שלום. המשכתי את איסוף השתן והתקבלו התוצאות הבאות. (נשאר לי עוד איסוף אחד). OSMOLALITY- URINE 472 m0sm/k 50 סמן - ערך תקין 472 1200 CITRATE-U SAMPLE 194 mg/L CITRATE- URINE 24h 388 mg/24h 290 סמן - ערך תקין 388 1150 נפח : 2 ליטר שתן קראתי שאמור להיות 300 ציטראט לכל ליטר שתן ולכן תוצאה של 388 ל2 ליטר היא מאוד נמוכה. האם זה נכון? האם כדאי לקחת קיי-ציטק (אשלגן צטראט) כדי להעלות את זה? והאם זה מה שגורם לי לאבנים? (פעם שנייה אחרי אירוע שהיה לפני שנתיים).
הגדרת היפוציטראטוריה אינה אחידה אך בדרך כלל נהוג להגדיר כהפרשה הפחותה מ320 מ"ג ליממה. על כן ההפרשה שלך בשתן אינה מוגדרת כתת-הפרשה. ביצרני אבני (קלציום) שואפים לתקן את רמות הציטאט לנורמה כחלק מטיפול מונע . לקיחת טיפול תרופתי מחייבת מעקב אחר חומציות השתן (שכן אם הטיפול גורם להבססת השתן ברמה מופרזת עלולים להיווצר גבישי קלציום-פוספור). התכשירים מכילים אשלגן במטופלים בסיכון לפתח היפרקלמיה (אי ספיקת כליות, מטופלים המשתמשים בתרופות שמעכבות הפרשת אשלגן בשתן) יש לבצע מעקב אחר רמות האשלגן בדם. שים לב שכשמבוצע ברור לאבנים נהוג לחזור על אסופי השתן לפחות! פעמיים. אני הייתי מתחילה בשינוי הרגלי תזונה. תזונה צמחונית קשורה בעליה הפרשת הציטראט בשתן, בעוד שדיאטה עתירת חלבון מין החי קשורה בירידה בהפרשתו.
שלום רב באיסוף שתן 24 שעות נמצא 163mEq/24h. אשלגן בדם תקין כמו גם שאר מדדי הדם והשתן. משקלי 75 ק"ג. על מה מעידה התוצאה הגבוהה?
לא ברור למה בוצעה הבדיקה אבל האשלגן המופרש בשתן מושפע מהתזונה שלך בין היתר. אם האשלגן בדם תקין סביר שאין כל בעיה והאשלגן המופרש נובע מאכילת מזונות עתירים באשלגן, שבאדם בריא זה בהחלט מומלץ
מה יכולות הסיבות לרמת אשלגן נמוכה יחסית?הערך יצא 3.7 כשהטווח הוא בין 3.5-5.1. אני מרגישה צמא לאחרונה, שותה לפי ההרגשה אבל בכל מקרה לא יצא לי לשתות כמות מוגזמת, ועדיין מרגישה צמאה. יש קשר בין רמת אשלגן נמוכה לצמא?
באופן קלאסי הקשר יהיה בין צמא לבין רמת נתרן, ולא אשלגן. תאורטית אם יש מחלת כליה הגורמת לאובדן אשלגן בשתן, היא יכולה להיות קשורה בהפרעות הגורמות להשתנה מוגברת ולכן צמא. אשלגן 3.7 הוא תקין.
שלום רב, בן 53, בעקבות כאב מותני חד שהחל לפני 4 חודשים שהדגים נוזל בכמות קטנה סביב כליה שמאלית עם קורטקס מעט היפואקואי הופניתי לבדיקות הדמיה שיצאו תקינות, כמוכן באיסוף שתן ראשון רופאה נפרולוגית רשמה "פרוטאינוריה קלה שאינה אלבומין, לכן קשה לשייך אותה בקלות ליתר לחץ דם" פרוטאין 340, קריאטנין 1.9, מאז שהייתי אצל הרופאה ביצעתי פעמיים נוספות איסוף שתן מלא! ללא פיספוס! בדיקה שניה: פרוטאין 86, קריאטנין 2.1 בדיקה שלישית שתוצאותיה הגיעו היום: (רשום שחל שינוי בערכת הבדיקה ובערכי הייחוס) אלבומין/קריאטנין רטיו 11.4 קריאטנין 1.65 אוריאה 24.6 Potassium 146.9 פרוטאין קטן מ-6 (חל שינוי בערכת הבדיקה) כלומר הפרוטאין באיסוף ירד מ-340 ל-86 ובבדיקה אחרונה קטן 6, הייתכן? האם שאר תוצאות איסוף השתן האחרונה תקין? האם לבצע שוב איסוף שתן? כמובן שאבצע הולטר לחץ דם ואקו לב שהפנתה אותי הרופאה. תודה רבה
יש לציין שבאיסוף אחרון אשלגן בדם 4.1 אשלגן באיסוף 146.9 מה זה אומר והאם לחזור על האיסוף?
כמוכן השתן עם קצף, האם זה קדור לאשלגן?
הסיבה שבעטיה חוזרים על בדיקה חריגה היא בדיוק לראות אם הוא ממצא חוזר. אם 2/3 בדיקות ללא פרוטאינוריה אפשר להניח שהבדיקה הראשונה היתה סביב אירוע אקוטי חולף ואפשר להרגע . אשלגן בשתן לא עושה שתן קיצפי וההפרשהבשתן היא ביטוי לעודפי אשלגן מהתזונה שמופרשים בשתן וזה תקין לגמרי ומצביע על תיפקוד תקין של הכליה