רשלנות רפואית- אי ביצוע צילום רנטגן
כמה פעמים הלכת לרופא השיניים ובעוד אתה על הכיסא, כשפיך פתוח, שאלת את עצמך האם הרופא מטפל בשינייך כהלכה? בפסק דין בת.א. 1330/96 אורה גהלן נ' ד"ר אנדרי זבלקוב, שניתן ביום 29.12.1999 קבע השופט ב. ארבל כי רופא השיניים הפר את חובת הזהירות שלו, כאשר לא צילם את שיניי התובעת בטרם החל בטיפול הכירורגי.
התובעת פנתה למרפאת שיניים, בה עבד הנתבע, לצורך טיפול בשינייה שנשברו. הנתבע קבע, כי יש צורך בעקירת שיני התובעת, ואף ביצע את העקירה מבלי שביצע צילום מקדים לטיפול. במהלך ביצוע העקירות הסתבר, כי לנוכח מצבן הגרוע של השיניים לא ניתן לעקרן בשלמות ויש צורך בטיפול כירורגי. זמן מה לאחר הטיפול הכירורגי חשה התובעת כאבים עזים באיזור המנותח. התובעת פנתה לבי"ח ובבדיקות שנערכו לה הסתבר, כי עקב העקירה הטראומטית נגרם לה שבר ברצפת הסינוס המקסילרי. לאור מצבה, נאלצה התובעת לקבל טיפול אנטיביוטי ולעבור שני ניתוחים נוספים.
טענות הצדדיםהתובעת טענה כי, הנתבע התרשל בביצוע העקירה בכך שלא ערך צילומי רנטגן עובר לטיפול, פעולה שיכולה הייתה למנוע את הנזק שנגרם לה.
לטענת הנתבע, הנזק ארע בגין הזנחת התובעת את שיניה, דבר שהביא לקושי בפעולת העקירה. כמו כן, הנתבע טען כי הנזק נגרם עקב גודלו הבלתי סביר של הסינוס המקסילרי של התובעת, מצב בו קיימת אפשרות סבירה להיווצרות הנזק שהתרחש, ומכאן שצילום הרנטגן לא היה משנה את התוצאה.
1. מטופל אינו יודע ואינו אמור לדעת מהו בדיוק הטיפול אותו מבצע הרופא בשיניו ומהן נפקויותיו, ומכאן שהנטל להוכיח שלא הייתה התרשלות בביצוע הטיפול מוטלת על כתפי הרופא. אכן, התובעת הייתה בקבוצת סיכון עקב המבנה האנטמי של הסינוס המקסילרי, אך עם זאת, הנתבע לא נקט אפילו בדרך הפשוטה והאלמנטרית הדרושה לבירור מצבה של התובעת לשם קביעה אם היא אכן נכנסת לגדרי קבוצת הסיכון.
2. מן הראוי היה שהנתבע יערוך צילום רנטגן של מקום הטיפול, בטרם החל בטיפול. אילולא היה נוקט בצעד זה, היה מתברר לו כי היא נמצאת בקבוצת סיכון, או אז היה נוקט בצעדי זהירות נדרשים.
3. הנתבע הפר את חובת הזהירות שלו כלפי התובעת. מאחר שהתובעת לא הביאה נתונים מפורטים לגבי נזקיה יש לפסוק לה פיצוי גלובלי של 50,000 ש"ח בלבד.
עוד בנושא: רשלנות רפואית בטיפול שיניים