נשים רבות נוטלות תרופה אחת או יותר בעת ההיריון, אם בשל...
שורה של מחקרים מן העולם מלמדת: רעלת הריון מעלה את הסיכון...
אדוני הנכבד. ילדתיבת בניתוח קיסרי בשבוע 26 להריוני במשקל 790 גר'. כמו כל לידה בשבוע 26, בעיות נשימה, ריאות לא מפותחות וכן טיפולי הנשמה בפגייה. בטופס אומדן ילוד גבה של הילודה היה תקין ונקי לא כל ממצא. ברובריקה של העור נרשם שפשופים בגפיים הצחצונות ודימומים תת עוריים. הם אמרו שזה המטומה. לאחר יומיים במשמרת לילה, האחות גילתה כוויה גדולה על גבה של הפגה ודווחה לרופא התורנית. זו, חשבה שמדובר בכתמים כהים. למחרת התחילו לטפל בילדה עם פדים ותחבושות סילברול, וזאת במשך 3 חודשים עד לשחרורה. לא אמרו לי דבר, וטענו שיש לילדה פצע בגב תוצאה של הלידה. הוזמנתי לפלסטיקאי שטען כי הילדה נכוותה באינקובטור. והמליץ על מריחת קרמים. האם המטומה יוצרת כוויה בדרגה 3? מה הטיפול בהמטומה? האם סילברול נועדה לטיפול בהמטומה? מה קרה פה? אתה יכול לעזור לי בבקשה ולהסביר לי בפירוט רק מבחינה רפואית,ומהי דעתך במקרה זה והאם היו צריכים לטפל אחרת ובאיזו צורה. נראה לי שהם שגו וטעו באבחנה ובדרך הטיפול.
צר לי, אך לפי הספור למרות שהיה ארוך ומפורט קשה לי לעשות את האבחנה, בפגים העור כה דק שיתכן שאף לא אחת מן האפשרויות שציינת היא האבחנה הנכונה, ופשוט מדובר בעור רגיש ולא בשל שמתנהג ככוייה. בכל מקרה, טפול בסילברול הינו טפול מקובל למיגוון של בעיות עוריות. אני מקווה ששלומה של בתך טוב, והיא תגדל לשימחת הוריה בצורה תקינה ללא זכר למצבה הקשה בלידתה.
תודה על התייחסותך, המהירה, אך עדיין נותרו מספר שאלות פתוחות נכון שמקובל לטפל בסילברול, אך לא בכל מקרה רפואי. ואני חושבת שהיו צריכים לעשות אבחנה, דבר שלא נעשה. הגם שמצויין במפורש שאסור להשתמש בסילברול בפגים בחודשי לידתם הראשונים. לעניין ההמטומה-נראה לי מוזר שישתמשו בסילברול, המטומות עוברות מעצמן, וגם אם לא, הטיפול צריך להיות שונה, מטיפול בכוויה. אז מי למעשה יכול לקבוע במה המדובר, איזה מומחה רפואי ובאיזה תחום? האם רופא עור? האם פלסטיקאי? או מומחה אחר? תודה
צר לי, אך לפי הספור למרות שהיה ארוך ומפורט קשה לי לעשות את האבחנה, בפגים העור כה דק שיתכן שאף לא אחת מן האפשרויות שציינת היא האבחנה הנכונה, ופשוט מדובר בעור רגיש ולא בשל שמתנהג ככוייה. בכל מקרה, טפול בסילברול הינו טפול מקובל למיגוון של בעיות עוריות. אני מקווה ששלומה של בתך טוב, והיא תגדל לשימחת הוריה בצורה תקינה ללא זכר למצבה הקשה בלידתה.
שלום, שמי אהובה בת 17 נורא מודאגת לגבי מצבו של התינוק החדש שנולד לדודה שלי, רקע קצר: דודתי סבלה ממיעוט מי שפיר ונאמר לה פשוט להרבות בשתיית מים. התינוק נולד בלידה רגילה במשקל תקין 3.200 אבל כ17 ימים לפני הזמן(היה אמור להיוולד ב25.3 אך נולד ב9.3), לאחר הלידה הבינו שהוא אינו נושם בכוחות עצמו (הריאות לא מפותחות מספיק) ושמו לו מכשיר הנשמה כמו כן גילו אצלו דימום מוחי מיד(לא ידוע לי מה חומרת הדימום ) כמו כן ליבו מוגדל בהרבה מהנורמה והכליות גם כן וגם סובל מצהבת, הכבד מוגדל גם פקח את עינייו לראשונה לאחר כשבועיים מיום הלידה. אני נורא לחוצה מהמצב של התינוק, האם הוא ישרוד? הרי הוא לא נולד פג אז למה כל הסיבוכים האלה? האם בעתיד הוא בהכרח יסבול ממום כלשהו או בעיות נוירולוגיות? והאם הלידה המוקדמת מציינת עובדה שהתינוק סבל כבר ממום כלשהו בעודו ברחם שהרופאים לא הצליחו לעלות עליו? תודה מראש
שלום אהובה הדאגה שלך נוגעת ללב אבל לצערי אין לי כלים לענות על שאלתך. אני מניחה שהיילוד עובר ברור מקיף ותדעו כשדברים יתבהרו. בריאות שלמה!
בכי של תינוק עוזר לו לפתח את הריאות ושלתינוק שלא בוכה עלולות להיות ריאות לא מפותחות ?
שלום, קשקוש בגרוש.
אני בן 16, סובל מאסטמה ואלרגיה - לקרדית אבק הבית, כלבים וחתולים ועוד. הרופא אמר לי שהראות שלי לא מתפקדות בתפוקה מלאה, אבל כנראה שהתרגלתי אני ספורטאי והתחלתי להתאמן גם בחדר כושר שונא שחיה לפני כשנה הייתי מטופל במשאף פלקסוטייד וכל הזמן משתמש במשאף ונטולין. כבר 3 חודשים שאני לא משתמש במשאף בכלל. שאלתי: איך לפתח את הריאות במטרה לעזור לאסטמה ? האם יש תרגילים בחדר כושר שיכולים לעזור ? האם רכיבה על אופניים יכולה לעזור ? האם יש סגנונות שחיה עדיפים ? האם יש מכשירים בחדר כושר שיכולים להזיק לנשימה ? תודה
סיבולת לב ריאה ניתן לפתח בכל סוג של ספורט אירובי. במקרה של אסטמה לא מדובר בבעיה של ריאות לא מפותחות או סיבולת ירודה אלא בבעיה של דרכי נשימה רגישות הנוטות להתכווץ. טיפול בנטייה זו של דרכי הנשימה נעשה על ידי טיפול בגורמים האלרגים וטיפול בדלקת האלרגית או האסמטית. זכור שגם לחלק מזוכי המדליות האולימפיות היה או יש אסטמה - אך בכדי להגיע למלוא התפוקה ולהמנע מהתקפים גם הם זקוקים לטיפול מונע. יש אסמטים שריצה (בעיקר באויר קר) גורמת להם להצרות של דרכי הנשימה, לחולים אלו אנו ממליצים על שחייה כספורט חילופי.
אני בן 27 וסובל מאסטמה מילדות. כתבת "יש אסמטים שריצה (בעיקר באויר קר) גורמת להם להצרות של דרכי הנשימה, לחולים אלו אנו ממליצים על שחייה כספורט חילופי." שאלתי היא האם שחייה כספורט חלופי לריצה תביא במשך הזמן להפחתת התופעה של התכווצות דרכי הנשימה (כמובן בנוסף לטיפול בתרופות הקבועות)? או שנגזר עלי לשחות כתחליף לפעילות אירובית אהובה אחרת (ריצה או קפואירה לדוגמא)?