מהם המינרלים? קבוצת חומרים אנאורגניים השכיחים מאד בטבע -...
צליאק היא מחלה על רקע אוטואימוני הפוגעת במעי הדק. הדבר דומה...
עד כמה באמת בריא הדבש? מהן הסגולות שלו ומה עומד מאחורי...
מהם סיבים תזונתיים ואיך הם תורמים לבריאותנו? האם אנחנו באמת...
הבת שלי בת 7 שבועות, לאחרונה הופיע אצלה פצע בצוואר - נראה כמו גירוי שנגרם אולי מזיעה או מהחלב במהלך ההנקה. האם יש משחה כלשהי שכדאי להשתמש בה? האיזור כמעט ולא נחשף לאוויר ובינתיים הגירוי מתפשט לרוחב הצוואר.
לירון שלום, אכן קפלי הצוואר זה אחד המקומות שנוטים להפוך לאדמומיים ומגורים - כפי שציינת - אין שם הרבה איוורור, והוא נוטה להיות רטוב - מרוק, זיעה, חלב וכו'. על כן הדבר הראשון שחשוב להקפיד עליו - זה באמבטיה, למתוח את קפלי הצוואר, ולנקות גם שם. ניתן להשתמש בתחליב אמבט המכיל שיבולת שועל - זה ידוע כמרגיע גירויים עוריים (יש כמה חברות - לדוגמא -דר' פישר - תחליב רחצה עם שיבולת שועל- והוא מצויין). לאחר האמבטיה - שוב לפתוח את קפלי הצוואר - לייבוש טוב של המקום עם המגבת. ניתן למרוח לפני השינה מעט מהמשחה של תפרחת חיתולים (כל משחה שאת משתמשת היא טובה) על העור האדמומי שבקפלים. במידה ואת רואה שגם זה לא עוזר - כדאי לפנות לרופא המטפל - לודא שלא צריך משחה אנטי זיהומית/פטרייתית. בהצלחה והמשך שבוע מקסים!
היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!
שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל
אני ממליצה בחום לקחת מספר ימים על בטן ריקה מספר טיפות שמן אורגנו, בערך 10-12 טיפות מהול ברבע בקבוק מים מינרלים. לשים את הפיה של הבקבוק בתוך השפתיים, כי השמן טיפה שורף. אסור לקחת אותו לא מהול-עלול לגרום לתחושת שרפה/כוויה. שמן אורגנו מחסל את ההליקובקטר. יותר יעיל מרפואה קונבנציונאלית. כדאי לקחת פרוביוטיקה בנוסף, אחרי מספר שעות בכדי להחזיר את החיידקים הטובים שאותם השמן גם מחסל.
גיא שלום, אני אנסה לענות שאלותיך עד כמה שאני יודע: 1. החיידק קשור לעודף חומציות בקיבה שגורמת לכל התסמינים שאת חש. 2. לא מכיר גישה כזו 3. לא מכיר את המרכיב שתארת 4. עד כמה שידוע לי, אין צורך במרשם. גש לחנות טבע. 5. לא מכיר 6. כורכום מפחית תהליכי דלקת ולכן תמיד מתאים, עם זאת, לא ברור עד כמה יפחית את התסמינים. 7. מיצים ירוקים למשל 8. אין הגבלה אך כדאי שלא להפריז 9. אסור 10. להימנע 11. עשוי להיות בעייתי משום שהוא בעל טמפרטורה מחממת. שווה לנסות ולראות אם מסייע או מחמיר ולהסיק מסקנות בהתאם. 12. יחמיר 13. גש לאבחון וטיפול אצל מטפל. בהצלחה! רונן רוזנבלט-ניר
זהבה בן עלי
זהבה שלום, לא הבנתי את הודעתך. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר
שלום ממקורות באינטרנט מצאתי כמה רשימות של מה כן ומה לא רצוי לתת לילד (שלי בן שנתיים) במקרה של שלשול, אבל לא מצאתי מידע על שיבולת שועל. האם דייסת שיבולת שועל, על בסיס מים כמובן, בסדר בזמן שלשול? תודה שרון
שרון שלום, בזמן שילשול רצוי להסתפק בדייסת אורז, ופחות בדייסות דגנים (ושיבולת שועל הוא ממיני דגנים). תרגישו טוב!
שלום, בני בן השמונה וחצי חודשים אוהב מאוד לאכול דייסות ולכן אני מכינה לו בכל יום לארוחת הערב דיסה. עד כה השתמשתי בדייסות של מטרנה. הציעו לי להכין לו דיסת שיבולת שועל על בסיס מים וסילן. האם מותר להשתמש בסילן או שכמו בדבש, רק אחרי גיל שנה? תודה וחג שמח
שונית שלום, אכן, פרט לדבש שאסור לתת לפני גיל שנה - אין שום דבר בתפריט שלנו שאסור לתת - כל עוד המרקם מתאים לתינוק. מומלץ גם להימנע מחלב ניגר עקב תכולה נמוכה של ברזל - אם כי ניתן לבשל את דייסת הקוואקר עם חלב(גם למים אין ברזל), להוסיף סילאן - ואז הדייסה טעימה ובריאה לכל המשפחה!בתיאבון וחנוכה שמח!