מצב משפחתי משפיע על הכושר הגופני
מחקר מגלה: נשואים נמצאים בכושר גופני פחות טוב מרווקים. לעומת זאת, חל שיפור מתון בכושר הגופני של גברים שהתגרשו במהלך תקופת המחקר
אחד המיתוסים הנפוצים נוגע לעלייה במשקל של גברים ונשים לאחר נישואיהם. האם לחיי הנישואים השפעה על הכושר הגופני? האם רווקים מקפידים יותר על פעילות גופנית? לאור שאלות אלה ואחרות נערך מחקר חדש, שממצאיו פורסמו בכתב העת American Journal of Epidemiology.
מממצאי המחקר עולה כי אנשים נשואים נמצאים בכושר גופני פחות טוב מאחרים. החוקרים מצאו כי בקרב גברים ונשים שהתחתנו במהלך תקופת המחקר חלה ירידה בכושר הגופני. לעומת זאת, בקרב גברים אשר התגרשו במהלך אותה תקופה חל שיפור מתון בכושר הגופני.
מדגם המחקר, שנמשך כשלוש שנים, כלל קרוב ל-7,000 גברים ו-2,000 נשים. המשתתפים ערכו מבחני כושר גופני ומסרו מידע אודות הרגלי החיים שלהם.
החוקרים מדווחים כי בקרב נשים שנשארו רווקות לאורך תקופת המחקר, חל שיפור קל בכושר הגופני - ממצא אשר לא תועד אצל נשים שהתחתנו באותה תקופה.
בקרב גברים אשר התגרשו במהלך תקופת המחקר חל שיפור בכושר הגופני. לעומת זאת, בקרב גברים שנותרו נשואים לא חל שינוי. גברים שהתגרשו כבר בתחילת תקופת המחקר חלה ירידה ברמת הכושר הגופני לאורך תקופת המעקב, אך הירידה הגבוהה ביותר נרשמה אצל גברים שהתחתנו מחדש במהלך התקופה.
על פי אחד החוקרים, ההבדלים ברמת הכושר הגופני אשר נצפו במחקר לא היו גדולים מאוד. הוא הדגיש כי רמות הכושר הגופני תלויות במספר רב של גורמים, כמו לדוגמה, גנטיקה, הרגלי פעילות גופנית, מבנה גוף ובריאות כללית. עם זאת, ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של גורמים חברתיים ברמת הכושר הגופני, ועולים בקנה אחד עם התפיסה לפיה שינויים משמעותיים בחיי אדם יכולים להשפיע על הרגלי הבריאות.
בואו לדבר על זה בפורום אימון, כושר גופני ותזונה.