מה בין דם לאדם? - בדיקת דם חדשנית
מהי "רגישות תזונתית" ואיך מאבחנים אותה? על שיטה שתאפשר דיוק מירבי באיתור הבעייה ובטיפול בה - "המוטסט"
רובנו מכירים את האלרגיה ה"קלאסית" - רגישות תזונתית המתבטאת בתגובה מידית של גירויי עור, קשיי נשימה, נפיחויות וכיו"ב. סוג זה של רגישות הינו נדיר ומופיע אצל כ - 5% מהאוכלוסייה בלבד.
סוג נוסף של רגישות, נפוץ הרבה יותר הינו האלרגיה ה"סמויה" או במילים אחרות רגישות תזונתית. רגישות זו קיימת אצל כ - 80% מהאוכלוסייה והיא נובעת מצריכת מזון אשר הגוף מתקשה לעכל (מוצרים אלרגניים).
לעיתים קרובות, אנשים הסובלים ממחלות וסימפטומים שונים הקשורים לתופעות לוואי של רגישות תזונתית, עלולים לסבול שנים רבות בניסיון להפטר מתחלואים אלו בדרכים שונות מבלי לדעת, בעצם, כי הן קשורות קשר ישיר והדוק למזון הנצרך על ידם מדי יום ביומו.
כמעט אין אפשרות ללא בדיקות מעבדה מיוחדת לקשר בין סוגי המזונות הנצרכים לבין בעיות בריאות שונות ומשקל עודף, היות ומדובר בתגובה לא מיידית ובעלת השפעה לטווח ארוך.
אי ספיגת מזון ניתנת לגילוי באמצעות בדיקת דם שתגדיר במדויק אלו סוגי מזון גורמים לאותן התגובות השליליות של הגוף.
ברוב המדינות המפותחות, בדיקה זו ותוכניות תזונתיות מאוזנות שמבוססות על תוצאות הבדיקה, הפכו לחלק משגרת החיים (כדוגמת מדידת רמת כולסטרול) ולאחד מיסודות בניית אורח חיים נכון ובריאות אופטימאלית.
אבחון רגישות תזונתית מומלץ על ידי אגודת האלרגולוגים הבריטית.
בבריטניה נערך סקר בקרב 2567 אנשים שעברו בדיקת הדם לרגישות תזונתית. מבין אלה שהקפידו לשמור על המלצות של תוכנית תזונתית המבוססת על תוצאות הבדיקה 79.2% העידו על שיפור משמעותי במצב הבריאותי שלהם. 77% מתוכם ציינו כי מצבם השתפר תוך 60 יום מתחילת התוכנית.
מרכז "נובו מדיס" עשה סקר פנימי (במסגרת "הרצת " התוכנית) בקרב הפציינטים שעברו בדיקת דם לרגישות תזונתית בחצי שנה האחרונה, רואיינו 274 אנשים. 207 מהם ציינו כי הקפידו על התוכנית התזונתית שקיבלו. 77.2% מהם ציינו כי מצבם השתפר הודות ל"המוטסט".
יש להבין כי בדיקה שכזו חייבת להיות אישית, מכיוון שאנשים שונים מגיבים בצורה שונה לאותו סוג מזון, בהתאם לסגולותיו הייחודיות של הגוף.
אי ספיגת מזון הוא תהליך ביוכימי של רגישות יתר לסוגי מזון אשר המערכת החיסונית מזהה כ"מסוכנים" ולכן תוקפת באמצעות נוגדנים מיוחדים. ריאקציה זו גורמת להחלשות הגוף, מערכת החיסונית שלו ולתופעות לוואי רבות מאד מסוכנות הכוללות, בין היתר, עלייה במשקל, התפתחותן של מחלות כרוניות שונות ועוד
משקל עודף, כאבי ראש, אקנה, עצירות, צורך בשינה לאחר ארוחה, עייפות כרונית, כאבי פרקים, נפיחויות, צרבת, שינויים תכופים במצב הרוח, גזים, כאבי שרירים, רגזנות, גיהוקים, התגברות דופק לאחר ארוחה ועוד.
סוכרת, מחלות בלוטת התריס, עודף וחוסר משקל, אסטמה, נזלת,דלקת אוזניים, דלקת קיבה, דלקת לבלב, דלקת כבד, דלקת המעי הגס, מעי רגיז, דלקת כיס המרה, קשיי עיכול, דלקת בוושט, אקזמה, דרמטיטיס, ספדת, ספחת ועוד.
"שיתוף הפעולה בין מומחים בריטיים ממעבדת Cambridge Nutritional Sciences LTD (UK) למומחים ישראלים מהמרכז הרפואי "נובו מדיס" בישראל, איפשר גם לקהל הצרכנים בישראל ליהנות מטכניקת אבחון מתקדמת ביותר המותאמת במיוחד לישראל".
"לראשונה בישראל נחנך מרכז רפואי מקצועי המעניק אפשרות לעבור בדיקת דם ייחודית לרגישות תזונתית שהוכחה באופן אמפירי כמדויקת ויעילה. התאמה אינדיבידואלית של סוגי מזון לאנשים קיבלה צורת ביטוי פרקטית".
בואו לדבר על כך בפורום דיאטה ותזונה