טיפול באלרגיות למזון
לראשונה בישראל, טיפול חדשני באלרגיות לחלב, ביצים ובוטנים לגילאי 4 שנים ואילך במרכז הרפואי אסף הרופא. צרכנות רפואית
אלרגיה הינה כשל במערכת האימונולגית (חיסונית), כתוצאה מכשל זה נוצרת תגובת יתר של המערכת החיסונית. הגוף מזהה סוגי מזון שונים כ"רעל" ומגיב אליהם בתגובות שונות כגון: עקצוץ בחך, תפרחת בעור, גודש בעיניים, דמעת, צפצופים בדרכי הנשימה וכלה בתגובה קשה המכונה אנפילקטית ואף מוות. התגובה האלרגית האופיינית מתרחשת בתוך דקות ולכל היותר בתוך שעות אחדות מזמן אכילת המזון.
האלרגיה שכיחה יותר בתינוקות וילדים, ומוערכת כעד 8% בתקופת הילדות ועד 2% במבוגרים. בשנים האחרונות נפטרו בישראל שלושה צעירים מאלרגיה לחלב: נערה שאכלה בטעות בורקס גבינה, ילדה בת כ-8 שנים לאחר אכילת קוביית שוקולד וילד בן 10 נפטר מאכילת עוגת פרווה שהמגש בו הייתה אפויה העוגה שימש קודם למאפה חלבי. התגובה לאלרגיה עשויה להיות קטלנית לאדם הסובל ממנה.
מזונות מעטים יחסית אחראים כמעט לכל סוגי האלרגיה למזון: חלב פרה, ביצים, דגים, פירות ים, בוטנים, שקדים, אגוזי קשיו, שומשום, חיטה, סויה וקיווי. על סמך ניסיון עולמי ובקשר עם מרכזים בארה"ב, במרכז הרפואי אסף הרופא החלו בטיפול בשלושת הגורמים העיקריים לאלרגיה: חלב, ביצים ובוטנים.
משך הטיפול הינו 13 מפגשים ונמשך כשלושה חודשים, הצוות המטפל כולל חמישה רופאים וארבע אחיות. הערכה היא כי בתום הטיפול כ-75% מכלל הסובלים מאלרגיות יוכלו לאכול מזון באופן חופשי או לפחות לאכול מינון מסויים של המזון ללא תגובה קשה.
בואו לדבר על זה בפורום אלרגיה ואסתמה.