מגנזיום גליצינאט – היתרונות והתרומה לבריאות

(57)
לדרג

מגנזיום הוא מינרל חשוב שלוקח חלק בשמירה על מערכת החיסון בגוף, הלב, העצמות ועוד. מחסור במגנזיום מעיד על קושי בספיגתו, וכאן נכנס לתמונה התוסף מגנזיום גליצינאט

מאת: רונית סופר - מערכת זאפ דוקטורס

אי אפשר להגזים בחשיבותו של המגנזיום לגופנו ולבריאותנו, שכן הוא נמצא בכל אחד מתאי הגוף, לוקח חלק בעשרות תהליכים ביולוגיים וממלא תפקידים מגוונים בשמירה על תפקודנו התקין. המגנזיום משפיע על מצב הרוח שלנו, שומר על העצמות והשרירים, מחזק את הלב ואת מערכת החיסון, תורם לאיזון לחץ הדם ועוד. מחסור במגנזיום עלול לגרום למגוון מחלות ותסמונות, ולכן אנשים רבים לוקחים תוספי מגנזיום על בסיס קבוע. אחד התוספים היעילים והמומלצים הוא מגנזיום גליצינאט. 

מגנזיום – מה זה בכלל? המינרל שאי אפשר בלעדיו

כמות המגנזיום התקינה הרצויה בגוף האדם היא כ-25 גרם, כאשר כ-60% ממנו נמצא בעצמות, מה שהופך אותו חיוני ביותר לשמירה על בריאות העצם. אוסטאופורוזיס למשל היא מחלה שמופיעה בשיעורים גבוהים אצל נשים בגיל המעבר, מתבטאת בירידה במסת העצם והחלשת השלד וקשורה למחסור במגנזיום.

מלבד תפקידו הקריטי בשמירה על מסת העצם, מגנזיום גם מווסת את פעילות השרירים והעצבים ואת רמות הסוכר בדם, מסייע לעיכול תקין, שומר על איזון לחץ הדם וקצב הלב ואף נקשר במחקרים שונים לוויסות וייצוב מצב רוח ולמניעת דיכאון. הוא נמצא בכל תא בגוף האדם ומשתתף בתהליכים כימיים בסיסיים כמו ייצור חלבונים, כך שבעצם אין מערכת בגוף האדם שהמגנזיום אינו תורם לפעילותה התקינה. 

מגנזיום במזון

את רוב המגנזיום שלנו אנחנו מקבלים מהמזון שאנחנו אוכלים, שבו הוא נמצא בשפע. בנוסף, יש מאכלים מעובדים שמועשרים במגנזיום וגם סוגים שונים של מים מינרליים, תוספי תזונה ותרופות שאנשים צורכים שמועשרים במגנזיום.

מגנזיום גליצינאט ליפוזומלי צילום: שאטרסטוק

מקורות למגנזיום במזון. צילום: שאטרסטוק

רוב האנשים מקבלים מגנזיום מהמזון, שכן הוא נמצא בקפה, בחלב ובבשר, מוצרים שאנשים צורכים על בסיס קבוע. בנוסף, מגנזיום נמצא בירקות, בעיקר בירקות ירוקים, בפירות, בקטניות, בזרעים ובאגוזים על כל סוגיהם, בדגנים מלאים ובפירות יבשים. העניין הוא שצריכה של מזון עתיר מגנזיום עדיין לא מבטיחה רמות מספקות שלו בגוף, שכן במצבים רפואיים שונים ואצל אוכלוסיות שונות קיימת בעיה בספיגת המינרל אל תוך הגוף. 

מגנזיום גליצינאט למצבי מחסור במגנזיום

מחסור במגנזיום יכול לנבוע ממצבים כמו גיל, מחלות כרוניות שונות או תזונה לקויה, ולדבריה של התזונאית ד"ר פזית שקד, רוקחת קלינית ומומחית בטיפול תרופתי בקהילה ובעלת קליניקות לאיזון תרופתי, גם מי שסובל משלשולים או מטופל בתרופות מסוימות כגון תרופות לחומציות/ רפלוקס ותרופות משתנות, עלול לסבול ממצב של אובדן מגנזיום מוגבר מהגוף.

לדברי ד"ר שקד, תסמינים של חוסר במגנזיום יכולים לכלול חוסר אנרגיה, דפיקות לב והפרעות קצב לב, הירדמות או נמלול בקצות האצבעות והבהונות, נדודי שינה, חוסר איזון בלחץ דם, פגיעה בצפיפות העצם, בחילות בוקר בקרב נשים הרות, ובמקרים מסוימים גם התכווצויות שרירים.

במצבים כאלה נהוג לשקול נטילה של אחד מתוספי המגנזיום הקיימים בשוק למשך תקופה מסוימת שאורכה תלוי במידת התאוששות משק המגנזיום בגוף שגם טוב לשינה. עם זאת, הטיפול לא תמיד יעיל משום שאם קיימת בעיית ספיגה, היא קיימת גם לגבי התוספים ולא רק לגבי מזון. בנוסף, לחלק מהתוספים יש תופעות לוואי, בעיקר במערכת העיכול.

התוסף שמתמודד טוב יותר עם בעיות כאלו הוא מגנזיום גליצינאט, magnesium glycinate. מגנזיום גליצינאט נספג בצורה משופרת במערכת העיכול ויש לו פחות תופעות לוואי הודות להרכבו המיוחד שכולל מלח אורגני של מגנזיום עם חומצת האמינו גליצין, המוכרת כמסייעת בהפחתת מתח וחרדה. התוסף נחשב לבטוח יחסית ונוח לנטילה עם מגוון תרופות אחרות ללא חשש לאינטראקציה בעייתית.

לסיכום, אם אתם סובלים מאחד או יותר מתסמיני חוסר במגנזיום, כדאי להתייעץ עם רופא או תזונאי/ת ויכול להיות שכל מה שאתם צריכים זה קצת עזרה לבריאות בדמות תוסף של מגנזיום גליצינאט.

(צילום: שאטרסטוק)

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום