לוקמיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ד"ר יורם נוימן: מחויבות למצוינות רפואית ולליווי אישי בעולם ההמטואונקולוגיה

ד"ר יורם נוימן, מהשמות המובילים בישראל בתחום ההמטואונקולוגיה לילדים, מעניק תקווה למטופליו ולמשפחותיהם כבר למעלה מחמישה עשורים. "בכל מחלה קשה, יש משמעות אדירה להובלת התהליך על ידי רופא מנוסה שמבין את המורכבות הרפואית והרגשית גם יחד", הוא מדגיש ד"ר יורם נוימן, אחד השמות המובילים בישראל בתחום ההמטואונקולוגיה לילדים, מציב רף חדש בטיפול במחלות המטולוגיות ואונקולוגיות מורכבות. עם יותר מחמישה עשורים של ניסיון כרופא בכיר וכמנהל המכון להמטואונקולוגיה ילדים בבית החולים לילדים ע"ש ספרא (וכיום, לאחר צאתו לגמלאות, ד"ר נוימן משמש כיועץ בכיר באותה מחלקה). עם הניסיון הרב, ד"ר נוימן יכול להעניק למטופליו לא רק מומחיות קלינית מהשורה הראשונה, אלא גם ליווי אישי המשרה על המטופלים ועל משפחותיהם ביטחון בתהליך הטיפולי והיכולת, החשובה כל כך, לראות את האור בקצה המנהרה.  בין אם מדובר באבחון של מחלות המטולוגיות נדירות או בטיפול במצבים אונקולוגיים מורכבים, ד"ר יורם נוימן, מהשמות המובילים בישראל בתחום ההמטואונקולוגיה לילדים, מעניק תקווה למטופליו...

סיבות אפשריות ומצבים דומים ללוקמיה

לוקמיה לימפוציטית - תמונת המחשה
לוקמיה לימפוציטית לוקמיה, סרטן הדם, גורמת לייצור מוגבר ובלתי תקין של תאי דם במח העצם. על הסימנים המקדימים...
לוקמיה מיאלואידית - תמונת המחשה
לוקמיה מיאלואידית לוקמיה, סרטן הדם, גורמת לייצור מוגבר ובלתי תקין של תאי דם במח העצם. על הסימנים המקדימים...
לוקמיה לימפוציטית חריפה - תמונת המחשה
לוקמיה לימפוציטית חריפה לוקמיה, סרטן הדם, גורמת לייצור מוגבר ובלתי תקין של תאי דם במח העצם. על הסימנים המקדימים...
לוקמיה מיאלואידית חריפה - תמונת המחשה
לוקמיה מיאלואידית חריפה לוקמיה, סרטן הדם, גורמת לייצור מוגבר ובלתי תקין של תאי דם במח העצם. על הסימנים המקדימים...
טיפול ביולוגי - תמונת המחשה
טיפול ביולוגי טיפול ביולוגי חדשני מציע תקווה לאלפי חולים - "זו לא עוד התקדמות רפואית אלא שינוי דרמטי...
לוקמיה מיאלואידית כרונית - תמונת המחשה
לוקמיה מיאלואידית כרונית לוקמיה, סרטן הדם, גורמת לייצור מוגבר ובלתי תקין של תאי דם במח העצם. על הסימנים המקדימים...
ללמוד עוד על לוקמיה
הזעת יתר: בוטוקס - הפתרון היעיל ביותר-תמונה

מתמודדים עם הזעת יתר? איכות החיים שלכם נפגעה? הזרקת בוטוקס...

מאת: ד"ר אוקסנה...
05/09/2018
סל התרופות 2018: ההחלטות-תמונה

סל שירותי הבריאות לשנת 2018 פורסם. בין התרופות שנכנסו:...

מאת: מערכת zap...
31/12/2017
9 ממאירויות בסיכון מוגבר לסוכרת-תמונה

מחקר חדש מצא כי קיים קשר בין 9 מחלות ממאירות, לבין הסיכון...

מאת: ד"ר עמית...
11/07/2018
לוקמיה חריפה-AML-תמונה

הסקירה נכתבה ע"י אורלי יו-טוב ומעיין דרור סטודנטיות שנה ג'...

מאת: בחלק זה תוצג...
02/03/2002
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם - תמונה
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם
בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת...

לוקמיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אבי אובחן לפני מס' ימים כחולה לוקמיה ALL. ברצוני לדעת האם קיימת בעיה לנשים בהריון להמצא סביבו מאחר והוא עובר טיפולים כימותרפים . האם אני לאחר זמן ממושך לידו צריך לנהוג משנה זהירות שאני חוזר לבית ובו נמצאת אישה בהריון. אשמח לתשובה,תודה.

שלום אריאל כן צריך לשמור על מספר כללים ואז אין סכנה. לא להשתמש באותם שירותים יומיים שלושה לאחר הטיפול, כי החומרים הכימוטרפיים מופרשים החוצה. במידה ואין שירותים נוספים בבית חשוב לחטא כל פעם את המושב והאסלה ולהוריד פעמיים לפחות מים אחרי שחולה שקיבל כימוטרפיה משתמש בשירותים. חשוב לרחוץ היטב ידיים לאחר מגע עם אדם שקיבל כימוטרפיה. החולים יכולים מאוד להפגע רגשית מהתנהגויות אלו של בן משפחה אך חשוב להסביר להם את הרציונל בדרך כלל במכונים לפני שחולה מתחיל לקבל כימוטרפיה מסבירים לו את הכללים הללו. היבט נוסף הוא ההדבקה של החולה מבני המשפחה ומהסובבים. הכימוטרפיה ברוב המקרים פוגעת גם בכדוריות הדם הלבנות שמאוד נחוצות להגנת הגוף מפני זיהומים, ירידה של לאוקוציטים ונאוטרופילים , שהם חלק ממערך החיסון של הגוף, מסוכן לחולה, ובנוסף לטיפול התרופתי להעלאת התאים הלבנים, חייבים לשמור על הגיינה טובה של החולה ושל הסובבים אותו ולא לתת לאנשים שחולים במחלה זיהומית כל שהיא להתקרב לחולה. יש חולים שנוהגים לצאת החוצה עם מסכה לפה ולאף. כל הכללים הללו חשובים אך צריך לזכור שהם יכולים לגרום לפגיעה רגשית קשה לחולה. גם כך החולים מרגישים קשה, בדרך כלל חברים ואפילו בני משפחה מתרחקים כי הם לא יודעים מה להגיד והמנגנון שלהם זה פשוט לנתק קשר. החולה זקוק להמון תמיכה ואהבה, זה תמיד נחוץ אך בזמן חולי כפל כפליים. אם תרצה דברים נוספים אני כאן באתר כמעט כל יום בברכה נטע

בת 33. לאחרונה חשתי עייפות וחולשה וחליתי הרבה. היום עשיתי ספירת דם ורמת הכדוריות הלבנות הייתה נמוכה(wbc) יצאה 4.3 כאשר המינימום הוא 4.8. טסיות יצא 149 ואחוז הכדוריות האדומות החיוורות יצא 13.3 מעל הנורמה שהיא 10. כל השאר תקין הערך של הנוטרופילים וערך הליקוציטים תקין. האם הדבר מצריך בדיקה מעמיקה? האם חס וחלילה יכול להעיד על סרטן הדם? אציין שביום שישי הייתי בסוף של צינון ועשיתי היום את הבדיקה אחרי 5 ימים. האם זה שהייתי מצוננת לפני 5 ימים יכול להיות קשור לירידה בכמות של הכדוריות הלבנות?

על פניו לא נראה שמדובר בירידה משמעותית בספירת הדם, אך בהקשר של מספר התאים הלבנים- חשוב להסתכל על המספר האבסולוטי של הנוירטופילים.

מספר אבסולוטי של הנויטרופילים הוא 2.4 כאשר המינימום הוא 1.9. האם זה בסדר?

אשמח למענה לאור הנתון החדש שמספר אבסולוטי של הנויטרופילים הוא 2.4 כאשר המינימום הוא 1.9 וסה"כ הכדוריות הלבנות הוא 4.3

לאחרונה התפרסמו מספר כתבות בנושא לוקמיה לימפוציטית כרונית, אשר מדברות על כך שהמחלה קרובה מאוד לריפוי מלא באמצעות תרופות ביולוגיות מכוונות מטרה שמשתפרות משנה לשנה. עד כמה נכון הדבר? האם יש תקווה אמיתית לריפוי בשנים הקרובות? האם מי שחי כיום עם cll יכול לחיות עם המחלה עד 120? תודה

אין ספק שבשנים האחרונות יש התקדמות משמעותית והתרופות יעילות יותר וגם תופעות הלואי פחותות בהשוואה לטיפולים קודמים.

אמי בת 74, אובחנה עם MDS לפני חודשיים, סובלת מאנמיה קשה כבר מספר שנים. בבדיקת מח עצם לפני חודשיים: שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים שורה לבנה: ריבוי קל של פרומילאו ובלסטים, יתר הבשלה דיספלסטית מגאקריוציטים: לרב קטנים ללא סגמנטציה בבדיקה עכשיו: שיורה אדומה: שינויים דיסארריטרופואיטיים ומגלובלטסיק שירה לבנה: עשירה מאד בערך 15% הבשלה בלסטית והבשלה דיספלסטית מגאקריוציטים: רבים לרב קטנים ובשלים. היא מקבלת עירוי דם אחת לשבועיים, ההמוגלובין אחת לשבועיים מגיע ל7. נאמר לנו שהמצב לא טוב, שזו לא לוקימיה, עדיין, אבל צריך להתחיל טיפול בוידאזה. אמרו שזה סיכון גבוה ללוקימיה. מה זה אומר? היא גם ככה מאד חלשה ומתניידת בקושי עם הליכון, האם יש טעם לקבל טיפול בוידאזה שעלול לגרום לה להרגיש רע יותר? המחלה יכולה לא להתפתח ללוקימיה בזכות הוידאזה? אם לא תקבל וידאזה - מה יקרה, היא תצטרך עירויים תכופים יותר? היא חשופה במיוחד לזיהומים בגלל השורה הלבנה? תודה רבה!

מדובר בתסמונת מיאלודיספלסטית בסיכון גבוה שגורמת לאנמיה ועלולה בעתיד להתפתח ללויקמיה. הוכח שהטיפול בוידזה עוזר בחלק מהמקרים (אך לא בכולם) , גם בהפחתה של צריכת דם וגם במניעה של התקדמות ללויקמיה. לגבי נטייה לזיהומים, תלוי במספר הנויטרופלים. בדרך כלל הנטייה מוגברת אם מספר הנויטרופילים הוא פחות מ500.

תודה! יש איזושהי סטטיסטיקה על התפתחות ללוקימיה - תוך כמה זמן זה עלול לקרות? התפתחות של 15 אחוז בלסטים בחודשיים זה לא מהיר?

פורומים בנושא לוקמיה
פורום לימפדמה (בצקת למפטית)
מנהלות הפורום ישיבו על שאלות בנושאים הנוגעים ללימפדמה (בצקת למפטית)
פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם
נטע מוזר תעניק לחולי סרטן ובני משפחותיהם כלים להתמודדות, מידע, ליווי ותמיכה
פורום סרטן הכבד
ד"ר יצחק שנירר ישיב על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לסרטן הכבד, כגון: ג...