בדיקה נוירולוגית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלת פרקינסון בעקבות הנשיא ביידן: כל החדש בטיפול ואבחון

בעקבות הדיווחים על ביקורי נוירולוג מומחה לפרקינסון אצל הנשיא ביידן, עולות שאלות רבות אודות המחלה. מה הם הסימנים המוקדמים של פרקינסון, כיצד מאבחנים את המחלה ומה הן אפשרויות הטיפול הקיימות כיום? סקירה לאור הדיווחים האחרונים על ביקורי נוירולוג מומחה לפרקינסון בבית הלבן והדאגה סביב מצבו של הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן, פנינו עם שאלות רבות בנושא המחלה הניוונית לפרופ' ניר גלעדי, נוירולוג בכיר ומומחה למחלת הפרקינסון, מנהל אגף המוח בביה"ח איכילוב, הפקולטה לרפואה ובית ספר סגול למדעי העצב באוניברסיטת תל אביב. בשורות הבאות, סקירה מורחבת על סימנים המוקדמים לפרקינסון, תהליכי האבחון המקובלים ואפשרויות הטיפול העדכניות ביותר. פרופ' ניר גלעדי, נוירולוג בכיר ומומחה למחלת הפרקינסון, מנהל אגף המוח באיכילוב. צילום: ירדן שמואלי פרופ' גלעדי, מהי מחלת פרקינסון ומה גורם לה? "מחלת פרקינסון נגרמת משילוב של גורמים גנטיים, הזדקנות, גורמים סביבתיים ואורחות חיים. בכל חולה תמהיל הגורמים למחלה משתנה ולכן גם...
ללמוד עוד על בדיקה נוירולוגית
החברה שתעזור לכם לממש את זכויותיכם הרפואיות-תמונה

אזרחים רבים בישראל כלל לא מודעים לזכויות שיש להם או מוותרים...

מאת: רינאד מימוש...
14/09/2022
חדש בדוקטורס: פורום נוירוכירורגיה-תמונה

פורום נוירוכירורגיה חוזר לדוקטורס. הפורום ייתן מענה לתשובות...

מאת: מערכת zap...
11/05/2006
אנטומיה ופתולוגיות של מערכת העצבים-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על מערכת העצבים המרכזית והפריפרית: המוח...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
לחץ תוך גולגולתי מוגבר והפרעות ראייה-תמונה

הראש מתפוצץ מכאבים והראייה מטושטשת? חשוב שתלכו להיבדק...

מאת: ד"ר דותן שלמה
24/07/2018

בדיקה נוירולוגית: רופאים מומלצים

ד"ר יאיר זלוטניק נוירולוג מומחה

ד"ר יאיר זלוטניק נוירולוג מומחה

רופא נוירולוג ,מומחה לנוירולוגיה
סגן מנהל המחלקה נוירולוגית ומנהל המרפאה להפרעות בתנועה ביה"ח סורוקה
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)

בדיקה נוירולוגית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר אני בת 35, בריאה בדר"כ, מלבד תת פעילות בלוטת התריס, אך בהוראת רופא ללא צורך בטיפול תרופתי. מזה כארבעה חודשים אני חשה בצד ימין בפנים תחושת רדימות (אך אין איבוד תחושה), שכוללת חצי אוזן, רכה, ולעיתים קור מעל העין. לעיתים מרבית התחושה היא נימול בלחי, חצי שפה ואף חצי לשון. ביומיים האחרונים התחיל לי גם נימול קל בלחי ימין. יש לציין שלעיתים אני חשה גם כבדות מסוימת בפה, אולי בלשון (קשה לי בדיוק לזהות את התחושות). הנימול לעיתים נפסק אך התחושה הכללית לא נעלמת כליל. שתי בדיקות נוירולוגיות היו תקינות. אני עדין חוששת, אולי כדאי לעבור בדיקת MRI. האם יתכן שאלו תסמינים שעשויים להעיד על התפתחות מחלה נוירולוגית? קראתי שלעיתים ניוון שרירים מתחיל בפנים ואני מבוהלת מזה מאוד. אשמח לשמוע את דעתך תודה מראש, ענת

אינני ידוע לגבי ניוון שרירים אבל יש בעיות מוחיות שיכולות להסתמן כל כגון גידולים שפירים. אם התסמינים ממשיכים אני מציע לך לעבור בדיקת הדמייה

לפני שנה וחצי הופיעו לי כל מיני תסמינים מוזרים כמו תחושת סחרחורת, רעד בידיים וברגליים, ראיה חשוכה לפעמים, רגליים וידיים רדומות, חוסר איזון, תחושת שריפה בפנים בידיים ורגליים, קוצר נשימה כאילו על סף עילפון, דופק מהיר, כאב בחזה וכו.. אציים שבכל םעם חשתי תסמינים אחרים באים והולכים. ביצעתי mri מוח שיצא תקין, בדיקה נוירולוגית תקינה, vep/sep תקין. האם אני יכולה להיות רגועה שלא מדובר בטרשת? האם יכול להיות שכל התסמינים הטלה מקורם בלחץ נפשי? הדבר שהכי קשה לי כרגע הוא תחושת חוסר יציבות ברגליים, קל יותר ללכת מאשר לעמוד במקום ולשמור על יציבות. מה עליי לעשות??

הסיכוי שמדובר בטרשת כשMRI ושאר הבדיקות תקינות קלוש

שלום, שמעתי שיש כאן ניורולוגים, ולצערי אין פורום ניורולוגיה יותר באתר. אז אני מקווה שאמצא כאן עזרה. אני בן 23, אני סובל לאחרונה מצמרמורות בראש, וגם מהרגשת חוסר איזון בראש ובגוף לעתים, חוסר איזון אני מתכוון שאני מרגיש מעין תנודות בתוך הראש, ולעתים גם בגוף באזור הגב, וזה גורם לי להרגשת אי נעימות, ולאבד איזון לשניה, אני לא מגיע למצב שאני נופל, אבל זה ממש לא נעים. הרגשה לעתים של חוסר התמצאות, סוג של ניתוק מסביב, כאילו אני לא מצליח להיות עירני, אלא אפוף קצת. וסחרחורות מסוג של כאילו אני נכבה לרגע קטן, כאילו אני מתנתק למיליית השנייה וחוזר, זה לא הכי נעים. אבל זה קורה לי פחות כיום, זה קרה לי יותר בעבר. אותן תופעות היו לי לפני כ10 חודשים, ולאחר 3 חודשים מאז בערך, הם עברו, וממש לפני שבועיים הם חזרו. חשוב לי לציין שסבלתי בעבר מחרדות, ואני עדיין באופי שלי יחסית טיפוס חרד, לפני כ8 חודשים כשהיו התופעות הנ"ל, ועוד תופעות מוזרות כגון: הרגשת זרמים בכל הגוף (מהראש, ידיים, רגליים) למשך כמה דקות, הרגשת חולשה פתאומית כמו ירידת לחץ דם, הרגשה כאילו שאני בחלום, לא מחובר למציאות, ואולי עוד. בזמנו אמרו לי שיתכן וזה נובע מהורמון הסרוטונין שנשחק, ומערכת העצבים שנפגעה, והשתמשתי בכדור ציפרלקס, ולאחר כמה חודשים רוב התופעות עברו, אם כי לאחר כמה חודשים של שימוש, שוב פתאום חזרו לי הרגשות של צמרמורות בראש, ומצב של אפתיה, או משהו דומה. לאחר שהפסקתי להשתמש לאחר כ- 5 חודשים בערך, כל התופעות נעלמו, היו לי עדיין לעתים הרגשות של חולשה פתאומית, אבל השאר לא היה. בנוסף, בעבר כשהיו לי התופעות נבדקתי אצל ניורולוג, אף אוזן גרון, בדיקת ENG, צילום צוואר (לבדוק חוליות), ובדיקת עיניים, ועוד, אפילו למיון תל השומר הגעתי, ועשו את הבדיקות המקיפות שעושים לאלה שנכנסים ישר למיטת טיפולים (כן, חרדתי..) ואמרו לי שהם לא מוצאים כלום, ויתכן שזה ממתח. אף אחד לא מצא כלום, הניורולוג אמר לי שזה כנראה ממתח, ונתן לי את הציפרלקס. בנוסף, חשוב אולי לציין, שאני עובד המון מול מחשב, בממוצע 8-10 שעות ביום. אני כבר התייאשתי מזה שאף אחד לא מוצא כלום כי זה מציק שאתה לא יודע מה הבעיה אצלך, ואיך לטפל בה, אני משום מה לא בטוח שזה נפשי, אולי זה מהחוליות בצוואר או משהו, שלוחץ על הדם או העצבים (שמעתי שיש כזה דבר), בבקשה תעזרו לי, כי ממש ממש אין לי כח לסבול את זה יותר. אני יודע שאני חרדתי קצת (לא ממש, פעם הייתי יותר), ואני יודע שאני מסוגל לגרום לעצמי לחוש דברים פסיכולוגית, אבל אני רוצה להיות בטוח אם אפשר לשלול אפשרויות שזה פיזיולוגי, + המלצות מה כדאי לי לבדוק, או/ו מה כדאי לי לקחת כטיפול במקרה שזה פסיכולוגי. (רוצה משהו בלי תופעות לוואי, וכמה שפחות כימי) + המלצות לאיזה פורומים נוספים אפשר להפנות את המקרה הזה. סליחה על האורך, ותודה רבה רבה רבה !

להבנתי ניתן לחלק את תלונותיך לסחרחורות התקפיות ולתחושות של ניתוק. סחרחורת בעל אופי סיבובי אמיתי (ורטיגו) המותארת כתחושה שכל העולם סב סביבך עשויה לנבוע ממקור האוזן הפנימית או ממקור המוח.אני מניח כי עברת את הבדיקות הרלוונטיות ולא נמצאו ממצאים פתולוגים. התנתקויות קצרות עשוית להצביע על מקור כיפיוני ולכן ניתן להשלים את הבירור עם בדיקת EEG.במידה ואכן כל הבירור ימצא שלילי בהחלט סביר כי מדובר בתלונות שמקורן נפשי ןיתכן כי כדור ציפרלקס איננו הטיפול המיטבי ויש צורך לשנות טיפול תרופתי או להוסיף טיפולים פסיכותרפיים. מכל מקום חשוב מאוד לשמוע את התלונות ממקור ראשון,לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית. הינך מוזמן לפנות למרפאות הנוירוולגיות במרכז הרפואי תל אביב.

אני יעשה זאת. תודה רבהה !!

שלום רב, אני ממש בהלם אני קוראת את מה שכתבת ואני לא מאמינה בדיוק מה שאני עוברת בתקופה האחרונה. לרגע חשבתי שאולי אני כתבתי זאת ואולי שחכתי. אני בת 30 עם בדיוק אותם תופעות מוזרות סחרחורת שהיא לא ורטיגו צמרמורות בראש חוסר נוחות ראיה מעורפלת וחולשה מנותקת מהמציאות. מה שהכי מייאש שאף אחד לא מוצא כלום ואף אחד גם לא מבין. אני אושפזתי בבית חולים עברתי את כל הבדיקות הניורולוגיות ושום דבר תודה לאל, אך זה מאוד מאוד מפריע לי ודי מפחיד. אם משהו מצא לך פתרון אנא עדכן אותי אני אשמח לדעת כי עד היום מזה חצי שנה אני רצה מרופא לרופא וכלום. אני מאוד מאוד אשמח לדעת....

07/05/2010 | 11:35 | מאת: שרית מחיפה
מתוך פורום שבץ מוח

שלום לכם גם אני סובלת בדיוק מאותם תופעות בדיוק , זה כל כך מייאש שחבל על הזמן.בת 37 בחצי השנה שעברה לא היה רופא שלא עברתי ואף אחד לא מבין...בבקשה תאדכנו אותי גם.

אני קוראת ולא מאמינה גם אני חווה את אותן תופעות חשבתי ללכת לרופא אוזן גרון

שלום רב, אני בת 23, בריאה בדרך כלל, אך לאחרונה סובלת מסחרחורת ופלפיציות שנובעות כנראה ממתח. בשנה האחרונה היו לי 4 אירועי עילפון (סינקופה), ו3 מהם היו בתוך זמן של חודשיים. אחד מהם באמצע טיסה ושניים אחרים בזמן שירותים. עברתי בדיקה נוירולוגית תקינה, מחכה לאקו לב, וביצעתי הולטר. קיבלתי תשובות להולטר שאשמח לברר מה נאמר שם בקשר לPVC'S שהתוצאה יצאה 5. משך בדיקה: 20:45 שעות קצב בסיסי- סינוס קצב לב מינימלי- 48, קצב לב מקסימלי- 139, ממוצע-77 הפרעות קצב חדריות- PVC'S - 5 הפרעות קצב על חדריות- PAC'S - לא הפרעות הולכה- לא שינוי ST- לא הערות: לא ידוע על תלונות בזמן הבדיקה. תודה רבה.

שבכל הבדיקה מצאו חמש פעימות מוקדמות ממקור חדרי VPBS וזה בטח לא גורם להתעלפות

תודה רבה לך ד"ר, האם הפעימות המוקדמות האלה מהוות איזשהי בעיה או שאפשר להתעלם מהם וזה קורה לכל אחד?

קורה לרבים וניתן בהילט להתעלם

ד"ר יאיר זלוטניק נוירולוג מומחה
חשוב לדעת: לאחר מילוי הטופס פרטיך יועברו למרכז השירות של Zap Doctors ומשם לרופאים. לעיתים רחוקות לא נוכל להעביר את הבקשה, או שהיא תועבר באיחור. לכן, בכל מקרה של בעיה דחופה אנו ממליצים להתייעץ עם רופאים בקופ"ח או בבי"ח ולהימנע ממילוי פרטים אישיים, רגישים או חסויים בטופס.
שדות שמסומנים בכוכבית הם חובה