טיפ שבועי: תזונה נכונה בחנוכה
הסופגניות טעימות מאד אך גם משמינות ועשירות בשומן. כך תהנו ממנהגי החג ותאכלו סופגניות מופחתות קלוריות
כל בר דעת יודע כי בסופגניה יש שומן רב משום שדרך הכנתה עוברת דרך טיגון בשמן עמוק. הסופגניה עשירה בשומן, שיחד עם הבצק שמרכיבו העיקרי קמח וסוכר מעניקים לה את ערכה הקלורי הגבוה. בסופגנייה שקונים במרכולים יש כ-450 קלוריות וכמות רבה של שמן שלמרות שמקורו בשמן צמחי, הרי אין הוא בריא משום שעבר טיגון בחום גבוה, דבר שלא משפר את ערכו התזונתי ואף הפוך הוא.
איך בכל זאת מתמרנים ומצליחים לשמור על תזונה בריאה כאשר המזון המסורתי אינו בריא? להלן מספר טיפים מאת עינת לב ארי, דיאטנית קלינית, קופ"ח לאומית, מחוז צפון:
1. עדיף להכין סופגניות בבית בגודל קטן יותר מאלו הקנויות בסופר, כך שבכל יחידה כמות האנרגיה והשומן תהיה קטנה יותר.
2. לאכול רק אחת ביום, וגם זאת במקום ממתק אחר.
3. לאפות את הסופגניות במקום לטגן.
4. להשתמש בשמן טרי ואם שומרים, יש לדאוג לכלי סגור היטב עד לטיגון הבא על מנת למנוע חמצון על-ידי האוויר (לא יותר משני טיגונים לאותו השמן).
5. להכניס את הסופגניות לשמן רק כשהוא מאוד חם, כך הסופגניה סופגת פחות שמן.
6. לא לשרוף מידי את הסופגניות. השחמת יתר של הסופגניה יוצרת בה חומרים מסוכנים לבריאות.
7. להנות מהריבה. דווקא במרכיב הזה אין שומן רק סוכר.
8. אם מכינים סופגניות בבית כדאי לספוג את עודפי השומן על-ידי מגבת נייר סופגת.
9. ולבסוף: שעה הליכה גורמת לאיבוד אנרגיה בערך קלורי של כסופגניה שלמה. אז תאכלו, תהנו ואחר כך " תשרפו".
המלצה מיוחדת לסוכרתיים: מכיוון שהסופגניה מתוקה היא לא רצויה עבורכם, אך לביבות תפוחי האדמה יכולות להתאים יותר. אם אתם מאוזנים על-ידי דיאטה ותרופות, כדאי להתייחס לשתי לביבות כאלו כאל שתי פרוסות לחם. החליפו את הלחם בלביבות וגם אתם תוכלו לחגוג.
בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.