תורקוסקופיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן הריאות: טיפול כירורגי מתקדם

כריתת גידולי סרטן הריאות מתבצעת כיום באמצעות השיטה הכירורגית הזעיר פולשנית. אז מרוויחים החולים שעומדים בפני ניתוח? מדי שנה מתווספים כ-2,000 חולים בסרטן הריאות לכ-120 אלף חולי הסרטן החיים כיום בישראל. סרטן הריאות הוא השכיח ביותר בגברים, ושני בשכיחותו בנשים, לאחר סרטן השד, והוא קשור לרוב בעישון. שיעור התמותה מהמחלה גבוה ונגרם בעיקר עקב זיהוי מאוחר.סרטן הריאות מחולק באופן גס לשתי קבוצות עיקריות הנבדלות ביניהן באפיונן התאי: 1. סרטן התאים הקטנים small cell lung cancer - SCLC, המהווה כ-20 אחוז מכלל ממאירויות הריאה. 2. סרטן התאים שאינם קטנים NSCLC - non-small cell lung cancer, המהווה כ-80% מכלל הממאירויות בריאה. המחלות הנכללות בקבוצה הראשונה אינן ברות ניתוח והן מטופלות בדרכים אחרות. חלק ניכר ממאירויות הריאה מסוג NSCLC אף הוא אינו בר ניתוח היות שכשהגידול מתגלה, המחלה כבר מפושטת מעבר לריאה ואין טעם...
ללמוד עוד על תורקוסקופיה
סרטן הריאות: טיפול כירורגי מתקדם-תמונה

כריתת גידולי סרטן הריאות מתבצעת כיום באמצעות השיטה...

מאת: ד"ר יוסי...
13/10/2009
צרכנות רפואית מס' 139-תמונה

השבוע במדור צרכנות: תרופה למניעת גידולים במעי הגס, גישה...

מאת: מערכת zap...
22/05/2008

תורקוסקופיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בעלי בן 66 וגילו לו תימומה בגודל של 2 ס"מ, הרופא אמר שצריך לנתח את בית החזה ולהוציא את הגידול אחרת הוא התפשט. רציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בניתוח? ואם יש אפשרות אחרת במקום הניתוח

טימומה היא מחלה שדורשת ניתוח תמיד. בגידולים פחות מ 4cm, אפשר לבצע את הניתוח בצורה זעיר פולשנית, באמצאות תורקוסקופיה או בעזרת רובוט, ללא פתיחת בית החזה.

06/07/2014 | 13:48 | מאת: לוריס
מתוך פורום כירורגיית ילדים

שלום דני. המליץ לי עלייך ד"ר אלעד פייגין. אתה מתעסק בהזעת יתר בידיים,רגליים ? אם כן,מה הטיפולים המומלצים ? תודה רבהה !

שלום לוריס בהזעת יתר בכפות ידיים ניתן לטפל בעזרת ניתוח טורקוסקופיה שבמהלכו נכנסים עם מצלמה לבית החזה ומנתקים את העצבים שגורמים להזעה. הטיפול בהזעת יתר בכפות הרגליים פחות יעיל ואין ניתוח שאני ממליץ עליו. במידה ואת מעוניינת לטפל בכפות הידיים אשמח לבדוק אותך, בברכה.

הבן שלי בן 16 עבר טורקוסקופיה לתיקון פנאומוטורקס. היום 5 ימים אחרי הוא עדיין מאושפז ועדיין יש לו דליפת אוויר מהריאה. מה יכולות להיות הסיבות לכך? צריך לציין שהוא מרגיש מצויין , סטוראציה 97%.

חלי שלום, לעיתים יתכן דלף אויר מסויים לאחר הניתוח (תלוי בטכניקה ניתוחית, איכות רקמת הריאה ועוד). מקובל להמתין כ - 10 ימים עד להפסקת דלף האויר ועל פי שיקול המנתח יש לשקול התערבות חוזרת במידת הצורך. מציע להיוועץ תחילה במנתח שביצע את הניתוח. בברכת החלמה מהירה, דר' גלילי

אני בת 66 יש לי קשרית בריאה בגודל של 3 ס"מ בערך. בביופסיה מלפני שנתיים, נמצאו בה נוזלים שפירים, אך מאחר והיא ממשיכה לגדול הוחלט להסירה. מאחר והמיקום שלה נושק ל-2 אונות וקרוב לכלי דם ,קבלתי שתי הצעות מ-2 מומחים האחד דיבר על ניתוח פולשני דרך הצלעות והשני על טורוקוסקופיה לכריתת אונה.לניתוח השני אני צריכה לעשות שוב סי טי לאחר חודשיים מהקודם שאלתי: האם יש בארץ מספיק נסיון עם הזעיר פולשני שבו הסבל לאחר הניתוח הוא קטן יותר או עדיף לפתוח ולהוציא את האונה בשלמותה ואז לחסוך קרינה מסיטי נוסף? ב. האם סיטי עם חומר ניגוד (יוד) עדיף על ללא חומר ניגוד? אני סכרתית ובעבר בניתוח גניקולוגי קבלתי טרומובוזה לאחר הניתוח. תודה על תשובה מידית.

שלום שאלתך בהחלט במקום. אין הרבה כירורגים עם נסיון רב בניתוחים מסוג טורקוסקופיה לכריצה של אונה ריאתית. אני מציע לדבר בצורה פתוחה עם הכירורג ולברר כמה חולים הוא ניתח כבר בצורה הזאת. אם הרושם שלך בסופו של דבר הוא שאת לא מרגישה בנוח עם הסי-טי החוזר והניתוח הזעיר אז עדיף ללכץ לפתיחתבית החזה.