כירורגיה של הטחול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הכל על: הטחול

כשאנחנו ברחם אמנו, הטחול מייצר את כל כדוריות הדם שלנו. אחרי הלידה, התפקיד הזה עובר למוח העצם והטחול מקבל את האחריות על טיהור הדם ועל פעולות חשובות נוספות עובדות חשובות על הטחול הטחול ממוקם בבטן העליונה משמאל מתחת לצלעות. צבעו אדום כהה. הטחול מופיע בעובר החל מהשבוע החמישי. משקלו באדם מבוגר כ-150 גרם, והוא יורד עם הגיל. אספקת הדם לטחול היא דרך עורק הטחול, דרכו עוברים כ-150 ליטרים של דם ביום. הטחול נחלק למספר אזורים המורכבים מתאים שונים: תאים השייכים למערכת האחראית על סילוק חיידקים ושאר חומרים זרים מזרם הדם, תאי מערכת החיסון והחלק האדום בו כלי-דם רבים. הטחול נראה היטב בבדיקת אולטרסאונד, כאשר גודל תקין של הטחול הינו סביב 12 ס"מ באדם מבוגר.   טחול. משקלו באדם מבוגר כ-150 גרם, והוא יורד עם הגיל. אילוסטרציה: שאטרסטוק   תפקידי הטחול בתוך הטחול נמצא 1% מנפח הדם, עם כמות גדולה של טסיות, תאי פלסמה ומונוציטים. בתקופה העוברית, החל מהחודש...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לכירורגיה של הטחול

קרע בטחול - תמונת המחשה
קרע בטחול מחלת הנשיקה הוא שמה העממי של קבוצת מחלות, שגורמות לחום, לכאבי גרון, לחולשה ולעייפות. אי...
כריתת טחול - תמונת המחשה
כריתת טחול כריתת טחול לפרוסקופית קלה יותר מניתוח פתוח, אך אינה מתאימה לכל מטופל. על פגיעה בטחול וד...
ללמוד עוד על כירורגיה של הטחול
הכל על: הטחול-תמונה

כשאנחנו ברחם אמנו, הטחול מייצר את כל כדוריות הדם שלנו. אחרי...

מאת: ד"ר אוולין...
07/01/2013

כירורגיה של הטחול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לד"ר שלום רב! עשיתי בדיקת US (על-קולית) של הכליות ודרכי השתן: ממצאי לוואי - טחול מוגדל 15.6 ס"מ, מרקם אחיד, ללא גודש בשערו. בדיקת US של מפשעה שמאלית: הבדיקה בוצעה בשכיבה ובתנאי ולסלבה: הודגם בקע אינגוונלי ברוחב 1.3 ס"מ, עם כניסת תוכן אקוגני בתוכו. קודם כל אשמח אם תסביר לי מה בדיוק אומרים כל המושגים המסובכים האלה? שנית כל מה ההשפעות שלהם? האם יש דרכים לטפל בבעיות אלו חוץ מניתוח או למנוע כאבים בדרכים שונות? האם לטחול המוגדל יש קשר לזה שהייתי חולה במחלת הנשיקה ולקחתי הרבה אנטיביוטיקה?

שלום יצחק סונר של המפשעה - בקע - הרניה , הטיפול היחידי - ניתוח . טחול מוגדל - לא קשור לבקע - מעקב בלבד יכול להיות בהמשך למחלת הנשיקה.

דר' שלום! לפני כחודש גופי התמלא בשטפי דם קטנים ולאחר אשפוז גילו לי את מחלת itp שהיא מחלה שהגוף תוקף את עצמו, כרגע אני מטופלת כבר כחודש וחצי בסטרואידים במינון של 55 מג' ובכל פעם שמורידים לי את המינון כך גם הטרמבוציטים שלי יורדים בדם והפחד הוא שאצטרך לעבור ניתוח טחול כדי לפתור את הבעיה. שאלתי אליך היא האם אתה חושב שיש עוד תרופה מלבד הסטרואידים? או בכלל לספר לי קצת על המחלה הזאת ואיך אפשר לטפל בה? האם יש רופאים שאתה מכיר שהצליחו לעזור לחולי ITP ? אני מאוד מתוסכלת מהמצב כי קשה לי עם כל הכדורים שאני נוטלת. אשמח אם כל אחד שקצת מבין או חווה את המחלה יעזור לי בטיפים. אשמח לקבל גם שמות של הומואפטים טובים שאתם יודעים שעזרו לאנשים עם בעיה כמו שלי. תודה מראש אבי

א. יש הרבה תשובות בנושא זה ומקורות לקריאה. חפשי ועייני בהם. ב. כפי שתקראי, אכן, אם אין הטבה קבועה תחת טיפול בסטרואידים או אם אי אפשר "לגמול" מהסטרואידים, הטיפול הסביר הוא כריתת טחול שאותה ניתן לבצע גם בלפרוסקופיה, כלומר ללא פתיחת בטן ממשית. ג. איני בקיא בטיפולים הומאופתיים, ושאלה זו כדאי שתשאלי בפורומים מתאימים לנושא. איני מכיר טיפול אלטרנטיבי שיעיל במחלה זו. ד. עצות וטיפים תוכלי בודאי לקבל מחולים אחרים במחלה זו, לאימייל שלך. בבקשה לא בפורום עצמו. לפני מספר ימים פנתה בחורה בשם הילה לקוראים וביקשה להתכתב עם חולי ITP. היא השאירה כתובת אימייל.

פורומים בנושא כירורגיה של הטחול
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...
פורום כירורגיית ילדים
ד"ר דני ירדני ישיב לגולשים על שאלות מגוונות בתחום כירורגיית ילדים
פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן
ד"ר בני פיינר ישיב לשאלותיכן בנושאים הקשורים לכירורגיה הגינקולוגית בתחום...