קארי מגן על הכבד

(0)
לדרג

מרכיב חיוני בקארי מונע מחלות כבד הקשורות לאכוהול, כך עולה ממחקר שנעשה על חולדות.
כורכום, החומר שמעניק לתבלין את הצבע הצהוב, מונע את השינויים הנובעים כתוצאה מצריכה מוגברת של אלכוהול, המביאים לנזק לכבד.
המחקר מוסיף למגוון היתרונות הידועים שיש לכורכום, הכוללים איכויות סותרות חמצון ופעילות נגד סרטן. ואולם, המחקר לא מאפשר לאנשים לשתות אלכוהול באופן חופשי מזהיר קאלה יוקליינן, אחד מחברי הצוות הפיני-אמריקני.
"כורכום לא מזיק, והוא יכול להגן על הכבד שלך מפני מחלות אם יש רמות מאוד גבוהות שלו, אבל בינתים ראינו את זה רק בחולדות" הוא אומר.
יתר על כן, המינונים שבהם השתמשו בניסויים היו הרבה יותר גבוהים ממה שניתן להשיג באמצעות בישול עם קארי. מחלות כבד אלכוהוליות הן בעיה חמורה, אבל הפתרון הוא עדין פשוט לשתות פחות.

רעלנים בקטריאליים
יוקליינן, מבית החולים האוניברסיטאי בהלסינקי, אומר שבדרך כלשהי הכורכום בולם את הפעלת גרעין קאפה NFkB שהינה מולקולת מפתח.
המולקולה הזו מנהלת את שרשרת האירועים המובילה לדלקתיות ולמוות של הרקמות. היא מופעלת על ידי מגוון גירויים, הכוללים הקרנות, הלם חום ואנדוטוקסין, הרעלנים הקשורים לחיידקים.
אם שותים יותר מידי, הדבר מוביל לתסמונת המעי הדולף. איכשהו אנדוטוקסין מהמעי מגיע לזרם הדם ולכבד. הכבד הוא מסנן, והפעולה שלו מבטלת את האנדוטוקסין, אבל המחיר הוא שה- NFkB מופעלת.
הצוות נתן לחולדות שמן דגים שיש בו אתנול או דקסטרוז במשך ארבעה שבועות. החולדות שקיבלו גם מינונים של כורכום לא פיתחו כבד שומני, נקרוסיס ודלקות שנראו אצל אלה שלא קיבלו את התבלין.
American Journal of Physiology
Gastrointestinal and Liver Physiology 2003, 284, 321

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום