בדיקת ptt: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלת פון-ויליברנד: אפשר להתמודד

הילד סובל מדימומים גם לאחר שריטה קלה? ייתכן שמדובר במחלה ע"ש פון-ויליברנד, מחלה תורשתית שכיחה הגורמת לדימומים. חשוב לגלות מודעות לקיום המחלה. מדריך המחלה ע"ש פון-ויליברנד (Von Willebrand Disease; יש המתרגמים בעברית וון-ויליברנד) היא מחלה המטולוגית תורשתית, המתבטאת בפגיעה במנגנון קרישת הדם; וכתוצאה מכך, דימומים והתארכות הפסקת דמם - במקרה של חתך או דקירה.המחלה זוהתה לראשונה ב-1926 באיי אלאנד (Åland) בסקנדינביה, הממוקמים בין שבדיה לפינלנד, על ידי אריק אדולף פון-ויליברנד, שזיהה גם את הגורם הגנטי למחלה - חלבון הנקרא גם כן על שמו - הפקטור ע"ש פון-ויליברנד (vWF) שנמצא פגום בדמם של החולים. חלבון זה מיוצר על ידי תאי האנדותל המצפים את דפנות כלי הדם.תפקידו של הפקטור ע"ש פון-ויליברנד, במקרה של דימום, הוא לקשור את טסיות הדם לאזורים הפגועים בכלי הדם - וכך להפסיק דימומים. כמו כן, יש לו תפקיד בנשיאת פקטור 8, שהוא חלבון בעל תפקיד משמעותי...
ללמוד עוד על בדיקת ptt
לקראת צ'אט הוידאו עם פרופסור זיידמן: מילון הפיריון-תמונה

מה זה איקסי? מה בין LH ל- FSH? בואו לקרוא ולהבין - רוצים...

מאת: פרופסור...
09/02/2005
מחלת פון-ויליברנד: אפשר להתמודד-תמונה

הילד סובל מדימומים גם לאחר שריטה קלה? ייתכן שמדובר במחלה...

מאת: ד"ר יורם...
17/05/2018
אולי יענין אותך לדעת...
תפקודי קרישה - תמונה
תפקודי קרישה
מדריך בדיקות רפואיות: בדיקת תפקודי קרישה היא...

בדיקת ptt: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר מחאג'נה השנה הופיעו אצלי כמה אירועים של דימומים בצואה. פעם אחת מאוד מסיבית במשך כמה ימים, שהסתיימה כמו שהופיעה. בימים האחרונים דם בצואה לסירוגין. התחיל לפני שלושה ימים. רחצתי את הכלב שלי בישיבה על כסא, במאמץ פיזי מתון. פשוט התכופפתי והרגשתי עומס על הבטן וכאבים. שעה לאחר מכן היתה יציאה דמית. אתמול בערב והלילה הופיעו פלפיטציות. כמו כן כבר זמן מה שיש לי סחרחורות. .קולונוסקופיה וירטואלית נמצאה תקינה שאלתי באופן קבוע בבדיקות מופיעים ערכים מוגברים מעט של fibrinogen calcu ו Aptt-sec כמו כן גם מוגבר מעט. בדיקות גזים בדםcrp ורידי חריגות, אבל מבינה שאי אפשר ממש להתייחס לסקאלה המקובלת כיוון שהיא של דם עורקי. האם יש בחריגות שציינתי כדי להסביר במשהו את הדימומים? כיוון שהרופאים לא יודעים את הסיבה. נשללו טחורים או פיסורה. האם עלי לבקש המשך בירור של הערכים החורגים הנ"ל. תודה.

מוסיפה סריקה של התוצאות אותן הזכרתי. תודה רבה.

לא ברור לי למה ה PDF שהעליתי לא נראה. קישור לקובץ תמונה ברשותך http://www.up2me.co.il/v.php?file=22427690.jpg

סמדר שלום, בת כמה את? האם יש מחלות רקע? מחלות "מיוחדות" במשפחה לרבות גידולים למיניהם? תרופות קבועות?

ד"ר מחאג'נה, יש די הרבה מחלות רקע. בינואר 2017 עברתי כריתת שחלות בשל קרצינומה בשתיהן, רחם נכרת לפני עשר שנים בשל מיומות. את הסרטן גילו מוקדם בשל התנפחות בלוטות לימפה במפשעה הימנית. עברתי ניתוח להסרתן. יש לי יתר לחץ דם, טרום סכרת, אסתמה, כבד שומני מאוד ( ללא כולסטרול גבוה או שומנים בדם) בקע טבורי, תת פעילות בלוטת התריס ופיברומיאלגיה. לדודתי היה סרטן בלוטת התריס, ואני היחידה עם סרטן שחלות במשפחה. מבקשת לציין שלצערי אני שמנה מאוד - 120 ק"ג. שמנתי אחרי כריתת הרחם. תודה רבה לך.

שכחתי להוסיף אני בת 60 תרופות קבועות אוקסאר יוטירוקס קלונקס רסיטל ריספונד

שלום סמדר, לגבי בדיקות המעבדה, קיימות חריגות קלות שלא מצריכות המשך בירור בפני עצמן. לגבי עניין הדימום, הייתי מציע בשלב הראשון בדיקה של רופא נשים ובדיקת קולונוסקופיה רגילה לא וירטואלית וממשיך משם.

תודה רבה ד"ר מחאג'נה.

שלום בני בן 1.9 עשה היום בדיקת דם קרישיות לקראת ניתוח שקד שלישי Wbc k/ul 9 Rbc 4.58 m/ul Hb 12.6 g/dl Hct 40% Mch 27.6 pg Mchc 31.6 g/dl Rdw 13.4 Mcv 87.4 fl Neut 34.5% Lym 49.2% Mono 5.8% Eos 6.1% Baso 0.6% Luc 3.7% Neut.abs 3.1 k/ul Lymp.abs 4.4 k/ul Mono.abs 0.5 k/ul Eos.abs 0.6 k/ul Baso abs 0.1 k/ul Luc abs 0.3 k/ul Macro 0.5% Micro 1.1% Hyper 0.2% Hypo 4.2% Micro/hypo 0.3% Plt 265 k/ul Mpv 10 fl Pt-inr 1.04 Pt 92% Pt sec 12.3 Aptt-sec 27.5 sec Fibrinogen 287 mg/dl אשמח לדעת לגבי התוצאות?האם הכל תקין? תודה מראש

שלום, תקין

05/02/2024 | 11:07 | מאת: לירי בת 32 משקל 74
מתוך פורום מחלות זיהומיות

כבר 3 שבועות סובלת מכאבים במותן ימין תחתונה ופריחה מקומית באזור הכואב . הפריחה לא מוסברת עם עקצוצים וכאבים שלא חולפים , יש רופאים שסבורים שיש קשר בין הכאב לפריחה ויש השוללים , אמרו הרפס סוטר אלרגיה ואקזמה כל רופא אומר אחרת . הכאב באמת ממחיש הרפס אך הפצעים מפוזרים יתר על מידה וללא שלפוחיות . מחפשים ממה אך ללא כל ממצאים הנה כמה בדיקות , רובם בוצעו בשנית APTT-sec - sec 37.2 APTT-R - ratito 1.24 LAC RVVT CONFIRM - sec 32.5 PROTEIN C ACTIVITY - 152 % LAC SCT RATIO - norm.ratio - 1.62 PROT-S ANTIGEN FREE - 95% LAC SCT CONFIRM - 36.0 RBC - 3.99 M/ul MCH - 31.9 pg HYPO % - 3.6 Ph blood - 7.34 Pco2 - 53.0 mmHG Hco3 - 28.6 mmo/l P02 - 39 mmo/l O2 saturation % - 56.7 Ast got - 54 U/L Alt gpt 58 U/L Ldh - 268 U/L ANTI MYELOPEROXIDA POSITIVE 8 ESR 32 כבד שומני ממצאים נוספים גרנולומות מסוידות בטחול בבדיקת ct לא ברור מהיכן זה מגיע , האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע ?

שלום לירי, תיאור מחלתך מתאים ל'הרפס זוסטר' (שלבקת חוגרת). הרבה בריאות אפי

תודה דוקטור

עוד שאלה אם אפשר , יש קשר בין הבדיקות דם להרפס?

שלום לירי, אינני רואה קשר כזה. הרבה בריאות אפי

ד'ר אודית שלום, בת 20, לפני כשלושה חודשים התגלה אצלי APLA לאחר אירוע של לחץ תוך גולגולתי מוגבר ופפליאדמה.(למיטב הבנתי יש קשר בין APLA לבין PC)מטופלת באספירין, דיאמוקס וטופמקס. ביצעתי בדיקות מעבדה נוספות עם התוצאות האלה: APTT-sec 38.3 Sec APTT-R 1.28 Ratio LAC RVVT SCREEN 52.5 Sec LAC RVVT CONFIRM 31.0 Sec LAC RVVT RATIO 1.56 norm.ratio LAC SCT SCREEN 109.3 Sec LAC SCT CONFIRM 32.8 Sec LAC SCT RATIO 3.03 norm.ratio הופנתי להמשך מעקב אצל המטולוג. שאלתי היא האם זהו מצב שלא יכול להשתנות? מהן המגבלות וההשלכות? האם תסמונת APLA מוגדרת כתסמונת אוטואימונית? אשמח לעצתך, תודה רבה.

Apla הוא מצב אוטואימוני. יש מקרים בהם יש ירידה בנוגדים לאחר מספר שנים אך זה אינו הרב. ההשלכות הם נטיה לקרישיות יתר ויש צורך לשקול טיפול במדללי דם, באופן קבוע וביחוד בזמן הריון.