צפייה בטלוויזיה ומוות מקרישי דם
הטלוויזיה הורגת: מחקר יפני מגלה שצפייה של יותר מ-5 שעות ביום מעלה את הסיכון למוות פי שניים ומעלה. גורם נוסף המעלה את הסיכון - השמנת יתר
לאנשים הנוהגים לצפות בטלוויזיה לפחות חמש שעות ביום סיכון כפול למות מקריש דם, יחסית למי שצופים בטלוויזיה פחות מ-2.5 שעות ביום; כך מדווחים חוקרים מיפן במאמר שפורסם לאחרוונה בכתב העת Circulation.
בין השנים 1988-1990 החוקרים שאלו יותר מ-85 אלף איש על הרגלי הצפייה שלהם ואספו נתונים אודות השמנה, סוכרת, עישון ולחץ דם גבוה, במטרה לשלול גורמים אלו בקשר בין צפיה בטלוויזיה וקרישי דם. המשתתפים במחקר היו בני 40-79.
במהלך 19 השנים הבאות, 59 משתתפים הלכו לעולמם עקב תסחיף ריאתי. בהשוואה לאלו שצפו בטלוויזיה בהיקף של 2.5 שעות ביום או פחות, בקרב מי שצפו חמש שעות ומעלה תועד סיכון גבוה פי 2.5 לתמותה עקב קריש דם.
החוקרים חישבו ומצאו כי בקרב אלו שצפו בטלוויזיה פחות מ-2.5 שעות ביום, שיעורי התמותה עקב תסחיף ריאתי עמדו על 2.8 ל-100 איש בשנה, זאת בהשוואה לשיעור של 8.2 מקרי תמותה בקרב צופים כבדים בטלוויזיה. הסיכון למוות עקב תסחיף ריאתי עלה ב-40% עם כל שעתיים נוספות של צפייה בטלוויזיה מדי יום.
לדברי החוקרים, לאחר צפייה בטלוויזיה, השמנת יתר הייתה גורם הסיכון החשוב ביותר למוות עקב תסחיף ריאתי.
ד"ר עמית עקירוב הוא מומחה ברפואה פנימית, רופא בכיר במחלקה פנימית בבית החולים בלינסון
בואו לדבר על זה בפורום המטולוגיה.