בריאות בקלילות - מתכוני אבוקדו

(0)
לדרג

בחורף זמינים זנים איכותיים במיוחד של פרי האבוקדו. הנה מתכונים לשני סלטי אבוקדו מפוצצים בטעמים ובבריאות כתוספת מעולה לכל ארוחה או כארוחה קלילה ומזינה

מאת: מערכת zap doctors

סלט אבוקדו וקרוסטיני

המצרכים:

1 אבוקדו גדול ובשל קלוף וחתוך לקוביות

חופן עגבניות שרי שטופות וחצויות

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק

1 פלפל חריף ירוק או אדום פרוס לפרוסות דקות לאוהבי החריף בלבד לא חובה!

צרור עשבי תיבול קצוצים לפי בחירה וטעם: כוסברה/עירית/בזיליקום/תימין

1 שן שום כתושה

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:

לערבב את המרכיבים החתוכים והקצוצים ולהגיש בליווי הקרוסטיני.

* ניתן להעשיר את הסלט על ידי הוספת זיתי קלמטה מגולענים וגבינת פטה מפוררת.

קרוסטיני

פרוסות לחם דגנים או שיפון איכותי או
בגט פרוס לפרוסות אלכסוניות

לשים בצלחת שטוחה: 1/2 כוס שמן זית, מלח ושן שום כתושה
לטבול מצד אחד כל פרוסה ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

לאפות בתנור ב-200 מעלות צלזיוס 5-10 דקות
ולמהר להגיש בלווי סלט האבוקדו.

אפשרי ואף מומלץ לאכול גם בתוך טורטייה מגולגלת.

בתיאבון!

סלט אבוקדו והדרים

סלט החורף המרענן הזה, מפוצץ בטעמים ובבריאות ובהחלט שווה את הטרחה שבפילוט פירות ההדר.

המצרכים:

2 אבוקדו מקולפים חתוכים לקוביות בינוניות גדולות

1 פומלית מפולטת (הקליפה הלבנה של פלחי הפומלית מתקלפת בקלות)

פלחי תפוז מפולטים מתפוז אחד

1 לימון מפולט

1 בצל סגול בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקיקות

עלי עירית קצוצים

מיץ מלימון אחד

פלפל שחור גרוס

מלח

2 כפות שמן זית

*ניתן להחליף את הפומלית בפומלה, או כל פרי הדר אחר שאוהבים.

אופן ההכנה:

לפילוט מהיר של הפרי יש לקלף את הקליפה (כולל החלק הלבן בסכין חדה) ובעזרת הסכין לשלוף/לחתוך את פלחי הפרי לתוך הקערה.

להוסיף את האבוקדו, הבצל, העירית ואת שאר המרכיבים ולערבב היטב.

בתיאבון!



רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום