אלרגיה למזון: טיפול חדשני

(0)
לדרג

טיפול חדש בבית החולים "אסף הרופא" מקנה למטופלים עמידות מלאה או חלקית למזון אליו הם אלרגיים. צרכנות רפואית

מאת: מערכת zap doctors

בעקבות מותה של הצעירה שפיתחה אלרגיה לשוקולד עם אגוזים, חשוב לדעת על קיומה של תוכנית חדשה לטיפול באלרגיה, המאפשרת למשתתפיה לאכול מזון שמייצר תגובות אלרגיות. התוכנית מטפלת באלרגיה לשלושה מזונות עיקריים: חלב, ביצים ובוטנים ומופעלת בשנה האחרונה במרכז הרפואי אסף הרופא במכון לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה, בראשות פרופ' יצחק כץ.

עד כה טופלו במסגרתה 228 אנשים בגילאי 4-26 בדרגת סיכון גבוהה - התוכנית הגדולה בעולם בתחום זה.

מזרק אדרנלין בכל עסק

הטיפול מבוסס על אימונותרפיה פומית - השרייה הדרגתית של עמידות למזון האלרגני.

כאמור, הטיפול מיועד בשלב זה לאלרגיים לחלבון חלב, ביצים או בוטנים. יש כוונה להרחיב בעתיד את התוכנית למזונות נוספים כמו שומשום.

התוצאות בתוכנית משביעות רצון: כ-80% מהמשתתפים יכולים לאכול את כל הכמות הרצויה מהחומר האלרגני. בנוסף, מחצית מאלה שלא יגיעו לעמידות מלאה - לא ייפגעו כתוצאה מחשיפה אקראית לכמות קטנה של חומר אלרגני, אך לא יוכלו לאכול את כל מה שירצו. בסך הכל מדובר על כ-90% מהמטופלים הרוכשים הגנה מלאה או חלקית.

במקביל, מנסה פרופ' כץ ליזום שינוי בתקנון של רישוי עסקים, כך שבכל בית עסק תהיה ערכת החייאה ייעודית לנושא זה (מזרק אדרנלין).

בואו לדבר על זה בפורום אלרגיה ואסתמה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום