משאבת אינסולין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

יום הסוכרת הבינלאומי 2024 – כל החידושים בתחום הסוכרת

לרגל יום הסוכרת הבינלאומי, שיחה מעודדת עם פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת: עדכונים וחידושים בתחום הסוכרת, גישות הטיפול העכשוויות והתרופות החדשות למחלה מחלת הסוכרת היא מחלה מטבולית שמתאפיינת ברמות סוכר גבוהות בדם, מצב שעלול להביא להתפתחות של מחלות לב וכלי דם ולפגיעה באיברים שונים בגוף כמו הכליות, העיניים, הכבד ועוד. בתנאים של אורח החיים המערבי המודרני, עם שפע המזון המעובד עתיר השומן והסוכר, הפכה מחלת הסוכרת למגיפה של ממש, כאשר מיליוני בני אדם סובלים ממנה והיא מהווה את אחת הבעיות הבריאותיות החמורות שאיתן מתמודדות מערכות הבריאות. בעוד סוכרת מסוג 1 היא מחלה אוטואימונית ופחות שכיחה, סוכרת מסוג 2 נפוצה מאוד ויש לה קשר ישיר להשמנת יתר שנובעת מתזונה לקויה ומאורח חיים יושבני ולא בריא. כדי להבין טוב יותר איך משפיעה התזונה שלנו על התפתחות המחלה ועל מנת להתעדכן בחידושים בתחום הטיפול התרופתי בסוכרת, שוחחנו עם פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה...
ללמוד עוד על משאבת אינסולין
שנה הלכה, שנה באה: מה התחדש בעולם הרפואה הישראלי?-תמונה

התרופות החדשות שנכנסו לסל הבריאות, הפיתוחים הטכנולוגיים...

מאת: זאפ דוקטורס...
25/09/2019
חיישנים לזיהוי גלוקוז-תמונה

חיישנים ביולוגיים חדשים לזיהוי גלוקוז בדם פותחו באוניברסיטה...

מאת: חיישנים...
29/05/2003
סוכרת נעורים: המלחמה הפרטית שלי-תמונה

סיפורו האישי של נימרוד דגן, חולה בסוכרת נעורים, שמספר על...

מאת: זאפ דוקטורס...
28/10/2019
היפרגליקמיה: סכנה!-תמונה

סובלים מסוכרת או מטרום סוכרת - ורמות הסוכר ממשיכות לטפס? אל...

מאת: ד"ר נירית...
30/05/2018

משאבת אינסולין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, בת 62, סוכרת סוג 2 מזה 6-7 שנים, מאוד לא מאוזנת A1C סביבות 9-10, קמה בבוקר עם גלוקוז 200. ניסיתי הזרקה של אינסולין ארוך טווח, ולא רק שזה לא עזר הסוכרת שלי החמירה בתקופה זו. הגעתי לסביבות 50 יחידות של לבמיר לפני כן ניסיתי עוד סוג אחר של אינסולין ארוך טווח שגם לא עבד והסוכר רק עלה. לכן הפסקנו עם האינסולין. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "משאבת אינסולין", ושזה פתרון שמאזן אותך ב- 100%, מכיוון שבכל פעם שיש סוכר קצת גבוה הוא ישר מזריק לדם אינסולין קצר טווח שמוריד את הסוכר תוך זמן קצר של כחצי שעה. התייעצתי עם רופא המשפחה, והוא אמר לי שלא נותנים משאבת אינסולין עד שהמטופל מאוזן קודם לכן. האם זה נכון? אני מאוד הייתי רוצה להשתמש במשאבת אינסולין, כרגע אני מאמינה שזה הפתרון היחיד שיצליח לאזן אותי... אשמח לגלות שהאמירה הזו ש"משאבה נותנים רק למי שקודם לכן מאוזן" היא לא חד-משמעית, ושיש מקרים שבהם ניתן לתת משאבת אינסולין גם אם המטופל לא מצליח להגיע לאיזון לפני השימוש במשאבה. נוטלת כיום: אמריל 3 מ"ג, ג'נוביה 100 מ"ג, ג'ורדיאנס 10 מ"ג. הפסקתי עם הגלוקומין מכיוון שגילו לי שחמת. אודה לתשובתך, יעלה

אפשר להגיע לאיזון גם עם משאבה וגם עם זריקות. כשלוקחים אינסולין ארוך טווח בעצם חסר לך אינסולין קצר טווח כדי לכסות את האוכל. אפשר להשיג את זה בזריקות או במשאבה. מומלץ קודם כל להבין את הסוכרת עם הזריקות, לפני שעוברים למשאבה. מאד קשה להגיע לאיזון עם A1C 9-10 בלי אינסולין קצר טווח. ואגב, גם עם משאבה צריך להחליט כמה להזריק, זה לא עושה הכל לבד..

שלום רב אישתי בת 38 בחודש השלישי להריונה ,לאחר בירור נתגלה סוכרת מסוג 2 בהתחלה טופלה בזריקות אינסולין ולאחרונה הומלץ על חיבור למשאבת אינסולין אבקש לדעת מהי המשאבה היעילה כיום בשוק אני מניח שיש לא מעט אך אין כמו המלצה ממקור ראשון של מטופלים ורופאים. קשה לנו להחליט לבד וכמובן שאנו רוצים את המשאבה האיכותית ביותר ,כזו שתדע לנטר בזמן אמת את ערכי הסוכר ברמה מדוייקת ותדע להזריק בזמן קיים חשש ללקיחת משאבה שתיכשל בזמן אמת ופגיעה בעובר ולכן פונה אני אליכם בבקשה להוסיף ולתרום מנסיונכם האישי ולספר לנו את דעתכם בברכה ובבריאות טובה רובי פ

שלום רובי משאבת אינסולין כיום מסוגלת רק להזריק אינסולין לאורך היממה על פי תוכנית קבועה מראש, ולהקל על החולה בהזרקה לפני הארוחות (בולוס) על פי תכנות החולה. המשאבות כיום אינן מודדות את רמת הסוכר. למדידה רציפה של רמת הסוכר ניתן להשתמש בחיישן רציף- סנסור- אך הוא עדיין אינו מורה למשאבה את המינון שיש להזריק. קיימות כיום מערכות סגורות מסוג זה הנמצאות בשלבים שונים של ניסויים קליניים- בכדי לייצר 'לבלב מלאכותי' יעיל ומדוייק. לגבי המשאבות הקיימות בשוק- רובן דומות זו לזו. בחלקן תמצא מחשבוני פחממות המקלים בחישוב מינון האינסולין שיש להזריק. בבחירת המשאבה חשובה מאד התמיכה הניתנת על ידי החברה שמספקת אותה. במיוחד זמינות התמיכה לאורך היממה והעזרה בבית. דבר זה שונה בין החברות וגם שונה מעיר לעיר (לפי נותני השרות באזור מגורייך). אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא ואחות הסוכרת שלך. לבטח יש להם נסיון וקשר עם נותני השרות והוא יוכל להמליץ לך על הטוב ביותר באזורך.

שלום.אני בם 69 ועוסק בספורט כל חיי.מידי בוקר אני משחק טניס כשעה ורבע,בשנתיים האחרונות אני מרגיש כאילו הרגליים כבדות מאד,והדבר מקשה עלי מאד.אני חולה סוכרת אך מאוזן לחלוטין בעזרת משאבת אינסולין. אשמח מאד אם תעזרו לי להיפטר מהבעיה הנ"ל. נ.ב בדיקות הדם שלי תקינות וכך גם לחץ הדם. תודה רבה

רגליים כבדות זה תיאור שלרוב אינו מתאים לבעיה אורתופדית. יתכן ואתה מתאר זאת בצורה שונה או שהבעיה נובעת מבעיה אחרת כמו בעיות כלי דם, שריר-עצב או לבבית.

אני שש שנים עם משאבה של מדטרוניק (754). אני שוקל לשדרג למשאבה 640G, אני יכול לקבל אישור מהקופה. בגלל שאני משתמש בסנסורים באופן פרטי שדרוג כזה יעלה לי 5,000 ש"ח - עלות המשדר. האם השדרוג באמת מועיל? האם כדאי להמתין חצי שנה כדי לראות אם יוצא דגם 670G שאמור להיות קפיצת דרך משמעותית? על פי פרסומים של מדטרוניק בבורסה אמור לצאת בארה"ב באפריל 2017 ובעולם ביוני (מדטרוניק אמרו לי שאם אחליף עכשיו לא ישדרגו לי 5 שנים וגם לא תהיה דרך לשלם את ההפרש - ואולי גם המשדר יוחלף). האם יש משאבה אחרת מומלצת (עם סנסור שעובד טוב ביחד)? ראיתי כל מיני דברים באינטרנט אבל נראה לי, שעל פני הדברים, החיבור הכי טוב של משאבה לסנסור הוא במכשירים של מדטרוניק (הבנתי שיש מד רציפים יותר טובים ואולי גם משאבות טובות אבל הייתי שמח שזה יעבוד במכשיר אחד) כמו כן, קראתי בחיפושים שלי בעניין שיש בשוק מד רציף של דקסקום שלא מחייב כיול ואפשר לסמוך עליו להזרקות - האם זה נכון?

עמנואל שלום, שאלותיך חשובות, אך אני לא בטוחה שהיום ניתן לתת תשובות מדעיות השוואתיות של מכשיר אחד מול השני. פרט למידע מחקרי כולל דיוק המכשיר, נוחות, גודל וכדומה, אתה שואל שאלות הקשורות לסבסוד או זכאות- וזה תלוי בקופה, סוג הביטוח בתוך הקופה, וכמובן גם היכולות הכלכליים שלך לממן את החלק שלא מסובסד. בהצלחה.

תודה על התשובה. כשעברתי למשאבה הצוות הרפואי המליץ על המשאבה שאיתה אני היום - לדעתי, כיוון שרוב החולים משתמשמים בה, הצוות הרפואי מכיר אותה, והיא מחברת הציוד הרפואי הגדולה בעולם והיא גם לא רעה בכלל. כעת, אני מנסה להבין איך ניתן לקבל החלטה מושכלת לגבי העתיד, ולמרות שקראתי השוואות מהעולם, כמו שאמרת, יש פער בין המצוי והממומן בישראל לבין מה שקיים בעולם, וחשבתי שלרופאים שמנוסים בתחום יהיו תובנות בנושא - לאו דווקא מבוססות מדעית.