אוכלים ושומעים "קליקים" בלסת? מתעוררים עם כאב ראש? מתקשים...
עשו לי גשר 4 כתרים בטוחנות, כשאני אוכלת בצד הגשר אני מרגישה שחסר גובה קשה ללעוס, לעומת הצד השני שגם שם כנראה השתבש למרות ששם אין גשר, פתאום זה מתחכך בשיניים, רציתי לשאול מה הבעיה של הגשר הזה ואיך ניתן לתקן אט לסדר אשמח ליעוץ
שלום רב, לפי תאורך את המצב הדנטלי, נדרשת בדיקת סגר ואיזון על מנת לאפשר מגעים תקינים במנוחה ובאכילה. פנימלרופא המבצע שיבצע זאת. בהצלחה, ד״ר אביטל מתן
רופא שיניים עשה לי סתימה (לבנה). לאחר הטיפול הרגשתי שהסתימה גבוהה מידי. באתי אליו לאחר יומיים, והוא עשה לי בדיקת סגר עם נייר צובע, ושייף. זה עזר, אבל לא לגמרי. גם לאחר שהנייר כבר לא צובע, עדיין אני מרגיש שהסתימה גבוהה, והשן מתנגשת לי בעת אכילה. מה עושים?
הולכים אליו שוב יש לבדוק עם נייר כחול לא רק בסגירה אלא גם בשיפשוף לשני הצדדים
היי גם לי זה ככה ממש כמו שמספרת ואני עברתי את הסתימה לפי ארבע יום גם והיום הלכתי לשיוף ולא ממש עזר.. איך בסוף זה עזר לך
לפני כשבועיים פניתי לרופא שיניים בקופת חולים בעקבות רגישות שחשתי בצד שמאל לסת תחתונה בשיניים.. הרופא שלח אותי לעשות צילומי ססטוס. חזרתי אליו עם הצילומים והוא אמר שהוא לא רואה שום חורים באיזור שמאל בלסת תחתונה, אבל כן ראה בצילום לטענתו חור בשן בינה דווקא בצד ימין בלסת תחתונה. טען שצריך סתימה. הוא שאל אותי אם אני רוצה סתימת אמלגם או לבנה וביקשתי אמגלם. אני גם יודעת שהן יותר חזקות. לאחר הרדמה הוא התחיל לקדוח והרגשתי רגישות כואבת שהגיע עמוק עם המקדחה.הוא התחיל לדבר עם הסייעת "תראי איזה בור ענק יש פה בשן"... הוא עשה לי את הסתימה. לאחר שעשה הסתבר לי שהוא החליט על דעת עצמו לעשות סתימה לבנה למרות שכאשר שאל ביקשתי אמלגם. הוא הציג זאת כמשהו חיובי "הרווחת במחיר של אמלגם עשיתי לך לבנה". הוא אמר שהחור היה עמוק ולכן תתכן רגישות מהשן הזאת. יש לציין שלא הרגשתי שום רגישות מהשן הזאת לפני כן! אם היה חור בשן הבינה הזו זה לא הורגש והגעתי בגלל רגישות באיזור אחר בפה. מאז הסתימה הזאת אני כן מרגישה רגישות מציקה בשן הזאת לחום ולקור ואפילו למגע-שאני לוחצת עליה עם האצבע שלי מלמעלה מרגישה רגישות מציקה. אני חושדת שאולי הוא בכלל לא סתם כמו שצריך או קדח עמוק מדי .. בדיעבד מגיעה למסקנה שאולי בעצם היה עדיף לי בכלל לא לעשות את הסתימה הזאת :/ מה הייתם ממליצים לי לעשות? ומה הקטע שרופא שואל איזה סוג סתימה אני מעדיפה אבל בפועל מחליט בעצמו איזה סתימה לעשות לי בשונה ממה שביקשתי? במקום אמלגם לבנה למרות שבכל מקום טוענים שלשיניים אחוריות טוחנות עדיף אמלם ! וכך גם ביקשתי. זה לא נראה 'כשר' להתנהל כך. אשמח לחוות דעת . תודה. אני שוקלת לפנות לקופת חולים להתעקש שיחליפו את הסתימה לאמלגם בתקווה שתהיה פחות רגישות. יש טעם? אם לא תהיה ברירה אעקור את השן אבל זה נראה לי הזוי שיגיע עד כדי כך משן שבכלל לא הציקה לי בעצם מלכתחילה..
לפי הסיפור שלך יש לכאורה כשל בהתנהלות של הרופא. לעצם הטיפול: כאשר יש חור מאד עמוק בשן הבינה, אני אישית הייתי שוקל אם לא עדיף לעקור אותה. באם אכן הוחלט על ביצוע סתימה ולא עקירה, הייתי מעדיף סתימת אמלגם על פני סתימה "לבנה" במצב הנוכחי צריך לראות באם הסתימה אינה גבוהה מידי אם לאחר בדיקת סגר רואים שהיא אינה גבוהה, אבל השן ממשיכה להיות רגישה ולהציק, יש לשקול עקירת השן רפואה שלמה!
האם ניתן להחליף סתימה לבנה לאמלגם בשלב זה והאם זה יכול לעזור בבעיית הרגישות או שזו קשורה רק לעומק החלל ולא וסוג הסתימה? אין בעיה בסגר. הסתימה לא גבוהה מדי. אבל אם אני במתכוון קצת לוחצת מלמעלה עם האצבע באיזור שלה אז מרגישה תחושת רגישות שמופיעה. יש לי עוד הרבה סתימות ישנות בפה שהיו עמוקות (מאמלגם). אף פעם לא קרה שאם לחצתי עליהן ככה הרגשתי רגישות כלשהי. מה יכול להסביר את זה?
לדעתי יש כשל בסתימה הלבנה. רצוי להחליף אותה לאמלגם וסביר להניח שהרגישות תיעלם
בני בן 8 סובל מתסמונת טורט (מטופל בריספונד 0.25 מ"ג פעמיים ביום). חלק מהטיקים שלו הם סגירת הלסת שגורמת לנשיכות בלחיים או נשיכת השפתיים. בהתקף האחרון שנמשך כשבועיים נשך את הלחי ואת שפתו התחתונה וגרם לה נזק + צלקת. בצר לנו אלתרנו מנשך מפיטמת סיליקון של בקבוק אוכל לתינוקות. המנשך מנע נזק נוסף, כאבים ונסך בילד בטחון. השימוש במנשך היה 24 שעות ביממה. ברור לנו שזה פתרון זמני וחובבני. רופאת שיניים מומחית בדקה והמליצה לנו להתקין סד סיליקון רך ללסת עליונה ואם לא יספיק להוסיף סד ללסת תחתונה. רופא שיניים אקראי שפגשתי לא ממליץ על סד שעלול לדעתו לגרום נזק אלא על פעולה של בדיקת הלסת המפרקים וזויות התנועה ולפי זה להתאים לילד טיפול פיזיוטרפי. הוא לא ידע לאיזה רופא להפנות אותי מכיוון שזה בעיה רב תחומית נא עצתכם- לאיזה התמחות אנו צריכים לפנות? או האם הפתרון שלנו למקרה של התקף טיקים מספיק טוב (וזול)
שלום יוסף, ניתן לפנות למוסדות שבהם יש צוות רב תחומי,ולאחר בדיקת סגר ושאר הפרמטרים יציעו את הטיפול המתאים לבנך (הפקולטאות לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א /אוניברסיטת ירושלים, איכילוב, תה"ש , רמב"ם וכו'..) בהצלחה, ד"ר רוזן-ולטר ד"ר רוזן-ולטר.