טיפ שבועי: חגים בטוחים
לקראת ראש השנה וארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות הנוגעים לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל
לקראת החג וההערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס. החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
על פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות, בשנה שעברה עד ספטמבר 2009 היו שני מקרים ודאיים של Vibrio vulnificus.
להלן המלצות למניעת זיהום:
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפ' של 4- מעלות.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להמנע מכל מגע עם הדגים.
בואו לדבר על זה בפורום מחלות זיהומיות.