התזונה שלנו היא המרכיב החשוב ביותר בקביעת האיכות והכמות של הכולסטרול בדם שבו ניתן לשלוט. הכולסטרול במזון מצוי אך ורק במזונות מהחי - בשר, מוצרי חלב וביצים. אם רוצים להוריד את רמות הכולסטרול בדם, יש להפחית באופן ניכר במזונות מן החי, בעיקר כאלו המכילים אחוז שומן גבוה. עם זאת יש להפחית גם בצריכת פחמימות פשוטות, אלכוהול ומזונות מעובדים. רצוי שלא לטגן את המזון ולעשות שימוש בשמן כתבלין בלבד. במצב של כולסטרול גבוה וטריגליצרידים, מומלץ לצרוך יותר מזונות מלאים המכילים פיטוסטרולים (תרכובות טבעיות שמקורן במזונות צמחיים), וסיבים תזונתיים הפועלים לפינוי של הכולסטרול הרע מהגוף, כגון דגנים מלאים, פירות , ירקות וקטניות. מזונות מומלצים להורדת כולסטרול: חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, זרעי פשתן, אורז מלא, פולי סויה, עדשים, אגוזי מלך בקליפתם, שקדים, ברוקולי, כרוב ניצנים, תאנים, ירקות ופירות מכל הסוגים עם דגש לפירות המכילים פקטין ברמה גבוהה כמו תפוחים ופירות הדר. רצוי לצרוך בין 2-3 שיני שום טבעי ביום ולשלב איתו את הבצל כמרכיב יומיומי בתזונה. כמו כן, מומלץ לשתות מיץ רימונים, שהוכח כמוריד את רמות הכולסטרול הרע. כדאי לשלב פירות יער בתזונה - ניתן לעשות זאת בשייקים שמאפשרים לנו לצרוך כמות גבוהה יחסית של אוכמניות, פטל, דומדמניות, דובדבנים ודומיהם. פירות שמומלץ לצרוך - פירות הדר, תפוחים ואגסים. הכותבת היא ורד לוביץ', מאמנת לתזונה ואורח חיים בריא.