מיתוסים של דיאטה
לחם משמין, אסור לאכול מתוק בדיאטה וכדאי לוותר על ארוחת הבוקר במהלך דיאטה. שבירת מיתוסים אלו ועוד כמה בכתבה הבאה. לחם משמין: לא נכון. הלחם עצמו אינו משמין, אלא מה שמעליו: ממרח השוקולד, הריבה, חמאה או מיונז המרוחים עליו. פרט לכך, שבפרוסת לחם 75 קלוריות בלבד, היא גם מכילה פחמימות מורכבות התורמות לתחושת שובע לאורך זמן עקב פירוקן האיטי במעי. בנוסף, ישנה עדיפות ללחם מחיטה מלאה על לחם לבן.
אסור לאכול מתוק בדיאטה:
לא נכון.
כן יש להקפיד לבחור את המזונות המתוקים המכילים פחות קלוריות. כך למשל, במקום פרוסת עוגה עתירת קלוריות, אפשר לבחור בפרוסת לחם קל עם ריבה דיאט או מעט חלבה. צריכת מזון מתוק מעלה את רמות הסוכר בדם, לו הגוף זקוק, לכן מומלץ שלא לוותר עליו.
מוצר שאינו מכיל סוכר הוא דיאטתי:
לא בהכרח.
תלוי איזה סוכר המוצר מכיל, ומה הערך הקלורי. ייתכן והמוצר אינו מכיל סוכרים כגון סוכרוז או גלוקוז, אך גם תחליפים כמו סורביטול עלולים להביא להשמנה.
מותר לאכול כמה שיותר פירות:
לא נכון.
בפירות ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים החשובים לגוף, אך הם גם מכילים כמות סוכר גבוהה התורמת באופן נכבד לסך כל הקלוריות. 3 מנות פרי ביום מספיקות.
אסור לאכול הרבה ארוחות ביום:
מותר ואף מומלץ.
מספר הארוחות המומלצות ביום: 3 ארוחות גדולות ועוד 2-3 ארוחות ביניים. החשיבות היא במניעת הרעב לפני הארוחה.
מזון "מופחת שומן" הוא דיאטתי:
לא בהכרח.
המזון יכול להיות מופחת שומן אך בה בעת עתיר סוכר או עתיר קלוריות בשל סוגי השומן שבו. לפיכך, חשוב לקרוא את הערך הקלורי שעל גבי התווית.
כדאי לוותר בדיאטה על ארוחת הבוקר:
לא נכון.
ארוחת הבוקר חשובה למבוגרים ולילדים. אחרי לילה שלא אכלנו, יורדת רמת הסוכר בדם ולפיכך ארוחת הבוקר היא ספק סוכר חיוני למוח, ומסייעת לעירנות, וריכוז גבוה. הנסיון אף מלמד שאלו המדלגים על ארוחת הבוקר, משלימים את כל הקלוריות החסרות בהמשך היום. לכן חשוב לחלק את התפריט לאורך כל היום. ארוחת בוקר אינה חייבת להיות דשנה. גם יוגורט או דגנים מלאים יכולים בהחלט להספיק.
באדיבות היחידה לתזונה ודיאטה-קמפוס גולדה-השרון.
רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.