אלימות נגד נשים היא תופעה שאינה פוסחת על אף מגזר ועל שום...
פריצת דרך ישראלית מעוררת הדים ברחבי העולם: ניתן לבצע דרך...
דיכאון קשור במחסור בסרוטונין. אבל האם ידעתם כי 90%...
היפוספדיאס (Hypospadias) הוא מום אנטומי מולד ושכיח של הפין,...
ד"ר היימן שלום. מהי מחלת eses האם זהו סוג של מחלת האפליפסיה אצל ילדים? האם היא אכן נדירה ? והאם ישנו טיפול למחלה זו? האם המחלה הינה כרונית או מחלת ילדות? חשוב לנו לדעת. אודה לתגובתך בהקדם.
שלום רב ESES משמעו פעילות חשמלית אפילפטיפרומית אשר עולה בתדירותה באופן משמעותי בזמן שינה עמוקה ותופסת חלק נכבד מהפעילות החשמלית בזמן שינה . ESES יכול ללוות אפילפסיות שונות , החל מאפילפסיות "שפירות " של גיל הילדות בהן מסיבה לא ברורה קיימת עלייה משמעותית בפעילות החשמלית הלא תקינה ( אפילפטיפורמית) בזמן שינה ועד מצבים אחרים היכולים להיות מלווים ב ESES כגון ילדים עם שיתוק מוחין ואפילפסיה ועוד בעבר לא הייתה התייחסות רבה להשפעות התפקודיות של ESES על התפקוד-התנהגות- למידה. מקובל היום לחשוב כי בחלק מילדים להם ESES ,פעילות זו משפיעה באופן שלילי על למידה-זיכרון- התנהגות ועל כן מקובל לנסות ולטפל ב ESES (לא תמיד קל ) במיוחד עם ברור לנו כי הילד חווה שינוי שלילי בתפקודו. מדובר במצב המלווה חלק מהאפילפסיות של גיל הילדות ( אפילפסיות מסוגים שונים) , לרוב חולף לאחר מספר שנים. החשש הוא מהנזק שהוא גורם בתקופות קריטיות של התפתחות ולמידה . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593
שלום לדר. האם ערך עצמי נמוך וזה שאני לא מרגיש גברי מספיק ומרגיש חוסר ביטחון ליד גברים זרים יכול להיות הסיבה שאני נמשך לגברים?(סטרייטים בעיקר)
שלום סער, הסיבות להומוסקסואליות מעורבות, חלקן כנראה גנטיות ולא ידועות וחלקן סביבתיות ונעוצות בדינמיקה המשפחתית, ביחסים בין ההורים וביחסים בין כל אחד מהם לבין הבן. במיוחד שכיח קשר רגשי קרוב מאוד של הבן לאם והזדהות עם דמותה במקום עם דמות האב. זה גם הבסיס למשיכתם של גברים הומואים רבים לגבריים סטרייטים המייצגים בעיניהם את דמות הגבר האולטימטיבית: https://www.shrink-friendly.co.il/straight-acting-m בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.Shrink-Friendly.co.il
בן 31 נשוי+1 אשמח אם תוכלו להסביר ממה אני סובל באופן כללי, אני בן בכור להורים גרושים-מילדות תמיד אני זוכר את עצמי כבעל דימוי עצמי נמוך. יתרה מזאת, מאז שהתחתנתי לפני 3 שנים ועד היום, אני גם שם לב לתופעות כמו ירידה באנרגיה ובמצב הרוח לחץ וחרדה. במישור הקרייריסטי, חרף היותי אקדמאי B.A אני לא הצלחתי מאז החתונה עד היום למצוא עבודה שהולמת את כישוריי (מתקשה להפגין בטחון בראיונות עבודה). כדי לפרנס את בני ביתי אני מתפשר על עבודות שמירה ופיקוח למיניהן (עבודות של "אין ברירה"). זאת ועוד, לא ממש מסתדר עם אשתי מבחינה זוגית "לא משדרים על אותו גל" כבר למעלה משנה לא ממש משוחחים ביננו, רק אם זה משהו שקשור לילד שלנו או מטלה לוגיסטית כלשהי... תודה מראש !
שלום רב. אתה מתאר תסכול רב בחייך ותחושה שאתה יכול יותר. ייתכן מאוד שמדובר בחסך של דימוי עצמי נמוך וערך עצמי שביר שמלווה אותך תקופה ארוכה. אני ממליץ לך לשקול פנייה לטיפול פסיכולוגי אשר יכול לעזור לך להבין את מקורות המצוקה, להתמודד ולצמוח. חבל מאוד שמתעוררים קשיים בזוגיות זמן קצר לאחר נישואין. מציע לכם לשקול פנייה לטיפול זוגי. בהצלחה.
שלום ד"ר אייזנברג, תודה לך על הפורום שיצרת ועל המענה המקצועי למצוקות. אני בשבוע 10+6 וסובלת מדיכאון (דימוי עצמי נמוך, עצבות, חוסר חשק, קשיי שינה, דאגנות... כל החבילה). אני לוקחת כבר 4 שנים IXEL במינון 100 מ"ג והייתי מאוד מרוצה ממנו עד תחילת ההיריון. אני מתלבטת אם להעלות את המינון ובמידה שכן בכמה? האם ייתכן שעם סיום הטרימסטר הראשון תבוא הקלה וכדאי לי להתאפק? אני בת 37 ובריאה, זה ההיריון הראשון ואני אם יחידנית מתרומת זרע.
שלום שרונה ניתן ליטול IXEL במינונים גבוהים יותר, אך לא ניתן להמליץ על שינויים במינון תרופות מבלי לבדוק את המטופל. לעיתים יש הקלה בטרימסטר השני, מאחר ויש מקרים בהם המצב הנפשי מושפע מהתלנות הגופניות הרווחות בהריון ולתלונות אלה יש נטיה לדעוך בתום הטרימסטר הראשון.מציעה לך לפנות לפסיכיאטר המטפל, להבדק ואז לקבל החלטה מושכלת באשר לשינוי המנון. תודה לך על המשוב החיובי ובהצלחה. דר' גבי אייזנברג רומנו