ניתוחי חזה: מהפכת השתל האנטומי

(0)
לדרג

לא מרוצה מהחזה שלך? את לא לבד. 3 מכל 4 נשים מרגישות כמוך. בשנים האחרונות מתרחשת מהפכה בניתוחי חזה: שתלים אנטומיים לשדיים, במקום שתלים עגולים

מאת: ד"ר נמרוד פרידמן

ידוע כי רוב הנשים אינן שלמות במאה אחוז עם המראה שלהן. אישה שתצהיר כי לא הייתה משנה כלום בגופה או בפנים שלה היא אישה נדירה (או דוגמנית יפיפיה...). מחקרים וסקרים רבים שנערכו בקרב נשים בארץ ובעולם מאשרים טענה זו. אחד מאתרי הנשים בישראל פרסם סקר כי מעל 76% מהנשים אינן אוהבות את גופן, וכי 73% היו משנות לפחות שני איברים בגוף. כשמדברים על איברים, ההנחה היא שמדובר בפנים ובשדיים.

החזה הנשי היה תמיד סמל לנשיות, בעיני נשים וגברים כאחד. כשהחזה "לא עומד בציפיות", נשים רבות מבקשות לשנות אותו. ניתוחי שדיים היו (ונותרו) הניתוחים הפלסטיים הפופולריים והמבוקשים ביותר.

מה החידוש הגדול ביותר בתחום השתלים בניתוחי חזה?

הבשורה החשובה בתחום היא שבשנים האחרונות נשים מבקשות חזה במראה טבעי - והשתלים האנטומיים מחליפים את השתלים העגולים שהיו מאוד פופולריים בעבר.

מהם השתלים האנטומיים?

לשתלים האנטומיים יש צורת "אגס": בחלקם העליון הם שטוחים ודקים יותר, ובחלקם התחתון עגלגלים יותר, ממש כמו שד של אישה. לשתלים הישנים, העגולים והמלאים, יש כמות מוגבלת של ארבע מידות גובה, ולשתלים האנטומיים ישנה כמות עצומה של צורות וגדלים, היצע המאפשר לכל אישה לקבל שתל המותאם לה היטב באופן אישי, לפי מבנה גופה - ולפי וצורתה.

ממה עשויים השתלים?

"השתלים עשויים חומרים בטוחים יותר ביחס לשתלים מהדור הישן. הג'ל הקוהיזיבי בו משתמשים בשתלים הוא סוג של סיליקון, אשר המולקולות בו קשורות אחת לשנייה, מה שמפחית את הסיכוי לדליפות או קרעים בשתל. מעטפת השתל (עגול או אנטומי) עשויה חומר אשר חדר בשנים האחרונות לשוק ונקרא "פוליאוריטן", שהוא חומר ספוגי מחוספס המצפה את השתל. הוכח כי הפוליאוריטן מפחית בצורה משמעותית תופעות כמו התקשות (קפסולה) או תזוזות.

אז איך נדע באיזה שתל לבחור?

בחירת השתלים היא עבודה משותפת של הרופא המנתח ושל הפציינטית. רופא מקצועי ומיומן יוכל לקבוע מה השתל המתאים ביותר, על פי מבנה הגוף, הצורה ואפילו על פי האישיות. חשוב לומר כי אופנה או טרנדים אינם סיבה לבחירת שתלים. האופנה חולפת - ואנו נשארים עם הגוף שלנו. לכן חשוב להתאים לכל אישה באופן אינדיבידואלי את השתל המתאים לה. לשם כך, השתלים האנטומיים משרתים אותנו נפלא, כי הם מאפשרים לנו למצוא עבור כל אחת את השתל הנכון.

כיצד נשמור על השתלים לאחר ניתוח ונוודא שהכול תקין?

לאחר ניתוח שדיים, יש להגיע לביקורת שנתית אצל המנתח. לאחר שלוש שנים, מומלץ מאוד גם לעבור בכל שנה-שנתיים אולטרסאונד ו/או MRI של השד. אם מקפידים על בדיקות וביקורות אלה, אין סיבה לדאגה.

לסיכום, מסתבר כי השתלים האנטומיים צוברים פופולריות בשל הרצון העז של נשים להגדיל את החזה ולהישאר במראה טבעי, ובשל החומרים מהם מורכבים השתלים, אשר נחשבים כיום בטוחים וידידותיים יותר. כנראה שבזכות כל אלה, הסטטיסטיקה על ניתוחי החזה בארץ ובעולם תמשיך להוכיח כי ניתוחי חזה היו ויהיו המפתח לתחושה טובה יותר, אצל נשים רבות.

ד"ר נמרוד פרידמן הוא מומחה לכירורגיה פלסטית ועוסק ברפואה אסתטית.

בואו לדבר על זה בפורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום