אכילת יתר גורמת להפרעות זיכרון

(0)
לדרג

נוירולוגיה: במחקר חדש נמצא כי צריכה של 2,100-6,000 קק"ל ביום מכפילה את הסיכון לליקוי קוגנטיבי קל בבני 70 ומעלה. ככל שאוכלים יותר, הסיכון עולה

מאת: ד"ר עמית עקירוב

זוכרים מה אכלתם? אכילה מופרזת עלולה להביא לליקוי קוגנטיבי קל במבוגרים בני 70 ומעלה. כך עולה מנתונים חדשים ממחקר שהוצג לאחרונה בכנס השנתי ה-64 מטעם האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.

במסגרת המחקר, בחנו החוקרים נתונים של יותר מ-1,200 משתתפים ללא דמנציה, בגילאי 70-89 שנה; ל-1,070 מהם היה תפקוד קוגניטיבי תקין ו-163 אובחנו עם ליקוי קוגניטיבי קל. כל המשתתפים דיווחו על הצריכה הקלורית שלהם באמצעות שאלוני תזונה, וחולקו לשלוש קבוצות על פי מספר הקלוריות שצרכו: 600-1,526 קילו-קלוריות ליום, 1,526-2,142 קילו-קלוריות ליום ו-2,142-6,000 קילו-קלוריות ליום. בנוסף התחשבו החוקרים בנתונים שונים דוגמת גיל, מין, השכלה, דיכאון, היסטוריה של שבץ מוחי, מחלות לב, סוכרת ומדד מסת גוף.

נמצא כי צריכת 2,100-6,000 קלוריות ביום עשויה להכפיל את הסיכון לליקוי קוגניטיבי קל במבוגרים בגילאי 70 ומעלה. בהשוואה לקבוצה הראשונה, לא נרשמה עלייה משמעותית בסיכון לליקוי קוגניטיבי קל בנבדקים בקבוצה האמצעית. עם זאת, נמצא קשר בין צריכה קלורית גבוהה בקבוצה השלישית לעלייה של למעלה מפי שניים בסיכון להפרעה קוגניטיבית קלה. החוקרים גילו שככל שהנבדקים צרכו כמות קלוריות גדולה יותר ביום, כך נרשמה עלייה בסיכון לליקוי קוגניטיבי קל.

החוקרים מדגישים כי מדובר בממצאים מוקדמים וכי דרושים מחקרים נוספים בנושא, אך כי מומלץ להקפיד על צריכה קלורית מתונה גם מהרבה סיבות רפואיות אחרות.

בואו לדבר על זה בפורום נוירולוגיה - מבוגרים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום