קלוריות ובריאות בחג פורים

(0)
לדרג

כל מה שרציתם לדעת על אוזני המן ולא העזתם לשאול...

מאת: צחי כנען, דיאטן קליני (MS.c)

נתחיל במילוי:
- הפרג - נחשב אחד הרכיבים התזונתיים העשירים ביותר בסידן !
- החלווה - עשויה מסומסום ולכן מכילה סידן, אבל עתירת שומן וקלוריות.
- האגוזים - מכילים חומצה פולית, מגנזיום, סיבים תזונתיים ומומלצים בכל דיאטה ותזונה.
- התמרים- ידועים כעשירים בסיבים תזונתיים ובאשלגן, ומכילים חומצה פולית וסידן.
- השוקולד - עשיר בסוכר ושומן רווי, אכילתו מומלצת במינונים קטנים.

ממוצע קלוריות של אוזן המן אחת באחד מהמילויים המקובלים עשוי להגיע לכ- 150 200 קלוריות.

אין ספק כי אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג פורים. רגע לפני שנוגסים באוזן בואו ונלמד כמה עובדות, והפעם דווקא על סוגי המילוי שמאפיינים את האוזניים.

· הפרג הנו רכיב תזונתי אקזוטי במיוחד. נהוג להוסיף אותו דווקא לסוגי לחם שונים, לסלטים וירקות ובעיקר בשביל הטעם, הארומה והצבע. בצורתו הטחונה יכול לשמש הפרג גם כמעבה לאפיה, כמילוי וכחומר "מחבר" בתערובות של מאפים. הפרג נחשב אחד המזונות העשירים ביותר בסידן: בכל 100 גרם פרג 1500 מ"ג סידן. הפרג עשיר במינרלים שונים דוגמת: אשלגן, זרחן, מנגן ומגנזיום. הפרג מכיל גם 20% חלבון מן הצומח ו 45% שומן. מבחינה קלורית חשוב לדעת כי כל 100 גרם פרג מכיל 530 קלוריות!

· החלווה- ידועה כעתירת שומן וקלוריות המורכבות מהרבה סוכר ושומשום ומכילה שומן וגם סידן. כל 100 גרם חלווה מכיל כ- 500 קלוריות ו-75 מ"ג סידן, זוהי בהחלט כמות יפה של סידן, אך ספיגתו בגוף יחסית נמוכה.

· האגוזים - האגוזים מומלצים כשילוב בכל דיאטה ותזונה נכונה (אך בכמות מוגבלת בשל ערכם הקלורי). האגוזים נחשבים עתירי שומן מסוג חד בלתי רווי המפחיתים כולסטרול וידועים גם כמפחיתים את הסיכוי להתפתחות מחלות לב. כל 100 גרם אגוזים מכילים 550-690 קלוריות, כאשר יותר ממחציתם מקורם בשומן וכ-20% חלבון, מסיבה זו משמשים האגוזים כמקור איכותי לחלבון בקרב צמחוניים. בנוסף, האגוזים מכילים מינרלים חשובים דוגמת: מגנזיום, אבץ, מנגן וכן עשירים בויטמין E ובסיבים תזונתיים.

· התמרים - עשירים באשלגן, ומגנזיום שהנו מינרל הידוע בהשפעתו המרגיעה, ומכילים חומצה פולית וסידן. בנוסף, עשירים בסיבים תזונתיים ולכן מסייעים לפעילות מערכת העיכול. כל 100 גרם תמרים מכילים כ- 290 קלוריות.

· השוקולד - עשיר בסוכר ושומן רווי. בשנים האחרונות החלו לייחס לשוקולד תכונות חיוביות, יחד עם זאת חשוב לדעת כי הקקאו שבשוקולד הוא הגורם החיובי, ובעל השפעה מיטיבה בעיקר בכל הנוגע להורדת הסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, אבל מומלץ להימנע מאכילה מוגזמת של שוקולד. כל 100 גרם של שוקולד (ללא תוספות) מכיל בממוצע כ- 550 קלוריות.

- מכל המילויים שהוצגו לעיל, המילויים האופטימאליים ביותר מבחינה תזונתית הנם אגוזים ותמרים כמו גם הפרג הקלאסי.

בואו לדבר על כך בפורום תזונה ודיאטה

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום