שלום אשמח לדעת מה בודקת הבדיקה הנ"ל ומה זה אומר ערך 17?(ראיתי בהערות שצריך להיות 38-50) תודה
קרניטין הינו חומר שחשוב בהפקת אנרגיה בשריר. לא ידוע לי שבודקים אותו בדם באופן שגרתי. בעיקרון חסר בקרניטין בדם יכול להיות בגלל פגם גנטי וכן בגלל בעיה בכליות. צריך לברר מי שלח את הבדיקה, ומה התלונות.
אליה נשלחתי ע" רופא המשפחה בגלל אי נוחות בבטן, חוסרים בויטמין B12, ברזל, ויטמין D, ...ובמסגרת הבדיקות(כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שטרם עשיתי), כבד מוגדל ב-CT, שומנים בדם גבוהים...ועוד מיני טובין...נראה לי שהיא רוצה לבדוק אי ספיג/קה או משהו כזה...מרוב כ"כ הרבה אני כבר לא זוכרת איפה זה התחיל ולמה.. בכל מקרה תודה על התייחסותך
שלום אשמח לדעת מה בודקת הבדיקה הנ"ל ומה זה אומר ערך 17?(ראיתי בהערות שצריך להיות 38-50) תודה
קרניטין הינו חומר שחשוב בהפקת אנרגיה בשריר. לא ידוע לי שבודקים אותו בדם באופן שגרתי. בעיקרון חסר בקרניטין בדם יכול להיות בגלל פגם גנטי וכן בגלל בעיה בכליות. צריך לברר מי שלח את הבדיקה, ומה התלונות.
אליה נשלחתי ע" רופא המשפחה בגלל אי נוחות בבטן, חוסרים בויטמין B12, ברזל, ויטמין D, ...ובמסגרת הבדיקות(כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שטרם עשיתי), כבד מוגדל ב-CT, שומנים בדם גבוהים...ועוד מיני טובין...נראה לי שהיא רוצה לבדוק אי ספיג/קה או משהו כזה...מרוב כ"כ הרבה אני כבר לא זוכרת איפה זה התחיל ולמה.. בכל מקרה תודה על התייחסותך
אליה נשלחתי ע" רופא המשפחה בגלל אי נוחות בבטן, חוסרים בויטמין B12, ברזל, ויטמין D, ...ובמסגרת הבדיקות(כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שטרם עשיתי), כבד מוגדל ב-CT, שומנים בדם גבוהים...ועוד מיני טובין...נראה לי שהיא רוצה לבדוק אי ספיג/קה או משהו כזה...מרוב כ"כ הרבה אני כבר לא זוכרת איפה זה התחיל ולמה.. בכל מקרה תודה על התייחסותך
באילו מאכלים יש קרניטין וליסין בכמות גדולה? כמה צריך לצרוך ביום (שלא יהיה יותר מידי בגוף) מכל אחד מהם? האם כשחסר בגוף אז נוצרת בעיה ? אם כן איזה?
שלום אילת, אין המלצות לגבי צריכת קרניטין, שכן אינו נחשב לנוטריאנט החיוני לנו מהמזון. הכבד והכליות שלנו יודעים לייצרו מחומצות אמינו ליזין ומתיונין הנמצאות בשפע במזון שלנו. רק באנשים עם מחלת כבד וכליה יש סיכוי לחסר. מכאן שגם אין המלצה לצרוך קרניטין מהמזון או מתוספים. מזונות עשירים בקרניטין הינם: בשר בקר, דגים, עוף ומוצרי חלב. ככל שהבשר אדום יותר, כך יש בו יותר קרניטין.בחסר בקרניטין כמובן שיש בעיות כדון בעיה בניצול אנרגיה בשריר, חמצון שומן ועוד. חסר בקרניטין נראה רק בחולי כליה וכבד או באנשים עם מוטציות הקשורות לייצור קרניטין. גם ליזין נמצא בכמות גדולה בבשר, עוף, הודו ודגים ואין המלצה לגבי כמות לצריכתו ואין דות לחסרים בליזין. בברכה,דנה
באילו מאכלים יש קרניטין וליסין בכמות גדולה? כמה צריך לצרוך ביום (שלא יהיה יותר מידי בגוף) מכל אחד מהם? האם כשחסר בגוף אז נוצרת בעיה ? אם כן איזה?
שלום אילת, אין המלצות לגבי צריכת קרניטין, שכן אינו נחשב לנוטריאנט החיוני לנו מהמזון. הכבד והכליות שלנו יודעים לייצרו מחומצות אמינו ליזין ומתיונין הנמצאות בשפע במזון שלנו. רק באנשים עם מחלת כבד וכליה יש סיכוי לחסר. מכאן שגם אין המלצה לצרוך קרניטין מהמזון או מתוספים. מזונות עשירים בקרניטין הינם: בשר בקר, דגים, עוף ומוצרי חלב. ככל שהבשר אדום יותר, כך יש בו יותר קרניטין.בחסר בקרניטין כמובן שיש בעיות כדון בעיה בניצול אנרגיה בשריר, חמצון שומן ועוד. חסר בקרניטין נראה רק בחולי כליה וכבד או באנשים עם מוטציות הקשורות לייצור קרניטין. גם ליזין נמצא בכמות גדולה בבשר, עוף, הודו ודגים ואין המלצה לגבי כמות לצריכתו ואין דות לחסרים בליזין. בברכה,דנה