בצקת בקרנית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הרפס בעין: שומרים על היגיינה

הרפס בעין עלול לפגוע בלחמית (במקרים קלים) ובקרנית (במקרים קשים). מערכת חיסונית חלשה וסטרס נפשי הם בין הגורמים להרפס. איך ניתן לטפל וכיצד ניתן למנוע? הרפס הוא נגיף (וירוס) לו מספר סוגים, ולכן מתבטא במספר מחלות שונות, כגון: שלבקת חוגרת, מחלת הנשיקה ודלקות באזורים שונים של העיניים. בדרך כלל, הביטוי השכיח של נגיפי ההרפס השונים הוא שלפוחיות בהתאם לסוג ההרפס. הסוגים הנפוצים הם על העור, בעפעפיים, בשפתיים ובאברי המין. מה עלול להיגרם כתוצאה מהרפס בעין?הרפס בעיניים גורם ברוב המקרים, בפעמים הראשונות, לדלקת שמתפשטת אל לחמית העין - הקרום השקוף העוטף את החלק הלבן בעין. הלחמית מחברת בין גלגל העין לעפעפיים, ומגינה על החלקים הרגישים של העין מפני חיידקים ונגיפים. בנוסף, בהידבקויות חוזרות, יתפשט לקרנית העין - החלק השקוף, דרכו חודרות קרני האור אל העין - וכל פגיעה בשקיפותה עלולה לפגוע בחדות הראייה. לעתים, הרפס בעין מתבטא גם בשלפוחיות על העפעפיים. ...
ללמוד עוד על בצקת בקרנית
קטרקט: לראות רחוק, לראות שקוף-תמונה

קטרקט הינה עכירות של עדשת העין, המביאה לירידה בראייה ופגיעה...

מאת: ד"ר מיכאלי...
19/02/2017
ראייה: בדיקה אלקטרופיזיולוגית-תמונה

הראייה שלכם הולכת ונחלשת? במקרים מיוחדים, לא די בבדיקות...

מאת: ד"ר הדס...
21/12/2016
הרפס בעין: שומרים על היגיינה-תמונה

הרפס בעין עלול לפגוע בלחמית (במקרים קלים) ובקרנית (במקרים...

מאת: ד"ר אליה...
25/12/2016
ניתוח קטרקט: לכל שאלה - תשובה-תמונה

מועמדים לניתוח קטרקט - והחששות מקננים בלבכם? יש לכם ספקות...

מאת: ד"ר אליה...
15/03/2018

בצקת בקרנית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום.האם אחרי ניתוח קטרקט בעין אחת ואחרי שהופיעה בצקת בעין האם ערכים כמו globulin alph1 וגם globulin alph 2 בבדיקת דם יכולים להיות מעל הנורמה בגלל הבצקת או שאין קשר . תודה

יעל שלום רב, אין קשר בין אלפא 1 ו 2 גלובלין ובין בצקת הרשתית לאחר ניתוח קטרקט. הבצקת הכל קשורה בטראומה של הניתוח ובתהליך הדלקתי שבעקבתיו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

שלום וברכה, לאחר עליית לחץ תוך עיני שאינו הגיב לכל טיפול תרופתי גם לא דרך הווריד בוצע ניתוח pi וקטרקט שאלותי בבקשה 1. תוך כמה ימים ניתן לראות שיפור אפילו הקטן ביותר בבצקת, הבצקת בסטרומה של הקרנית. 2. מהו הזמן הסביר שבצקת עוברת ללא נזק תמידי לקרנית 3. האם הטיפול הוא אכן רק בטיפות דתאמצין ומשחה ליובש בעין (הייתה עדשה טיפולית 3 ימים) תודה רבה

בדרכ בצקת חולפת לאחר מספר ימים . אם עדיין יש לך בצקת כדאי לוודא שאין פגיעה בשיכבה הפנימית של הקרנית. ניתן לעשות OCT לברר שאין היפרדות דצמט (השיכבה הפנימית של הקרנית) ולעשות ספירת תאי אנדותל של העין הטובה וזה יתן רמז למצב הקרנית בעין הפגועה עוד טרם ניתוח הקטרקט (סביר להניח שבעין עם הבצקת לא ניתן לעשות בדיקה זו)

אבי עבר ניתוח קטארקט, התוצאה בימים הראשונים, מושלמת. אז התעורר עם ערפל לבן, בבדיקה זה בצקת בינונית, מי מלח החמיאו את המצב, והפסיק, עכשיו שבוע וחצי אחרי הניתוח, ניסינו להפסיק מאתמול את כל הטיפות כולל הכל, הוא התעורר בבוקר ראה כמה שניות נקי בלי ערפל, ואז חזר הערפל. זו הבצקת? שאלתי האם מצב כזה יתכן?, מה זה אומר לגבי סיכוי העלמות הבצקת בהמשך? והאם יש סיכון בהפסקה של טיפות הגלאוקומה לכמה ימים. הלחץ היה בבדיקה האחרונה שגילו את הבצקת 8. תודה רבה.

מה שתארת אופייני ולא נותן אינדיקציה לסיכויי ההחלמה. לדעתי לא כדאי להפסיק את הטיפות של הגלאוקומה כי הלחץ לא מדוייק כשהוא נמדד על בצקת. כמובן שהרופא המטפל צריך להחליט על כך.

האם מותר לתת לכמה ימים 5 מג פרנדיזון דרך הפה? זה יכול לזרז את ירידת הבצקת? היה לנו מקרה איתו, שהיתה בצקת בחלק מתחת לברך ברגל, הוא קיבל זריקת קורטיזון לברך ללא קשר לבצקת, ותוך יומיים הבצקת נעלמה כמעט לגמרי. לכן השאלה לגבי פרנדיזון בזרוז הטיפול בבצקת.

תאורטית זה יכול לעזור אבל בעין היתרון הוא שהטיפות מגיעות ישר למקום המיועד אז אין צורך. לפרדניזון בכדורים יש הרבה מאד תופעות לוואי.

שלום דר, אחחרי יותר משבוע מהניתוח והבצקת לא ירדה, אלא מעט מאוד, נתנו לו במשך יומיים רצוף 20 מג פרנדיזון ליום, הבצקת בעין ירדה כמעט לחלוטין בבת אחת תוך יום וחצי, השאלה האם ניתן להפסיק מידית את הפרנדיזון או רצוי לרדת ל10 מג יום נוסף, ואז להפסיק. שאלה שניה, מה הסיכוי שהבצקת תחזור סטטיסטית אצל מנותחי קטרקט? אם היא עברה. וכן, אבי מקבל זריקות אוויסטין, עוד מספר ימים, האם זה יכול לסכן את השיפור בבצקת בקרנית מהניתוח הקרקט? תודה וחג שמח.

שמחה לשמוע שהבצקת חלפה. אחרי יומייים של טיפול בפרדניזון ניתן להפסיק בבת אחת. מה יקרה בעתיד לא ניתן לנחש אבל אין קשר לזריקות האבסטין.

תודה על העזרה, מקריאה בפורום ניתן להבין שהטיפול הרגיל בבבצקת בקרנית לאחר קטרקט זה טיפות סטוראידים, יש הרבה מקרים שמתוארים שנמשכים חודשים אפילו, וידוע שמצבי בצקת כאלה שלא נעלמים בתוך זמן קצר נוטים להפוך כרוניים, ואז קשה למגר אותם. שאלתי אם הטיפול בפרנדיזון למספר ימים זה לא אסטרטגיה טיפולית שמוכרת בספרות הרפואית? האם המקרה של אבי הוא כל כך ייחודי? איך יתכן שהמחשבה על מינון גבוהה לטווח קצר אינו אופציה טיפולית בכלל? במרפאה שאבי טופל בביץ חןלים המון חולים עם בצקת בעין שנגררים זמן רב רק עם טיפות, הטיפות אם כן חלשות ולא עושות שינוי. גם הרופא נדהם ממה שעשינו, ואמר שזה לא טיפול ידוע, אבל ונגד תוצאות אין מה לאמר, אני מופתע שגם הוא אמר שזה לא עלה על דעתו בכלל. עד כדי כך החשיבה היא מקובעת בעניין ה"סכנה" כביכול בפרנדיזון? עשרות מטופלים עם בצקות כרוניות וזה מוזר מאוד. תודה

משתמשים בטיפול בכדורי פרדניזון לבצקת בשתל של קרנית אבל אחרי ניתוח קטרקט המרכיב הדלקתי לא כל כך משמעותי בדרך כלל והטיפות מספיקות.

05/07/2017 | 18:20 | מאת: עכירות בראייה מיד אחרי ניתוח קטרקט
מתוך פורום קטרקט בניהול עמותת לראות

מיד לאחר ניתוח קטרקט הראייה בעיין המנותחת הייתה טובה, אבל כעבור שעה הראייה נעשתה עכורה ולא השתפרה במשך מספר שעות. מה לעשות

סבלנות. ככה זה ביום הראשון. בהחלט ייתכן שראית טוב יותר ועכשו התפתח קצת לחץ או קצת בצקת בקרנית וזה מטשטש את הראיה. בהמשך זה אמור להסתדר.