הפקטור המשמעותי. אילו הייתי צריך לעשות משהו כזה בעצמי, הייתי מדבר איתו ומתרשם מהתשובה ומחליט אז.

24/11/2017 | 07:36 | מאת: הסובלת

בוקר טוב... צד שמאל של הפה שלי נפוח שבוע בגלל שן תחתונה שאני צריכה לעקור... לא שן בינה... בנוסף שן לידה גם לא שן בינה גורמת לי כאבים חזקים... יש שם דלקת ואמרו לי לפני חצי שנה בערך על טיפול שורש שאני צריכה, הכאבים התחילו לפני חצי שנה, הפסיקו ועכשיו שוב התחילו... לא ישנתי יומיים מכאבים... אני מחפשת רופא שיניים שיוכל לקבל אותי היום ויעזור לי עם הכאבים האלה.... ממש כואב לי... משככי כאבים אני שותה הרבה וגם אוגמנטין שתיתי הרבה וזה כבר לא עוזר לי... יש מרפאות עזרה ראשונה בצפון? או שאולי יש פתרון אחר בלי רופא שיניים? אני מעדיפה פתרון אחר אבל נראה לי שאין... שאלה נוספת- איך רופא שיניים ירגיע את הכאבים? האם תהיה זריקה בטיפול? האם הוא יעקור לי בטיפול? תעזור לי מאוד אם תענה לי..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה שהגעתי לשאלה רק עכשיו. לא הייתי ליד מחשב בימים האחרונים... מכל מקום - ישנן הרבה מאד מרפאות ורופאים המבצעים טיפולי עזרה ראשונה, אם הרופא/ה שלך אינם יכולים לקבל אותך לטיפול. המצב שאת מתארת דורש בדיקה מלאה עם צילומים כדי לאבחן נכון את הגורם לכאב לפני החלטה על דרך הטיפול הנכונה.

23/11/2017 | 16:53 | מאת: דויד

האם יש אחריות לרופא שיניים שביצע חידוש טיפול שורש, והטיפול כשל והשן מיועדת לעקירה. האם אפשר לדרוש את הסכום המאד גבוה (אלפי שקלים) שעלה החידוש או לפחות את חלקו? אציין שהרופא אמר שאין בטחון מוחלט שהטיפול יצליח. למרות שאין לי אמצעיים כספיים רבים, ניסיתי ללכת לטוב ביותר כדי להציל את השן, שילמתי וזה לא הצליח, מה שיחייב עקירה ושתל (שלצערי אין לי כרגע אפשרות לממן).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא משפטן, לכן אתן לך תשובה מנקודת מבט של רופא ושל מתרפא. בניגוד ל"תיקון" של מוצר מדף (טלויזיה, מחשב, טלפון וכו'), טיפול רפואי אינו "תיקון" רגיל, משום שהפקטורים המשפיעים על הצלחתו אינם תלויים באופן מוחלט במי שמבצע את ה"תיקון". גם אילו היית מבצע ניתוח לב פתוח, או ניתוח תיקון קטרקט בעין או כל טיפול אחר לא בהכרח מצליח בכל מקרה. לפי הסיפור שלך, הבעייתיות והסיכון לאי הצלחה הוצגו לך לפני ביצוע הטיפול, כך שנראה שהרופא/ה היו הגונים והציגו לך את הסיכון. במקרה כזה, הרופא/ה עשו את כל שניתן להצליח בטיפול, השקיעו את הידע, הזמן והמאמץ הנדרש כדי לנסות להציל את השן. במקרה כזה, לדעתי, לא "מגיע" החזר, אבל אילו הייתי במקומך הייתי מדבר עם הרופא/ה ומברר איתם האם הם מוכנים לסייע לך לפנים משורת הדין.

23/11/2017 | 12:27 | מאת: שלומית

שלום, האם יכול להיות שאכילת תבלין גורמת לצביעה של השיניים, אפרט: אני מוסיפה עכשיו להמון מאכלים גם כורכום כהמלצה רפואית שקיבלתי, אבל להרגשתי תופעת הלוואי היא צביעה של השיניים (הם יותר צהובות מתמיד.), האם זה יכול להיות, והאם יש לזה פתרון דנטלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן. ישנם מאכלים שיש להם נטיה לצבוע את השינים. צביעה כזאת היא צביעה "חיצונית" - כלומר מדובר על צביעה על פני השטח של השן (כמו שתה נוטה לצבוע ספלי חרסינה). טיפול ע"י שיניית או רופא/ה יכול לסלק את הצביעה הזאת בקלות.

22/11/2017 | 22:47 | מאת: שירה

מה כדאי בשן טוחנת עליונה ועדיף הארכת כותרת או בגלל שזה שן טוחנת ומסובך יותר ובגלל שיש כתר קבוע בשן טוחנת ליד שבהרבה מקרים שמעתי שיהיה סיכוי שיפגע ויצטרכו להחליף קודם כל זה נכון והאם במקרה כזה לא עדיף כבר עקירה ושתל?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף להגיע לבדיקה עם צילום עדכני של השן ושל השיניים שלידה. בלי בדיקה כזאת אי אפשר לדעת האם כדאי או לא כדאי לטפל בשן כזאת או מה עלולה להיות הפגיעה בשיניים שלידה.

שלום, אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון, אם לא, אשמח אם תעביר אותי למקום הנכון: אני שואלת עבור אחותי שאובחנה עם פוליציטמיה (היא בסוף שנות השלושים לחייה), היא נזקקת לטיפולי שיניים שגרתיים, ורופא השיניים שלה לא יודע מה אמצעי הזהירות ביחס למחלה בעת טיפול שיניים. ההמטולוגית אומרת שאין ממה לחשוש, אבל הרופא עדיין חושש. מי הרופא שיניים שהכי כדאי לפנות אליו במקרים כאלו, שיודע להתמודד עם מחלות דם כאלה?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם רופאים מומחים בתחום רפואת הפה שיש להם ידע מיוחד לטיפולים באנשים עם בעיות רפואיות קשות. חלקם בעלי רשיון ברפואה, מעבר לרפואת שיניים. חלדעתי, כדאי לחפש רופא/ה כזה באזור מגוריה. אני יודע שבתל אביב יש אחד או יותר.

תודה על התשובה. רוצה ברשותך לראות שהבנתי נכון: כדאי לחפש רופא שיניים שהוא מומחה לרפואת הפה וגם עם רישיון ברפואה כללית, זה השילוב הנכון להתמודדות במצב כזה?

לדעתי כן

בתחילת שבוע הבא אני אמור לעבור עקירה כירורגית של שן בינה בלסת תחתונה (אני בן 26), חברי מספרים לי סיפורי בלהות על התאוששות קשה וסיבוכים, ושאקח בחשבון כמה ימי חופש, האם תמיד עקירה כירורגית היא עם התאוששות קשה? גם הרופא שיניים הראה לי טופס החתמה שבו אני יודע שעלולים להיות כל מיני סיבוכים מה שבכלל הוסיף לחרדה שלי. איך ההחלמה מעקירה שכזו (וזו רק שן אחת מתוך ארבעה שאצטרך כנראה לעקור). תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה שלך צריכה להיות מופנית למומחה בתחום כירורגיית פה ולסת, לא מומחה לשיקום הפה. אבל בגדול, אני מניח שאם תפנה לטיפול אצל מומחה/מומחית בתחום כירורגיית פה ולסת, הסיכוי לסיבוכים יהיה משמעותית נמוך יותר. אבל, כאמור - מידע ספציפי צריך יכול להנתן רק לאחר בדיקה והערכה עם CT ע"י מומחה/ית בתחום כירורגית פה ולסת.

08/11/2017 | 23:18 | מאת: רוית

רציתי לשאול כמה זמן אחרי הארכת כותרת ייתכנו כאבים ? ממתי אפשר להתחיל לחזור לשטוף את הפה וממתי אפשר לאכול כרגיל והאם להמלצתך כדאי לקחת יום חופש למחרת הניתוח או אם עושים בצהריים אז למחרת לא אמורים להיות כאבים ומה לגבי אנטביוטיקה לוקחמם במיוחד למישהוא עם רגישות שעד היום כמעט אמרו שלא צריך בסוף נעשה זיהום קל והצטרכתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לאור הרקע שלך, חשוב שתשאלי את השאלות האלה את הרופא/ה שביצעו את הפרוצדורה. זאת, משום שלמרות שה"שם" של הרבה סוגי פרוצדורות הוא "הארכת כותרת", למעשה מדובר על מספר רב של אפשרויות - ובעקבותיהן הרבה אפשרויות לטיפול המשכי. וכמובן, שגם מצבך הרפואי הכללי (שאותו כמובן שאינני יודע) משפיע. ולכן אינני יכול לתת לך תשובה בעלת משמעות. לגבי השאלה מתי אפשר לצחצח ולשטוף את הפה ולאכול - כשעתיים לאחר הפרוצדורה אפשר להתחיל לאכול אוכל רך וקר - ולאכול אוכל מסוג זה כ-24 שעות לאחר הפרוצדורה. לצחצח - כמה ימים לאחר הפרוצדורה, או לאחר הסרת התפרים - תלוי מה עשו.

07/11/2017 | 08:23 | מאת: רוני

שלום, אשמח לעזרה, לאיזה רופא שיניים ניתן לפנות על מנת לסייע לקשישה דמנטית שסובלת מאד מכאבי שיניים? היא גם מוגבלת בתנועה וגם לגמרי לא צלולה. האם יש מי שמבצע טיפול בבית הקשישה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה האמיתית היא האם היא יכולה להגיע למרפאה. אם כן, הייתי מחפש מומחה בתחום שיקום הפה או בתחום רפואת הפה בסביבת מקום המגורים ושואל אם הם יכולים לעזור. אם לא - אני יודע שקיימת ניידת המגיעה לטיפול בחולים סיעודיים. חפשי בבקשה באינטרנט. קיימים אירגונים כמו: oralhealth.co.il שאולי יוכלו לכוון אותך.

07/11/2017 | 09:13 | מאת: רוני

תודה רבה על התגובה המהירה. האם לרופא שיניים במרפאה פרטית יש את הסבלנות והיכולת לטפל בבן אדם דמנטי שאין איתו כמעט שיתוף פעולה? אנחנו פשוט לא רוצים שזה יהיה מידי טראומטי בשבילה.

כן, בהחלט. יש ביננו כאלה שיודעים לטפל בקשישים, עם סבלנות וחמלה בדיוק כמו שהיינו רוצים שיטפלו בנו. מאחר וזה לא מדור פרסומי, אנא צלצלי למרפאה ואנסה לעזור לך למצוא משהו/משהי באזור המגורים של אותה קשישה.

ד"ר יקר, תודה על התגובה והחמלה שלך, היות ואני יותר זמינה במייל, אשמח אם תכתוב לי שם של רופא בעיר פתח תקווה [email protected] תבורך!

04/11/2017 | 18:08 | מאת: ספיר

אני הולכת לעבור ניתוח הארכת כותרת בגלל בעיה של הכתר להחזיק והכתר הזמני כל הזמן נופל הוחלט עם הרופאה המשקמת ביחד לא נחזיר עד הניתוח ואז מומחה החניכיים אחרי הניתוח יחזיר , השאלה האם בעקבות שאין כתר זה יכול לעשות נזק / בעיה יותר גדולה גם לשן הסמוכה . מדובר בשן טוחנת עליונה , ויש מצב בעקבות זאת גם שהמומחה לא יחזיר ונחכה כבר רק לריפוד לאחר הניתוח כי להחזיר אני לא מתכוונת זה גם נופל וגם מציק ונחכה לניתוח ואוכלת יותר בצד שני וגם שאוכלת דברים עדינים ורכים משתלת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ספיר, אנא ראי את תשובתי לשירה לפני מספר ימים, ב-3 נובמבר 2017. שאלתך כמעט זהה לגמרי לשלה: כותרת השאלה: בקשר לכתר ליד ניתוח תאריך ושעת השאלה: 04:03 03/11/2017

מכל מה שהסברת וכתבת האם זה אומר שהפגיעה בכתר קבוע ואילוץ לאחר הניתוח הורדת הכתר והחלפתו גדול? כי לא ממש הבנתי.

03/11/2017 | 10:38 | מאת: אביטל

התחלתי טיפול שיניים גדול אצל רופאת שיניים שהגעתי אליה ללא המלצות אלא רק דרך אתר האינטרנט, בבדיקה הראשונית וקביעת התכנית הטיפולית היא עשתה לי רושם נעים וטוב. התחלתי את הטיפול אצלה שכולל גם טיפולי שורש וכתרים, וכבר מהטיפול הראשון היא היתה מאד אגרסיבית ולא נענית לפניות שלי שמאד כואב לי (אובחנה אצלי בעבר הפרעה בויסות חושי סנסורי). היא אינה משתמשת בגז צחוק, ובאופן כללי מאד לא נעים לי בטיפול בעיקר בשל יחסה הלא מספיק מתחשב, כל יום שיש לי טיפול אצלה אני פשוט בסטרס. אני שוקלת פשוט לעזוב אותה, אך השאלה שלי האם רופא שיניים אחר יסכים להמשיך טיפול שהותחל אצל רופאה אחרת, כמו למשל לבצע כתרים. איך ניתן לדעת מיהו רופא שיניים גם מקצועי וגם אנושי? כמו כן שילמתי מראש על כל הטיפול, האם אני רשאית לבקש לבטל תשלומים על טיפולים שעדיין לא נעשו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אנסה לענות כמיטב יכולתי, הגם שחלק מהשאלות הם בתחומים שאינם תחום מקצועי "פרופר"... טיפול שיניים, כמו כל טיפול רפואי אחר, צריך להתקיים בין שני בני אדם המסכימים האחד/אחת לבצע את הטיפול, והשני/שניה לקבלו. אם אין הסכמה כזאת, בתחילת הדרך או במהלכה - דעתי האישית היא שזכותו של כל אדם להפסיק את הטיפול ולעבור למטפל אחר. אולם, לפני ביצוע הצעד, הייתי מדבר עם אותה רופאה ובודק איתה את הדברים. יתכן והיא לא הייתה קשובה מספיק לצרכייך, ולאחר שתעמידי את הדברים מולה היא תתנהג אחרת, ותשנה את דרכיה. במידה וזה לא הולך, הייתי מעלה בפניה את החלטתך לעבור להמשך הטיפול אצל רופא/ה אחר, ומבקש החזר כספי בהתאם למה שלא בוצע. אולם אנא קחי בחשבון שבעיקר בכל המדובר בכתרים/גשרים וטיפולים הדורשים הכנה משמעותית, עלות הטיפול אינה רק בשביל ה"כתר הסופי", אלא גם עבור הידע והטיפולים שבוצעו לפני כן, ולכן סביר להניח שהרופאה תקזז חלק מהעלויות ולא תיתן לך החזר מלא על כל כתר. (כמובן, שאני מצפה שההחזר יהיה מלא עבור טיפולים שהיא לא התחילה בביצועם). אבל זו דרכי. עד כמה שאני יודע, אין חוק או הנחייה חד משמעית בהקשר למצבים כאלה. ולבסוף - כדי למצוא רופא/ה המתאימים לך, הדבר הכי נכון (לדעתי) הוא לשאול חברים/חברות וקרובי משפחה ביחס לרופא/ים שלהם. כך תוכלי לקבל דעה ממקור ראשון של אנשים הקרובים לך ומכירים את הרגישויות שלך והסיכוי להתאמה טובה יגדל באופן משמעותי. בהצלחה.

תודה ד"ר, נעזרתי בדבריך.

03/11/2017 | 04:03 | מאת: שירה

הולכת לעבור הארכת כותרת לאחר נסיונית רבים ושונים כדי להמנע מזה. עכשיו בשן ליד הארכת הכותרת יש כתר קבוע ונאמר לי שבגלל הניתויח סיכי רב שתתקשר / ייפגע הכתר בגלל שבניתוח פוגעים גם בשן ליד רציתי לשאול זה הגיוני וסיכויי גדול שיקרה ואם כן למה ניתוח כזה פוגע גם בשן שליד גם ובניצוח עצמו יש הורדה של מה בדיוק והאם בשן טוחנת שמורכבת יותר במספר השורשים זה מסובך יותר מדובר בטוחנת עליונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הארכת כותרת נדרשת כדי לאפשר חביקה טובה של חומר שן בעזרת כתר. זה משמעותי לקביעת אורך החיים של הכתר. אבל מאחר וכדי להשיג חביקה טובה כזאת יש צורך להסיר עצם סביב השורש, פעולה כזאת עלולה לפגוע גם בשן/שינים הסמוכות. בשן עם מספר שורשים (בלסת העליונה לטוחנות יש בד"כ 3 שורשים, ובלסת התחתונה יש 2) - הסכנה היא גם בפתיחת המפתח בין השורשים, שעלול לגרור פגיעה משמעותית בשן. ולכן, יש להעריך האם הפרוצדורה הזאת הכרחית, והאם יש אלטרנטיבות. כיום, בעידן השתלים, לעיתים כדאי לשקול ברצינות ביצוע שתל במקום הארכת כותרת - אם יש סכנה שהפגיעה בשן הסמוכה תהיה משמעותית בעקבות הארכת כותרת. ולכן, אם את מתלבטת, כדאי להתייעץ עם מומחה/ית בתחום החניכיים ו/או בתחום שיקום הפה. רק בדיקה עם צילומים תאפשר למומחה לדעת מה הסיכון ולהעריך איתך מה כדאי לעשות.

03/11/2017 | 11:52 | מאת: שירה

ההתלבטות לא אם לעשות או לעשות אני עושה למרות הסיכון מעדיפה מאשר שתל ושוב לחכות את כל הזמן . רק האם הסיכוי לכך שבאמת תהיה פגיעה ויצטרכו כתר חדש במיוחד שמדובר בשן טוחנת וכן ליד של שן טוחנת. אין לי בעיה שיורידו אם צריך אבל במהלך הניתוח יידעו כבר וודאי כמה פגיעה וכמה מתקצר השן והכתר הקבוע והאם באמת במצב כזה רוב הסיכויים שתהיה התקצרות גדולה ויהיה כדאי כתר חדש?

01/11/2017 | 20:29 | מאת: שרית

אני אמורה לקבוע ניתוח הארכת כותרת אבל הבעיה שמתי שכנראה קובעים זה יוצא שבוע בערך לפני שיננית האם אפשר יהיה לעשות את הניקוי אצל השיננית אונשזה ממש לא טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טיפול השיננית בהחלט אפשרי אחרי ניתוח, אולם בד"כ עדיף שיבוצע לפני הארכת כותרת, כדי להביא את מצב החניכיים למצב בריא עד כמה שניתן. התייעצי עם הרופא/ה המיועדים לבצע את הארכת הכותרת בנושא זה, משום שרק הם יודעים מה מצבך, בכמה שיניים מדובר ועד כמה יעזור טיפול שיננית מכין לפני הניתוח.

02/11/2017 | 13:25 | מאת: שרית

כרגע אין מנסה להשיג הקדמה או לשיננית או לניתוח.

מעולה

02/11/2017 | 21:25 | מאת: שרית

טבל במקרה שלא ימצאו לא יקרה נזק?והאם אפשר יהיה להשתמש בפלואור.

אפשר להשתמש בפלואור. אין לזה שום קשר להארכת הכותרת. לגבי נזק - אני מניח שלא יגרם נזק, אבל אני באמת לא יודע מה המצב שלך, ובלי בדיקה וצילומים באמת אי אפשר לתת תשובה מדוייקת יותר.

07/11/2017 | 23:18 | מאת: שרית

אני מחפשת אבל עדיין תוהה אם שווה בכלל כי אם אמצא לפני זה 4-5 חודשים במקום חצי שנה ולגבי לשאול אשאל בניתוח אם לא אמצא אבל לדעתך זה פחות טוב לעשות ניקוי אחרי הניתוח 10 ימים זה כזה בעייתי ויכול להיות לא טוב . אשאל את המומחה בניתוח ברור אם לא אמצא תור לפני.

שוב, במקרה כמו שלך נכון לפנות לרופא שמתוכנן לבצע את הניתוח ולקבל את הנחיותיו.

09/11/2017 | 16:45 | מאת: שרית

בסוף החלטתי שלשאיר את טיפול השיננית מתי שהיה ולדחות את הניתוח בשבועיים ככה הפה יהיה נקי ובמיוחד שזה חצי שנה מהטיפול הקודם ובטוח הצטברה אבנית . עדיף ככה לדעתך?

בהחלט

1 2 3 4 5 6 7 8 > ... 8