נוירופתיה אוטונומית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אנטומיה ופתולוגיות של מערכת העצבים

כאן תוכלו לקרוא על מערכת העצבים המרכזית והפריפרית: המוח ומרכיביו, עמוד השידרה ועוד.... נכתב ע"י תמר פיליפס - סטודנטית לסיעוד תהש"מ אנטומיה של המוח ומרכיביותפקידי אזורי ה- Cortex:Frontal Lobe: אישיות, יצירת חשיבה.Parietal Lobe: חלק הקדמי תנועה מוטורית רצונית. חלק אחורי תחושה.Temporal Lobe: שמיעהOccipital Lobe:קליטת הראיה ופירושה.תפקידים כלליים של אזורי המוח:Frontal Lobe: ריכוז, חשיבה, זיכרון או אחסון מידע, תפקוד מוטורי.Brocas area: אזור הקשור בדיבור (יצירת מילים), אישיות.Parietal Lobe: ניתוח מידע סנסורי שמועבר לתלמוס ולאזורים קורטיקלים אחרים. מודעות האדם למקום איברי גופו במרחב, ושל וגפים אחרים במרחב.Temporal Lobe: קליטת שמיעה וראיה, פענוח שמיעה.Occipital Lobe: פענוח ראיה.  הצד הדומיננטי של המוח: דיבור, חשבון, חישוב, תפקודים אנליטים.  הצד הלא דומיננטי של המוח: גיאומטריה,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לנוירופתיה אוטונומית

הפרעות במערכת העצבים האוטונומית - תמונת המחשה
הפרעות במערכת העצבים האוטונומית בשורה לחולי אלצהיימר: לראשונה מזה 20 שנה, ה-FDA אישר תרופה חדשה לאלצהיימר – "לקמבי", המ...
ללמוד עוד על נוירופתיה אוטונומית
אנטומיה ופתולוגיות של מערכת העצבים-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על מערכת העצבים המרכזית והפריפרית: המוח...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
איזה עצבים...-תמונה

אם אתם סובלים מעייפות בלתי מוסברת, מסחרחורות או מהתעלפויות,...

מאת: פרופ'...
05/09/2007
תרגילי כוח לחולי לב-תמונה

שילוב של פעילות אירובית ותרגילי כוח מומלץ למניעה ושיקום...

מאת: יעל פרניק
19/10/2008

נוירופתיה אוטונומית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום. בת 35. (ברקע קרוהן. נוירופתיה אוטונומית ופריפרית.) בחודשים האחרונים השתן שלי שקוף לחלוטין ללא תלות בכמות הנוזלים שאני שותה. רק בבוקר בשתן הראשון יש מעט צבע. בדיקת שתן תקינה. בדיקות דם תקינות פרט לאנמיה. קריאטנין נמוך (נאמר לי שכמוך עקב מסת שריר נמוכה מאוד כתוצאה מחוסר תפקוד) הלחץ דם שלי נמוך מאוד ויש לי חוסר קשה בברזל. כל המחסנים ריקים. המוגלובין 10.5 אמורה לקבל עירוי ברזל. האם השתן השקוף יכול להעיד על פגיעה בכליות? כי זה לא נוצר מריבוי שתיה. אם כן אילו בדיקות יכולות להעיד על בעיה בתפקוד העלייה חוץ מהקריאטנין (שאצלי לא אמין בגלל מסת שריר ירודה)

האם את צמאה כל הזמן? האם את שותה גם באמצע הלילה? האם נשללה סוכרת? את השתן הראשון של הבוקר מומלץ לשלוח לבדיקת אוסמולריות שבודקת האם הכליה מרכזת את השתן. מומלץ גם לבצע איסוף שתן 24 שעות לראות מה הנפח שלו. אם יש פוליאוריה (הפרשה העולה על 3 ליטר) בוודאי תופני למבחן צמא. זו בדיקה שבה לא שותים בהשגחה כמה שעות ורואים האם יש תגובה כלייתית תקינה שהיא ריכוז השתן. העדר יכולת לרכז שתן היא לא תמיד משקפת בעיה בכליה. לפעמים זו בעיה הורמונאלית . את התפקוד הכלייתי ניתן להעריך על ידי חישוב פינוי קראטינין באותו איסוף. לשלוח גם חלבון/אלבומין באיסוף.

תודה רבה על המענה ד"ר הילה. אינני מרגישה צמאה יותר. וגם לא נותת הרבה שתן. דווקא מרגיש שפחות והוא בכל זאת שקוף. לפני חודשיים עשו לי איסוף שתן שהיה תקין. גם יחס אלבומין קריאטנין תקין. האם מדד זה אמין למרות מסת שריר ירודה מאוד? כי על שהקריאטנין בדם אצלי אמרו שלא אמין. סכרת נשללה רק בבדיקת המוגלובין מסוכר. נניח והכליה לא מרכזת שתן זה מצב מסוכן? אם הבדיקות דם ושתן תקינות זה שולל בעיה חריפה בכליות? אם זו בעיה הורמונלית צריך לפנות לאנדוקרינולוג למעשה? תודה

יחס אלבומין לקראטינין משערך בעודף את הפרשת החלבון בשתן במי שיש לו מסת שריר קטנה. כך שתקין הוא 100% תקין. חוסר יכולת לרכז שתן היא מאפיין של אי ספיקת כליות מתקדמת או פגיעה באיזור מסוים בכליות. אבל אפשר לבדוק אוסמולריות בשתן ראשון של בוקר ומשם להמשיך.

המון תודה על המענה. אם היתה אי ספיקה כליות זה לא היה מתבטא בשאר הערכים בבדיקות דם ושתן? מלחים וכו? כל הבדיקות תקינות פרט לאנמיה מחוסר ברזל. אם בדיקת האוסמולריות תהיה לא תקינה מה עושים הלאה? בנוסף ידוע שיש אצלי ציסטה בכליה. זה יכול לגרום למצב כזה של חוסר ריכוז בשתן?

הינני בת 34. רקע רפואי מורכב(קרוהן, נוירופתיה אוטונומית. קרישיות יתר) כבר שנה וחצי מרותקת למיטה עקב בעיות אלו. במהלך זמן זה פיתחתי מספר תסמינים לבביים. החלו לי כאבים בחזה ודופק נורא גבוה בכל מאמץ קל. לאחר מכן גם קוצר נשימה בכל עליה במדרגות. דפקים מאוד מהירים והזעה. לאחרונה החלו לי התקפים של כאבים בחזה שמקרינים ליד שמאל מלווים בהזעה בחילה ותחושה כללית רעה מאוד. ניגשתי מספר פעמים למיון עקב כך. כל פעם עשו אקג טרופונין ושוחררתי הביתה. כשדי לא לקחו ברצינות את התלונות שלי. בקופח עברתי אקו לב והולטר. באקו אי ספיקה מיטרלית קטנה בהולטר סינוס אריתמיה וסינוס טכיקרדיה ולא מעבר. כשניסו לעשות לי בדיקת מאמץ חשתי כאב חד בחזה אחרי 20 שניות והבדיקה הוספה והיתה לא אבחנתית. אני מרגישה כמו פצצת זמן מתקתקת שהאירועים האלו רק הולכים גוברים ומחמירים. וכל מה שאני שומעת שלבחורות צעירות ורזות הסיכוי קלוש למחלות לב. לא הופנתי לעוד בדיקות. אינני מסוגלת לעשות את בדיקת המאמץ. מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ישנה בדיקה אחרת שתוכל להחליף את בדיקת המאמץ? נראה שרק מפאת גילי מתייחסים אליי בחוסר רצינות. התפקוד שלי ממש נפגע עקב כך. אשמח להמלצות להמשך בירור.

המשך ברור קרדיאלי של הכאב בחזה ( שלא נשמע לי קרדיאלי בעיקרון ) יכל להיות בבדיקה שמחליפה בדיקת מאמץ - מיפוי לב עם דיפירידמול.או בצינתור וירטואלי .

שלום. אובחנתי עם נוירופתיה אוטונומית. אשר גורמת לי למגוון תופעות לבביות. דופק לא סדיר. טכיקרדיה. חוסר סיבות למאמץ. כאבים בחזה וחולשה. האם יש בארץ קרדיולוג שיודע לטפל. ב cardiac autonomic neuropathy? בקופ"ח קרדיולוג לא היה מושג. קראתי שזה מסוכן מאוד ועלול להוביל למוות פתאומי. בגלל הפרעות קצב אשמח לשמוע למי פונים במצב זה. תודה

שאלה לא בפורום הנכון, אבל... יש קרדיולוגים שבאופן ספציפי מנהלים מרפאות לקרדיומיופטיות. לדוגמה יש מרפאה כזאת בבילינסון

שלום אני מאובחנת בבעיה הנל אבקש הסבר האם זה עובר או שזה כרוני תודה

ממליץ לפנות לנירולוג בנושא .

פורומים בנושא נוירופתיה אוטונומית
פורום נוירוכירורגיה
מנהלי הפורום יענו על שאלות בנושאים הנוגעים לגידולי מח בסיס גולגולת ועמוד...