כריתת טחול לפרוסקופית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלות דם: כשהגוף תוקף את עצמו

מחלת ה-ITP גורמת למערכת החיסון לתקוף תאי דם שנועדו להגן על הגוף במקרי פציעה. כיצד מאבחנים אותה ואיך מטפלים בה? ITP היא מחלה של מערכת הדם העלולה להופיע אצל מבוגרים ואצל ילדים, אך היא בעלת מאפיינים שונים בשתי האוכלוסיות. "מדובר במחלה אוטואימונית שמתפרצת אצל ילדים בדרך כלל לאחר מחלה ויראלית קצרה או בעקבות קבלת חיסון", אומר ד"ר דרור לוין, המטולוג ילדים, רופא בכיר בבית החולים לילדים דנה. "במהלך המחלה מערכת החיסון תוקפת את טסיות (תאי דם) הדם והורסת אותם. ההבדל במאפייני המחלה בין מבוגרים לילדים הוא במשך המחלה. אצל מבוגרים המחלה הופכת בדרך כלל כרונית, בעוד שילדים רבים מחלימים ממנה. בנוסף לכך, אצל מבוגרים מחולל המחלה אינו ידוע". לכאורה המחלה יכולה לתקוף כל ילד או מבוגר אולם בשנים האחרונות יש יותר עדויות שיש לכך נטייה גנטית/משפחתית.לטסיות המושמדות במצב מחלה על ידי מערכת החיסון תפקיד חשוב בגוף האדם....
ללמוד עוד על כריתת טחול לפרוסקופית
מחלות דם: כשהגוף תוקף את עצמו-תמונה

מחלת ה-ITP גורמת למערכת החיסון לתקוף תאי דם שנועדו להגן על...

מאת: מערכת zap...
19/04/2012
הכל על: הטחול-תמונה

כשאנחנו ברחם אמנו, הטחול מייצר את כל כדוריות הדם שלנו. אחרי...

מאת: ד"ר אוולין...
07/01/2013
כריתת טחול לפרוסקופית -תמונה

ניתוחים לכריתת טחול לפרוסקופית קיימים משנת 1992 ומספרם הולך...

מאת: ד"ר עמיר...
25/08/2014
כריתת טחול: לפרוסקופיה או ניתוח פתוח?-תמונה

כריתת טחול לפרוסקופית קלה יותר מניתוח פתוח, אך אינה מתאימה...

מאת: ד"ר עמיר...
01/07/2008
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת טחול לפרוסקופית  - תמונה
כריתת טחול לפרוסקופית
ניתוחים לכריתת טחול לפרוסקופית קיימים משנת...

כריתת טחול לפרוסקופית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, האם שמעת על הזרעת 'טחולונים' במהלך ניתוח כריתת טחול עקב מחלת ספרוציטוזיס. מטרת ההזרעה היא לגרום לטכולונים קטנים לבצע את הפעולה שהטחול בדר"כ מבצע בגוף כחלק ממערכת החיסון, אך עם זאת אינם 'אוכלים' את כדוריות הדם האדומות וכך נשמרת רמת נאותה של המוגלובין?

"טחולונים" אוכלים את הכדוריות בדיוק כמו "טחול"... למעשה זו סיבה אפשרית לכשלון הטיפול של כריתת הטחול אם לא מאתרים טחולון מולד שקיים במקרה או אם טחולון נוצר בטעות בגלל "דליפת תאים" במהלך כריתת טחול לפרוסקופית. לא נראה סביר שמישהו יגרום לכך בכוונה במקרה של ספרוציטוזיס במהלך כריתת טחול.... ממש הפוך על הפוך... אני מכיר נסיון לעשות כריתת תת שלמה של הטחול במקרים של ספרוציטוזיס, אבל לא ידועות התוצאות לטווח ארוך של ניתוח מסוג זה (משך המעקב קצר יחסית) וזה מכנראה חייב ניתוח ממשי (פתיחת בטן)