שאלות נפוצות מפורום רפואת ילדים
הילד מצונן? בשביל מה הויטמינים? זה תקין שהילד עוד לא זוחל? ולמה הוא בוכה?? כל התשובות: היום
תשובה: מה שאת מתארת זה קרוב לוודאי הצטברות של חומר חיסוני בשריר עקב פיזור איטי, או יתכן שזה תגובה של הגוף לחיסון.
במקרים נדירים יתכן שיתפחת זיהום באיזור ומה שאתם רואים יכול להיות במקרים אלו תחילתו של אבצס. לכן, שימו לב שלא מתפתח באיזור תהליך זהומי שמתבטא באודם, רגישות (קיימת גם ללא זיהום), חום מקומי או סיסטמי, או הגדלת הגוש . באם כל אחד מאלו קיים יש לפנות לרופא לבדיקה ולטיפול.
באם הנפיחות אכן היא ללא צבע, זה לרוב חולף תוך מספר ימים. ניתן לעשות קומפרסים באיזור, כפי שהסבירו לכם בטיפת חלב.
תשובה: שינוי בכלכלה יכול להוביל לעיתים לשינויים ביציאות.
מכיוון שעברו כבר שבועיים ולפי מה שאת מתארת אין הטבה במצב, הייתי ממליצה לך לנסות כלכלה אחרת.
לרוב אינני אוהבת שינויים רבים ותכופים בכלכלה, אבל אם זה המצב, ואני לא חושבת שטיפול במרככי צואה הם הדבר הנכון לעשותו, הייתי ממליצה על נסיון לביצוע שינוי .
אם יעברו שוב שבועיים והתמונה לא תשתנה, או אז כדאי להתייעץ שוב.
קרוב לוודאי שמדובר בחירחורים שמקורם עליון ולא מהריאות. לעיתים, מחלה ממושכת המלווה בהרבה ליחה, יכולה להתפתח גם למחלה של דרכי נשימה נמוכות יותר.
בהחלט ניתן בגיל הזה לטפל בנזלת ובליחה באם הם מפריעים לאכילה או לשינה. באם בתך מתפקדת כרגיל, מלבד הנזלת, אך תאבונה לא נפגע, והיא אוכלת היטב וישנה ללא הפרעה, לא צריך לעשות דבר מעבר לאוורור טוב של הבית, אולי מכשיר אדים בלילה, ומעט מי מלח לאף.
באם ישנה הפרעה באחד מהדברים שציינתי, פני לקבלת טיפול.
טמפרטורה מומלצת לחדרו של תינוק היא 22-23 מעלות.
מזגן נחשב לאחד מאמצעי החימום הביתיים היותר בטוחים. יש לזכור שמאד מייבש את האויר ולכן כדאי להשתמש במקביל במכשיר אדים.
אם ידיו של התינוק חמות, הרי סביר שלא קר לו. יש אכן לבדוק אם לא חם ומסורבל לו יתר על המידה. באם חום גופו תקין, והוא ערני ופעיל, הרי סביר להניח שהכל בסדר.
אכן חימום יתר וחוסר תנועה נחשבים לאחד מהגורמים החשודים לגרימת מוות בעריסה. מדובר בתינוקות שהולבשו במספר חליפות, כוסו במספר שמיכות, והושמו ליד התנור בחדרים מאד מחוממים. חימום היתר וחוסר היכולת לבצע תנועות, על מנת להפטר מהחום, גרמו למותם.
השכבה על הגב או הצד, הלבשה בצורה הגיונית, נוחות ואי סרבול, חימום ושמירה על טמפרטורה תקינה, הם דברים שיש לשים לב אליהם בתינוקות.
עצירות בילדים אינה דבר נדיר, אך עצירות מלידה מחייבת בירור הכולל בדיקת האיזור ובירור לגבי מצבים העשויים לגרום לעצירות מלידה. אני מקווה שכל זה נעשה. באם לא, פני לרופא המטפל וגם לכירורג ילדים לשלול מצבים היכולים להיות סיבה.
אני אישית לא אוהבת לטפל בחוקנים, כי כל התעסקות נוספת באיזור מיותרת ואינה נחוצה לדעתי. אני מעדיפה טיפול בסירופ אבילק, למתן קבוע במשך מספר חודשים אם צריך, בתוספת לשמן פרפין.
כל זה כמובן בתנאי שאין סיבה לעצירות, ולכן יש לבצע את הבירור קודם.
בכלכלה מגוונת יש מספיק ויטמינים. אני בדרך כלל אומרת להורים, שמזון מגוון עדיף מבחינתי, על כל מתן של תוספת ויטמינים זו או אחרת.
כמות יומית של ויטמין 35C מג/יום. כלומר - 595 מ"ג לבתך. ויטמין זה נמצא בפירות וירקות כמו פרי הדר, פלפל אדום, עגבניה וכדומה.
המחלה שאתה מדבר עליה, היא אבעבועות רוח. ואכן ההסתמנות שלה היא כפי שתארת ותקופת הדגירה גם היא מתאימה.
ראשית כדאי לברר אם היה לך, לרוב זוכרים, או שיש צלקות קטנות מפצעים שגרדת. היום יש חיסון אך הוא חדש, כך שחיסון לא קבלת
הטיפול הוא סמפטומטי וכולל משהו נגד גרד, כמו פנסטיל או אהיסטון.
תכשיר לבן שמורחים על הפצעים כמו לוציו - קלמין. ניתן לרכוש בבית מרקחת.
אקמול אם יש חום.
לבוש קל לא סינטטי או צמר, כי זה מאד מגרד ואז נשארות צלקות.
אפשר לעשות אמבטיה עם עמילן (קורנפלור), זה מרגיע את הגרד.
לא לקחת אספרין!
מחלות ילדים יכולות להיות קשות יותר במבוגרים, אך לא בהכרח. עליך לזכור שכל עוד יש לך שלפוחיות רטובות וטריות, אתה מדבק, המשך הוא בערך שבוע.
יתכן שהחיוורון מקורו אכן בפחות חשיפה לשמש, ובעונת החורף. אם הילד בריא ואין לו כל בעיה אחרת הרי לא צריך לדאוג. אם התינוק מראה סימני חולי יש כמובן לפנות לרופא.
יתכן שהגבלת השינה ביום תעזור להרדמות בלילה, אבל יתכן גם שלא. יש לבדוק אם לא קר לו מדי, חם לו מדי, לא נח וכ"ו. כל אלו סיבות שיכולות להפריע להרדמות. באם יש סימני מחלה אחרים, יש לפנות כמובן לרופא.
מומלץ לתת תוספת זו מגיל 1-12 חודש. מטרתם העקרית, מניעת רככת של העצמות. ויטמין D קשור לספיגת סידן בעצמות. רובו של ויטמין D מסונטז בעור בעזרת השמש, אך בגיל הינקות החשיפה לשמש מעטה וקיים חשש להווצרות רככת שזאת מחלה המתבטאת בחוסר בנייה של העצמות, וגורמת להווצרות עצמות רכות, ועקומות. לכן מומלץ מתן בצורת טיפות, על מנת שיעבור ספיגה במעי. ויטמין A קשור בראיית לילה, מערכת החיסון ועוד.
אכן, אחד מהדברים שלהם גורם ויטמין D היא סגירה של המרפס, כחלק מבניית העצם.
לפורום רפואת ילדים