תקווה חדשה לחולי פרקינסון: טיפול חדשני PRODOUDOPA

(4)
לדרג
תוכן מקודם

בשורה לחולי פרקינסון, מחלה הפוגעת במיליוני אנשים ברחבי העולם: שיטה טיפולית חדשה כבר מציגה תוצאות טובות בשטח. הנוירולוג ד"ר זייד מג'ד, מומחה בהפרעות תנועה, על PRODOUDOPA, פיתוח חדשני המבוסס על משאבות תת עוריות

רופא נוירולוג ,מומחה לנוירולוגיה
051-5867172

מחלת פרקינסון, הפוגעת במיליוני אנשים ברחבי העולם, עשויה לקבל מענה טיפולי חדש ומבטיח, כאשר התוצאות כבר מסתמנות בשטח. ד"ר זייד מג'ד, נוירולוג, מומחה בהפרעות תנועה מ"שיבא", חושף בפנינו את הפיתוח החדשני - PRODOUDOPA, טיפול המבוסס על משאבות תת עוריות. "הכנסנו את הטיפול החדשני הזה למספר בתי חולים בארץ", מספר ד"ר מג'ד בהתרגשות, ו"אנחנו כבר רואים תגובות טובות מאוד אצל המטופלים שלנו".

מחלת פרקינסון היא הפרעה נוירולוגית מתקדמת המשפיעה בעיקר על התנועה. החולים בה סובלים מתסמינים מוטוריים חמורים כגון רעד, נוקשות וברדיקינזיה, המשפיעים על חיי היומיום של הנפגעים. המחלה מתרחשת כאשר תאי עצב במוח המייצרים דופמין, חומר כימי האחראי להעברת אותות הקשורים לתנועה, נפגעים או מתים. בנוסף לתסמינים מוטוריים, חולים עלולים לחוות גם תסמינים שאינם מוטוריים כמו הפרעות שינה, שינויים קוגניטיביים והפרעות מצב רוח.

זייד מג'ד

ד"ר זייד מג'ד, נוירולוג, מומחה בהפרעות תנועה. "טיפול חדשני כמו PRODOUDOPA מייצג את עתיד הטיפולים בפרקינסון". צילום: פרטי

הסיבה המדויקת לפרקינסון עדיין אינה ידועה, אך מאמינים שהיא נובעת משילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים. בעוד שאין מרפא, הטיפולים מכוונים לניהול התסמינים ולשיפור איכות החיים. טיפולים מסורתיים לעתים קרובות כוללים תרופות המגבירות או מחליפות דופמין. עם זאת, טיפולים אלה דורשים נטילת כדורים מרובה מדי יום וייתכנו השפעות לא עקביות.

לפי נתוני משרד הבריאות, בישראל חיים כ-30,000 חולי פרקינסון, כאשר מדי שנה מאובחנים כ-3,000 חולים חדשים. ברחבי העולם, ההערכות מדברות על כעשרה מיליון אנשים החיים עם המחלה.

PRODOUDOPA - פריצת דרך בטיפול בפרקינסון

PRODOUDOPA מהווה פריצת דרך בטיפול במחלת פרקינסון. בניגוד לטיפולים המסורתיים, הטכנולוגיה החדשה מאפשרת מתן רציף של התרופה ישירות מתחת לעור, מה שמבטיח ריכוז יציב של התרופה בדם לאורך היום.

ד"ר מג'ד צפה בתגובות חיוביות ממטופלים המשתמשים ב-PRODOUDOPA, מה שמסמן אותו כהתקדמות טיפולית משמעותית בפרקינסון - כך מצאו גם המחקרים העדכניים על מחלת פרקינסון בישראל ובעולם. מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי טיפולים מבוססי משאבות, כמו PRODOUDOPA, עשויים לשפר משמעותית את איכות החיים של חולי פרקינסון. המחקר, שכלל 200 משתתפים, הראה שיפור של 40% בתסמיני המחלה אצל מטופלים שקיבלו את הטיפול החדשני לעומת קבוצת הביקורת.

איך זה עובד? טיפול מותאם אישית

"היתרון הגדול של PRODOUDOPA הוא היכולת לספק טיפול מותאם אישית", מסביר ד"ר מג'ד. "המשאבה מאפשרת לנו לכוונן את המינון בדיוק לפי צורכי המטופל, מה שמפחית תופעות לוואי ומשפר את יעילות הטיפול". לדבריו, "טיפול חדשני כמו PRODOUDOPA מייצג את עתיד הטיפולים בפרקינסון. הם מאפשרים לנו לתת מענה טוב יותר לתנודות המוטוריות שמאפיינות את המחלה".

הטיפול מורכב משתי תרופות עיקריות: פוסלבודופה ופוסקרבידופה. פוסלבודופה הופכת לדופמין, מוליך עצבי חיוני שחסר לחולי פרקינסון, בעוד שפוסקרבידופה מונעת את פירוק הפוסלבודופה לפני שהיא מגיעה למוח. המשאבה התת עורית, שהיא קטנה וניתנת לנשיאה בקלות, מזריקה תרופות אלו במינון קבוע 24 שעות ביממה. הזרמה רציפה זו עוזרת לשמור על רמות דופמין יציבות, מפחיתה תנודות בתסמינים ומשפרת את איכות החיים הכוללת. בנוסף, למשאבה יש אפשרות להגברה ידנית, המאפשרת לחולים להתמודד ביעילות עם עליות פתאומיות בתסמינים.

מחקרים הראו כי שיטות טיפול מתקדמות כמו PRODOUDOPA עשויות גם להאט את התקדמות המחלה ולא רק לטפל בתסמינים. "זוהי בשורה משמעותית עבור חולי פרקינסון", אומר ד"ר מג'ד. "אנחנו מקווים שבעזרת טיפולים כאלה נוכל לא רק לשפר את איכות החיים של המטופלים, אלא גם להאריך את התקופה בה הם יכולים לתפקד באופן עצמאי".

עם זאת, ד"ר מג'ד מדגיש כי עדיין נדרש מחקר נוסף: "אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי המטופלים ולאסוף נתונים. ככל שנצבור יותר ניסיון עם הטיפול, נוכל לשפר אותו עוד יותר ולהתאים אותו לצרכים הספציפיים של כל מטופל".

לסיכום, PRODOUDOPA מסמן תקווה חדשה עבור חולי פרקינסון בישראל ובעולם. עם המשך המחקר והפיתוח, יש לקוות כי טיפולים חדשניים אלה יהפכו לזמינים יותר ויסייעו למיליוני אנשים להתמודד טוב יותר עם אתגרי המחלה.

(צילום ראשי: שאטרסטוק)

  • צור קשר
דר מג׳ד זייד
שדות שמסומנים בכוכבית הם חובה
חשוב לדעת: לאחר מילוי הטופס פרטיך יועברו למרכז השירות של Zap Doctors ומשם לרופאים. לעיתים רחוקות לא נוכל להעביר את הבקשה, או שהיא תועבר באיחור. לכן, בכל מקרה של בעיה דחופה אנו ממליצים להתייעץ עם רופאים בקופ"ח או בבי"ח ולהימנע ממילוי פרטים אישיים, רגישים או חסויים בטופס.
רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום