שמן דגים מסייע בגמילה מהירה מהנשמה
שמן דגים מסייע בגמילה מהירה מהנשמה ומקטין את מספר ימי ההנשמה בכ- 40 אחוז
במחלקה לטיפול נמרץ כללי שבביה"ח בילינסון נבדק הקשר שבין שמן דגים (אומגה 3) לניתוק ממכשירי ההנשמה בחולים המאושפזים במחלקה לטיפול נמרץ עקב אי ספיקה נשימתית חריפה.
כ- 60 אחוז מהמאושפזים במחלקות טיפול נמרץ סובלים מאי ספיקה נשימתית חמורה כתוצאה מזיהום, דלקת ריאות או תאונה.
ידוע ששמן דגים הניתן בתוך מזון רפואי לחולים מונשמים הסובלים מאי ספיקה נשימתית חריפה מסייע בתהליך ההחלמה כנגד דלקת ברקמות הריאות.
לאור זאת, התקיים בביה"ח בילינסון מחקר השוואתי בין מונשמים שקיבלו מזון עשיר בשמן דגים לבין מונשמים שקיבלו מזון רגיל.
עורכת המחקר, מרים תהילה, אחות במחלקה לטיפול נמרץ כללי: "מחקר זה הוכיח כי באמצעות תזונה עשירה בשמן דגים, רמת החימצון בדם השתפרה ובהתאם תפקוד הרקמות, מצב שאיפשר לנו לגמול את החולים מהנשמה מהר יותר".
פרופ' פייר זינגר, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ כללי: "הצלחנו להוכיח כי חולים שקיבלו את המזון העשיר בשמן דגים, הונשמו 8 ימים בממוצע, לעומת חולים שקיבלו תזונה רגילה והונשמו 14 יום. כתוצאה מכך, גם ימי האשפוז במחלקה לטיפול נמרץ כללי קוצרו. המונשמים שקיבלו את התזונה העשירה בשמן דגים אושפזו 10 ימים בלבד במחלקה לעומת 15 יום אשפוז אצל החולים שקיבלו את התזונה הרגילה".
לאור ממצאים אלו, פרופ' זינגר הנהיג מדיניות מתן מזון עשיר בשמן דגים לחולים אלו במחלקתו.
מחקר זה הוצג בכנס הבינלאומי היוקרתי בנושא תזונה מטבולית שהתקיים בקאן בחודש ספטמבר.
המחלקה לטיפול נמרץ כללי - קמפוס בילינסון