הרפס בעין עלול לפגוע בלחמית (במקרים קלים) ובקרנית (במקרים...
האם ניתן להחלים מהרפס, כיצד לחץ נפשי משפיע על המחלה ומדוע...
1) האם נוגדנים בגוף להרפס מסוג 1 משמשים גם כנוגדנים להרפס מסוג 2 וגינטלי? 2) האם לפני לידה כל אשה עוברת בדיקה לראות שאין לה הרפס באבר המין על מנת שלא תסכן את התינוק?
שלום יוסי, 1. לא. 2. לא כל הנשים עוברות בדיקת 'הרפס' בהריון/לפני לידה. הרבה בריאות אפי
אז מה הדבר הנכון לעשות על מנת לא לסכן תעובר, כי אחוז ניכר יש להם הרפס ?
שלום יוסי, להיות במעקב גניקולוגי במהלך ההריון והלידה. הרבה בריאות אפי
האם רופא א.א.ג יכול לראות מספיק טוב את הגרון בלרינגוסופיה עקיפה או עם סיב אופטי על מנת לזהות הרפס בגרון או שהיות והנגעים קטנים ולפעמים בודדים, ניתן לפספס אותם?
המראה הוא קלאסי אך ניתן לבצע בדיקת מטוש ייעודית. בריאות פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570
מה היא האמינות לבדיקת PCR או בדיקת דם להרפס, לפי מה שקראתי הסידיסי לא ממליץ להיבדק להרפס 1 ו2 על ידי בדיקת דם, כי לפעמים זה נותן שלילי\חיובי, למרות שאין או יש מחלה. למשל בדיקת הרפס גניטלי רקעל ידי תרבית מהפצע או בדיקת PCR שזה של השתן, אם אני לא טועה. השאלה היא, אם אין לי תסמינים בכלל, אייך אני יכול לדעת בוודאות על ידי בדיקות היום, שאין לי כלמידיה או HSV2 וכו? אם אני מגיע אליכם, והכל שלילי, אז הכל בסדר, או שז במחלות מסוימות, רקבתיאוריה? מתנצל על השאלה הארוכה, אבל חשוב לי להבין את רמת האמינות בבדיקות המין.
למחלה חריפה בדיקת דם לא עוזרות. PCR מהנגע עוזר הבדיקה בדם להרפס טובה ואף טובה מאוד לחשיפה בעבר.
שלום, אני בהריון בשבוע 32 עם תאומים, הייתי מאושפזת 5 שבועות בבית חולים בגלל קיצור צוואר, במהלך האישפוז היו חשדות להרפס בגלל תלונות שלי, חשד שנשלל אחרי בדיקה להרפס, אבל התלונות המשיכו, לאחרונה הרגשתי שוב חוסר נעימות וכאבים באזור הפות, הייתי במרפאת הריון בסיכון בגלל הקיצור צוואר שהוא ממש ממש קצר, וחשוב לציין ששמו לי טבעת פסרי על צוואר הרחם! הרופאה היום בבדיקה הוואגינלית ולאחר הסתכלות על המצב היא חושדת שזה וירוס הפפילומה, היא הפנתה אותי לבדיקת וולווסקופיה שזה הסתכלות דרך מיקרוסקופ על הגירוי, יש לי כמה שאלות, 1. הבדיקות הוואגינליות המרובות שעושים לי בהריון במהלך כל שבוע, בין אם זה בדיקת אולטרסאונד וואגינלית לבין אם זה בדיקה של הסתכלות על הנרתיק מבפנים על דבר כזה שקוף שנפתח, באם זה מסוכן לצוואר רחם מקוצר? הצוואר מאוד קצר והרופאה אמרה לי שהיא בבדיקות לא מפריעה לצוואר ולכן זה בשום צורה לא יכול לקצר את הצוואר רחם או לפגוע בו, האם זה נכון? 2. האם הבדיקה וולווסקופיה מסוכנת במהלך ההריון? במיוחד לאישה עם קיצור צוואר?
הבדיקה אינה מסוכנת בהריון.